Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Πως θα γίνει το “κούρεμα” καταθέσεων στην Κύπρο

Mixalis-Sarris
Στην Τράπεζα Κύπρου επικεντρώνεται η πρόταση που βρίσκεται στο τραπέζι για το “κούρεμα” των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες, όπως επιβεβαίωσε ο Υπουργός Οικονομικών της Λευκωσίας Μιχάλης Σαρρής, με δηλώσεις του στην εκπομπή της τηλεόρασης “Mega Σαββατοκύριακο”, με τον Μανώλη Αναγνωστάκη και τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο.
Ο κ. Σαρρής τόνισε ότι το σχέδιο που προωθείται περιλαμβάνει “κούρεμα” των καταθέσεων άνω των 100.000 ευρώ στην Τράπεζα Κύπρου, στα επίπεδα του 25%, κάτι που σημαίνει ότι το “κούρεμα” δεν θα αφορά όλες τις κυπριακές τράπεζες.
Ο Υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Αναστασιάδη πάντως εμφανίστηκε αισιόδοξος για τις εξελίξεις και την εξεύρεση τελικής λύσης για την Κύπρο, μετά και την ψήφιση από την Κυπριακή Βουλή των νομοσχεδίων που συνοδεύουν την απαίτηση της τρόικας για “κούρεμα” καταθέσεων.
“Ο δρόμος που βλέπουμε μπροστά μας είναι πιο καθαρός”, σχολίασε με νόημα, στο περιθώριο της προετοιμασίας για νέα συνάντηση με την τρόικα, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στη Λευκωσία.
Όσον αφορά το ταξίδι του στη Ρωσία, και τις πυρετώδεις διαπραγματεύσεις που είχε με την κυβέρνηση Μεντβέντεφ, ο Μιχάλης Σαρρής εξομολογήθηκε: “Έγινε ζημιά, αρκετά μεγάλη, αλλά πιστεύω ότι υπάρχουν θετικά στοιχεία πάνω στα οποία μπορούμε να ξαναχτίσουμε”.

ysterografa.gr