Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Δημοτικός Κινηματογράφος "Το διάλειμμα" στο Δερβένι - Πρόγραμμα Ταινιών 12/8 - 18/8

Το πρόγραμμα των κινηματογραφικών ταινιών στο Δημοτικό Θερινό Κινηματογράφο "Το Διάλειμμα" στο Δερβένι.
Εβδομάδα από 12/8 – 18/8/2012
Ώρα έναρξης : 10:00 μ.μ.
12/8 – 18/8/2012, Ώρα έναρξης: 10:00 μ.μ.
Κυριακή 12 - Δευτέρα 13/8

Ολυμπιακοί Αγώνες: Επέστρεψε η ελληνική αποστολή

Επέστρεψε το απόγευμα στην Αθήνα το τελευταίο κλιμάκιο των αθλητών που έλαβαν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, μεταξύ των οποίων ο Αλέξανδρος Νικολαϊδης, ο Σπύρος Γιαννιώτης και ο Σπύρος Λεμπέσης, μαζί με τους αρχηγούς της ελληνικής αποστολής. Τους αθλητές υποδέχθηκε στο αεροδρόμο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης.
«Με μεγάλη χαρά υποδεχόμαστε σήμερα τους αθλητές, που μας εκπροσώπησαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Πάνω από όλα, αυτό που μετράει είναι η προσπάθεια. Μπορεί να μην ήρθαν οι μεγάλες επιτυχίες, όμως υπήρξαν πλασαρίσματα αθλητών, σε καλές θέσεις, τις οποίες πολλοί δεν περίμεναν», είπε αρχικά ο κ. Ιωαννίδης και συνέχισε: «Παρά τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και το γεγονός ότι δεν δόθηκαν αρκετά χρήματα στους αθλητές για την προετοιμασία τους, εκείνοι έκαναν το καλύτερο δυνατό. Εμείς έχουμε την υποχρέωση ως Πολιτεία, να δώσουμε κίνητρα στους αθλητές, έτσι ώστε όσο το δυνατόν περισσότερα νέα παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και αυτό θα κάνουμε».

Σαμαράς-Μήνυμα ενότητας από την Καλαμάτα: Ενωμένοι, θα βγούμε από την κρίση


Με την βοήθεια της Παναγίας θα συνεχίσουμε τον δύσκολο αγώνα κι όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε και θα τα καταφέρουμε, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, από το δημαρχείο Καλαμάτας, όπου είχε συνάντηση με τον δήμαρχο της πόλης Παναγιώτη Νίκα καθώς και με τους δημάρχους του νομού Μεσσηνίας.
Καλώ όλους τους Έλληνες περά και πάνω από κόμματα να είμαστε ενωμένοι σαν γροθιά
Ενώ για το πακέτο των μέτρων δήλωσε:
“Μόλις ετοιμαστεί η λίστα για τα 11,5 δισ. ευρώ θα τη δώσει στους πολιτικούς αρχηγούς.”
Ο πρωθυπουργός, αφού είπε ότι παίρνει δύναμη από τη Μεσσηνία, υπογράμμισε ότι, «η σημαία του αγώνα είναι για όλη την Ελλάδα ψηλά, ώστε να πετύχουμε τον στόχο μας που είναι η γρήγορη έξοδος από την κρίση».
Ο δήμαρχος Καλαμάτας ζήτησε από τον πρωθυπουργό ενίσχυση των ΟΤΑ για να ανταποκριθούν στο έργο τους, κυρίως σε αυτό της πρόνοιας και τον κάλεσε να εγκαινιάσει το Μέγαρο Χορού της πόλης, ενώ του προσέφερε έναν πίνακα με την βυζαντινή Καλαμάτα, από το εργαστήριο της δημοτικής επιχείρησης "Φαρίς".

Ο πρωθυπουργός το απόγευμα  στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Πύλο,  όπου έγινε δεκτός με ενθουσιασμό ,από τους συμπατριώτες του στην προκυμαία της κωμόπολης  εγκαινίασε έκθεση της Εφορίας Ενάλιων Αρχαιοτήτων με τίτλο "Βυθισμένα ταξίδια, ανθρώπινες εξερευνήσεις: Ίχνη σημαίνοντα στις θάλασσες της Πελοποννήσου"  και ακολούθως στις 8.00 το βράδυ εγκαινίασε στο σπίτι του Ολυμπιονίκη Κώστα Τσικλητήρα την επανέκθεση της συλλογής του Γάλλου Φιλέλληνα Rene Puaux.
Ο πρωθυπουργός μιλώντας κατά τα εγκαίνια της συλλογής του Γάλλου Φιλέλληνα, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι είναι σημαντική η πολιτιστική μας κληρονομιά κι οφείλουμε να την διαφυλάξουμε.

Σημείωσε ότι το 2009 που ήταν στο υπουργείο Πολιτισμού, είχε θέσει ως στόχο την ανάδειξη των ενάλιων αρχαιοτήτων, γιατί είναι κάτι που δεν έχει αναδειχθεί ως σήμερα και οι οποίες, είπε, είναι εξίσου σημαντικές με τις επίγειες αρχαιότητες. Αυτό το στόχο πρόσθεσε, τον θέτω ξανά σήμερα από άλλο πόστο.
Υπογράμμισε επίσης πως είμαστε σε μια δύσκολη εποχή, αλλά είμαστε Έλληνες κι οφείλουμε σαν Έλληνες να διαφυλάξουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά κι όλες αυτές τις αξίες που μας έχουν δώσει οι πρόγονοί μας.

Στο διαδίκτυο οι δόσεις του φόρου εισοδήματος - Πόσο, πότε και σε πόσες δόσεις θα πληρώσετε το φόρο



Από την ερχόμενη Πέμπτη τελικά θα έχουν τη δυνατότητα οι φορολογούμενοι να μπορούν να μπαίνουν στο ηλεκτρονικό σύστημα του υπουργείου Οικονομικών και να ενημερώνονται για το ύψος των δόσεων που θα πληρώσουν στην εφορία μετά την απόφαση της κυβέρνησης για αποπληρωμή σε 7 δόσεις για εισοδήματα έως 60.000 ευρώ.
Όσοι δεν έχουν κωδικό θα μπορούν με τον ΑΦΜ τους να βλέπουν το ύψος των δόσεων.
Τα φουσκωμένα εκκαθαριστικά της εφορίας έχουν αρχίσει και καταφτάνουν ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που όχι μόνο έλαβαν το εκκαθαριστικό αλλά πλήρωσαν και την πρώτη δόση. Ωστόσο, μεγάλο μπέρδεμα επικρατεί με τις δόσεις για την αποπληρωμή του φόρου εισοδήματος. Και αυτό γιατί σε όλα τα εκκαθαριστικά που έχουν φτάσει μέχρι στιγμής, η αποπληρωμή προβλέπεται σε τρεις διμηνιαίες δόσεις... ενώ τα δεδομένα στην πορεία άλλαξαν!
Πώς θα μάθετε πόσο και πότε θα πληρώσετε;

Νέα δίκη ζητά ο Ράντοβαν Κάρατζιτς


Νέα δίκη ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για την πρώην Γιουγκοσλαβία ζητά ο κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου και γενοκτονία πρώην πρόεδρος των Σέρβων της Βοσνίας, υποστηρίζοντας πως οι εισαγγελείς δεν προσκόμισαν έγκαιρα ευνοϊκά για τον ίδιο στοιχεία.
Στο σχετικό αίτημά του, ο Κάρατζιτς τονίζει πως η έναρξη μίας νέας δίκης και η προσκόμιση του συνόλου των στοιχείων είναι ο μόνος τρόπος για να διασφαλιστεί μία δίκαιη δίκη.

Όταν η υποχρέωση της παρουσίασης στοιχείων δεν υλοποιείται, η δίκη δεν μπορεί να είναι επιτυχής και, κατά συνέπεια, το δικαστήριο θα πρέπει να ζητήσει τη διεξαγωγή νέας δίκης, υποστηρίζει ο Ράντοβαν Κάρατζιτς, στο σχετικό αίτημά του.

Από τις αρχές της δίκης του Ράντοβαν Κάρατζιτς, τον Οκτώβριο του 2009, το ΔΠΔ για την πρώην Γιουγκοσλαβία προώθησε στον κατηγορούμενο 1625 μαρτυρίες και καταθέσεις (συνολικά 224.228 σελίδες), ενώ ο ίδιος είχε ζητήσει ακόμη 406 παρόμοια έγγραφα προκειμένου να προετοιμάσει την υπεράσπισή του.

Ο 67χρονος πρώην πρόεδρος των Σέρβων της Βοσνίας αντιμετωπίζει δέκα κατηγορίες για γενοκτονία, εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, για το ρόλο του στον πόλεμο στη Βοσνία- Ερζεγοβίνη, την περίοδο 1992-1995, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 100.000 ανθρώπων και τον εκτοπισμό άλλων 2,2 εκατομμυρίων.

Ο Κάρατζιτς υποστηρίζει πως οι εισαγγελείς του ΔΠΔ για την πρώην Γιουγκοσλαβία έθεσαν στη διάθεσή του ευνοϊκά για τον ίδιο στοιχεία, μόνο μετά το ξεκίνημα της δίκης, ενώ το δικαστήριο θεωρεί πως ο κατηγορούμενος είναι προκατειλημμένος.

Ο Ράντοβαν Κάρατζιτς συνελήφθη στο Βελιγράδι το 2008, ενώ καταζητείτο για πολλά χρόνια για μία σειρά από εγκλήματα πολέμου, μεταξύ των οποίων και η σφαγή χιλιάδων μουσουλμάνων στο θύλακα της Σρεμπρένιτσα, τον Ιούλιο του 1995.

Περίπου 800 Μουσουλμάνοι- άνδρες και μικρότερα αγόρια- δολοφονήθηκαν στη χειρότερη θηριωδία από τη λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, για το οποίο ο πρώην πρόεδρος των Σέρβων της Βοσνίας αρνείται κάθε ανάμειξη.

