Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Όταν έχεις αντιμνημονιακούς «ήρωες» σαν τον Σόρος, τι να τον κάνεις τον Περρίκο;

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Την προηγούμενη εβδομάδα, το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων δέχθηκε (μετά από θερμή – απ’ όσο κατάλαβα -εισήγηση του δημάρχου Γ. Καμίνη)την ελεημοσύνη του διεθνούς κερδοσκόπου Τζορτζ Σόρος.

Πρόκειται για μια δωρεά ύψους 663.000 ευρώ, που θα γίνει μέσω της ΜΚΟ του Σόρος «Open Society» («Ανοιχτή Κοινωνία» και ό,τι ήθελε προκύψει, ακόμη και… «Μακεδονία»), προκειμένου να ανακαινιστεί το κτίριο του παλαιού Φρουραρχείου στο σταθμό Λαρίσης, «ώστε να λειτουργήσει περισσότερο αποτελεσματικά ο κόμβος αλληλοβοήθειας του Δήμου», όπως ο ίδιος ο κ. Καμίνης εξήγησε σε εκδήλωση της ΔΗΜΑΡ, διερωτώμενος… πού βάζουμε τον ηθικό πήχη.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, η δωρεά αφορά στην ανακαίνιση του δευτέρου ορόφου του παλαιού Φρουραρχείου, στον πρώτο όροφο του οποίου ήδη στεγάζεται ο Κόμβος Αλληλοβοήθειας Πολιτών του δήμου Αθηναίων.

Στο δεύτερο όροφο πρόκειται να στεγασθούν ΜΚΟ και υπηρεσίες του δήμου για τη φροντίδα αναξιοπαθούντων.

Μάλιστα. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, ο κ. Σόρος είχε αρχικά θέσει ως όρο να παραχωρηθεί εκεί και γραφείο για την «Open Society».

Δηλαδή, είναι σαφές πως προσφέρεται το ποσό για να στεγαστούν οι ΜΚΟ και μέσω αυτών να βάλει πόδι στην Ελλάδα ο Σόρος, που τον τελευταίο καιρό όλο και μας τριγυρίζει με αφορμή την κρίση.

Τελικά, οι διαφωνίες οδήγησαν την οργάνωση του κ. Σόρος να παραιτηθεί από την απαίτησή της, αλλά το πρόβλημα παραμένει.

Ποιος είναι ο Τζορτζ Σόρος

Επειδή υποψιάζομαι πως και άλλοι στη χώρα θα σκεφθούν να απλώσουν χέρι επαιτείας προς τον κύριο αυτό, οφείλουμε να υπενθυμίσουμε μερικά «θεματάκια».

Ο άνθρωπος που κέρδισε αμύθητη περιουσία κερδοσκοπώντας πάνω σε χώρες (παλιότερα στη Βρετανία και πρόσφατα στην Ιαπωνία), έχει με την οργάνωσή του διεισδύσει στα Βαλκάνια και εργάζεται συστηματικά υπέρ της αναγνώρισης της ΠΓΔΜ ως «Μακεδονία», συμπεριφερόμενος επί χρόνια με τον πλέον ανθελληνικό τρόπο.

Το πράσινο φως για την βαλκανική εκστρατεία του άναψε επί θητείας Κλίντον στις ΗΠΑ, όταν η αμερικανική κυβέρνηση του ανέθεσε την… ανασυγκρότηση των Βαλκανίων και τη διαχείριση 150 εκατομμυρίων δολαρίων, από τα οποία τα 50 διατέθηκαν από τη δική του εταιρία!

Τα λεφτά κατευθύνθηκαν σε Αλβανία, Βοσνία, Βουλγαρία, Κροατία, Σκόπια, Μαυροβούνιο, Ρουμανία, Σλοβενία και Τουρκία.

Η πρώτη κίνηση του νέου «άρχοντα των Βαλκανίων» ήταν να ελέγξει την προπαγάνδα, πλημμυρίζοντας τα Βαλκάνια με «Κέντρα Τύπου» που τελούν υπό τον έλεγχο του «Ιδρύματός» του, χρηματοδοτώντας συστηματικά μέσα ενημέρωσης για να προβάλλουν συγκεκριμένη προπαγάνδα και χορηγώντας «δημοσιογραφικά συνέδρια», μερικά από τα οποία μάλιστα τίθενται και υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων!

