Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Θα υπάρχουν αγροτικές ενισχύσεις και μετά το ευρώ;


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Κάτι που πέρασε εντελώς απαρατήρητο, είναι ότι την περασμένη εβδομάδα η Κομισιόν ενέκρινε την προκαταβολή, μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, του 50% των αγροτικών ενισχύσεων για το 2012, τουτέστιν, 1,1 δις ευρώ.

Το συνολικό ποσό είναι 2,2 δις ευρώ και ήταν προγραμματισμένο να καταβληθεί στα τέλη του Δεκεμβρίου.

Υπό συνθήκες παρελθόντος – τότε που δέναν τα σκυλιά με τα (δανεικά) λουκάνικα – αυτό θα ήταν ένα γεγονός άνευ σημασίας.

Για δεκαετίες ήταν δεδομένο στη χώρα όπου ανθεί η φαιδρά πορτοκαλέα, πως οι «κουτόφραγκοι» θα πληρώνουν ενισχύσεις και θα διαθέτουν κοινοτικά κονδύλια και εμείς θα τα χρησιμοποιούμε για τις αρπαχτές των διαχειριζομένων τα κονδύλια επιτηδείων και για την αγορά ειδών πολυτελείας.

Σήμερα, όμως, κάτι τέτοιο έχει προ πολλού πάψει να είναι δεδομένο.

Και το ερώτημα που ανακύπτει είναι: Αν τα σπάσουμε με την ΕΕ, θα συνεχίζουμε να λαμβάνουμε τις αγροτικές ενισχύσεις, για παράδειγμα;

Θα συνεχίσουν να έρχονται τα κοινοτικά κονδύλια και μάλιστα με σχεδόν μηδενική εθνική συμμετοχή – αν, βέβαια, είμαστε σε θέση να τα απορροφήσουμε σε ώριμα έργα;

Προφανώς, όχι.

Δεν είναι (και) αυτή μια παράμετρος που οφείλουμε να λάβουμε υπόψη;

Εννοώ, πέραν των ανόητων λεονταρισμών των τελευταίων ημερών.

Βέβαια, όπως πληροφορηθήκαμε από τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μ. Χαρακόπουλο, οι αγροτικές επιδοτήσεις επιστρέφονται, στις βόρειες κυρίως χώρες, προκειμένου η Ελλάδα να αγοράζει και να εισάγει διάφορα ζωοκομικά προϊόντα, τα οποία μας κοστίζουν 2 δις ευρώ.

Και αυτό επιβεβαιώνει πως η Ελλάδα όχι μόνο έπαψε να παράγει, αλλά εισάγει και προϊόντα που παράγει είτε επειδή η εγχώρια παραγωγή δεν επαρκεί, είτε για άλλους λόγους σχετιζόμενους με τον ανταγωνισμό, τις τιμές, τη διαφήμιση.

Οπότε προκύπτει και άλλο ένα ερώτημα: Μέχρι να επιστρέψει η χώρα στην παραγωγή, χρειάζεται ή όχι να εισάγουμε ζωοκομικά προϊόντα;

Και επομένως, αν φύγουμε από το ευρώ – οπότε θα διακοπούν όλες οι εισαγωγές – είμαστε βέβαιοι ότι θα υπάρχει επάρκεια ζωοκομικών προϊόντων;

Πολύ περισσότερο που εμείς δεν εισάγουμε μόνο ζωοκομικά προϊόντα, εισάγουμε και ζωοτροφές.

Εκτός κι’ αν οι διάφοροι πολέμαρχοι διαθέτουν κάποιες κρυφές μονάδες παραγωγής και μας το κρατούν κι’ αυτό μυστικό, όπως και τον θησαυρό χάρη στον οποίο θα συνεχίσουμε να ζούμε κανονικά και μετά την άτακτη χρεοκοπία.

Επίσης, από προχθές άρχισε να καταβάλλεται η εξισωτική αποζημίωση ύψους 160 εκ. ευρώ σε 70.000 δικαιούχους αγρότες και κτηνοτρόφους.

Τη Δευτέρα καταβλήθηκαν 126 εκ ευρώ και όπως μας ενημέρωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθ. Τσαυτάρης, μέσα στο επόμενο εικοσαήμερο θα αρχίσει η καταβολή από τον ΕΛΓΑ των αποζημιώσεων για τις ζημιές στο ζωικό κεφάλαιο από την καταστροφική πυρκαγιά στη Χαλκιδική, ενώ οι αποζημιώσεις για τις ζημιές σε αμπελοκαλλιέργειες και ελιές, θα δοθούν από την Πολιτική Σχεδίαση Έκτακτης Ανάγκης.

Συγγνώμη, αλλά αν βρεθούμε εκτός ευρώ, θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε αυτά τα ποσά;

Προφανώς, θα συμβεί το ακριβώς αντίθετο. Και επιπλέον θα έχουμε μια ύφεση της τάξης του 20% και μια υποτίμηση της τάξης του 50%.

Επομένως, όποιος υποστηρίζει πως υπάρχει τρόπος να συνεχίσουμε να ζούμε κανονικά και μετά τη χρεοκοπία, οφείλει να εξηγήσει και το πώς.

Διαφορετικά, παραπληροφορεί και κερδοσκοπεί πολιτικά.

