Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

: Τη «Μυθική Πελοπόννησο» παρουσίασε στον Υπουργό Τουρισμού της Μόσχας ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης

φωτογραφία-7.JPG
Το τουριστικό προϊόν της «Μυθικής Πελοποννήσου» σε συνδυασμό με τη γαστρονομία και την Πελοποννησιακή – Μεσογειακή Διατροφή παρουσίασε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης σε συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Τουρισμού της Μόσχας κ. Sergey P. Shpilko, τον Γενικό Πρόξενο της Ελληνικής πρεσβείας στη Ρωσία κ. Ιωάννη Πλιώτα και τουριστικούς πράκτορες της Ρωσίας, που πραγματοποιήθηκε μετά το πέρας της πρώτης ημέρας της διεθνούς έκθεσης της Μόσχας ΜΙΤΤ 2013.
Ο Υπουργός Τουρισμού της Μόσχας δήλωσε εντυπωσιασμένος από τις φυσικές ομορφιές της Πελοποννήσου, κατέθεσε την αμέριστη στήριξή του για την προώθηση της Πελοποννήσου ως τουριστικού προορισμού για τη Ρωσική αγορά και σημείωσε την ιδιαίτερη σημασία που έχει η συγκεκριμένη έκθεση για τους Ρώσους πολίτες και επιχειρηματίες του τουρισμού. Ο κ. Shpilko στο πλαίσιο της συνεργασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Μόσχας, όπως τώρα αναπτύσσεται, ζήτησε από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Τατούλη τη μετάδοση της εμπειρίας και της τεχνογνωσίας, που διαθέτει από τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων 2004 ως Υφυπουργός Πολιτισμού, για τη διοργάνωση των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2014 από τη Ρωσία.
Ο Γενικός Πρόξενος της Ελληνικής Πρεσβείας στη Ρωσία αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα και το ενδιαφέρον της Ρωσικής αγοράς για την ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος της Πελοποννήσου, αλλά και στην προσπάθεια που κάνει το προξενείο για την προώθηση του τουρισμού στην Ελλάδα και την Πελοπόννησο ειδικότερα, με την απλοποίηση των διαδικασιών για την έκδοση βίζας.
Μέσα από την παρουσίαση του Περιφερειάρχη, οι τουριστικοί πράκτορες «ξεναγήθηκαν» στις ομορφιές και την ιστορία της Πελοποννήσου και δήλωσαν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την παρουσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην έκθεση MITT 201