(Είχα λάβει μέρος σε ένα τέτοιο συνέδριο στην Αχρίδα εκπροσωπώντας την ΕΣΗΕΑ και φτάνοντας νύχτα στην πόλη, διαπίστωσα πως τα ταμπελάκια έγραφαν «Δημοκρατία της Μακεδονίας». Όταν αρνήθηκα να το παραλάβω, μου είπαν πως αυτή είναι η επιθυμία του κ. Σόρος που χρηματοδοτεί το Συνέδριο. Η επιμονή μου τους ανάγκασε να μου ζητήσουν να… πάω για ύπνο και… θα τα βρίσκαμε το πρωί. Όταν τους απάντησα πως δεν πάω στο δωμάτιό μου με αυτό το ταμπελάκι, αναγκάστηκαν τελικά να αλλάξουν το δικό μου και το πρωί όλων των υπολοίπων. Περιττό να πω πως τις επόμενες δύο ημέρες πέρασα τον καιρό μου παρακολουθώντας τα επίσημα κείμενα και αλλάζοντας το «Macedonia» με το FYROM. Έκτοτε, δεν ξαναπάτησα σε βαλκανικό συνέδριο).

Στο μεταξύ, ο 83 χρόνων σήμερα Σόρος προσπάθησε να αλλάξει την εικόνα του, εγκαταλείποντας, όπως ανακοινώθηκε τον Ιούλιο του 2011, τον κόσμο των hedge funds και επιστρέφοντας 1 δις δολάρια στους επενδυτές, σύμφωνα με επιστολή των γιων του, Τζόναθαν και Ρόμπερτ.

Φυσικά, φρόντισε να… ξαναβρεί τα χαμένα δολάριά του.

Όπως έγινε γνωστό τον περασμένο Φεβρουάριο, ο Σόρος κέρδισε σχεδόν 1 δις δολάρια, στοιχηματίζοντας από τον Νοέμβριο του 2012 ότι το ιαπωνικό νόμισμα θα καταρρεύσει.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, που επικαλέστηκε ως πηγή ένα πρόσωπο κοντά στην οικογενειακή επιχείρηση του Σόρος, το στοίχημα αυτό βοήθησε την εταιρεία του Σόρος να έχει απόδοση περίπου 10% το 2012 και 5% το 2013.

Ως γνωστόν, το γεν υποτιμήθηκε 17% έναντι του δολαρίου, σχεδόν από την αρχή του τέταρτου τριμήνου του 2012, καταγράφοντας τη χειρότερη επίδοσή του από το 1985.

Όπως επίσης ανέφερε το Bloomberg, ο Σκοτ Μπέσεντ, υπεύθυνος επενδύσεων στο επενδυτικό ταμείο Soros Fund Management με έδρα τη Νέα Υόρκη, έχει επιτύχει επίσης απόδοση 10%, στοιχηματίζοντας στην αύξηση των τιμών των ιαπωνικών μετοχών.

Μιλάμε για τον γνωστό Μπέσεντ, που εργαζόταν για τον Σόρος και το 1992, όταν ο μεγαλοεπενδυτής και ο υπεύθυνος για τη στρατηγική της εταιρείας του Σταν Ντρούκενμιλερ στοιχημάτισαν 10 δις δολάρια ότι η Τράπεζα της Αγγλίας θα αναγκαζόταν να υποτιμήσει τη βρετανική λίρα.

Ένα στοίχημα που επίσης είχε αποφέρει 1 δις δολάρια στην εταιρεία του Σόρος.

Ήδη από τον Μάρτιο του 2010, το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης τον είχε κατηγορήσει ότι μετείχε σε ομάδα που σχεδίασε την επίθεση στο ευρώ.

Τον Οκτώβριο του 2012, η εκπρόσωπός του, Ρόζα Οτουμπάγιεβα, ήταν παρούσα στο Συνέδριο που επανεξέλεξε για τέταρτη φορά τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην ηγεσία του κόμματός του, τότε που ο Τούρκος πρωθυπουργός ανακοίνωσε πως το όραμα του κόμματός του είναι να εορτάσει όχι μόνο τα 100 χρόνια της ίδρυσης της Δημοκρατίας το 2023, αλλά και τα 1000 χρόνια από την νίκη του Ματζικέρτ το 2071!

Ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια: Η Ρόζα μετείχε στη συντροφιά του Προέδρου της Κιργισίας Αταμπάγιερ.

Κερδοσκοπία πάνω στα αντιγερμανικά αντανακλαστικά

Μπορούσε να λείψει ο Μάρτης απ’ την Σαρακοστή;

Μόλις άρχισαν τα προβλήματα με το ευρώ, νάτος πάλι ο Σόρος, ο μεγάλος φιλάνθρωπος, να προβλέπει, να προτρέπει, να επιτίθεται σε ευρωπαϊκές χώρες, να περιοδεύει, να επισκέπτεται την Ελλάδα, να γίνεται δεκτός σε υψηλότατο επίπεδο, να τρέχει από συνέδριο σε συνέδριο.

Όλο αυτό το διάστημα της κρίσης, ο Τζορτζ Σόρος δεν σταματά να κάνει αμφιλεγόμενες και αντικρουόμενες δηλώσεις για την Ελλάδα, το ευρώ, την κρίση στον Νότο, το μεταναστευτικό, επιτιθέμενος συνεχώς στη Γερμανία, σε μια συστηματική προσπάθεια να διεισδύσει στην Ελλάδα εκμεταλλευόμενος τα αντιγερμανικά αντανακλαστικά μας.

Η προσπάθειά του να βελτιώσει την εικόνα του στη χώρα μας, ώστε να μπορέσει να διεισδύσει ευκολότερα ως… αντιμνημονιακός, είναι ολοφάνερη.

Στις 4 Απριλίου του 2011, ο Τζορτζ Σόρος έγινε δεκτός από τον τότε πρωθυπουργό, στο γραφείο του Γ. Παπανδρέου στη Βουλή.

Όπως μάθαμε, προς το τέλος της συνάντησης έκανε την εμφάνισή του και ο τότε υπουργός των Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου.

Μετά από εκείνη τη συνάντηση δεν έγιναν δηλώσεις ή ανακοινώσεις, ενώ μέσω διαρροών μάθαμε πως η συζήτηση περιεστράφη γύρω από «την κατάσταση στη διεθνή και ευρωπαϊκή οικονομία, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία, και τις προσπάθειες που καταβάλει η χώρα, για τις οποίες υπήρξε σαφής αναγνώριση(!), καθώς και για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, και ιδιαίτερα στη Βόρειο Αφρική.

Και επειδή έγινε μεγάλο σούσουρο, ο τότε κυβερνητικός εκπρόσωπος έσπευσε να τα μπαλώσει:

«Δεν μας ενδιαφέρει η άποψη, η πράξη και η πρακτική του καθενός. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να συζητάμε, να εξηγούμε προς όλους τους παράγοντες τι ακριβώς κάνουμε, ποιες είναι οι θέσεις μας, πώς βγαίνει το πρόγραμμα που υλοποιούμε».

Για ποιο λόγο είχε ξαφνικά γίνει «παράγοντας» στον οποίο πρέπει να εξηγούμε τι κάνουμε, άγνωστο!

Να μην ξεχνάμε πως το Eurogroup μόλις είχε αποφασίσει την συμμετοχή των ιδιωτών στο ελληνικό χρέος (το πρώτο κούρεμα, δηλαδή), ενώ ο Σόρος ήδη το είχε «προβλέψει» από τον Δεκέμβριο του 2010, με άρθρο του που δημοσιεύθηκε σε πολλές αμερικανικές εφημερίδες:

«Μπορεί οι διαθρωτικές αλλαγές να μην είναι αρκετές για βγάλουν τις χώρες της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν προβλήματα, από τη δυσχερή θέση στην οποία βρίσκεται. Ίσως χρειαστούν πρόσθετα μέτρα, όπως το «ψαλίδισμα» της αξίας των τίτλων για τους κατόχους κρατικών ομολόγων. Το κόστος μιας ενός τέτοιου μέτρου θα μπορούσε να απορροφηθεί από τις τράπεζες, εάν έχει προηγηθεί μια ορθή αναδιάρθρωση κεφαλαίων».