Κοντολογίς, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι λοιποί οφείλουν να βεβαιώσουν τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους ότι θα… ανοίξουν οι ίδιοι (ΣΥΡΙΖΑ και λοιποί) τα πουγκιά τους, ώστε να συνεχίσουν να καταβάλλονται κανονικά ενισχύσεις και αποζημιώσεις.

elzoni.gr

Τίτλος πρόκληση για τον Α.Σαμαρά από την βρετανική Independent:''Ο Έλληνας ζητιάνος βγήκε στη γύρα''


- Η πρώτη πρόταση της κατά τα λοιπά έγκριτης εφημερίδας:''Οι έλληνες ξανά στη ζητανιά στις ευρωπαικές πρωτεύουσες''
- Ξεχειλίζει από χολή κάθε παράγραφος:''Πως μετά από τόσα δισεκατομμύρια ευρώ η Ελλάδα γυρνάει ως ζήτουλας στην Ευρώπη''
- Διαβάστε με ποιόν τρόπο χαρακτηρίζουν τη σημερινή συνάντηση του Α.Σαμαρά με τον Γιούνκερ και την περιοδεία του σε Βερολίνο και Παρίσι
- Διαβάστε ολόκληρο το επίμαχο άρθρο


''Ο Έλληνας ασθενής επιστρέφει ξανά για βοήθεια'' είναι η...εμπνευσμένη αρχή της Independent, που συνεχίζει στο ίδιο υποτιμητικό για την χώρα μας μοτίβο.
''Ο Έλληνας ζητιάνος περιοδεύει για μία ακόμη φορά στις ευρωπαικές πρωτεύουσες.Ο πρόεδρος της κυβέρνησης (συνεργασίας) Αντώνης Σαμαράς ζητάει περισσότερο χρόνο για την υλοποίηση του Μνημονίου''.

Ο αρθρογράφος καμώνεται τον αφελή αφού αναρωτιέται ''γιατί μετά από τόσα δις ευρώ που έριξε η Ευρώπη στη χώρα μας ως βοήθεια, χρειάζεται να απλώσουμε και πάλι το χέρι''.
Βέβαια κάτω από τους πομπώδεις τίτλους βρίσκει λίγο χώρο για να ''στριμώξει'' την αλήθεια.
Πως δηλαδή η Ελλάδα στενάζει ευρισκόμενη σε βαθιά ύφεση εδώ και πέντε χρόνια, με την ανεργία να έχει εκτιναχθεί στο 23%.

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα η τύχη της Ελλάδας θα κριθεί στη συνάντηση Μέρκελ Σαμαρά, εαν δηλαδή πείσει ο Έλληνας Πρωθυπουρός το μεγάλο αφεντικό της Ευρώπης, την Γερμανίδα Καγκελάριο.

Όλα παίζονται εκτιμά η εφημερίδα:''Η Μέρκελ ή θα σπρώξει τους Έλληνες στην έξοδο για να διατηρήσει τη συνοχή της κυβέρνησης της, ή θα τους βοηθήσει με τον κίνδυνο να καταρρεύσει''.
Διαβάστε το άρθρο της Independent.

The Greek patient returns for more help

Σχολεία χωρίς δασκάλους – Κενές 10.000 θέσεις και 2.000 υπηρετούν... αλλού!


Ο τραγέλαφος με τα σχολεία συνεχίζεται παρά το ότι έχουμε μπει στην τελική ευθεία πριν το πρώτο κουδούνι.
Σύμφωνα με τη ΔΟΕ οι κενές θέσεις στα σχολεία ξεπερνούν τις 10.000, άλλοι 2.000 δάσκαλοι αντί της έδρας έχουν καταλάβει καρέκλα σε άλλες διοικητικές θέσεις ενώ το υπουργείο παρά τις ανάγκες για άμεση πρόσληψη τουλάχιστον 1.000 δασκάλων πήρε απόφαση για την πρόσληψη μόλις 225!

Κάπως έτσι είναι να αναρωτιέται κανείς με ποιον τρόπο θα γίνου εφέτος τα μαθήματα και με τόσα κενά πόσες συγχωνεύσεις τμημάτων θα χρειαστεί να γίνουν και πόσα παιδιά θα υπάρχουν σε κάθε αίθουσα.

Η κρίση επέβαλε την τρόικα, η τρόικα επέβαλε μειώσεις στις προσλήψεις αλλά φαίνεται ότι επιβάλλονται και περικοπές στα θεμέλια της κοινωνίας όπως είναι η εκπαίδευση.

Α.Σαμαράς στην Bild:Δεν θέλουμε χρήματα αλλά αέρα να ανασάνουμε


- Περισσότερο χρόνο ζητάει ο Έλληνας Πρωθυπουργός με την συνέντευξη του στη γερμανική εφημερίδα
- Να σταματήσουν οι Ευρωπαίοι τις δηλώσεις περί εξόδου από το ευρώ είναι το μήνυμα του Α.Σαμαρά που θα προσπαθήσει να το ''περάσει'' και σήμερα στην συνάντηση με τον Ζ.Κ.Γιούνκερ στις 17.30 στο Μαξίμου
- ''Επιστροφή της Ελλάδας στην δραχμή θα σήμαινε καταστροφή για τη χώρα'' τονίζει ο Α.Σαμαράς

Σε συνέντευξή του προς την Bild o έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς τονίζει ότι η Αθήνα ζητά να της δοθεί περισσότερος χρόνος για να ανακάμψει η οικονομία και να γίνουν οι μεταρρυθμίσεις.

«Δεν ζητούμε περισσότερα χρήματα…Αυτό που θέλουμε είναι λίγος αέρας για να ανασάνουμε, να βάλουμε μπροστά την οικονομία και να αυξήσουμε τα κρατικά έσοδα. Περισσότερος χρόνος δεν σημαίνει αυτόματα και περισσότερα χρήματα», επισήμανε στην συνέντευξή του προς τη γερμανική εφημερίδα ο κ. Σαμαράς.

Αναφερόμενος στους ευρωπαίους εταίρους ο έλληνας πρωθυπουργός τονίζει ότι «θα πρέπει να εγκαταλείψουμε αυτή την αρνητική ψυχολογία που μοιάζει σαν μια βαθιά μαύρη τρύπα» και προσθέτει ότι «οι Έλληνες ψήφισαν μια νέα κυβέρνηση προκειμένου αυτή να βάλει τη χώρα σε μια νέα πορεία».

