Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Περίπου 3.500 αστυνομικοί στη ΔΕΘ

deth
Περίπου 3.500 αστυνομικοί θα κινητοποιηθούν φέτος ενόψει των εγκαινίων της 78ης ΔΕΘ και των επικείμενων διαδηλώσεων, στο κέντρο της πόλης. Ο αριθμός αυτός κινείται στα ίδια επίπεδα με πέρσι, αλλά είναι σαφώς μικρότερος σε σχέση με τα προπέρσινα μεγέθη, όταν σε μία πρωτοφανή οργάνωση αστυνομικών μέτρων επιστρατεύτηκαν περισσότεροι από 4.500 αστυνομικοί.
Ιδιαίτερα αυξημένες θα είναι οι περιπολίες δικυκλιστών που, ελλείψει της Δημοτικής Αστυνομίας, θα διενεργούν εντατικούς ελέγχους στους δρόμους του ιστορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης.
Τα παραπάνω συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, στη διάρκεια σύσκεψης που διοργανώθηκε σήμερα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, στην οποία έλαβαν μέρος αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., εκπρόσωποι του ΥΜΑ-Θ, της HELEXPO, των δύο πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων της Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ και ΠΑ.ΜΑΚ.) κι άλλων φορέων της πόλης. Ο τελικός σχεδιασμός των μέτρων θα ‘κλειδώσει’ την επόμενη εβδομάδα, οπότε θα γίνει νέα σύσκεψη στην οποία αναμένεται να πάρει μέρος ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Νίκος Παπαγιαννόπουλος.

ysterografa.gr