Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Μεϊμάρογλου: «Απόλυτα ικανοποιημένος από την βαθμολογική κατάταξη του Aστέρα Δερβενίου»

Μεϊμάρογλου: «Απόλυτα ικανοποιημένος από την βαθμολογική κατάταξη του Δερβενίου»
Ικανοποιημένος από την βαθμολογική κατάταξη του Αστέρα Δερβενίου εμφανίστηκε ο τεχνικός του, Στέφανος Μεϊμάρογλου, στη συνέντευξή που παρεχώρησε στο δημοσιογράφο Δημήτρη Μανωλάκη και δημοσιεύτικε σημερα στην εφημερίδα apopsi24.gr. Ο τεχνικός του Αστέρα έκανε τον απολογισμό του, τονίζοντας μάλιστα ότι αυτό είναι το σημαντικότερο, είναι το γεγονός ότι αρκετά νέα παιδιά, πήραν συμμετοχές, ώστε τη νέα σεζόν να εμφανιστούν με περισσότερες εμπειρίες, ενώ αναφέρθηκε και στην κατάσταση που επικρατεί στην ομάδα της Κορίνθου, ως πρώην ποδοσφαιριστής της.
   
 «Ανέλαβα την τεχνική ηγεσία του Αστέρα Δερβενίου, επτά αγωνιστικές πριν την λήξη του πρωταθλήματος, και παρέλαβα την ομάδα στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας αρκετούς παίκτες βασικούς να απουσιάζουν, είτε λόγω τιμωριών τους, είτε λόγω τραυματισμών τους, είτε λόγω στράτευσης τους. Και με βαρύ πρόγραμμα μπροστά μας, δεν είχα άλλη επιλογή, από το να εμπιστευτώ το υπάρχων υλικό της ομάδος, όσους παίκτες ήταν διαθέσιμοι, και έδωσα χρόνο συμμετοχής σε νεαρά παιδιά, τα οποία τα στήριξα πολύ, και αυτά με την απόδοση τους δικαίωσαν τον εαυτό τους, την ομάδα, και τον προπονητή τους που τούς εμπιστεύτηκε. Τρανό παράδειγμα ο νεαρότατος Πεθαίνος Νίκος, καθώς και άλλα παιδιά. Καταφέραμε να δώσουμε στην ομάδα βαθμολογική ώθηση, καθώς τερματίσαμε μέσα στις πρώτες πέντε ομάδες του βαθμολογικού πίνακα και να προετοιμάσουμε νεαρούς παίκτες που θα έχει ''προίκα'' η ομάδα του Αστέρα Δερβενίου, στην «φαρέτρα» της για τα επόμενα χρόνια. Κάτω από αυτές τις συνθήκες λοιπόν, εκτιμώ ότι πετύχαμε την καλύτερη δυνατή πορεία της ομάδος, με πολλαπλά κέρδη για τον σύλλογο. Η τελική κατάταξη μας λοιπόν, με αφήνει απόλυτα ικανοποιημένο», ήταν τα λόγια του κ. Μεϊμάρογλου, για τη σεζόν που πέρασε.
 
