Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

ΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ ΑΠΟΣΠΑ ΓΙΑ 2η ΣΥΝΕΧΗ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ 1ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΕΙΦΟΡΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=40fc3ecc9e&view=att&th=13f5190251081179&attid=0.1&disp=inline&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8jwSnQG1R5bBsQuUL9P8qf&sadet=1371467269946&sads=fqfk_xGJlCmGtcBd9ZKe9yaKmfM
 
Η επίτευξη του 1ου Πανελλήνιου «ΒΡΑΒΕΙΟΥ ΑΕΙΦΟΡΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ 2012-2013» για δεύτερη συνεχή χρονιά από το  2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ, αποτελεί για τους δασκάλους, τους μαθητές, τις μαθήτριες και τους γονείς του σχολείου, κάτι παραπάνω από μια επιβράβευση των προσπαθειών τους για ένα σχολείο αειφόρο, με όλες τις ιδέες, τις αξίες και το όραμα που εμπεριέχει ή έννοια της λέξης.
Το «Βραβείο Αειφόρου Σχολείου» είναι ένας διαγωνισμός, ο οποίος, έρχεται να ενδυναμώσει, να υποστηρίξει, να αναδείξει και να βραβεύσει τα σχολεία που έχουν πάρει τη μεγάλη απόφαση να στραφούν προς την αειφορία με δική τους πρωτοβουλία και άξονα την ομαδικότητα.
Η διαφορά του Βραβείου Αειφόρου Σχολείου από άλλους σχολικούς διαγωνισμούς έγκειται στο γεγονός ότι, δεν επικεντρώνει το ενδιαφέρον του στον τομέα του περιβάλλοντος, αλλά υποστηρίζει εξίσου τη βελτίωση κάθε πλευράς της σχολικής ζωής (παιδαγωγικός, περιβαλλοντικός, κοινωνικός και οργανωσιακός τομέας). 
Βασικός στόχος είναι, η αειφόρος ανάπτυξη να είναι εκείνη που θα επιτρέψει στις σημερινές γενιές, να ικανοποιούν τις ανάγκες τους, δίχως όμως να θέτουν σε κίνδυνο, την δυνατότητα των επόμενων γενιών, να ικανοποιήσουν τις δικές τους (World Commission on Environment and Development, 1987).
Ο Δήμος Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων και προσωπικά ο Δήμαρχος κ. Κώστας Λογοθέτης, θα ήθελε να εκφράσει τα θερμά του συγχαρητήρια προς τα παιδιά, τους δασκάλους και τη Διεύθυνση του 2ου Δημοτικού Σχολίου των Αγίων Θεοδώρων, διότι για δεύτερη συνεχή χρονιά, μας αποδεικνύουν ότι καινοτόμες ιδέες, μπορούν να εφαρμοστούν στα σχολεία μας και να φέρουν το αποτέλεσμα αυτό!