Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Στο ΕΣΠΑ ο Παιδικός Σταθμός Λεωνιδίου, ο Βρεφονηπιακός Σταθμός Αθικίων και ο Βρεφονηπιακός Σταθμός Αγίου Γεωργίου Κορίνθου



Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ύστερα από την θετική αξιολόγηση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Περιφέρειας Πελοποννήσου υπέγραψε την απόφαση ένταξης για χρηματοδότηση των ακόλουθων έργων στο ΔΕΠΙΝ – Πελοποννήσου 2007 – 2013 προϋπολογισμού 2.804.000,00 €


Ειδικότερα,

1. «ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΛΕΩΝΙΔΙΟΥ» συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης 525.000,00

Το έργο αφορά στον εκσυγχρονισμό και τη βελτίωση των υφιστάμενων υποδομών του παιδικού σταθμού Λεωνιδίου. Το εν λόγω κτίριο είναι ισόγειο με υπόγειο και κεραμοσκεπή συνολικού εμβαδού 598,44 m2 σε οικόπεδο περίπου 1,5 στρέμματος στην περιοχή «ΣΙΟΣ» στο Λεωνίδιο.
Ενδεικτικά οι αναγκαίες επεμβάσεις για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών και τη βελτίωση της λειτουργίας του σταθμού αφορούν:
1. ΚΑΘΑΙΡΕΣΕΙΣ - ΠΡΟΣΩΡΙΝΕΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΕΙΣ
2. ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ ΧΩΡΩΝ ΥΓΙΕΙΝΗΣ – ΝΕΟ W.C. A.M.E.A
3. ΔΑΠΕΔΟΣΤΡΩΣΕΙΣ
4. ΨΕΥΔΟΡΟΦΕΣ
5. ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ
6. ΜΟΝΩΣΕΙΣ
7. ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΣΤΕΓΗΣ
8. ΞΥΛΟΥΡΓΙΚΑ
9. ΤΕΛΕΙΩΜΑΤΑ & ΛΟΙΠΑ
10. ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΥ
11. ΥΔΡΕΥΣΗ
12. ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ
13. ΘΕΡΜΑΝΣΗ
14. ΙΣΧΥΡΑ ΡΕΥΜΑΤΑ
15. ΑΣΘΕΝΗ ΡΕΥΜΑΤΑ
16. ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑ
Επίσης στο πλαίσιο της Πράξης προβλέπεται η προμήθεια και η εγκατάσταση σύγχρονου εξοπλισμού υψηλών προδιαγραφών για την παρασκευή γευμάτων των παιδιών καθώς και για την οργάνωση των αποθηκών του σταθμού.

2. «Ανέγερση Βρεφονηπιακού Σταθμού Αθικίων» συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης 1.035.000,00

Το έργο αφορά στην ανέγερση βρεφονηπιακού σταθμού στη Δ.Κ. Αθικίων του Δήμου Κορινθίων, τη σύνδεση του σταθμού με ΟΚΩ καθώς και στην προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού του σταθμού.
Ειδικότερα η ανέγερση αφορά στην κατασκευή ισόγειου κτιρίου με υπόγειο. Το ισόγειο θα είναι εμβαδού 344,09m2 με ημιυπαίθριο χώρο 16,72m2 και θα περιλαμβάνει: αίθουσα ύπνου βρεφών, χώρο αλλαγής - λουτρό βρεφών, χώρο παρασκευής γάλακτος, αίθουσα απασχόλησης βρεφών, γραφείο διεύθυνσης, χώρο προσωπικού, κουζίνα, χώρο WC ΑΜΕΑ, χώρο WC προσωπικού, χώρο WC - λουτρό νηπίων, αίθουσα απασχόλησης νηπίων/ΑΜΕΑ, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, χώρο φύλαξης παιχνιδιών και αίθουσα ύπνου νηπίων. Το υπόγειο θα είναι εμβαδού 349,33m2 και θα περιλαμβάνει βοηθητικούς χώρους. Επίσης θα γίνει διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου, με την φύτευση δένδρων και γκαζόν, καθώς επίσης τοποθέτηση παγκακίων και τέλος περίφραξη περιμετρικά του περιβάλλοντα χώρου του βρεφονηπιακού σταθμού.
Το υποέργο της προμήθειας αφορά στην εξασφάλιση όλου του απαραίτητου εξοπλισμού (έπιπλα, ηλεκτρικές συσκευές, κλπ) για την εύρυθμη λειτουργία του βρεφονηπιακού σταθμού.


3. «Ανέγερση Βρεφονηπιακού Σταθμού Αγίου Γεωργίου» συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης 1.244.000,00

Το έργο αφορά στην ανέγερση βρεφονηπιακού σταθμού στην πόλη της Κορίνθου στο σχέδιο πόλεως Αγίου Γεωργίου (στο Ο.Τ. 213, σε Κ.Χ., όπου προβλέπεται η ανέγερση βρεφονηπιακού σταθμού), τη σύνδεση του σταθμού με ΟΚΩ καθώς και στην προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού του σταθμού.
Ειδικότερα η ανέγερση του σταθμού θα γίνει σε οικόπεδο επιφάνειας 1.476,19m2. Το κτίριο θα είναι ισόγειο με υπόγειο. Το ισόγειο θα είναι εμβαδού 404,75m2 θα περιλαμβάνει: αίθουσα ύπνου βρεφών, χώρο αλλαγής – λουτρό βρεφών, χώρο παρασκευής γάλακτος, αίθουσα απασχόλησης βρεφών, γραφείο διεύθυνσης, χώρο προσωπικού, κουζίνα, τραπεζαρία, χώρο WC ΑΜΕΑ, χώρο WC προσωπικού, χώρο WC - λουτρό νηπίων, αίθουσα απασχόλησης νηπίων/ΑΜΕΑ, αίθουσα αναμονής - πολλαπλών χρήσεων, και αίθουσα ύπνου νηπίων. Το υπόγειο θα είναι εμβαδού 400,05m2 και θα περιλαμβάνει βοηθητικούς χώρους. Επίσης θα γίνει διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου, με την φύτευση δένδρων και γκαζόν, καθώς επίσης τοποθέτηση παγκακίων και τέλος περίφραξη περιμετρικά του περιβάλλοντα χώρου του βρεφονηπιακού σταθμού και τμήμα πλακόστρωτου.
Το υποέργο της προμήθειας αφορά στην εξασφάλιση όλου του απαραίτητου εξοπλισμού (έπιπλα, ηλεκτρικές συσκευές, κλπ) για την εύρυθμη λειτουργία του βρεφονηπιακού σταθμού.