Καταστροφή για την Ελλάδα η επιστροφή στη δραχμή

«Σημειώνεται πρόοδος στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και στις ιδιωτικοποιήσεις και δεν είναι δίκαιο το ότι υπάρχουν κάποιοι στην Ευρώπη που θέλουν να μας ρίξουν πίσω στην τρύπα». Μια επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή θα ήταν, σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά «μια καταστροφή για την Ελλάδα». Κάτι τέτοιο θα σήμαινε «τουλάχιστον πέντε χρόνια ύφεσης και αύξηση της ανεργίας σε ποσοστά άνω του 40%. Θα ήταν ένας εφιάλτης για την Ελλάδα: οικονομική κατάρρευση, κοινωνική αναταραχή και μια πρωτοφανή κρίση της δημοκρατίας» επισήμανε χαρακτηριστικά ο Αντώνης Σαμαράς για να προσθέσει ότι «στο τέλος θα ήταν όπως στη Δημοκρατία της Βαϊμάρης».

Πηγή Deutsche Welle

Γελινιάτικα : Έβλεπαν δεμένοι στο κρεβάτι, να κάνουν φύλλο και φτερό το σπίτι τους!

Οι Αλβανοί δράστες που φορούσαν κουκούλες κατάφεραν να αιφνιδιάσουν το ζευγάρι...Η ληστεία έγινε στα Γελινιάτικα αργά το βράδυ της Τρίτης (21-08-2012). Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, οι 4 κουκουλοφόροι, κατάφεραν να παραβιάσουν την εξώπορτα και μπήκαν μέσα. Με σπαστά ελληνικά φώναξαν στο ζευγάρι να μην κουνηθεί και να μην φωνάξει.

Οι δράστες έπιασαν τον 58χρονο άνδρα και τον έδεσαν στο κρεβάτι με την συνομίληκη γυναίκα του. Στη συνέχεια άρχισαν να ψάχνουν στα δωμάτια του σπιτιού για χρήματα και πολύτιμα αντικείμενα. Τελικά βούτηξαν ένα
κινητό τηλέφωνο και διέφυγαν με το αυτοκίνητο της οικογένειας.

Οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους, συνεχίζονται...

Μαίνονται δεκάδες φωτιές σε όλη την Ελλάδα!


Την ώρα που η καταστροφή στην Χίο είναι ανυπολόγιστη, η πύρινη λαίλαπα απειλεί τη Ζάκυνθο - Σε εξέλιξη οι φωτιές σε Μεσσηνία και Αγρίνιο...
Ακόμα μία δύσκολη μέρα για τους πυροσβέστες, που δίνουν μάχη με τις φλόγες σε δεκάδες πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα. Μεγάλη ανησυχία προκαλεί η έκταση της φωτιάς στη Ζάκυνθο, για την κατάσβεση της οποίας επιχειρούν, 120 πυροσβέστες, 56 άτομα ως πεζοπόρο τμήμα και 4 αεροσκάφη που από το πρωί πραγματοποιούν ρίψεις νερού.
Στο μεταξύ, αποκαταστάθηκε αργά χθες το βράδυ η κυκλοφορία των οχημάτων που είχε διακοπεί νωρίτερα στην εθνική οδό Κορίνθου-Τριπόλεως λόγω της πυρκαγιάς που μαίνεται για τρίτη μέρα στο Σολομό Κορινθίας. Σε εξέλιξη παραμένει για τρίτη μέρα και η φωτιά στην Τροιζήνα, ενώ μία ακόμα ξέσπασε χθες το μεσημέρι στον Αυλώνα Μεσσηνίας. Το θετικό πάντως είναι ότι κανένα από τα παραπάνω πύρινα μέτωπα δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.
Η μεγαλύτερη καταστροφή έχει σημειωθεί μέχρι στιγμής στη Χίο, όπου η καμμένη έκταση, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σύστημα Πληροφοριών Δασικών Πυρκαγιών (Ε.F.F.Ι.S.), έχει υπερβεί τα 127.400 στρέμματα δάσους και καλλιεργειών μαστιχόδεντρων.

Σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης πυρκαγιάς της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, υψηλός είναι ο κίνδυνος στο μεγαλύτερο τμήμα της κεντρικής ηπειρωτικής χώρας, καθώς και στα νησιά του κεντρικού Αιγαίου.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τη συνάντησή του με τον αρχηγό της Πυροσβεστικής, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, μίλησε για ενδείξεις, αν όχι αποδείξεις εμπρησμών στη Χίο, αλλά και τη Ζάκυνθο.
newsit.gr

Τελικά ο μικρός Μπεν είναι θαμμένος στην Κω;


Πριν από 21 χρόνια, ο μικρός Μπεν Νίνταμ, είχε απασχολήσει την παγκόσμια κοινή γνώμη αφού ενώ ήταν σε διακοπές με την οικογένειά του στην Κω, ξαφνικά εξαφανίστηκε!
Τώρα, οι βρετανοί αστυνομικοί, ερευνούν ένα νέο σενάριο. Ο σχεδόν 2 ετών Μπεν να θάφτηκε κατά λάθος κάτω από μπάζα!

Όπως γράφουν οι βρετανικές εφημερίδες, οι βρετανικές συνεργάζονται με τις ελληνικές αρχές και εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο το παιδί να περιπλανήθηκε και να θάφτηκε κάτω από μπάζα σε συγκεκριμένη περιοχή.

Χρησιμοποιούν ειδικά τρισδιάστατα μηχανήματα τα οποία ανιχνεύουν ανθρώπινα οστά κάτω από την επιφάνεια της γης.

Η μητέρα του μικρού Μπεν, επιμένει πάντως ότι ο γιός της είναι ζωντανός. Η ζωή της, όπως λέει από την ημέρα της εξαφάνισης του παιδιού της είναι ένα μαρτύριο, αφού εκτός από τον πόνο της πρέπει να διαψεύδει και τους κακοήθεις που κυκλοφορούν ανυπόστατες φήμες για το πως εξαφανίστηκε το μικρό αγγελούδι!