Αξίζει να σημειωθεί ότι την προηγουμένη της συνάντησής του με τον κ. Παπανδρέου, ο Τζορτζ Σόρος είχε συναντηθεί με καμιά πενηνταριά Έλληνες επιχειρηματίες, εφοπλιστές, τραπεζίτες, τους πρεσβευτές των ΗΠΑ, της Κίνας και της Βραζιλίας και κάποιους πολιτικούς (συμπεριλαμβανομένου του Γ. Παπακωνσταντίνου) στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, την οποία, σύμφωνα με τον Τύπο (Ελευθεροτυπία, 5 Απριλίου), είχε διοργανώσει ο γνωστός λομπίστας Στέλιος Ζαββός.

Εκεί φέρεται να είπε πως η αγορά προεξοφλεί de facto αναδιάρθρωση από τη στιγμή που τα ελληνικά ομόλογα πωλούνται πολύ χαμηλότερα από την ονομαστική τους αξία, ενώ εμφανίστηκε επικριτικός απέναντι στα μέτρα που αποφάσισε το συμβούλιο κορυφής της Ε.Ε. στις 25 Μαρτίου, χαρακτηρίζοντάς τα ελλιπή.

Είχε προηγηθεί, στις 22 Μαρτίου, άρθρο του στους «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς», όπου χαρακτήριζε μεροληπτική την άποψη της Γερμανίας ότι για την κρίση ευθύνονται οι χώρες που αύξησαν τα χρέη τους και έχασαν σε ανταγωνιστικότητα και συνεπώς πρέπει αυτές να φέρουν όλο το βάρος της προσαρμογής.

Όπως ανέφερε, η κρίση είναι και νομισματική και τραπεζική, προσθέτοντας ότι η Γερμανία φέρει μεγάλη ευθύνη για αυτές τις δύο κρίσεις.

Τον Ιούνιο του 2011, ο Σόρος δήλωσε στη διάρκεια συζήτησης στρογγυλής τραπέζης στη Βιέννη, πως αναπόφευκτα ένα κράτος θα βγει κάποια στιγμή από τη ζώνη του ευρώ.

«Ας το παραδεχτούμε, είμαστε στα πρόθυρα της οικονομικής κατάρρευσης που ξεκινά, ας πούμε, στην Ελλάδα, αλλά θα μπορούσε εύκολα να εξαπλωθεί», είπε.

Αντίθετα, τον Αύγουστο του 2011, προέβλεψε, μιλώντας σε ουγγρική ειδησεογραφική ιστοσελίδα, πως η Ελλάδα είναι πιθανότερο να παραμείνει στην ευρωζώνη παρά να αποχωρήσει και τάχθηκε υπέρ της έκδοσης ευρωομολόγων.

Τον ίδιο μήνα, σε άρθρο του στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, υποστήριξε πως χώρες με αξιολόγηση ΑΑΑ, όπως η Γερμανία, θα πρέπει να δημιουργήσουν ένα σύστημα ευρωομολόγων, αν δεν θέλουν να δουν την ευρωζώνη να καταρρέει.

«Οι γερμανικές επιφυλάξεις (για παροχή βοήθειας στις χώρες της ευρωζώνης που αντιμετώπιζαν δυσκολίες) ενίσχυσαν την ελληνική κρίση και οδήγησαν στη διάδοσή της που μεταμορφώθηκε σε υπαρξιακή κρίση για την Ευρώπη», ανέφερε.

Τον ίδιο πάντα μήνα (Αύγουστος 2011), μιλώντας στο γερμανικό περιοδικό «Ντερ Σπήγκελ», ο Σόρος τάχθηκε υπέρ της εξόδου της Ελλάδας και της Πορτογαλίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την ευρωζώνη εξαιτίας του μεγάλου χρέους τους.

«Έχει γίνει τέτοια κακοδιαχείριση του ελληνικού προβλήματος που ο καλύτερος τρόπος για να προχωρήσει επί του παρόντος (η χώρα) θα ήταν μία ειρηνική έξοδος» της Ελλάδας τόσο από την ΕΕ όσο και από την ευρωζώνη, ανέφερε.

