Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Ο Σαμαράς, ο Τσίπρας, οι “πειρατές” και το “θέατρο σκιών”

Antonis-Samaras-Alexis-Tsipras

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΤΤΑΡΙΔΗΣ

Σφοδρή και πολυεπίπεδη επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς κατά τις παρεμβάσεις του στη Βουλή στη συζήτηση για τα αγροτικά, σηκώνοντας το γάντι και επαναλαμβάνοντας σε κάθε τόνο την άποψή του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υπονομεύει τις προσπάθειες που καταβάλλει η κυβέρνηση για έξοδο από την κρίση.
Για τον Πρωθυπουργό το ζητούμενο είναι η προσέλκυση ξένων επενδύσεων που θα ενισχύσουν τη ρευστότητα και θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας. Τα πρόφαστα επεισόδια στη Χαλκιδική αλλά και η αναφορά του Αλέξη Τσίπρα σε “πειρατές” που στόχο έχουν να λεηλατήσουν τον πλούτο της χώρας εξόργισε τον Αντώνη Σαμαρά ο οποίος θεωρεί πως τέτοιες δηλώσεις και πρακτκές μπορεί να έχουν ολέθρια αποτελέσματα για την ελληνική οικονομία.
Ο κ. Σαμαράς κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα πως πολιτεύεται με θόρυβο και κραυγές. «Δεν είναι θέατρο σκιών η πολιτική ούτε για να παίζετε με τον πόνο του κόσμου», είπε ανεβάζοντας στη δευτερολογία του αισθητά τους τόνους της αντιπαράθεσης.
«Δεν μασάμε από απειλές κύριε Τσίπρα… φτάνει πια…» τόνισε χαρακτηριστικά υπενθυμίζοντας πως «η τρικομματική κυβέρνηση είναι που κράτησε τη χώρα στο ευρώ όταν εσείς είχατε σημαία σας τον Τσάβες και την δραχμή» . Ο Αντώνης Σαμαράς υπεραμύνθηκε της πολιτικής που ακολουθεί και για μια ακόμα φορά κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για πολυγλωσσία.
«Τη μία λέτε ότι το ευρώ δεν είναι φετίχ και την άλλη ότι είναι το εθνικό μας νόμισμα. Προσωπικά είχα διαφωνήσει με τους όρους του μνημονίου πριν βουλιάξει η χώρα αλλά ποτέ δεν είπα ότι θα σκίσω το μνημόνιο. Δεν είχα διαφωνήσει με τις διαρθρωτικές αλλαγές ούτε με τις αποκρατικοποιήσεις. Εμείς είπαμε ότι θα κρατήσουμε την Ελλάδα στο ευρώ και το κάναμε. Οι πόλεις μας αλλάζουν όψεις γιατί μειώνεται η παράνομη μετανάστευση, οι κουκουλοφόροι συλλαμβάνονται, οι επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι λογοδοτούν. Εσείς μπορείτε να μας πείτε αν θα τηρήσετε τις δεσμεύσεις σας και ποιές δεσμεύσεις σας; εκείνα που λέτε εντός Ελλάδας ή εκείνα που λέτε εκτός Ελλάδας; εκείνα που λέγατε πριν από μερικούς μήνες ή αυτά που λέτε τώρα;» τόνισε ο Πρωθυπουργός ο οποίος και θέλησε να συνδέσει ευθαίως τα επεισόδια στη Χαλκιδική με τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για “εθνική υπονόμευση και δολιοφθορά.”
Αναφορικά με τους αγρότες και την αγροτική πολιτική ο Πρωθυπουργός παραγκώνισε τις δημαγωγικές θέσεις και τις κορώνες του Αλέξη Τσίπρα και εξάγγειλε συγκεκριμένες προτάσεις και μέτρα δεσμευόμενος ότι μέχρι το τέλος της τετραετίας θα γίνει πράξει η μείωση του αγροτικού ΦΠΑ. Άμεσα θα έρθει η διάταξη για το νυχτερινό αγροτικό τιμολόγιο της ΔΕΗ. Θα θεσπιστεί όσοι από τους αγρότες έχουν 40 χρόνια ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΓΑ να μπορεί να βγαίνουν στη σύνταξη και αυτοί νωρίτερα στα 62 έτη, ενώ όσοι έχουν φτάσει το όριο συνταξιοδότησης, αλλά οφείλουν μέχρι 4.000 ευρώ στον ΟΓΑ, να βγαίνουν στη σύνταξη με σταδιακή παρακράτηση του οφειλόμενου ποσού.
Επίσης και για τους αγρότες που έχουν γεννηθεί το 1948 και είχαν βγει σε πρόωρη σύνταξη και κινδύνευαν να μείνουν μετέωροι, δόθηκε – είπε- λύση να επεκταθεί το πρόγραμμα από τα 10 στα 12 χρόνια, ώστε να τους καλύψει και φέτος και για του χρόνου, οπότε θα προστεθούν και οι γεννηθέντες το 1949.
Ο Αντώνης ΣαμαράΣ μιλώντας για τις ελπίδες που προδιαγράφονται είπε πως σήμερα η εταιρία Phillip Morris ανακοινώνει ότι αγοράζει πάνω από τη μισή παραγωγή των ελληνικών καπνών ενώ μια άλλη εταιρία διπλασιάζει την συμβολαιακή αγορά κριθαριού για μπύρα.
Ο κ. Σαμαράς πάντως δεν άφησε ασχολιαστη και τη στάση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά την αντίδραση της ΕΛΑΣ στην προσπάθεια απόπειρας απόδρασης του Παναγιώτη Βλαστού.
«Βουλευτής σας είπε ότι δεν θα έπρεπε να αντιδράσουν οι φύλακες με πυροβολισμούς στην προσπάθεια απόδρασης. Εγώ δίνω συγχαρητήρια στους φύλακες. Αν δραπέτευαν τί θα λέγατε θα κατηγορούσατε την κυβέρνηση για ανικανότητα; Προστατεύατε τους κουκουλοφόρους τώρα προστατεύετε και τους βαρυποινίτες;» είπε χαρακτηριστικά.
 
ysterografa.gr