Το ΔΠΔ για την πρώην Γιουγκοσλαβία, στα τέλη Ιουνίου απέσυρε μία από τις κατηγορίες για γενοκτονία που αφορούσε εγκλήματα από σερβοβοσνιακές δυνάμεις σε πόλεις και χωριά της Βοσνίας- Ερζεγοβίνης, από το Μάρτιο ως το Δεκέμβριο του 1992.

Ωστόσο, στο κατηγορητήριο παραμένει η υπόθεση της Σρεμπρένιτσα, όπως και άλλες εννέα υποθέσεις που αφορούν εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, για τις οποίες ο Κάρατζιτς αρνείται επίσης την ευθύνη.

Η εισαγγελία ολοκλήρωσε το έργο της στο πλαίσιο της δίκης τον περασμένο Μάιο και ο Κάρατζιτς αναμένεται να ξεκινήσει την υπεράσπισή του στις 16 Οκτωβρίου.
newsit.gr

Θ.Πάγκαλος: “Ναι, τα φάγαμε όλοι μαζί” - Κυκλοφόρησε το βιβλίο του πρώην υπουργού

- Τι γράφει για την φράση “μαζί τα φάγαμε”
- “Όλοι μαζί οι Έλληνες συμμετείχαμε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο σε μη ορθολογικές πρακτικές και συμπεριφορές”
- Κατηγορίες σε ΣΥΡΙΖΑ, Χρυσή Αυγή και Ανεξάρτητους Έλληνες
- Κατηγορεί ακόμη τους βουλευτές της Αριστεράς που ποτέ δεν αντιδρούσαν σε προσλήψεις στο δημόσιο και στα επιδόματα

Σε 175 ηλεκτρονικές σελίδες κυκλοφόρησε σήμερα το ηλεκτρονικό βιβλίο του Θόδωρου Πάγκαλου «Μαζί τα φάγαμε».
Ο πρώην υπουργός υπερασπίζεται με ρεαλισμό τη διαβόητη φράση του, δίνει στοιχεία για τα λεγόμενά του, τεκμηριώνει με αναλυτικά σχήματα τους αριθμούς και καταλήγει σε ένα συμπέρασμα: Ναι, τα φάγαμε όλοι μαζί.

ΔΟΕ σε ΥΠΕΣ: Δώστε χρήματα για πετρέλαιο στα σχολεία, πριν παγώσουν οι μαθητές


Τον κίνδυνο να παραμείνουν τα σχολεία χωρίς πετρέλαιο τη σχολική χρονιά που έρχεται σε περίπου ένα μήνα επισείει με επιστολή της προς τον υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ), διότι παρά τα όσα έχουν υποσχεθεί οι προκάτοχοί του «η περσινή σχολική χρονιά έκλεισε με τα σχολεία να έχουν εισπράξει μόνο μια δόση (Φεβρουάριου 2012), ενώ εκκρεμεί η καταβολή της δεύτερης δόσης, που αναμενόταν τον Απρίλιο 2012. Κατά συνέπεια επιβάλλεται η άμεση εκταμίευσή της, γιατί σε διαφορετική περίπτωση η δραματική οικονομική κατάσταση των σχολείων εγκυμονεί σοβαρά προβλήματα για την ομαλή λειτουργία τους».

23 λιμάνια της χώρας στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων για συμβάσεις με ιδιώτες

Το δικαίωμα παραχώρησης σε τρίτους -μέσω συμβάσεων παραχώρησης- κάθε δικαιώματος χρήσης, διοίκησης, διαχείρισης και εκμετάλλευσης 23 λιμένων και τουριστικών λιμένων της χώρας μετέφερε στο ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων), με απόφασή της η αρμόδια Διϋπουργική Επιτροπή Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων .

Πρόκειται για λιμένες και τουριστικούς λιμένες σε: Ζάκυνθο, Κατάκολο, Τούρλο Μυκόνου, Χίο, Πύλο Μεσσηνίας, Νέα Επίδαυρο, Γλυφάδα, Πόρο, Σκιάθο, Σκύρο, Αγ. Νικόλαο Κρήτης, Ιτέα Φωκίδος, Καλαμαριά (Αρετσού), Κω, Άλιμο, Ύδρα, Ρέθυμνο, Ρόδο (Ακαντιά και Μανδράκι), Σούδα και Αργοστόλι (φωτό).
Μέχρι την ανάληψη των σχετικών υποχρεώσεων από τον ιδιώτη παραχωρησιούχο έχει προβλεφθεί τα δικαιώματα χρήσης, διοίκησης, συνήθους διαχείρισης και εκμετάλλευσης των συγκεκριμένων λιμένων να συνεχίσουν να ασκούνται από τους φορείς που τα ασκούν μέχρι την έναρξη ισχύος της συμβάσεως παραχώρησης.

