Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Η Τουρκία οδεύει σε… 3 εκλογές το 2014


Tayyip-ErdoganΣε τριπλή εκλογική αναμέτρηση οδηγείται σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η Τουρκία το 2014, καθώς ο Ταγίπ Ερντογάν εμφανίζεται αποφασισμένος να μην κάνει πίσω στην επιδίωξή του να υλοποιήσει μια Συνταγματική Αναθεώρηση η οποία θα αλλάξει την ποιότητα του πολιτεύματος, μεταφέροντας ουσιαστικές αρμοδιότητες στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Με προφανή στόχευση φυσικά, να μετακομίσει ο ίδιος στο συγκεκριμένο αξίωμα, διαδεχόμενος τον Αμπντουλάχ Γκιούλ, όπως τον κατηγορούν οι πολιτικοί αντίπαλοί του, οι οποίοι και αρνούνται πεισματικά να συναινέσουν στην επιδίωξή του για συναινετική και ευρεία συνταγματική πλειοψηφία στην παρούσα Βουλή.
Πληροφορίες από τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο Ταγίπ Ερντογάν θα επιχειρήσει να κερδίσει την απαιτούμενη πλειοψηφία από την υπάρχουσα Βουλή, σε μυστική ψηφοφορία, και το 2014 θα προκαλέσει δημοψήφισμα για την Αναθεώρηση του Συντάγματος.
Εφόσον αυτός ο πολιτικός σχεδιασμός του Τούρκου πρωθυπουργού επιβεβαιωθεί, εκτός από το δημοψήφισμα, θα στηθούν ακόμη κάλπες για την Τοπική Αυτοδιοίκηση τον Μάρτιο του 2014, και για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Αύγουστο του ίδιου έτους.

ysterografa.gr