Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ 7

ΔΡΑΣΕΙΣ 7

76.193 περισσότερες οι προσλήψεις από τις απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα στο α΄ πεντάμηνο του 2013. Αύξηση των προσλήψεων κατά 33,27% το Μάιο.

Σημαντική αύξηση της μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα καταγράφεται το Μάιο. Σύμφωνα με τα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος ΕΡΓΑΝΗ, καταγράφηκαν 55.729 περισσότερες προσλήψεις σε σύγκριση με τις απολύσεις. Μάλιστα, οι προσλήψεις εμφανίζουν τον ίδιο μήνα, αύξηση κατά 33,27% σε σχέση με το Μάιο του 2012.
Η τάση αναστροφής της ανεργίας που καταγράφηκε το Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2013, συνεχίζεται με ιδιαίτερα αυξητικές τάσεις και σύμφωνα με τα στοιχεία των ροών μισθωτής εργασίας, το πρώτο πεντάμηνο του 2013, οι συνολικές προσλήψεις ήταν περισσότερες κατά 76.193 από τις απολύσεις.



Ευνοϊκές ρυθμίσεις για οφειλές στην εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία. Από 48 έως και 100 δόσεις.

Οι φορολογούμενοι έχουν πλέον τη δυνατότητα εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους σε 48 δόσεις ή σε 100 δόσεις για περιπτώσεις οφειλετών με οικονομική αδυναμία, με κατώτατο μηνιαίο όριο τα 15 ευρώ. Ταυτόχρονα, οι οφειλέτες των ασφαλιστικών ταμείων έχουν τη δυνατότητα εξόφλησης σε 48 έως και 100 δόσεις, με ελάχιστο όριο καταβολής τα 50 ευρώ. Οι όροι και οι προϋποθέσεις υπαγωγής στις ευνοϊκές ρυθμίσεις αποπληρωμής οφειλών περιλαμβάνονται αναλυτικά στις σχετικές αποφάσεις των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας, οι οποίες είναι διαθέσιμες για το κοινό και στο διαδίκτυο.
http://www.minfin.gr/content-api/f/binaryChannel/minfin/datastore/6e/6c/13/6e6c137e70121fcc8cbae10c745aebf48e856302/application/msword/%CE%A0%CE%9F%CE%9B_1112_2013.doc


Δωρεάν εξετάσεις για 200.000 ανασφάλιστες οικογένειες

Δικαιούχοι του «voucher υγείας» είναι 200.000 μακροχρόνια άνεργοι και ανασφάλιστοι πολίτες, αλλά και οι οικογένειές τους. Το δωρεάν εισιτήριο υγείας τους δίνει τη δυνατότητα αρχικής εξέτασης από γιατρό και στη συνέχεια παραπομπής για εξετάσεις. Οι κάτοχοι των «εισιτηρίων» θα λαμβάνουν πλήρες πακέτο προληπτικών εξετάσεων και ιατρική εκτίμηση. Πρόκειται για το πρόγραμμα «Εισιτήριο παροχής υπηρεσιών Υγείας», προϋπολογισμού 40 εκατομμυρίων ευρώ, που παρουσιάστηκε από τον Υπουργό Υγείας, έχει διετή διάρκεια και αφορά υπηρεσίες εξωνοσοκομειακής (πρωτοβάθμιας) φροντίδας Υγείας. Η υλοποίησή του θα πραγματοποιηθεί μέσω ειδικής διαδικτυακής εφαρμογής, η οποία έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ 2007-2013.


Και ηλεκτρονικά θα γίνεται πλέον η προμήθεια και η πληρωμή των παραβόλων. Μείωση της γραφειοκρατίας και της ταλαιπωρίας των πολιτών στις εφορίες. 

Τέλος στις ατέλειωτες ουρές για την προμήθεια παραβόλων από την Εφορία βάζει το Υπουργείο Οικονομικών, καθιερώνοντας το ηλεκτρονικό παράβολο, το οποίο θα μπορεί να πληρώνεται ηλεκτρονικά είτε στη ΓΓΠΣ είτε στις τράπεζες. H ηλεκτρονική υπηρεσία «e-Παράβολο» παρέχεται από τη διαδικτυακή πύλη της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (www.gsis.gr). Με τη χρήση της εφαρμογής κάθε ενδιαφερόμενος (φυσικό ή νομικό πρόσωπο) δύναται να ζητήσει τη χορήγηση παραβόλου σε ηλεκτρονική μορφή. Πρόσβαση στην εφαρμογή έχουν τόσο οι πιστοποιημένοι, όσο και μη πιστοποιημένοι χρήστες του TAXISnet.


81 πιστοποιητικά και έγγραφα με ένα κλικ στο www.ermis.gov.gr

Ηλεκτρονικά παρέχονται πλέον μια σειρά από υπηρεσίες ευρείας χρήσεως όπως δεκάδες πιστοποιητικά και έγγραφα, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, μέσα από την εθνική διαδικτυακή πύλη «Ερμής» στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.ermis.gov.gr. Για τις υπηρεσίες αυτές, η συναλλαγή του πολίτη με τη Δημόσια Διοίκηση, μπορεί πλέον να διεκπεραιώνεται μέχρι τέλους ηλεκτρονικά, χωρίς ο πολίτης να χρειάζεται να επισκεφθεί αυτοπροσώπως οποιαδήποτε υπηρεσία, είτε για να υποβάλει αίτηση είτε για να παραλάβει έγγραφο. Αναλυτικά οι 81 υπηρεσίες που θα παρέχονται ηλεκτρονικά, με ένα κλικ στο σχετικό διαδικτυακό κόμβο, περιλαμβάνονται στη σχετική εγκύκλιο του υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.