Γραμμή Σαμαρά ή Λυκουρέντζου

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης θα βρεθούν πρόσωπο με πρόσωπο κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του νέου Μουσείου Ενάλιων Αρχαιοτήτων της Πύλου και της έκθεσης του Γάλλου φιλέλληνα Rene Puaux, η οποία θα φιλοξενείται πλέον στην οικία του Κωστή Τσικλητήρα (σ.σ.: ο Πρωθυπουργός βρίσκεται στη γενέτειρά του για ολιγοήμερες διακοπές).

Ποια είναι η... είδηση στη συγκεκριμένη περίπτωση; Εάν -μετά το «Μπράβο, Πέτρο!» από τον Πρωθυπουργό που άκουσε διά στόματος υπουργού Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζου, αναφορικά με την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στην Αρκαδία, στην πρόσφατη σύσκεψη που είχαν στα γραφεία της περιφέρειας στην Τρίπολη- θα το ακούσει και διά ζώσης, και από το στόμα του Αντώνη Σαμαρά.
Εάν θα συνεχίσει, δηλαδή, το «πολιτικό φλέρτ» που ξεκίνησε ο «πάλε ποτέ συναγωνιστής και "αντίπαλος" βουλευτής στην Αρκαδία», ο Ανδρέας Λυκουρέντζος.
Οψόμεθα!
aftodioikisi.gr
Φωτογραφία από moriasnow.gr

Π.Ε. Αρκαδίας: 35.000 στρέμματα έγιναν παρανάλωμα του πυρός

Η πυρκαγιά που έκαιγε για ημέρες την Αρκαδία έκαψε 35.000 στρέμματα δάσους και καλλιεργήσιμων εκτάσεων, σύμφωνα με την τελική εκτίμηση και τις δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Αρκαδία Βαγγέλη Γιαννακούρα. Τα πρώτα συνεργεία καταγραφής των ζημιών είναι αυτά του ΕΛΓΑ, που σύμφωνα με την ενημέρωση του αντιπεριφερειάρχη, βρέθηκαν σήμερα στα χωριά Ανεμοδούρι και Ρούτσι και θα συνεχίσουν το έργο της καταγραφής και στα υπόλοιπα χωριά, για όλες τις ζημιές που αφορούν σε γεωργοκτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, ενώ ξεκίνησε η διαδικασία ενίσχυσης των πληγέντων με τη χορήγηση προνοιακού επιδόματος, ύψους 600 ευρώ σε κάθε νοικοκυριό.
Έλεγχος για στατικότητα κτηρίων
Όπως είπε επίσης ο αντιπεριφερειάρχης, κλιμάκιο της Υπηρεσίας Αντισεισμικού Σχεδιασμού (ΥΑΣ) θα επισκεφτεί την πληγείσα περιοχή της επόμενες ημέρες, για έλεγχο και καταγραφή των κτηρίων που υπέστησαν ζημιά από τη φωτιά.
Παρεμβάσεις για αντιπλημμυρική θωράκιση
Σήμερα καθορίστηκαν οι επιτροπές με μηχανικούς της Περιφέρειας Πελοποννήσου και από αύριο δύο συνεργεία θα ξεκινήσουν καταγραφή των ζημιών που έχουν προκληθεί στις υποδομές, κυρίως σε δρόμους, γεφύρια και πρανή χειμάρρων και ποταμών, προκειμένου να γίνουν παρεμβάσεις, ενόψει του επερχόμενου χειμώνα, καθώς και παρεμβάσεις για την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής, όπου αυτή κριθεί αναγκαία.
Επιτροπή για τις καταστροφές σε επιχειρήσεις
Επιπλέον, συγκροτήθηκε από το τμήμα Εμπορίου, επιτροπή που θα κάνει καταγραφή των πληγεισών από την φωτιά επιχειρήσεων, όπως ελαιοτριβεία και τυροκομεία, ενώ από το Δήμο Μεγαλόπολης έχουν κινηθεί οι διαδικασίες, για παροχή ζωοτροφών σε κτηνοτρόφους που έχουν ανάγκη.
Άμεσα αναδάσωση-περιβαλλοντική αποκατάσταση
Ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας υπογράμμισε πως άμεσα πρέπει να ξεκινήσει αναδάσωση και περιβαλλοντική αποκατάσταση της περιοχής και για τον σκοπό αυτόν -είπε- είναι σε συνεργασία με το δασαρχείο.
Σε κρίσιμη κατάσταση ο τραυματίας 60χρονος
Ενημέρωσε ότι βρίσκεται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση η υγεία του 60χρονου που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΚΑΤ με εγκαύματα από τη φωτιά (τραυματίστηκε την πρώτη ημέρα), ενώ ο 45χρονος που κατηγορείται για την πρόκληση της φωτιάς από αμέλεια απολογήθηκε στον ανακριτή, ορίστηκε τακτική δικάσιμος και αφέθηκε ελεύθερος.

aftodioikisi.gr

15ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ: ΗΘΗ & ΕΘΙΜΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΥ «ΠΑΣΧΑ»