Ο Μπεν εξαφανίστηκε το απόγευμα της 24ης Ιουλίου του 1991. Η μητέρα του τον είχε αφήσει στους γονείς της για να πάει να δουλέψει σε κοντινό ξενοδοχείο. Ο Εντι και η Κριστίν Νίνταμ τον πήγαν βόλτα σε ένα αγρόκτημα που ανήκε σε έναν οικογενειακό τους φίλο και έφαγαν μαζί του το μεσημέρι.
Ο μικρός έπαιζε έξω στην αυλή.

Όταν σταμάτησαν να ακουν το παιδί να παίζει, βγήκαν έξω και δεν τον βρήκαν πουθενά!
Εδώ κολλάει το νεο σενάριο που θέλει το παιδί να περιπλανήθηκε μόνο του και να έφτασε σε κοντινά κτίρια όπου γίνονταν οικοδομικές εργασίες.

newsit.gr

100 χρόνια από το θάνατο του Αλέξανδρου Καλαμαράκη .Το πρώτο θύμα της ελληνικής αεροπορίας

Γεννήθηκε στο Ρίο Αχαΐας. Δημοσιογράφος στο επάγγελμα, υπήρξε παράλληλα θερμός οπαδός της Αεροπορικής Ιδέας και σπούδασε με δικά του έξοδα τηn αεροπλοΐα στο Παρίσι το 1911. Πτυχιούχος αεροπόρος επέστρεψε στην Ελλάδα το Μάρτιο του 1912 φέρνοντας μαζί του ιδιόκτητο αεροπλάνο τύπου Bleriot 50HP. Το καλοκαίρι του ίδιου χρόνου πραγματοποίησε πολλές πτήσεις πετυχαίνοντας επιδόσεις ασυνήθιστες για τις τότε δυνατότητες του αεροπλάνου. Στις 29 Αυγούστου του 1912, επιχειρώντας για δεύτερη φορά να πραγματοποιήσει την αρχική του φιλοδοξία να πετάξει με το αεροπλάνο του προς την ιδιαίτερη πατρίδα του, το Ρίο, (η πρώτη την 26η Μαρτίου του ίδιου έτους με αντίστροφο δρομολόγιο είχε αποτύχει) και ενώ βρισκόταν πάνω απ' τον Κορινθιακό Κόλπο, λόγω σφοδρού ανέμου παρασύρθηκε το αεροπλάνο του και κατέπεσε διακόσια μέτρα από τις ακτές του χωριού Λυγία, βρίσκοντας ο ίδιος τραγικό θάνατο. Ο Καραμανλάκης ήταν ο δεύτερος, μετά τον Εμμανουήλ Αργυρόπουλο, Έλληνας ιδιώτης αεροπόρος, που πέταξε με ιδιόκτητο αεροπλάνο στην Ελλάδα και το πρώτο θύμα της Ελληνικής Αεροπορίας.

Σύγχρονος Ίκαρος: Ο Καραμανλάκης Αλέξανδρος με το αεροπάνο του, ένα Bleriot XXI, 50 ίππων (Αεροπορική Επιθεώρηση) Ο Έλληνας Ίκαρος, ένας από τους πρώτους που διέσχισε τα παρθένα ύψη των ελληνικών αιθέρων: Στις 16 Αυγούστου 1912, ο Αλέξανδρος Καραμανλάκης, με ένα δικό του αεροπλάνο τύπου Bleriot XXI, κατέρριψε το προηγούμενο, δικό του, ρεκόρ ύψους των 2.140 μέτρων – 17 Ιουλίου 1912. Nωρίτερα, στις 26 Μαρτίου 1912, είχε μια αποτυχημένη προσπάθεια. Κατά την ανάβαση χρειάστηκε ακριβώς κάτι λιγότερο από μία ώρα. Η διαδικασία καθόδου διήρκησε 11 λεπτά, αναφέρει το βρετανικό περιοδικό Flight, με ανταπόκριση 14 Σεπτεμβρίου 1912. Το νέο ρεκόρ που πέτυχε εκείνη την αυγουστιάτικη μέρα, ήταν στα 3.050 μέτρα.

Απογειώθηκε από τον Ζωολογικό Κήπο του Παλαιού Φαλήρου, και πέταξε πάνω από την Βουλιαγμένη, τον Πειραιά, το Τατόι και την Αίγινα, γράφει ο Υποσμηναγός (Δ) Δρ. Καρυτινός Αλέξιος στην Αεροπορική Επιθεώρηση. Μερικές μέρες αργότερα, στις 29 Αυγούστου 1912, πετώντας από το Παλαιό Φάληρο προς την Πάτρα έκανε αναγκαστική προσθαλάσσωση στον Κορινθιακό Κόλπο, μερικές εκατοντάδες μέτρα ανοιχτά της Λυγιάς και τραυματίστηκε σοβαρά. Πρσπάθησε να κολυμπήσει προς την ακτή, αλλά δεν τα κατάφερε και πνίγηκε. Ήταν, μετά τον Ίκαρο, το πρώτο σύγχρονο θύμα αεροπορικού ατυχήματος στην Ελλάδα.

