Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Έκθεση Παραδοσιακών Προϊόντων, Τουρισμού και Πολιτισμού «ΜΥΘΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» Ταξιδεύοντας... στους Μύθους, στις Γεύσεις και στα... Ποιήματα της Πελοποννήσου


Στο κέντρο της Αθήνας θα χτυπάει η «καρδιά» της Πελοποννήσου, το τετραήμερο από 5 μέχρι 8 Δεκεμβρίου 2013 στο πλαίσιο της Έκθεσης Παραδοσιακών Προϊόντων, Τουρισμού και Πολιτισμού «Μυθική Πελοπόννησος». Η έκθεση, διοργανώνεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην πλατεία Κλαυθμώνος, σε συνεργασία της περιφέρειας Πελοποννήσου, με τα Επιμελητήρια Αρκαδίας, Αργολίδας, Κορίνθου, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Αχαΐας, και Ηλείας. Παραγωγοί από ολόκληρη την Πελοπόννησο θα εκθέτουν τα προϊόντα τους, δίνοντας μάλιστα τη δυνατότητα στους επισκέπτες να τα αγοράσουν σε προνομιακές τιμές.
Με άξονα την εξωστρέφεια, η Περιφέρεια Πελοποννήσου αναδεικνύει τη συνεργασία αλλά και τις συνέργειες με τις παραγωγικές τάξεις της περιοχής και στοχεύει στη διεύρυνση της αγοραστικής δύναμης αλλά και στη διαφήμιση των Πελοποννησιακών προϊόντων. Στην έκθεση συμμετέχει ενιαία η Πελοπόννησος, στοχεύοντας στη συσπείρωση, η οποία μπορεί να αποτελέσει το μέσο, για την έξοδο από την κρίση.
Τα εγκαίνια της έκθεσης, θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου στις 18:30 από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη με την παρουσία προέδρων και μελών των Επιμελητηρίων.
Στο υπόλοιπο πρόγραμμα της έκθεσης, περιλαμβάνονται cooking show με παραδοσιακή μαγειρική της Πελοποννήσου αλλά και παρασκευή ζυμαρικών. Επίσης στο πλαίσιο της έκθεσης θα γίνει παρουσίαση του Πελοποννησιακού πρωινού, αλλά και άλλων προϊόντων της περιφέρειας Πελοποννήσου. Παράλληλα, θα συμμετάσχουν αντιπροσωπευτικά χορευτικά συγκροτήματα των περιφερειακών ενοτήτων της Πελοποννήσου, ενώ θα πραγματοποιηθεί μουσική βραδιά, παραδοσιακής μουσικής ανοιχτή στο κοινό.

Πληροφορίες: Βαρελάς Σωτήρης, 2713601141, 27136011051, 6946748010