Θεωρείται ως το «Πάσχα» του καλοκαιριού, καθώς οι προετοιμασίες και η νηστεία για την Κοίμηση της Θεοτόκου αρχίζουν από την 1η Αυγούστου και διαρκεί μέχρι ανήμερα της εορτής. Μακριά από τα αστικά κέντρα και τις παραλίες, η γιορτή σε κάθε γωνιά της χώρας γιορτάζεται με μεγάλη λαμπρότητα. Η 15η Αυγούστου είναι μια ημέρα ορόσημο για όλους, πιστούς και μη... πιστούς, καθώς τότε πολλοί ξεκινούν τις καλοκαιρινές τους διακοπές.
Σε κάθε περιοχή της Ελλάδας, υπάρχει ένα τελετουργικό που συνδέεται με την ημέρα αυτή. Ήθη και έθιμα αιώνων αναβιώνουν το Δεκαπενταύγουστο με πιο χαρακτηριστικά τα εξής:
Περισσότερα εδώ
aftodioikisi.gr

ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΤΗ ΣΙΑΤΙΣΤΑ..


Tης Ντίνας Γεωργαντοπούλου*

Το έθιμο των καβαλάρηδων προσκυνητών έρχεται από την τουρκοκρατία, όταν αποτελούσε μια ευκαιρία στους σκλαβωμένους να δείξουν τη λεβεντιά και τον πόθο τους για λευτεριά.

 Στις 14 και 15 Αυγούστου όλη η Σιάτιστα δονείται στους ρυθμούς των χάλκινων και του ασταμάτητου γλεντιού.

 Την παραμονή της γιορτής οι πλατείες Χώρας, Γεράνειας και η γειτονιά του Μπούνου συγκεντρώνουν τις παρέες των καβαλάρηδων, οι οποίοι παρασύρουν Σιατιστινούς και επισκέπτες στο γλέντι.

 Ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου, οι καβαλάρηδες ξεκινούν το πρωί για να προσκυνήσουν την εικόνα της Παναγίας στο φερώνυμο Μοναστήρι που βρίσκεται στο Μικρόκαστρο. Το μεσημέρι οι παρέες των καβαλάρηδων με τα καταστόλιστα άλογα μπαίνουν επιβλητικά στη Σιάτιστα και στην πλατεία της Χώρας τους επισκέπτονται αρχές και λαός.

 Το γλέντι συνεχίζεται στις πλατείες της Χώρας και της Γεράνειας, στην πλατεία του Δημαρχείου, αλλά και στις γειτονιές της Σιάτιστας μέχρι αργά το βράδυ.

* Η Ντίνα Γεωργαντοπούλου κατάγεται από το Χελυδόρι

Ψάχνουμε 11,5 δις, χάνουμε 60 από τη διαφθορά


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Τα περιστατικά διαφθοράς κρατικών λειτουργών που αποκαλύπτονται τον τελευταίο καιρό, καθώς και η έκθεση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης για το 2011, Λέανδρου Ρακιντζή, αποκάλυψαν κάτι ακόμη πιο φοβερό από αυτήν καθεαυτήν την διαφθορά και τους ζάπλουτους δημοσίους υπαλλήλους.

Ως γνωστόν, το 2006, η τότε κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός Προκόπης Παυλόπουλος, ανταποκρίθηκε στο αίτημα που είχε υποβάλει τότε ο κ. Ρακιντζής και προχώρησε σε νομοθετική ρύθμιση που επέτρεπε στον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης να μελετά ο ίδιος τις αποφάσεις των πειθαρχικών συμβουλίων και να ασκεί, όπου το θεωρούσε αναγκαίο, ενστάσεις.

Είχε διαπιστωθεί τότε εκτεταμένη ατιμωρησία, με τα πειθαρχικά συμβούλια των εργαζομένων να στέλνουν στο αρχείο το 86,8% των υποθέσεων (από τις 1.086 αποφάσεις που είχαν εκδοθεί μέσα στο 2005).

Στην Ελλάδα ο Μασάδο


Το νέο απόκτημα του Ολυμπιακού, ο Πορτογάλος μέσος Πάολο Μασάδο έφτασε λίγο μετά τις 23:00 στην Αθήνα.
Τον Μασάδο περίμεναν στο αεροδρόμιο αρκετοί φίλοι του Ολυμπιακού, ενώ ο ίδιος αν και αρκετά ευδιάθετος δεν έκανε δηλώσεις.
Την Δευτέρα θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις και ακολούθως θα υπογράψει 4ετές συμβόλαιο.

Ισοπαλία με κέρδη για τον Παναθηναϊκό στην Κύπρο - Θετική παρουσία του Κώστα Τριαναταφυλλόπουλου

 

Μια 5άδα κέρδη

 

 

 

 

 

 

Την θετική παρουσία των Φορναρόλι, Πίντο και Τριαναταφυλλόπουλου κρατάει ο Ζεσουάλδο Φερέιρα μετά το φιλικό με την Ανόρθωση στην Κύπρο που ολοκληρώθηκε χωρίς τέρματα και στο οποίο έκανε το ντεμπούτο του με την φανέλα του Παναθηναϊκού ο Μπαρμπαρούσης.

