Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Ο πάντα επίκαιρος “Τρελαντώνης”

Trelantonis

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΨΑΡΡΑ

O «Τρελαντώνης» της Πηνελόπης Δέλτα, το θρυλικό βιβλίο των παιδικών μας χρόνων, το αγαπημένο ανάγνωσμα πολλών ελληνικών γενεών, ανεβαίνει φέτος στην παιδική σκηνή του θεάτρου Ακροπόλ (Ιπποκράτους 9-11). Πρόκειται για το αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα της Πηνελόπης Δέλτα, μιας από τις κυριότερες εκπροσώπους του παιδικού μυθιστορήματος στη χώρα μας, που μέσα από τη μοναδική της γραφή κατάφερε να ΄΄μιλήσει΄΄ στις καρδιές χιλιάδες μικρών βιβλιόφιλων αλλά και να ΄΄εισβάλει΄΄ στην μαγική τους φαντασία.
Με μοντέρνο βλέμμα και νοσταλγική διάθεση, η διαχρονική ιστορία του ζωηρού ήρωα μεταφέρεται στο σανίδι, μέσα από μία μεγάλη θεατρική παραγωγή, τη σκηνοθεσία της οποίας υπογράφει η Σοφία Σπυράτου. Η ίδια σημειώνει για την παράσταση : «Ο Τρελαντώνης, το αξιαγάπητο σκανδαλιάρικο αγοράκι που έπλασε η Πηνελόπη Δέλτα, σύμβολο της αθωότητας και της ανυπότακτης παιδικής φαντασίας, η πιο προσφιλής μορφή της ελληνικής παιδικής λογοτεχνίας , συναντιέται και πάλι με τους μικρούς φίλους του, στο θέατρο Ακροπόλ».
Την πρωτότυπη μουσική, που εκτελείται ζωντανά επί σκηνής, συνέθεσε ο νεαρός Απόλλων Ρέτσος, ενώ τα σκηνικά και τα κοστούμια, που ΄΄ζωντανεύουν΄΄ μια ολόκληρη εποχή, σχεδίασε ο διεθνούς φήμης σκηνογράφος Γιάννης Μετζικώφ. Τους ρόλους ερμηνεύουν οι: Γιώργος Νούσης, Νεφέλη Μαϊστράλη, Κωνσταντίνος Βουδούρης, Κατερίνα Γερονικολού, Κατερίνα Πατσιάνη, κ.α. Η παράσταση ανεβαίνει κάθε Σάββατο (3 μ.μ. ) και Κυριακή (11.30 π.μ. & 3 μ.μ.) και έχει προγραμματιστεί να συνεχιστεί έως τις 28 Απριλίου. Τα εισιτήρια κοστίζουν 12 ευρώ (ενήλικες) και 10 ευρώ (παιδικό).

ysterografa.gr