Σύγχρονος Ίκαρος: Ο Καραμανλάκης Αλέξανδρος με το αεροπάνο του, ένα Bleriot XXI, 50 ίππων (Φωτογραφία μέσου του Διαδικτύου) Ο Βασίλης Ζαμπίκος, Σμήναρχoς ε.α., σε ένα αφιέρωμα στο περιοδικό Πτήση & Διάστημα, αναφέρει ότι την κηδεία του παρακολούθησε πλήθος κόσμου, καθώς και το Υπουργικό Συμβούλιο με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Ελευθέριο Βενιζέλο, ο οποίος μετά την απότιση φόρου τιμής, δήλωσε επιγραμματικά: «Βεβαίως λυπηρός ο θάνατος, αλλά είμαι βέβαιος ότι δεν θα σταματήσει την ευγενικήν ορμήν. Θα σταθώμεν προς στιγμήν, να χαιρετίσωμεν τον θανόντα και θα προχωρήσωμεν προς τα εμπρός, μετά θάρρους, αποβλέποντες εις το μέλλον».
Με την απώλειά του καταγράφηκε ο πρώτος Έλληνας αεροπόρος που ακολούθησε την τύχη του Ικάρου και ο 193ος νεκρός της παγκόσμιας προσπάθειας κατάκτησης των αιθέρων. Οι συγγραφείς εξύμνησαν τον ήρωα αεροπόρον, με πολύστηλα άρθρα στον ημερήσιο Τύπο, τονίζοντας τα εξής: «H αρχαία Ελλάς έδωσε τον Ίκαρον, θυσία της Αεροπορικής Ιδέας, η νεοτέρα δίδει τον Καραμανλάκην».

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης τιμά την μνήμη του πρωτοπόρου αεροπόρου Αλέξανδρου Καραμανλάκη

karamanlakis.2012
Ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης τιμώντας την μνήμη του πρωτοπόρου αεροπόρου Αλέξανδρου Καραμανλάκη, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε ατύχημα με το αεροσκάφος του στην περιοχή της Λυγιάς στις 29 Αυγούστου 1912, διοργανώνει τις παρακάτω εκδηλώσεις :
Έκθεση Φωτογραφίας & Προβολή Ταινίας, που παραχωρήθηκαν ευγενικά από το Γ.Ε.Α., με θέμα την ιστορική διαδρομή της Αεροπορίας από την εποχή των πρωτοπόρων έως σήμερα.
Διάρκεια έκθεσης : 19 Αυγούστου - 1 Σεπτεμβρίου
Χώρος : Ισόγειο ΠΑ.ΠΟ.ΚΕ.ΔΕ.
Επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο του Αλέξανδρου Καραμανλάκη στην κεντρική πλατεία της Τοπικής Κοινότητας Στομίου στις 26 Αυγούστου 2012 και ώρα 10:30 π.μ.

4ο Ziria Music Festival «Νίκος Δόικας»

zireia.2012
Την Παρασκευή 24 & το Σάββατο 25 Αυγούστου στο Αθλητικό Κέντρο Ζήρειας, 4ο Ziria Music Festival «Νίκος Δόικας». Διήμερο ελεύθερο μουσικό φεστιβάλ που διοργανώνεται στη μνήμη του Ξυλοκαστρίτη μουσικού Νίκου Δόικα από φίλους του, σε συνεργασία με το Αθλητικό Κέντρο Ζήρειας του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης (www.ziriafestival.gr)
Είσοδος Ελεύθερη.

Βασίλης Κελλάρης: Ρυπαίνουν με τα αστικά τους απόβλητα τον Κορινθιακό

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Προς τον Αντ/ρχη κ. Γεώργιο Δέδε

Κύριε Αντιπεριφερειάρχη
Τον Μάϊο του 2011 είχαμε ζητήσει από την Δ/νση Υγείας-Πρόνοιας τον έλεγχο των ξενοδοχειακών μονάδων της παραλίας, καθόσον είχαμε καταγγελίες για επικίνδυνη ρύπανση του Κορινθιακού κόλπου από τα αστικά απόβλητά τους. Δεν γνωρίζουμε αν έγιναν οι έλεγχοι αφού δεν πήραμε καμία απάντηση.
Επανερχόμαστε με την παρούσα επιστολή γιατί και πάλι δεχθήκαμε καταγγελίες για την αήθη συμπεριφορά κάποιων ξενοδόχων της Βόχας, οι οποίοι αγνοώντας τις διαμαρτυρίες των περιοίκων και περιφρονώντας κάθε νομιμότητα ρυπαίνουν με τα αστικά τους απόβλητα τη θάλασσα, χρησιμοποιώντας διάφορες κουτοχωριάτικες πονηριές, υποτιμώντας και περιφρονώντας τους περίοικους και τους λουόμενους.
Προειδοποιούμε, ότι δεν πρόκειται να ανεχτούμε καμία αυθαιρεσία σε βάρος του Κορινθιακού κόλπου και της ποιότητας της ζωής των συμπολιτών μας. Και αν νομίζουν κάποιοι, ότι με τυχόν διαπλοκές τους θα απαλλαγούν των ευθυνών του, τους βεβαιώνουμε ότι από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου δεν γλιτώνει κανείς. Προειδοποιούμε τους ασυνείδητους αυτούς επιχειρηματίες να συμμορφωθούν άμεσα πριν τους κατονομάσουμε δημοσίως και τους παραπέμψουμε στη δικαιοσύνη. Παρακαλούμε τη Δ/νση Υγείας-Πρόνοιας της Π.Ε. Κορινθίας για την άμεση παρέμβασή της σε όλα τα παραλιακά ξενοδοχεία της Βόχας. Η Δημοτική Αρχή Βόχας τι λέει για τα παραπάνω;
Γιατί δεν παίρνει θέση ;
Κύριε Δήμαρχε επιληφθείτε του σοβαρού αυτού προβλήματος για το οποίο έχετε σοβαρές ευθύνες για να μην εκτεθείτε. Είναι η τελευταία ειδοποίηση προς κάθε αρμόδια αρχή και υπηρεσία. Αναμένουμε σχετική ενημέρωση για τις ενέργειες των αρμοδίων.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Κελλάρης Βασίλης
 