Με δεδομένο πως είχε πολλές απουσίες (διεθνείς, τραυματίες) ο Ζεσουάλδο Φερέιρα είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει αρκετά πρόσωπα που δεν είχαν πάρει πολύ χρόνο συμμετοχής μέχρι τώρα. Παρά το 0-0 με την Ανόρθωση, ο Πορτογάλος τεχνικός μπορεί να είναι ικανοποιημένος από όσα είδε.
Ο Φορναρόλι έδειξε διάθεση και ποιότητα, ο Πίντο πραγματοποίησε καλή εμφάνιση, ενώ την παράσταση έκλεψε ο νεαρός 19χρονος Δερβενιώτης και άλλοτε παίκτης του Αστέρα Δερβενίου Κώστας Τριανταφυλλόπουλος που είχε πολύ καλή παρουσία στο κέντρο της άμυνας.
Η εμφάνιση ή αν προτιμάτε το... ξεπέταγμα του  Κώστα Τριανταφυλλόπουλου. Εξαιρετικός! Με σωστές τοποθετήσεις, δύο καθοριστικά τάκλιν που γλίτωσαν επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από την «πράσινη» εστία, αλλά και με «καθαρό» μυαλό, απέδειξε πως πίσω από την πρώτη τριάδα των στόπερ υπάρχει ακόμη μία πολύ αξιόλογη επιλογή.
Παράλληλα σε ακόμα ένα ματς, ο Σισοκό και ο Πετρόπουλος έδειξαν καλό πρόσωπο. Μάλιστα ο Έλληνας επιθετικός ήταν πρωταγωνιστής στην σημαντικότερη φάση του ματς όταν στο 10ο λεπτό και μετά από ωραία ενέργεια σημάδεψε το δοκάρι.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Μάστρου, Άντιτς, Πάουλο Ζόρζε, Ίλιτς, Μποαβεντούρα, Λαμπάν (57’ Σπαντάτσιο), Αλέξα, Οχαγιόν (57’ Σιέλις), Ρονκάτο (84’ Λοϊζίδης), Ρέζεκ, Ζούλα (64’ Οκκάς).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Κοτσόλης (46’ Καπίνο), Σεϊταρίδης (46’ Ζέκα), Λαγός, Τριανταφυλλόπουλος, Πίντο, Μαρίνος, Βιτόλο, Μπαρμπαρούσης (64’ Τοτσέ), Σισοκό (46’ Φουρλάνος), Φορναρόλι (78’ Κουσίδης), Πετρόπουλος.

Και όμως! Ο αδελφός του πλανητάρχη είναι πάμφτωχος!

Και όμως είναι αλήθεια! Ο αδελφός του πιο ισχυρού άνδρα στον πλανήτη, του προέδρου των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα, είναι ένας εξαθλιωμένος, πάμφτωχος και αλκοολικός νέος, που ζει στις παραγκουπόλεις του Ναϊρόμπι!

Ο 30χρονος George Hussein Obama είναι ετεροθαλής αδελφός του πλανητάρχη, από τον τέταρτο-παρακαλώ-γάμο του πατέρα του και ζει στην Κένυα, τον τόπο καταγωγής του Αμερικανού προέδρου.

Όπως αποκάλυψε ο ίδιος στην βρετανική Daily Mail το όνομα Obama μόνο κακό του έχει κάνει στις εξαθλιωμένες παραγκουπόλεις του Ναϊρόμπι όπου κατοικεί αφού όλοι κοροϊδευτικά τον αποκαλούν "Mister President" τη στιγμή που δεν έχει να φάει και είναι εθισμένος στο αλκοόλ και στα ναρκωτικά.

Διάβασε περισσότερα και δες φωτογραφίες στο TLIFE

Έξι μέτρα-φωτιά στις συντάξεις και το ασφαλιστικό

Περικοπές στις συντάξεις, αυξήσεις στα έτη ασφάλισης, πλαφόν και άλλα τόσα μέτρα περιλαμβάνονται στα σχέδια της κυβέρνησης στο πλαίσιο του πακέτου εξοικονόμησης των 5 δισ. ευρώ από το υπουργείο Εργασίας.