«Είτε μας αρέσει είτε όχι, το ευρώ υφίσταται. Και για να λειτουργεί σωστά, οι χώρες που το έχουν ως κοινό νόμισμα θα πρέπει να είναι σε θέση να επαναχρηματοδοτήσουν ένα μεγάλο μέρος του χρέους τους κάτω από τις ίδιες συνθήκες», είπε.

Και επειδή ο δολοφόνος επιστρέφει πάντα στον τόπο του εγκλήματος, έσπευσε να δηλώσει πως δεν έχει πρόθεση να στοιχηματίσει κατά του ευρώ (όπως έπραξε το 1992 εις βάρος της αγγλικής λίρας).

«Σαφώς και δεν στοιχηματίζω κατά του ευρώ. Επειδή οι Κινέζοι ενδιαφέρονται πολύ για ένα εναλλακτικό νόμισμα του δολαρίου και θα κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να βοηθήσουν τους ευρωπαίους να το σώσουν», εξήγησε.

Αν δηλαδή δεν ενδιαφέρονταν οι Κινέζοι, θα το έκανε!

Τον Ιανουάριο του 2012, μιλώντας στο Φόρουμ του Νταβός, προειδοποίησε ότι η Ελλάδα βρίσκεται περισσότερο από ποτέ κοντά στην χρεοκοπία, ακόμη και εντός του 2012, κάνοντας μάλιστα ειδική αναφορά σε μια «πανίσχυρη ομάδα Ελλήνων» που τάσσεται υπέρ της δραχμής.

«Ένα από τα προβλήματα είναι ότι στην Ελλάδα υπάρχει μια πανίσχυρη ομάδα, η οποία τάσσεται υπέρ της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη», ανέφερε στην ομιλία του ο όψιμος φιλάνθρωπος. Και συνέχισε:

«Πολλοί ιδιοκτήτες εφημερίδων και επιχειρήσεων έχουν πολύ μεγάλο συμφέρον να πληρώνουν τους φόρους σε δραχμή και όχι σε ευρώ».

Τον Φεβρουάριο του 2012, μιλώντας πάλι στο «Ντερ Σπήγκελ», είπε πως οι χώρες που αντιμετωπίζουν οικονομική κρίση θα πρέπει να αναζωογονούνται με ενέσεις ανάπτυξης, αντί να ωθούνται μόνο σε λήψη μέτρων λιτότητας.

Τον Ιούνιο του 2012, σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό «Ντερ Σπήγκελ», είπε πως η Γερμανία εξελίσσεται σε «μισητή ιμπεριαλιστική δύναμη», προειδοποιώντας για κίνδυνο διάλυσης της ευρωζώνης και τασσόμενος υπέρ της δημιουργίας ευρωπαϊκού ταμείου εξαγοράς χρέους.

Τον ίδιο μήνα, μιλώντας στους Φαϊνάνσιαλ Τάιμς, είπε πως η Γερμανία κινδυνεύει να γίνει «το κέντρο μιας αυτοκρατορίας» ιδιοτελούς και υπεύθυνης για την κατάρρευση της ευρωζώνης.

Γιατί θέλει την Γερμανία εκτός ευρώ

Τον τελευταίο καιρό δε, επαναλαμβάνει συνεχώς πως θα ήταν προτιμότερο να αποχωρήσει η Γερμανία από το ευρώ!

Σωστά! Διότι αν η Γερμανία αποχωρούσε από το ευρώ, η ευρωζώνη θα κατέρρεε αυτόματα – ου μην αλλά και η ίδια η ΕΕ, αφού η Γερμανία συμβάλλει σε ποσοστό 40% στον προϋπολογισμό της.

Οπότε, θα ερχόταν η ώρα να πληροφορηθούμε πως πράγματι ο κύριος αυτός στοιχημάτισε και κέρδισε σε βάρος του ευρωπαϊκού νομίσματος.

Άλλωστε, το έδαφος είχε καταλλήλως προετοιμαστεί.

Ο κ. Παπανδρέου όχι μόνο τον δέχθηκε μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο, αλλά και συνέχισε να πορεύεται μαζί του και μετά την αποχώρησή του από την πρωθυπουργία.

