Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Τελικά, να τιτλοποιήσουμε τα πετρέλαια σε δολάρια ή όχι;

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Υποθέτω ότι με τόσους πολλούς σωτήρες γύρω τριγύρω, δεν πρέπει να το συζητάμε: Έχουμε ήδη σωθεί και δεν το ξέρουμε.

Από πού ξεφύτρωσαν όλοι αυτοί που έχουν τις λύσεις στο τσεπάκι τους, είναι απορίας άξιον.

Και το ακόμη πιο περίεργο είναι πως υπάρχουν κάποιοι που τους πιστεύουν – διότι προφανώς έχουν πέσει θύματα μιας πρωτοφανούς γκεμπελικής προπαγάνδας.

Δεν σκόπευα να ασχοληθώ με το θέμα, αλλά βλέπω πως και ο κ. Καμμένος ακολουθεί τα αχνάρια του κ. Τσίπρα: Λέει κάθε φορά κάτι, παραλείποντας κάτι άλλο που έχει πει σε άλλο χρόνο, βέβαιος ότι η κοινή γνώμη δεν έχει σπουδαία μνήμη, όπως έλεγε και ο αλήστου μνήμης Γκέμπελς.

Έτσι, λοιπόν, στο προσυνέδριο της Κρήτης, ο κ. Καμμένος, αφού έβγαλε πάλι τους πάντες προδότες, κήρυξε… βεντέτα (ναι, ναι, κατέφυγε σε μαφιόζικη ορολογία), τα έβαλε πάλι με τους «κατακτητές» (οι οποίοι ήταν μια χαρά όταν μας δάνειζαν και λογαριασμό δεν δίναμε για να παίρνουν όλοι τους μισθούς τους από τον δημόσιο κορβανά – στο κόμμα του υπάρχουν άνθρωποι που αυτή τη στιγμή που μιλάμε παίρνουν δύο μισθούς από το μνημόνιο), θυμήθηκε την απώλεια της εθνικής κυριαρχίας (που απωλέσθηκε από τον καιρό που η χώρα δανειζόταν ακρίτως για να πληρώνει τους συγκεκριμένους μισθούς), ξεσπάθωσε και κατά του τουρισμού, λέγοντας πως θα έλθουν οι Γερμανοί με τα «βραχιολάκια» για να μας μετατρέψουν σε παραθεριστική τους κατοικία!

Δηλαδή, να μην έλθουν οι Γερμανοί να ξοδέψουν τα λεφτά τους στην Ελλάδα! Ούτε να εκμεταλλευτούμε το Ελληνικό, αλλά να το αφήσουμε για… ξενοδοχείο των ποντικιών!

Διότι, όπως είπε, «αντιμετωπίζουμε το Δ΄ Γερμανικό Ράιχ»!

Κάτι που είναι αλήθεια με τέτοια αναβίωση του γκεμπελισμού στη χώρα.

Και βέβαια, πήγε στο προσφιλές θέμα της εποχής: Στα πετρέλαια και στην ΑΟΖ.

Είναι τέτοιος ο γενιτσαρισμός, που υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν προχώρησε στη ρηματική διακοίνωση εγκαίρως, διότι έπρεπε πρώτα να συναντηθεί ο πρωθυπουργός με τον Ερντογάν στο Κατάρ- σε ένα ραντεβού που έκλεισε ο… Παπανδρέου - και πως ο κ. Σαμαράς πηγαίνει στην Άγκυρα για να… μοιράσει την ΑΟΖ με τους Τούρκους.

Υποστήριξε δηλαδή, πως η κυβέρνηση περίμενε πρώτα κα κλειστούν τα ραντεβού και τα λοιπά και μετά να κάνει την διακοίνωση!

Μα αφού κλείστηκαν τα ραντεβού και όλα είναι κανονισμένα, σε τι χρειάζεται η διακοίνωση;

Για στάχτη στα μάτια, αν καταλάβαμε καλά από τις τοποθετήσεις του ίδιου και των στελεχών του!