Οι περικοπές στις συντάξεις θα είναι κλιμακωτές. Στο 2% για ποσά από 700 ως 1.000 ευρώ, 3% από 1.000 ως 1.300, 5% από τα 1.300 ως τα 1.600 ευρώ, 10% από τα 1.600 ως τα 2.000 ευρώ και 15% από 2.000 ευρώ και πάνω.
Στις περικοπές περιλαμβάνονται και το μαχαίρι στη 13η και 14η επικουρική σύνταξη, αλλά και το πλαφόν στις υψηλές συντάξεις, αλλά και η περικοπή κατά 35% της δεύτερης σύνταξης που λαμβάνουν χιλιάδες άτομα.
Παράλληλα όμως τα απαιτούμενα έτη ασφάλισης θα γίνουν 20 από 15 που είναι σήμερα ώστε να μπορεί κάποιος να βγει σε σύνταξη αλλιώς υπάρχει ενδεχόμενο αύξησης του ορίου ηλικίας στα 67 από τα 65 έτη.
Ήδη προωθείται η ολοκλήρωση των αυξήσεων των ορίων συνταξιοδότησης που θα επηρεάσουν κυρίως τις γυναίκες ασφαλισμένες, αλλά και εργαζόμενους στα βαρέα ανθυγιεινά.
Στόχος είναι να μην συνταξιοδοτείται κανείς πριν τα 65 έτη ή με 40 έτη ασφάλισης στα 60 έτη.

newsit.gr

Κατασχέσεις και πλειστηριασμοί για χρέη – Επιστροφή φόρου τέλος για όσους χρωστούν

Με τα έσοδα που πρέπει να εισπράξει το κράτος να φτάνουν τα 45 δισεκατομμύρια και ήδη να υπάρχει μια μαύρη τρύπα της τάξης των 2 δισ. από το πρώτο επτάμηνο του έτους έρχονται νέες σκληρές οδηγίες προς τις εφορίες ώστε να εισπράττονται τα χρέη.

Στα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης περιλαμβάνονται κατασχέσεις κινητών και ακινήτων, ακόμη και μισθών, άνοιγμα και δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών, ποινικές διώξεις και άλλα.

Μεταξύ των εντολών που θα λάβουν οι εφορίες είναι μα μην επιστρέφονται στους δικαιούχους φόροι όταν υπάρχουν οφειλές τους προς το δημόσιο και να γίνονται άμεσα και αυτεπάγγελτα συμψηφισμοί.

Σύμφωνα με τη “Ναυτεμπορική” προβλέπονται και κατασχέσεις ακινήτων Μετά την επιβολή της κατάσχεσης κινητού ή ακινήτου, ο προϊστάμενος της ΔΟΥ εκδίδει πρόγραμμα πλειστηριασμού, στο οποίο ορίζεται η ημερομηνία διενέργειάς του, εντός συγκεκριμένης συντόμου προθεσμίας. Εν τω μεταξύ, ο οφειλέτης του Δημοσίου μπορεί, έπειτα από αίτησή του, να υπαχθεί σε διευκόλυνση τμηματικής καταβολής των χρεών ή σε ισχύουσα νομοθετική ρύθμιση, επιτυγχάνοντας και την αναστολή εκτέλεσης του σχετικού προγράμματος.

Για την είσπραξη ληξιπροθέσμων χρεών προς το Δημόσιο, που δεν έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση τμηματικής καταβολής ή σε νομοθετική ρύθμιση μπορεί να ληφθούν, κατά την κρίση του προϊσταμένου της ΔΟΥ, τα μέτρα που προβλέπονται και είναι:
α) Κατάσχεση κινητών, είτε στα χέρια του οφειλέτη είτε κινητών και απαιτήσεων γενικώς κυριότητας του οφειλέτη που βρίσκονται στα χέρια τρίτου.
β) Κατάσχεση ακινήτων.
Εκτός των ανωτέρω, είναι δυνατή, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, η λήψη σε βάρος του οφειλέτη του Δημοσίου διοικητικών ασφαλιστικών και δικαστικών μέτρων, όπως η ποινική δίωξη σε εκτέλεση σχετικής δικαστικής απόφασης.

Μεταξύ των μέτρων προβλέπονται και ποινικές διώξεις εναντίον των οφειλετών του Δημοσίου.
Ποινική δίωξη μπορεί να ασκηθεί εφόσον το συνολικό ληξιπρόθεσμο χρέος προς το Δημόσιο από κάθε αιτία συμπεριλαμβανομένων των κάθε είδους τόκων ή προσαυξήσεων, υπερβαίνει το ποσό των 5.000 ευρώ.

Δεν λαμβάνονται αναγκαστικά μέτρα είσπραξης κατά οφειλετών που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές βεβαιωμένες στις δημόσιες οικονομικές υπηρεσίες υπέρ του Δημοσίου, νομικών προσώπων και τρίτων ύψους τριακοσίων ευρώ, πλην του μέτρου της κατάσχεσης απαιτήσεων των οφειλετών στα χέρια τρίτων.
newsit.gr

Στα ύψη οι βάσεις των τμημάτων με υψηλή ζήτηση


Η οικονομική κρίση για μια ακόμη χρονιά στρέφει τους υποψηφίους προς σχολές που εξασφαλίζουν το επαγγελματικό μέλλον και έτσι οι βάσεις των αντίστοιχων τμημάτων παίρνουν την ανηφόρα.

Σχολές όπως αυτές της αστυνομίας, αλλά και οι στρατιωτικές εκτινάσσονται ως και 1.000 μόρια.

Σύμφωνα με το “Έθνος” περισσότερα μόρια απαιτούνται φέτος και για σχολές όπως η φιλολογία και η ψυχολογία.

