Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Ένταση στο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ: Μπουνιές και κλωτσιές με δημοτικούς αστυνομικούς

Με καθυστέρηση ξεκίνησαν το μεσημέρι της Τετάρτης οι εργασίες του 35ου συνεδρίου της ΑΔΕΔΥ, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Αιτία της καθυστέρησης υπήρξε η έφοδος που πραγματοποίησαν εργαζόμενοι της δημοτικής αστυνομίας, που κατηγορούσαν την ηγεσία της ΑΔΕΔΥ ότι δεν υποστήριξε επαρκώς τις κινητοποιήσεις τους.
Εκπρόσωποι των δημοτικών αστυνομικών που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα πήραν τον λόγο κι ενώ η κατάσταση έδειχνε να εκτονώνεται, η προτροπή του αντιπροέδρου της ΑΔΕΔΥ προς τους δημοτικούς αστυνομικούς να αποχωρήσουν, δημιούργησε περαιτέρω ένταση.
Στη συνέχεια υψώθηκαν γροθιές, έπεσαν σπρωξίδια και ο εκπρόσωπος των δημοτικών αστυνομικών πήρε πάλι τον λόγο λέγοντας ότι αγωνίσθηκαν μόνοι τους κατά της διαθεσιμότητας και «γι” αυτό χαρίζουν στους συνδικαλιστές της ΑΔΕΔΥ τις παχιές καρέκλες και τις βλέψεις για πολιτική καριέρα».
Στο συνέδριο, οι εργασίες του οποίου θα συνεχιστούν αύριο, Πέμπτη, συμμετέχουν 700 σύνεδροι και 41 ομοσπονδίες, που εκπροσωπούν περί τους 200.000 δημοσίους υπαλλήλους.




Πληροφορίες-φωτογραφίες: newsit.gr/EUROKINISSI