Δηλαδή, έγινε η διακοίνωση και μετά θα ανακοινωθεί η «μοιρασιά»!

Υποστηρίζουν δηλαδή πως βρισκόμαστε μπροστά στην μεγαλύτερη εθνική προδοσία που γνώρισε ποτέ ο κόσμος!

Σωστά. Διότι έχουν ενστερνιστεί πλήρως την γκεμπελική αρχή ότι η κοινή γνώμη πιστεύει ευκολότερα ένα μεγάλο ψέμα από ένα μικρό ψέμα.

Και επειδή εκείνη την ημέρα είχαμε και τις κυπριακές εκλογές, ο κ. Καμμένος είπε πως ο Αναστασιάδης «έχει δεσμευτεί στην Μέρκελ και δημόσια ότι θα υπογράψει το μνημόνιο, ότι θα παραχωρήσει τους υδρογονάνθρακες στους δανειστές και στην κ. Μέρκελ και παράλληλα θα υπογράψει και το δεύτερο «Σχέδιο Ανάν», δηλαδή θα παραδώσει το σύνολο της Κύπρου στους δανειστές και στους τοκογλύφους. Και από την άλλη μεριά ο αντίπαλος είναι ο εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ, για περίπου 800 ψήφους διαφορά, έχοντας απομονώσει έναν υποψήφιο, τον Γιώργο Λιλλήκα, ο οποίος ήταν ο συνεχιστής του Τάσσου Παπαδόπουλου και ο οποίος ήταν εκείνος που άνοιξε την πολιτική της Κύπρου σχετικά με τους υδρογονάνθρακες».

Δηλαδή και στην Κύπρο είναι όλοι (πλην ενός) προδότες.

Και ο κυπριακός λαός ψήφισε τελικά τους «προδότες»!

Μετά, στη σκηνή ανέβηκε ο κ. Μαριάς που δήλωσε πως η ελληνική κυβέρνηση «χειρίζεται την ΑΟΖ ως προσάναμμα στις συζητήσεις με την Άγκυρα για συνεκμετάλλευση του Αιγαίου», διότι η ρηματική διακοίνωση είναι «φτηνό πολιτικό πυροτέχνημα», «στημένη δουλειά» και «κόλπο», ενώ ο Σαμαράς «ετοιμάζεται να πουλήσει την Μακεδονία»!

Με ποιον τρόπο θα πουλήσει ο Σαμαράς την Μακεδονία, όταν αρνείται και να συναντήσει την ηγεσία μας, δεν μας το λένε!

Ενώ θεωρούν δεδομένο ότι Έλληνας πρωθυπουργός πάει στην Τουρκία για να ξεπουλήσει τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας!

Διότι είναι όλοι προδότες και μόνο αυτοί (παρέα ίσως με την Χρυσή Αυγή με την οποία δεν δίστασαν να συνεργαστούν στήνοντας κάλπες) είναι οι πατριώτες!

Δεν χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο – όποιος τα πιστεύει όλα αυτά με γεια του με χαρά του!

Αρκεί να μας πουν όλοι αυτοί σε ποια μάχη μπαρουτοκαπνίστηκαν – ή, τουλάχιστον πού υπηρέτησαν τη θητεία τους.

Και κάτι ακόμη: Αυτή τη φορά ο κ. Καμμένος, παρά το γεγονός ότι έκανε εκτενή αναφορά στο θέμα – δεν μας είπε αν πρέπει ή όχι να τιτλοποιήσουμε τα πετρέλαια σε δολάρια.

Το απέφυγε, είτε επειδή πληροφορήθηκε εκ των υστέρων ότι δεν πρέπει να τιτλοποιήσουμε τα πετρέλαια σε νόμισμα, αλλά σε ποσοστό, είτε επειδή διαπίστωσε ότι δεν τον συμφέρει να αποκαλύπτει και πολλά…

Τι να κάνουμε, λοιπόν;

Να τα τιτλοποιήσουμε σε δολάρια ή όχι;

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