Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Η ευρωζώνη συζήτησε την αποπομπή της Κύπρου!

EuroWorkingGroup
Ακόμα και την έξοδο της Κύπρου από την ευρωζώνη συζήτησαν ανοικτά χθες τα μέλη του Euro Working Group κατά την διάρκεια τηλεδιάσκεψης, όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters. Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι περιέγραψαν την κατάσταση ως «μπάχαλο», ενώ παραδέχονται ότι τα πνεύματα ανέβηκαν πάρα πολύ κατά την διάρκεια της συνομιλίας. Αυτό απέτρεψε και την επίτευξη ουσιαστικών αποτελεσμάτων.
Η Κύπρος αποφάσισε να μην λάβει μέρος στην τηλεδιάσκεψη, γεγονός που από τους συμμετέχοντες εκλήφθηκε ως δείγμα της ευρύτερης σύγχυσης γύρω από την τύχη της Μεγαλονήσου.
Συγκεκριμένα, ο Γάλλος συμμετέχων ανέφερε ότι οι Κύπριοι βουλευτές έχουν καταληφθεί από τα συναισθήματά τους και δεν μπορούν να λάβουν καμία απόφαση, ενώ χαρακτήρισε «μεγάλο πρόβλημα» την απουσία του εκπροσώπου της.
«Δεν το έχουμε ξαναδεί», είπε.
Ο Γερμανός ομόλογός του αναφέρθηκε από τη μεριά του στην ανάγκη να γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για την σύνδεση κεφαλαίων μεταξύ Κύπρου, Ρωσίας και Μ. Βρετανίας και τόνισε την ετοιμότητα να εξευρεθεί άμεσα λύση αμέσως μόλις γίνουν σεβαστοί οι όροι της συμφωνίας του Eurogroup.

ysterografa.gr