Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Αρβανιτόπουλος σε Πελεγρίνη: Κανόνισε να ανοίξει το Πανεπιστήμιο

arvanitopoulosvouli
Τηλεφωνική επικοινωνία είχε  το μεσημέρι ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόση Πελεγρίνη.
Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Παιδείας, ο κ. Αρβανιτόπουλος ζήτησε από τον κ. Πελεγρίνη να καλέσει τους διοικητικούς να προσέλθουν στην εργασία τους και να ανοίξει το Πανεπιστήμιο, ενώ του υπογράμμισε την ευθύνη για τη διασφάλιση της λειτουργίας του Ιδρύματος, όπως έχουν πράξει από τον Οκτώβριο οι συνάδελφοί του πρυτάνεις.
Αυτό, εξάλλου, υπογράμμισε ο υπουργός, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι απαραίτητη προυπόθεση, για να συνεχιστεί ο διάλογος.
Λίγο αργότερα, ο κ. Αρβανιτόπουλος έκανε και επίσημη δήλωση για το θέμα:
«Στη χθεσινή Γενική Συνέλευση των διοικητικών υπαλλήλων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών μια μικρή μειοψηφία επέβαλε το χάος και τις αποφάσεις δια βοής.
Σήμερα διοικητικοί υπάλληλοι που προσήλθαν να εργαστούν, προπηλακίστηκαν και παρεμποδίστηκαν στην άσκηση των καθηκόντων τους.
Επικοινώνησα με τον Πρύτανη του ΕΚΠΑ κ. Πελεγρίνη και του ζήτησα:
1ον να εφαρμόσει την ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου της 25ης Νοεμβρίου για επαναλειτουργία του ΕΚΠΑ και
2ον να προβεί πάραυτα σε δημόσια δήλωση και στις ενέργειες εκείνες που θα διασφαλίζουν το άμεσα άνοιγμα του Πανεπιστημίου και το δικαίωμα των εργαζομένων στην εργασία που παρεμποδίστηκε.
Ο Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου πρέπει να ασκήσει τα καθήκοντά του, όπως ο νόμος ορίζει, ώστε να μην θιγούν περαιτέρω το κύρος και οι λειτουργίες του Ιδρύματος».