Όσον αφορά το αν έχει μέλλον ο Αστέρας: «Χρησιμοποίησα αρκετά νέα παιδιά, και αρκετά νέα πρόσωπα, παρόλο που και εγώ κρινόμουν σε κάθε αγώνα, σε κάθε προπόνηση, μαζί με αυτά τα παιδιά, τα οποία θέλουν στήριξη και υπομονή και νομίζω ότι τα βοήθησα προς αυτήν την κατεύθυνση. Είμαι πολύ υπερήφανος για αυτά τα παιδιά, τα οποία σίγουρα θα είναι η βάση της ομάδος και πάνω τους θα πρέπει να στηριχτεί η ομάδα τα επόμενα χρόνια για να τραβήξει εμπρός και να έχεις εξίσου καλές πορείες και γιατί όχι, ακόμα καλύτερες. Σε αυτό που με ρωτάτε, έχω τοποθετηθεί και στο παρελθόν και έχω δηλώσει ότι στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν θέσεις ''μονόπλευρες'' πρέπει οι παίκτες να παίζουν σε πολλές θέσεις και να υπάρχει πλουραλισμός στις επιλογές. Λατρεύω αλλά και διδάσκω όπου εργάζομαι, το ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο, και εργάζομαι όχι μόνον για το παρών, αλλά και για το μέλλον σε κάθε ομάδα που αναλαμβάνω την τεχνική της ηγεσία. Σε αυτό το σημείο, είμαι υποχρεωμένος να αναφέρω κάποιους νεαρούς παίκτες που πιστεύω ότι είναι μεγάλες ποδοσφαιρικές μονάδες και μπορούν να γράψουν την δική τους ξεχωριστή ιστορία στην ομάδα του Αστέρα Δερβενίου αν συνεχίσουν να δουλεύουν σωστά, και μιλώ για τους: Φωλιά Ν., Μετεβελή Β., Πεθαίνο Ν., Μερκούρη Α., Αντωνόπουλο Σ., Καραγιαννίδη Α., Παπαδημητρίου Ν., Μαστρογιαννόπουλο Χ., Πρίφτη Β., Τάφα Τ., Λιθοξόου Δ., ενώ ιδιαίτερης μνεία πρέπει να γίνει και σε κάποιους έμπειρους παίκτες που βοήθησαν σημαντικά την ομάδα στο διάστημα που εργάστηκα σε αυτήν και μιλώ για τους: Γιαννακόπουλο Α., Κολιμάδη Ν., Γιαννόπουλο Γ., Κουτρούλη Χ., Μυργιώτη Μ., Καπού Θ., Αναγνωστόπουλο Χ., Φραντζή Θ., Ρούτσι Β. και άλλα παιδιά».
 
Για το αν θα συνεχίσει και τη νέα σεζόν στην ομάδα του Δερβενίου, ο κ. Μεϊμάρογλου τόνισε: "Η συνεργασία μου με την ομάδα του Αστέρα Δερβενίου, απο τις 21/4/2013, έχει λήξη χρονικά, και πλέον ουσιαστικά είμαι εκτός ομάδος. Από την επόμενη εβδομάδα θα πρέπει να κοιτάξω και εγώ τα δεδομένα που θα υπάρξουν για μένα, αναφορικά με το πού θα εργαστώ και αν θα εργαστώ για την νέα περίοδο σε κάποια ομάδα που θα με τιμήσει με την συνεργασία της. Ήδη έχουν ενδιαφερθεί αρκετές ομάδες για να συνεργαστούμε, ωστόσο, θέλω να ξεκαθαρίσω ότι θα δώσω τον πρώτο λόγο στην διοίκηση του Αστέρα Δερβενίου, ώστε αν δείξει έμπρακτα ότι θέλει να ανανεώσουμε την συνεργασία μας, θα δώσω προτεραιότητα σε αυτήν την επιλογή. Από κει και πέρα στην παρούσα φάση αυτή είναι η κατάσταση σε αυτό το σκέλος που με ρωτάτε. Θέλω σε αυτό το σημείο να πω, ένα μεγάλο ευχαριστώ, στο σύνολο των φιλάθλων της ομάδος του Αστέρα Δερβενίου, που με ''αγκάλιασαν'' και με στήριξαν με το χειροκρότημα τους, και το χαμόγελο τους, από την πρώτη ημέρα παρουσίας μου στην τεχνική ηγεσία της ομάδος, ενώ θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς το Διοικητικό Συμβούλιο της ομάδος, και τον πρόεδρο του Αστέρα Δερβενίου, κ. Σκέρο Γιάννη, για το γεγονός ότι μου εμπιστεύτηκαν την τεχνική ηγεσία της ομάδος, σε μία πολύ κρίσιμη για την ομάδα χρονική περίοδο. Πιστεύω ότι δικαίωσα την επιλογή τους".
 