Μόλις στα τέλη του περασμένου Φεβρουαρίου, βρέθηκε στο ίδιο πάνελ με τον γνωστό κερδοσκόπο, σε συζήτηση για το… μέλλον της Ευρώπης, που διοργάνωσε το πανεπιστήμιο Κολούμπια.

Και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη και ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, παίρνουν μέρος σε συνέδρια στη χρηματοδότηση των οποίων συμμετέχει ο Σόρος.

Μάλιστα, τον περασμένο Φεβρουάριο, το γερμανικό οικονομικό περιοδικό Wirtschaftswoche, σε ένα αφιέρωμα που υπογράφουν οι Φλόριαν Ζέρφαμπ, Αντζελα Χένερσντορφ και Ντίτερ Σνάας, κατήγγειλε το γεγονός, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο Σόρος χρησιμοποιεί τον ΣΥΡΙΖΑ για να πλήξει τη Γερμανία.

Το περιοδικό έκανε αναφορά στο γεγονός ότι ο πρόεδρος και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έλαβαν μέρος σε συζήτηση στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Κολούμπια, που χρηματοδοτούσε το «Ίδρυμα Σόρος» και κάθισαν στο ίδιο πάνελ με τον Τόμας Φέργκιουσον, θεωρητικό του think tank του Σόρος, ΙΝΕΤ.

Και βέβαια, κατακεραύνωσαν όλοι μαζί τη Γερμανία.

Θα μας βοηθήσει στο… μεταναστευτικό!


Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Τζορτζ Σόρος δεν μπορούσε να μην παρέμβει στο μεταναστευτικό – καθώς το πεδίο αυτό αποτελεί στάδιον δόξης λαμπρό για τις διάφορες ΜΚΟ.

Έτσι, τον Οκτώβριο του 2012, παρουσίασε… πρόταση για την αντιμετώπιση του ζητήματος των μεταναστών στην Ελλάδα με τη δημιουργία «οίκων αλληλεγγύης» σε άδεια δημόσια κτήρια, τα οποία θα χρηματοδοτηθούν από ιδρύματα όπως το δικό του!

Όπως είπε, η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο θέμα του ασύλου έχει καταρρεύσει και η Ελλάδα, στην κατάσταση που βρίσκεται, δεν μπορεί να βοηθήσει.

Οπότε, θα… βοηθήσει αυτός – όπως αποδείχθηκε και από την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας.

Πάνω στην ώρα, «βοήθεια» επί του θέματος προσφέρθηκε και στις οργανώσεις «Γιατροί του Κόσμου» και «Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες», που τον περασμένο Φεβρουάριο μας ενημέρωσαν πως ένωσαν τις δυνάμεις τους υλοποιώντας το πρόγραμμα «ENOUGH! – «ΑΡΚΕΤΑ!», κατά της ρατσιστικής βίας, το οποίο χρηματοδοτείται από το Open Society Foundations στο πλαίσιο του Fund to Counter Xenophobia.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν σε δελτίο Τύπου, «σκοπός του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση για τις επώδυνες επιπτώσεις του ρατσισμού, την καταπολέμηση των ρατσιστικών εγκλημάτων και της ατιμωρησίας που τα συνοδεύει, την προστασία των θυμάτων και την προώθηση των απαραίτητων ενεργειών για τη χάραξης μιας επίσημης εθνικής στρατηγικής για την καταπολέμηση του φαινομένου μέσω και της εκπόνησης Εθνικής Έκθεσης. Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου προγράμματος οι δύο οργανώσεις λαμβάνουν σημαντικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της ατιμωρησίας που συνοδεύει τα ρατσιστικά εγκλήματα εξασφαλίζοντας τη νομική υποστήριξη των θυμάτων και προβαίνοντας σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ουσιαστική αντιμετώπιση των συμβάντων από την ελληνική Δικαιοσύνη. Παράλληλα, εξασφαλίζουν την πλήρη ιατρική υποστήριξη των θυμάτων με σκοπό την πολύπλευρη προστασία τους».