Παναγιωτόπουλος: Παραιτήθηκα γιατί έχω γίνει ζήτουλας

Προσπάθεια να σπάσει ο φαύλος κύκλος που μας οδηγεί στο «Δυστυχώς επτωχεύσαμεν» και στην Αυτοδιοίκηση, χαρακτηρίζει την παραίτηση του, την πρώτη αιρετού μετά τις πρόσφατες δραματικές μειώσεις των ΚΑΠ, ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Ανδρέας Παναγιωτόπουλος. Στη συνέντευξή του στην aftodioikisi.gr ο κ. Παναγιωτόπουλος δεν διστάζει να πει ότι έχει «γίνει ζήτουλας» για να καταφέρει να πληρώσει τους υπαλλήλους του, προσθέτοντας ότι προτιμάει να κάνει το μητροπολίτη και να διοργανώνει εράνους ώστε αντί να τον βρίζουν όπως σήμερα, να του φυλάνε το χέρι, ενώ μιλάει για τα «αυτιστικά του Παπανδρέου» που έβαλαν το ασυμβίβαστο στους δημάρχους. Παράλληλα παραδέχεται ότι υπήρξε κακοδιαχείριση από τους αιρετούς αλλά όχι «να με βάζετε στην ίδια μοίρα με τον Τσοχατζόπουλο. Είναι άλλο πράγμα να «φας» μια βάρκα και άλλο ένα υποβρύχιο», τονίζει.

Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης του δημάρχου Δυτικής Αχαΐας Α. Παναγιωτόπουλου στην aftodioikisi.gr είναι το εξής:


Ερμιόνη: Συνέλαβαν αντιδήμαρχο για τα σκουπίδια

Απορημένος και συνάμα αγανακτισμένος δήλωσε στην aftodioikisi.gr ο δήμαρχος Ερμιόνης Δημήτρης Καμιζής, με το περιστατικό της σύλληψης δύο εργαζομένων του αρχικά και του αντιδημάρχου Καθαριότητας Σταύρου Κούστα εν συνεχεία, για την εναπόθεση απορριμμάτων στο χωροθετημένο από την Πολιτεία χώρο διαχείρισης των απορριμμάτων στο δήμο του.

Όπως είπε ο δήμαρχος στην ιστοσελίδα, οι αστυνομικές Αρχές, κατόπιν εντολής της εισαγγελέως -την οποία θα συναντήσει σήμερα το πρωί-, συνέλαβαν τον οδηγό απορριμματοφόρου και τον εργάτη καθαριότητας, όταν πήγαν να αφήσουν στο συγκεκριμένο χώρο τα σκουπίδια, χώρο όπου βρίσκεται και ο δεματοποιητής. Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας μετέβη στο αστυνομικό τμήμα και ζήτησε να αφεθούν ελεύθεροι και να συλληφθεί αυτός στη θέση τους, καθότι αυτοί δεν είχαν καμία διοικητική ευθύνη. Μάλιστα, τόνισε στους αστυνομικούς πως η Πολιτεία έχει χωροθετήσει και υποδείξει το συγκεκριμένο χώρο και ζήτησε, στην περίπτωση που η εισαγγελική Αρχή θεωρεί ότι υπάρχει παρανομία, να συλληφθούν αυτοί που τον έχουν χωροθετήσει. Τελικά, κρατήθηκε και ο αντιδήμαρχος, αλλά αργά το απόγευμα αφέθηκε ελεύθερος μαζί με τους δύο εργαζομένους.
Στη συνεδρίαση που είχε ο ΦοΔΣΑ Πελοποννήσου, πριν από τη σύγκληση της γενικής συνέλευσης της ΠΕΔ Πελοποννήσου, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο δήμαρχος Ερμιονίδας στην ιστοσελίδα, εξέδωσε ψήφισμα σύμφωνα με το οποίο «καταδικάζει την υποκριτική στάση της Πολιτείας».

ΠΕΔ Δ. Ελλάδας: 3ήμερο λουκέτο και μια παραίτηση για τη... βραδυφλεγή βόμβα


Την τελική της απόφαση μορφοποίησε σήμερα η ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας, που συνεδρίασε στην Πάτρα και σημαδεύτηκε από την παραίτηση του δημάρχου Δυτικής Αχαΐας Ανδρέα Παναγιωτόπουλου. Σύμφωνα με τα όσα αποφάσισαν, θα προτείνουν στο Έκτακτο Συνέδριο της ΚΕΔΕ στις 30 Αυγούστου:
  • 3ημερο λουκέτο στους δήμους, την ημέρα του Έκτακτου Συνεδρίου και δύο ημέρες μετά,
  • τις ημέρες που θα είναι κλειστοί οι δήμοι, συγκέντρωση των αυτοδιοικητικών στα υπουργεία Εσωτερικών, Οικονομικών, καθώς και στη Βουλή,
  • ενημέρωση των πολιτών μέσω συνεντεύξεων Τύπου στην έδρα κάθε περιφερειακής ένωση δήμων,
  • ενημέρωση βουλευτών και ευρωβουλετών
Πάντως, μιλώντας στην aftodioikisi.gr, o δήμαρχος Αγρινίου, πρόεδρος ΠΕΔ Δυτικής Αχαΐας Παύλος Μοσχολιός σημείωσε πως με τις κινήσεις αυτές πιστεύει πως «η κεντρική εξουσία θα προβληματιστεί επιτέλους για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι δήμοι, διότι από εκεί και πέρα τα πράγματα», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «δεν αντέχονται».
Η παραίτηση
Στο τέλος της γενικής συνέλευσης της ΠΕΔ Δυτικής Αχαΐας, ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Ανδρέας Παναγιωτόπουλος κατέθεσε συμβολικά την παραίτησή του, δηλώνοντας πως τη θέτει στη διάθεση του δ.σ. της ΚΕΔΕ και ότι έρχεται ως αντίδραση στην στάση της κεντρικής κυβέρνησης, που μέσω της περικοπής των πόρων προσπαθεί να διαλύσει τους δήμους.
Πάντως, και άλλοι δήμαρχοι, όπως της Ναυπακτίας, της Ανδραβίδας-Κυλλήνης και του Ευρυμάνθου, κινήθηκαν στο ίδιο πλαίσιο, σημειώνοντας πως εάν συνεχιστεί αυτοί η κατάσταση, τότε θα ακολουθήσουν και οι δικές τους.

