Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Aνθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του Αλβανού δραπέτη Ιλίρ Κούπα, νεκρός ο αρχηγός της συμμορίας Μαριάν Κόλα

Ο Ιλίρ Κούπα που κατάφερε να διαφύγει - ΦΩΤΟ ΕΛ.ΑΣ.
Aνθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει άνδρες των ΕΚΑΜ,για τη σύλληψη του Αλβανού δραπέτη Ιλίρ Κούπα, ο οποίος ήταν μαζί με τον Μαριάν Κόλα , που σκοτώθηκε τα ξημερώματα λίγο έξω από το χωριό Βροσύνα Ιωαννίνων, στη συμβολή του Καλαμά με τον Ζαλογγοπόταμο, δίπλα από γέφυρα, κοντά σε μονοπάτι που συνήθως χρησιμοποιείται από λαθρεμπορους ναρκωτικών.
Οι άνδρες των ΕΚΑΜ τους εντόπισαν μετά τις 04.00 τα ξημερώματα να κινούνται πεζή κοντά στο ποτάμι, προκειμένου να διαφύγουν στην Αλβανία. Όταν οι δραπέτες αντιλήφθηκαν τους αστυνομικούς, σήκωσαν τα Καλάσνικοφ και για λίγα δευτερόλεπτα οι σφαίρες έπεφταν ''βροχή''.
Marian-KolaΟ Μάριαν Κόλα έπεσε νεκρός,  ενώ ο Ιλίρ Κούπα πρόλαβε να διαφύγει, στο δάσος πιθανότατα τραυματισμένος,και αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη γιγαντιαία επιχείρηση για τον εντοπισμό του.
Από την ανταλλαγή πυρών τραυματίστηκε ένας 26χρονος άνδρας των ΕΚΑΜ, ο οποίος έχει διαπερές τραύμα στην κνήμη και χειρουργείται αυτή την ώρα,
Στον νεκρό Μαριάν Κόλα, πέραν από το Καλάσνικοφ, βρέθηκαν μία χειροβομβίδα στην τσέπη του και ένα σακίδιο με γεμιστήρες, χειροβομβίδες αλλά και μαγειρεμένα φαγητά. Η εμφάνισή του, τους οδηγεί στο συμπέρασμα ότι τις τελευταίες δύο εβδομάδες οι δραπέτες δεν κρύβονταν στο δάσος αλλά είχαν βρει καταφύγιο σε κάποιο σπίτι.
 Πρόκειται για τον επιστήθιο φίλο του Κόλα, που από την πρώτη στιγμή ήταν μαζί του...
Ο νεκρός κακοποιός βρίσκεται ακόμα στο σημείο της εμπλοκής με τους αστυνομικούς ενώ αυτή την ώρα μεταβαίνει ο καθηγητης Ιατροδικαστικής κ. Βουγιουκλάκης.
 Οι αστυνομικές αρχές είχαν εντείνει τις τελευταίες εβδομάδες τις έρευνές τους, και θεωρούσαν ότι βρίσκονταν πολύ κοντά στα ίχνη των δραπετών από τις φυλακές Τρικάλων, οι οποίοι ήταν εξαιρετικά επικίνδυνοι, και δεν δίσταζαν να σκοτώσουν όποιον έμπαινε στο δρόμο τους.