Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΤΕΙ ΠΑΤΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΘΗΝΑ


Την κατάφωρη παραβίαση του κοινωνικού συμβολαίου που συνήψαν οι φοιτητές με την Πολιτεία, όταν συνειδητά επέλεξαν στο μηχανογραφικό τους το γνωστικό αντικείμενο και τον τόπο σπουδών τους, μετά και τη δημοσιοποίηση του σχεδίου «Αθηνά», στηλιτεύει Ερώτησή του προς τον Υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο ο  Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Ο Τέρενς Κουίκ, τάσσεται στο πλευρό των φοιτητών του Τμήματος Επιχειρηματικού Σχεδιασμού και Πληροφοριακών Συστημάτων της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του ΤΕΙ Πάτρας, που με επιστολή τους αιτούνται την εκκίνηση μίας ουσιαστικής και νόμιμης διαδικασίας συζήτησης, διότι «μέχρι στιγμής όχι μόνο δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός, όπως αποδεικνύεται από τις αμέτρητες ως σήμερα αλλαγές που έχει υποστεί η σειρά διαφανειών που παρουσιάζεται ως σχέδιο, αλλά το Υπουργείο δεν έχει λάβει σε καμία περίπτωση τη γνώμη των Ιδρυμάτων».

«Δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ επιστημονική ΜΕΛΕΤΗ στην οποία να έχει στηριχθεί το «σχέδιο». Η μοναδική συναφής μελέτη έχει αναληφθεί από ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΕΕΟ Group, ΙΕΚ ΑΚΜΗ), η οποία μεταξύ άλλων πουλά υπηρεσίες ιδιωτικής εκπαίδευσης, σε μια κραυγαλέα περίπτωση σύγκρουσης συμφέροντος», υπογραμμίζουν οι φοιτητές του προαναφερομένου τμήματος και τονίζουν πώς «σε πολλές περιπτώσεις χρησιμοποιούνται δύο μέτρα και δύο σταθμά».

Και προτίθενται να κινηθούν δικαστικά, καθ’ ότι μέχρι στιγμής «δεν έχει ακολουθηθεί η προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία, σε ό, τι αφορά στις προτάσεις για αλλαγές, κάτι το οποίο έχει γραφεί ξεκάθαρα και από μέλη της συγκυβέρνησης (ΔΗΜΑΡ)».

«Γιατί δεν λάβατε για το σχέδιο ΑΘΗΝΑ υπόψη τις θέσεις φοιτητών και καθηγητών, όπως και των Ιδρυμάτων, παρά τις υποσχέσεις και τις δεσμεύσεις που δίνατε στις συναντήσεις σας με αντιπροσωπείες τους, όπως και με αντιπροσωπείες των τοπικών αυτοδιοικητικών φορέων;», ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό ο Τέρενς Κουίκ και ζητά εξηγήσεις για την επιλογή ιδιωτικής εταιρείας ομίλου ΙΕΚ, η οποία και πραγματοποίησε μελέτη για το σχέδιο «Αθηνά».