Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Έργα στο Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

Νέο δημοτικό σχολείο Δερβενίου
Παρά τη δύσκολη οικονομική κατάσταση στο Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης εκτελούνται τα παρακάτω έργα:
1.«Ανάπλαση παιδικών χαρών του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης». Προϋπολογισμός 311.176,47 €.
Το έργο ολοκληρώθηκε και αφορά στη δημιουργία έξι (6) παιδικών χαρών: στο Δερβένι, στα Ροζενά, στα Σαρανταπηχιώτικα, στη Λυκοποριά, στα Πιτσά και στη Ρίζα.

2.«Κατασκευή νέου Δημοτικού Σχολείου στο Δερβένι». Προϋπολογισμός 1.600.000 €.
Το έργο κατασκευάζεται και πρόκειται να ολοκληρωθεί το Φεβρουάριο του 2014.

3.«Στερέωση & αποκατάσταση Ιεράς Μονής Προφήτου Ηλία Ζάχολης». Προϋπολογισμός 1.800.000 €.
Το έργο πρόκειται να αρχίσει το Μάιο και αφορά τη στερέωση και αποκατάσταση της βόρειας και τμήματος της δυτικής πτέρυγας κελιών της Ιεράς Μονής.

4.«Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης της πόλης του Ξυλοκάστρου (Τμήμα 4) – τηλεέλεγχος και τηλεχειρισμός κεντρικού δικτύου ύδρευσης». Προϋπολογισμός 1.300.000 €.
Το έργο ολοκληρώνεται σε 2 μήνες. Αντικείμενο του έργου είναι η αντικατάσταση του παλαιού δικτύου ύδρευσης, νότια της Νοταρά μέχρι την παλαιά σιδηροδρομική γραμμή και από Σαντοριναίου μέχρι Αγ. Λουκά και αφορά στην εγκατάσταση συστήματος τηλεελέγχου – τηλεχειρισμού στις δεξαμενές Ξυλοκάστρου και Κασσαβέτη.

5.«Επέκταση του αποχετευτικού δικτύου στο Δ.Δ. Καμαρίου – Λουτρού». Προϋπολογισμός 2.400.000 €.
Το έργο ολοκληρώνεται σε 2 μήνες και αφορά στην επέκταση του αποχετευτικού δικτύου από το Καμάρι και δυτικά μέχρι το τέλος του Λουτρού.

6.«Κατασκευή ΧΥΤΑ 3ης Διαχειριστικής Ενότητας Ν. Κορινθίας (Υποέργο: Συμπληρωματικά έργα για την ολοκλήρωση του ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου)». Προϋπολογισμός 1.134.189 €.
Η κατασκευή του έργου άρχισε και αφορά στα απαιτούμενα έργα για την ολοκλήρωση του ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου.

7.«Ανακατασκευή της κοιτόστρωσης από σκυρόδεμα στο εγκιβωτισμένο τμήμα του ποταμού Σύθα». Προϋπολογισμός 1.180.000 €.
Η κατασκευή του έργου αρχίζει τον Ιούλιο και αφορά στην ανακατασκευή των πλευρικών τοιχωμάτων και του πυθμένα στο εγκιβωτισμένο τμήμα του ποταμού Σύθα.

8.«Ολοκληρωμένη παρέμβαση πρόνοιας στο νέο Δήμο Ξυλοκάστρου». Προϋπολογισμός 216.145 €.
Το έργο δημοπρατήθηκε και αφορά στην ανάπτυξη συστημάτων τηλεμετρίας βιολογικών, ιατρικών παραμέτρων, στη δημιουργία φακέλου υγείας του δημότη και στις υπηρεσίες φροντίδας και πρόνοιας με σύγχρονες τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών.