Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Βόμβες από το Ισραήλ: "Για το φυσικό αέριο θα μιλήσουμε με την Τουρκία"


Βόμβες από τον πρώην υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ Αλόν Λιέλ, ο οποίος μιλώντας στο CNN Turk υποστήριξε ότι η ομαλοποίηση των σχέσεων Ισραήλ-Τουρκίας θα φέρει δραματικές αλλαγές στην Ανατολική Μεσόγειο. Και πρόσθεσε ότι για το θέμα του φυσικού αερίου “θα συνομιλήσουμε με την Τουρκία”!

Ποιος μπορεί να μην σκεφτεί ότι η αποσταθεροποίηση στην Κύπρο δεν έχει σχέση με όλα αυτά; Ποιος μπορεί να παραβλέψει την στενότατη σχέση που έχει αναπτύξει η Γερμανία με την Τουρκία; Και ποιος μπορεί να μην πιστέψει ότι όλα αυτά συνδέονται άμεσα;

Το CNN Turk ρώτησε τον Λιέλ αν το Ισραήλ θα διακόψει τη συνεργασία με την Κύπρο για το φυσικό αέριο. Απέφυγε να απαντήσει αλλά αποδέχθηκε ότι η ομαλοποίηση των σχέσεων του Ισραήλ με την Τουρκία θα φέρει «δραματικές αλλαγές» στην Ανατολική Μεσόγειο. «Στο ζήτημα του φυσικού αερίου θα συνομιλήσουμε με την Τουρκία», ήταν η τελική απάντηση του κ. Λιέλ.


Kαι όλα αυτά λίγες ώρες μετά τη συγγνώμη του Νετανιάχου προς τον τούρκο πρωθυπουργό και αυτό μετά από εντολή του αμερικανού προέδρου που βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ.

newsit.gr