Παράλληλα, θα εκπονηθεί και Εθνική Έκθεση για την Ξενοφοβία και τη Ρατσιστική Βία στην Ελλάδα, καθώς, όπως μάθαμε, το Δίκτυο Καταγραφής της Ρατσιστικής Βίας - αποτελούμενο από 23 ΜΚΟ - μόλις στην τελευταία παρουσίαση των αποτελεσμάτων του για την περίοδο 1.1.2012 έως 30.9.2012 αναφέρει 87 περιστατικά ρατσιστικής βίας εναντίον προσφύγων και μεταναστών, εκ των οποίων τα 83 έγιναν σε δημόσιους χώρους και τα περισσότερα αφορούν σε επιθέσεις που φέρουν σοβαρές σωματικές βλάβες.

Άρα, γι’ αυτές τις ΜΚΟ ενδιαφέρεται ο κ. Σόρος.

Δεν είναι κακό, αρκεί να ενδιαφερόταν μόνο για τα θέματα της ρατσιστικής βίας.

Αλλά όχι.

Χρηματοδότης της σκοπιανής προπαγάνδας

Τον Νοέμβριο του 2010 , αποκαλύφθηκε από τον σκοπιανό Τύπο ότι το Ίδρυμα Ανοιχτών Οριζόντων του Τζορτζ Σόρος διέθεσε μισό εκατομμύριο ευρώ για τα μέσα ενημέρωσης της ΠΓΔΜ, με σκοπό την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.

Αποκαλύφθηκε επίσης ότι μόνο μέσα στο 2010 είχαν δοθεί 310 χιλιάδες ευρώ σε τέσσερις δημοσιογράφους και σε μία ΜΚΟ.

Όπως ανέφερε το σκοπιανό «Κανάλ 5», «ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων προορίζεται να δοθεί στην εκπαίδευση των νέων δημοσιογράφων, οι οποίοι στη συνέχεια προσλαμβάνονται σε εκδοτικά γραφεία των εθνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, υποβάλλοντας έκθεση για την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως έχουν καταρτιστεί από το ίδρυμα Σόρος».

Μάλιστα, τα χρήματα δίνονται σε πολίτες και δημοσιογράφους των Σκοπίων που ανήκουν στο «ΓΕΜ» (Πολίτες για μια ευρωπαϊκή χώρα) «οι οποίοι έχουν δεσμευθεί δημοσίως για την αλλαγή του ονόματος του κράτους» (από FYROM σε «Μακεδονία»).

Σημειώστε ότι πρόκειται για οργάνωση στην οποία κεντρικό ρόλο έχει ο εκτελεστικός διευθυντής του Σόρος, Βλάντιμιρ Μίλτσιν, πρώην ανώτερο στέλεχος του κόμματος της σοσιαλιστικής αντιπολίτευσης.

Άλλωστε, το Διεθνές Κέντρο Ευρωπαϊκής Κουλτούρας – Euro Balkan, αποτελεί παράρτημα της «Κοινωνίας Ανοιχτών Οριζόντων» του Σόρος.

Σημειώστε επίσης ότι η «Κοινωνία Ανοιχτών Οριζόντων» του Σόρος ενισχύει το «Αλβανικό Ινστιτούτο Διεθνών Μελετών», ενώ το Ίδρυμα του Σόρος βρίσκεται πίσω από πολλά Ινστιτούτα και think tanks σε διάφορες βαλκανικές χώρας, ενώ χρηματοδοτεί πολλές εφημερίδες στην χώρα καταγωγής του Σόρος, την Ουγγαρία.

Κατόπιν, όλων αυτών, αντιλαμβάνεται κανείς για ποιο λόγο η προτομή του εκτελεσμένου από τους κατακτητές ήρωα της Εθνικής Αντίστασης Κώστα Περρίκου, επικεφαλής της επιχείρησης ανατίναξης των γραφείων της προδοτικής ΕΣΠΟ, εκεί στην οδό Γλάδστωνος, βρίσκεται σε άθλια κατάσταση και έχει μετατραπεί σε… σταχτοδοχείο των παρακείμενων καφέ, με τον Δήμο Αθηναίων να αδιαφορεί πλήρως.

Η Αθήνα έχει αποκτήσει καινούργιο ήρωα – τον «φιλάνθρωπο» Τζορτζ Σόρος…

elzoni.gr