ΠΕΔ Πελοποννήσου: Λουκέτο από 1-3 ημέρες, δυνατότητα αξιοποίησης-πώλησης ενέργειας από ΑΠΕ

Με ομόφωνο ψήφισμά της, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου, κατά την απογευματινή συνεδρίαση της γενικής συνέλευσης των μελών της, που ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ, καταγγέλλει την περικοπή των ΚΑΠ από την κεντρική κυβέρνηση και προτείνει προς το Έκτακτο Συνέδριο της ΚΕΔΕ, στις 30 Αυγούστου, κλείσιμο των δήμων από 1-3 ημέρες και νέο Έκτακτο Συνέδριο μέσα στο Σεπτέμβριο, προκειμένου να επανεξεταστεί η κατάσταση.

Μάλιστα, ο αντιπρόεδρος της ΠΕΔ, δήμαρχος Άργους-Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος πρότεινε, και έγινε δεκτό από τα μέλη της γενικής συνέλευσης, που συνεκλήθη στην Τρίπολη, και θα τεθεί στη γενική συνέλευση της ΚΕΔΕ, να ζητηθεί από την κυβέρνηση να δοθεί η δυνατότητα στους δήμους να παράγουν τη δική τους ενέργεια και να την πωλούν με χαμηλά κοστολόγια μέσα από τα φωτοβολταϊκά, τα αιολικά πάρκα, αλλά και επιπλέον να διαχειρίζονται τα απορρίμματα. «Να μην τους επιτρέψουμε να μας οδηγήσουν στην επαιτεία», είπε. «Γιατί να διαχειρίζονται τον αέρα, τον ήλιο και τα σκουπίδια οι ιδιώτες, και όχι οι δήμοι ώστε να μπορούν να τα βγάλουν πέρα σε αυτή την κρίση;», αναρωτήθηκε και χειροκροτήθηκε από τους παρευρισκόμενους που συμφώνησαν μαζί του.
«Υπάρχουν τρόποι να έχουμε έσοδα, αρκεί να μας εμπιστευθούμε», είπε, σχολιάζοντας τη συγκεκριμένη πρόταση στην aftodioikisi.gr, ο δήμαρχος Καλαμάτας, πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, και συμπλήρωσε πως θα ζητηθεί από την κυβέρνηση αλλαγή του θεσμικού πλαισίου στο συγκεκριμένο τομέα.
Στη συνεδρίαση, από αρκετούς δημάρχους, όπως ο δήμαρχος Άργους-Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος και ο δήμαρχος Κορίνθου Αλέκος Πνευματικός στηλίτευσαν τις νέες μειωμένες αντιμισθίες στους αιρετούς, εκτιμώντας πως η κεντρική εξουσία και οι 300 της Βουλής κοιτούν τα συντεχνιακά τους συμφέροντα, δε μειώνουν επί της ουσίας τους μισθούς τους και δε συνεισφέρουν στην αντιμετώπιση της κρίσης. «Δεν είμαστε κλέφτες για να μας αντιμετωπίζει η κεντρική εξουσία με αυτόν τον τρόπο».

Για τις θέσεις που παίρνουν οι ΠΕΔάρχες, σε σχέση με το επικείμενο λουκέτο στους δήμους, λόγω των μειωμένων ΚΑΠ, εδώ.

ΔΗΜΑΡΧΟΙ: ΑΡΧΗ ΜΕ ΔΙΗ(ΤΡΙΗ)ΜΕΡΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΚΑΙ...ΣΑΜΑΡΑ

Με διήμερο ή τριήμερο κλείσιμο των δήμων (φαίνεται πως) θα ξεκινήσουν την ερχόμενη εβδομάδα οι δήμαρχοι τις κινητοποιήσεις τους αντιδρώντας στη δραματική, έως και 50% μείωση των ΚΑΠ από την κυβέρνηση. Το «κλίμα λουκέτων» που περιέγραφαν οι πρόεδροι των ΠΕΔ στο χθεσινό ρεπορτάζ* της aftodioikisi.gr επιβεβαιώθηκε και συγκεκριμενοποιήθηκε κατά τις χθεσινές γενικές συνελεύσεις δύο ΠΕΔ:
- Δυτικής Ελλάδας, που πρότεινε τριήμερο «λουκέτο» και
- Πελοποννήσου, που πρότεινε κλείσιμο των δήμων από μία έως τρεις ημέρες
Παράλληλα διήμερο «λουκέτο» την ημέρα του έκτακτου συνεδρίου της ΚΕΔΕ την ερχόμενη Τετάρτη 30 Αυγούστου και την επομένη θα προτείνει σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις κατά τη σημερινή της γενική συνέλευση η μεγαλύτερη ΠΕΔ της χώρας, αυτή της Αττικής, μετά την ομόφωνη αποδοχή της πρότασης του προέδρου της Ν. Σαράντη από την Εκτελεστική Επιτροπή και το Διοικητικό Συμβούλιο κατά τη χθεσινή τους συνεδρίαση.
Το προσωρινό «λουκέτο» που θα συνοδεύεται από συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας (στο υπουργείο Εσωτερικών και πιθανόν στο υπουργείο Οικονομικών και τη Βουλή) θα είναι μόνο η αρχή σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεν κάνει πίσω στις μεγάλες περικοπές που σχεδιάζει.
Με τις παραιτήσεις στο... Σαμαρά
Το κλίμα ανάμεσα στους δημάρχους είναι εκρηκτικό και όπως έγινε σαφές και στις χθεσινές γενικές συνελεύσεις, εδικά αυτής της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας, οι παραιτήσεις μπορεί να είναι η έσχατη λύση αλλά ορισμένοι αιρετοί τις κρατούν ήδη στο χέρι τους.
Την αρχή έκανε ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Α. Παναγιωτόπουλος και το παράδειγμά του αναμένεται να μιμηθούν πολλοί αν οι ΚΑΠ φτάσουν τα 70 εκατ. ευρώ το μήνα.
Γι' αυτό το λόγο μεγάλο τμήμα των αιρετών έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά που σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα, ίσως και τις παραμονές του έκτακτου συνεδρίου της ΚΕΔΕ.
*ΕΔΩ