Δεν παρέλειψε να μας μιλήσει και για το επίπεδο του φετινού πρωταθλήματος, λέγοντας: "Το επίπεδο το αγωνιστικό, στο πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας είναι υψηλό και θεωρώ ότι υπήρξαν πολλές ισοδύναμες ομάδες και ο ανταγωνισμός μεταξύ αυτών, δεν φάνηκε τόσο στον βαθμολογικο πίνακα, διότι λείπει ενδεχόμενα η υπομονή από όλους μας, είτε μιλάμε για παράγοντες, είτε για παίκτες, είτε για προπονητές. Και θέλω να πω με αυτό, ότι πολλές φορές η απογοήτευση κυριεύει αυτούς που κινούν τα νήματα και που είναι οι πρωταγωνιστές του ποδόσφαιρου, με αποτέλεσμα πραγματικά καλές ομάδες, όταν βρίσκουν εμπόδια, να μην μπορούν να τα ξεπεράσουν και να τραβήξουν μπροστά. Όταν υπάρχει σωστός προγραμματισμός και υπομονή όλα πάνε στο τέλος καλά".
 
Τέλος αφήσαμε το θέμα της Κορίνθου. Ο Στέφανος Μεϊμάρογλου, πέρασε και ως ποδοσφαιριστής από την «Μπάρτσα» και σίγουρα έχει το δικαίωμα μιας παραπάνω γνώμης: "Δεν βρέθηκα, ''απλά'' στην Κόρινθο, ήμουν για μία ολόκληρη σαιζόν, (και επιτυχημένη για την ομάδα σαιζόν μάλιστα), (1998 - 1999), ο πρώτος παίκτης της σε συμμετοχές σε πρωτάθλημα και κύπελλο, αν αυτό λέει κάτι. Παράλληλα, παρακολουθώ πάντα την ομάδα, καθώς είναι η ομάδα της καρδιάς μου. Πιστεύω ότι από το καλοκαίρι τα πράγματα δεν μπήκαν στην σωστή βάση τους, και ο φιλόδοξος πρόεδρος της, ο κ. Πανος Μπεθάνης, δεν ζύγισε καλά κάποια πράγματα, με αποτέλεσμα να μην βγει όπως αυτός φανταζόταν το πλάνο που είχε υπολογίσει. Πάντα πίστευα, και πιστεύω ότι η ομάδα μπορούσε να δομηθεί καλύτερα, με πιο γερές στέρεες βάσεις και να έχει καλύτερη πορεία αγωνιστική, όμως γίνανε λάθη σοβαρά και τραγικά. Τόσο στην στελέχωση του έμψυχου υλικού της ομάδος, αλλά και σε άλλους σημαντικούς τομείς. Ως παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Κορίνθου, αλλά και ως επαγγελματίας προπονητής ποδοσφαίρου, θέλησα να βοηθήσω, τόσο τον κύριο Πάνο Μπεθάνη το καλοκαίρι του 2012, όσο και την νυν διοικούσα επιτροπή, που ανέλαβε προσφάτως να περισώσει την αγωνιστικά την κατάσταση και πρότεινα ως στρατιώτης, να βοηθήσω την ομάδα και να της δώσω την αγωνιστική ώθηση αλλά και την σωστή δομή που είχα στο μυαλό μου για να προχωρήσει σε επιτυχίες. Τόσο ο κ. Μπεθάνης, όσο και πρόσφατα, τα παιδιά που είναι στην διοικούσα επιτροπή, με αγνόησαν, προφανώς, με τις ευλογίες και την προτροπή, διάφορων αυλικών, που έντεχνα με δυσφημούν στον νομό Κορινθίας και όπου αλλού φτάνει το σήμα του κινητού τους. Ήθελα και θέλω να εργαστώ στην «Μπάρτσα» και να την βοηθήσω, ως στρατιώτης της. Στις δύσκολες στιγμές της. Όμως φαίνεται ότι στην Κορινθάρα μας, δεν θέλουν στρατιώτες. Και πιο συγκεκριμένα δεν θέλουν καλούς στρατιώτες, θέλουν κακούς αυλοκράτορες που παραπληροφορούν και δυσφημούν σωστούς επαγγελματίες. Και να τα αποτελέσματα. Τέλος πάντων ελπίζω να φτιάξουν τα πράγματα, στην Κόρινθο, αλλά δεν το βλέπω να γίνεται σύντομα αυτό, αφού κάποιοι πράγματα και καταστάσεις δεν αλλάζουν στην ομάδα ως φαίνεται".