Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Οι Κύπριοι ετοιμάζονται να αποκλείσουν τη Βουλή

Cyprus-Parliament
Σε αποκλεισμό του Κοινοβουλίου, την ώρα που θα συνεδριάζει το απόγευμα η Βουλή για να ψηφίσει το νομοσχέδιο περί “κουρέματος” των καταθέσεων, στο πλαίσιο της συμφωνίας του Eurogroup για τη στήριξη της κυπριακής οικονομίας μέσω Μνημονίου, θα προχωρήσουν πολίτες της Μεγαλονήσου, που ξεκίνησαν να οργανώνονται από το πρωί.
Κινήματα και οργανώσεις, με ανακοινώσεις τους καλούν τα κόμματα και τους βουλευτές να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο, ζητώντας να σταματήσουν οι εκβιασμοί και η κινδυνολογία περί κατάρρευσης της χώρας και χρεοκοπίας, στην περίπτωση που δεν πει η Κύπρος το “ναι”.
Πολλοί μάλιστα προχωρούν στις ανακοινώσεις τους σε συσχετισμό της σημερινής ψηφοφορίας με το δημοψήφισμα για το Σχέδιο Ανάν, επικαλούμενοι τις πιέσεις που είχαν ασκηθεί και τότε στην Κύπρο για να συναινέσει, χωρίς αποτέλεσμα.
Η Αστυνομία πάντως βρίσκεται από νωρίς το πρωί σε επιφυλακή, για να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια στον χώρο της συγκέντρωσης.

Καταψηφίζει ο γιός του Τάσσου Παπαδόπουλου

Nikolas-PapadopoulosΜετά από ένα μίνι-θρίλερ που φαίνεται ότι έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της χθεσινής μέρας, ο Νικόλας Παπαδόπουλος θα καταψηφίσει σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις το νομοσχέδιο για το “κούρεμα” στις καταθέσεις, που θα φέρει σήμερα το απόγευμα προς ψήφιση στην Κυπριακή Βουλή η κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη.
Όπως έγραψαν από χθες τα “Υστερόγραφα”, ο γιός του Τάσσου Παπαδόπουλου και κορυφαίο στέλεχος του ΔΗΚΟ, του κόμματος δηλαδή που μαζί με τον Δημοκρατικό Συναγερμό στήριξε την εκλογή του Νίκου Αναστασιάδη στην Προεδρία της Δημοκρατίας, προσανατολιζόταν εξαρχής στο μεγάλο “όχι”.


ysterografa.gr