Η παρ' ολίγον τρόικα ... της ΔΗΜΑΡ


Ο Οδυσσέας Βουδούρης και ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης έχουν ένα όνειρο:
Να φτιάξουν τη δική τους τρόικα. Η ιδέα να γίνουν τρεις στην εσωκομματική αντιπολίτευση και να αμφισβητήσουν την πολιτική του Φώτη Κουβέλη έχει μπει βαθιά στο μυαλό τους.
Προφανώς εμπνευσμένοι από την τρόικα που είχαν φτιάξει στο ΠΑΣΟΚ ο Λοβέρδος με τον Ραγκούση και τη Διαμαντοπούλου, επιχείρησαν και αυτοί να πείσουν μια κυρία να τους
ακολουθήσει. Προσέγγισαν λοιπόν την Κατερίνα Μάρκου, Βουλευτή της Β' Θεσσαλονίκης, η οποία όμως δεν ανταποκρίθηκε στο πολιτικό τους φλερτ.
Μαθαίνω ότι στη ... χυλόπιτα που τους έριξε η Κατερίνα έπαιξε ρόλο και ο Βασίλης Οικονόμου, που ως πολιτικός της φίλος και πρώην Πασόκος τη διαβεβαίωσε ότι η εσωκομματική αντιπολίτευση στον Κουβέλη δεν έχει ...ρεύμα.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Δένδιας: «Ενδείξεις εμπρησμού εκ προθέσεως οι φωτιές» - Πιάνει δουλειά η ΕΥΠ



«Σε πολλές περιπτώσεις έχουμε ενδείξεις, αν όχι αποδείξεις, εμπρησμού εκ προθέσεως» δήλωσε σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, προσθέτοντας ότι για το λόγο αυτό έχει ζητηθεί η βοήθεια των ειδικών υπηρεσιών, μεταξύ των οποίων και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών . Ένα από τα στοιχεία που παρουσίασε είναι ότι μόνο το τελευταίο τριήμερο εκδηλώθηκαν συνολικά 282 πυρκαγιές σε όλη την επικράτεια, ενώ...
 περισσότερα

ΠΑΣΟΚ: Καυστική επιστολή Παναγιωτακόπουλου για το επερχόμενο πακέτο μέτρων



Σε αποχώρηση του ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση καλεί το μέλος της πολιτικής γραμματείας του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παναγιωτακόπουλος, ο οποίος με δήλωσή του αναφέρεται με σκληρά λόγια στην κυβέρνηση, για την οποία αναφέρει ότι «η κοινωνική ζούγκλα που σχεδιάζουν μετατρέπει τη χώρα σε αποικιακό κράτος του 18ου αιώνα και τους Έλληνες σε μετανάστες στην ίδια τους την πατρίδα». Επίσης, επιρρίπτει ευθύνες και στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας ότι ...
 περισσότερα eklogika.gr

Ο Γιάννης Λαλιώτης πρόεδρος του νέου Δ.Σ ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ "OΡΕΙΝΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ" ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

ΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ "OΡΕΙΝΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ" ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

 ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΛΑΛΙΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
 ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΛΙΤΣΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ
 ΤΑΜΙΑΣ: ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΠΑΚΙΔΟΥ
 ΜΕΛΟΣ: ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΟΣ
 ΜΕΛΟΣ: ΚΑΠΑΗ ΕΛΕΝΗ
 ΜΕΛΟΣ: ΚΑΡΑΚΟΥΣΗ ΒΑΣΩ
 ΜΕΛΟΣ: ΓΙΩΤΑ ΔΗΜΑ

Επίσκεψη Χρήστου Δήμα στις πυρόπληκτε​ς περιοχές και στις πληγείσες αμπελοκαλλ​ιέργειες

Την Δευτέρα το βράδυ ο Βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας επισκέφθηκε τα πύρινα μέτωπα στον Σολωμό και τον Μαψό. Εκεί ενημερώθηκε από την πυροσβεστική υπηρεσία και από τους πολίτες για την φωτιά και τις επιπτώσεις της.
Την Τρίτη το πρωί ο κ. Δήμας επισκέφθηκε μαζί με τον Δήμαρχο Νεμέας κ. Ανδριανάκο τις πληγείσες από τις σφοδρές βροχοπτώσεις, αμπελοκαλλιέργειες στην περιοχή του Δήμου Νεμέας (Δάφνη, Καστράκι, Κούτσι). Να σημειωθεί πως ο κ. Δήμας έχει ήδη καταθέσει ερώτηση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων όπου ζητά να διενεργθηεί άμεσα η καταγραφή από τον ΕΛΓΑ και να προχωρήσει στην αποζημίωση των αμπελοκαλλιεργητών που έχουν υποστεί ζημιά. Επίσης, στην ίδια ερώτηση ζητάει την υπαγωγή των αγροτών της περιοχής της Νεμέας, όχι στον ΕΛΓΑ της Πάτρας αλλά στον ΕΛΓΑ της Τρίπολης.
Την Τρίτη το απόγευμα ο κ. Δήμας συμμετείχε στην έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ του Επιμελητηρίου Κορινθίας με θέμα το μέλλον του Στρατοπεδου Κορίνθου.