Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Η επανεμφάνιση του Γιώργου Αλογοσκούφη

Giorgos-Alogoskoufis
Στα χρόνια της διακυβέρνησης του τόπου από τη Νέα Δημοκρατία και τον Κώστα Καραμανλή, ο Γιώργος Αλογοσκούφης ήταν ο “τσάρος” της οικονομίας.
Το κεντρικό πρόσωπο πίσω από την οικονομική πολιτική που ακολουθήθηκε μετά τις εκλογές του 2004 και του 2007, η πολιτική της ήπιας προσαρμογής που συνάντησε αντιστάσεις ακόμη και στο εσωτερικό της ευρύτερης Κεντροδεξιάς.
Μετά την αντικατάστασή του στο υπουργείο Οικονομικών από τον Γιάννη Παπαθανασίου, στον ανασχηματισμό της κυβέρνησης Καραμανλή στο ξεκίνημα του 2009, ο Γιώργος Αλογοσκούφης αποσύρθηκε από το πολιτικό προσκήνιο.
Έκτοτε, έχει αφοσιωθεί στα καθήκοντά του στο Πανεπιστήμιο ως καθηγητής, ενώ σποραδικά εμφανίζεται ως ομιλητής σε δημόσιες εκδηλώσεις, οπου και ομιλεί για την κρίση.
Μια τέτοια περίπτωση ήταν και η χθεσινή παρουσία του στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Δημοκρατίας “Κωνσταντίνος Καραμανλής”, με κεντρικό ομιλητή τον Γενικό Γραμματέα του ΟΟΣΑ Μιγκέλ Άνχελ Γκουρία.
Ο τελευταίος βρέθηκε στην Αθήνα για συναντήσεις με την πολιτική παρουσία και την παρουσίαση της έκθεσης του Οργανισμού για το μέλλον της Ελλάδας, και αναφέρθηκε από βήματος της εκδήλωσης στον Γιώργο Αλογοσκούφη, ο οποίος βρισκόταν στο ακροατήριο.

ysterografa.gr