Σχολές μεγάλων αστικών κέντρων αναμένεται να αυξηθούν και πάλι λόγω οικονομικής κρίσης, καθώς οι υποψήφιοι επιλέγουν τμήματα στον τόπο καταγωγής τους ώστε η οικογένεια να μην επιβαρυνθεί με εξτρά έξοδα.

Χαρακτηριστικό είναι όμως αυτό που συμβαίνει με τις σχολές του Στρατού και της Αστυνομίας λόγω αυξημένης ζήτησης.

Οι αστυνομικές σχολές επιλέχθηκαν από τους διπλάσιους σε σχέση με πέρυσι υποψήφιους και έτσι η βάση αναμένεται να ξεπεράσει τα 18.000 μόρια. Αντίστοιχη, ίσως μικρότερη θα είναι η αύξηση και στις στρατιωτικές σχολές καθώς έχουν μειωθεί οι θέσεις των εισακτέων.

Η ιατρική στρατιωτική σχολή θα κυμανθεί κοντά στα 19.200 μόρια, η Ικάρων κοντά στα 19.000 μόρια όπως και των Μηχανικών, αλλά και η Ευελπίδων θα κυμανθεί φέτος κοντά στα 16.000 μόρια.

Σχολές με καλές προοπτικές στην αγορά εργασίας όπως η Φυσικοθεραπείας Αθήνας θα κυμανθεί κοντά στα 16.500 μόρια, ενώ η Διατροφής Διαιτολογίας Θεσσαλονίκης κοντά στα 15.000 μόρια.

Αύξηση θα σημειώσουν και τα παραϊατρικά επαγγέλματα με τις σχολές Ακτινολογίας Ραδιολογίας κοντά στα 13.500 μόρια, Οπτικής Οπτομετρίας 13.200 μόρια.

Οι σχολές που πάντα βρίσκονταν ψηλά στις προτιμήσεις των υποψηφίων όπως η Νομική της Αθήνας θα βρεθούν κοντά στα 19.000 μόρια, ενώ οι Παιδαγωγικές σχολές θα κυμανθούν κοντά στα 17.500 με 18.000 μόρια.

Πάνω από 18.700 μόρια θα χρειαστούν οι υποψήφιοι των ιατρικών σχολών με αυτούς που διεκδικών μια θέση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη να χρειάζονται 19.000 με 19.200 μόρια.

newsit.gr

Φιέστα τέλους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου

Δεκαεπτά ημέρες μετά την τελετή έναρξης, γεμάτες θέαμα, αγωνίσματα και ρεκόρ οι Αγώνες του Λονδίνου έφτασαν στο τέλος τους και παραδίδουν τη σκυτάλη της Ολυμπιάδας στη Βραζιλία και το Ρίο ντε Τζανέιρο.
Με ένα μεγάλο πάρτι, που είχε ως επίκεντρο τη βρετανική μουσική, «έπεσε η αυλαία» των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου. Στη μεγάλη γιορτή που στήθηκε στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου και σηματοδότησε τη λήξη των Αγώνων, οι Βρετανοί «ανέστησαν» τον Τζον Λένον, τον οποίο είδαμε και ακούσαμε να τραγουδάει το «Imagine» σε βίντεο που επεξεργάστηκε ψηφιακά η Γιόκο Ονο ειδικά για την τελετή, ενώ παράλληλα η μορφή του σχηματίστηκε στο κέντρο του Σταδίου, τον Φρέντι Μέρκιουρι σε βίντεο από τη συναυλία των Queen στο Γουέμπλεϊ το 1986, αλλά και τον Ουίνστον Τσόρτσιλ, τον οποίο είδαμε να βγαίνει από την κορυφή του ομοιώματος του Μπιγκ Μπεν (τον υποδύθηκε ο ηθοποιός Τίμοθι Σπαλ).

Ο τελικός πίνακας των μεταλλίων - Πρώτες οι ΗΠΑ, 75η η Ελλάδα


Οι Ηνωμένες Πολιτείες επέστρεψαν στην κορυφή του πίνακα των μεταλλίων μετα την πτώση τους 4 χρόνια νωρίτερα στο Πεκίνο.
Μπορεί να κατάφεραν να συλλέξουν λιγότερα μετάλλια στο σύνολο (104) αλλά τα χρυσά τους ήταν περισσότερα απο κάθε άλλης χώρας. Ήταν μάλιστα περισσότερα απο κάθε άλλη φορα, μιας και τα 46 υπερβαίνουν τα 44 της Ατλάντας. Μεγάλος συναγωνιστής της ήταν και πάλι η Κίνα, που μάζεψε 87, 13 λιγότερα απο το 2008.

Για πρώτη φορά μετα απο 16 χρόνια στην τριάδα δεν βρίσκεται η Ρωσία. Τα 29 χρυσά της Μεγάλης Βρατανίας την φέρνουν στην 3η θέση παρά το γεγονός ότι έχουν λιγότερα στο σύνολο (64 έναντι 82).

85 χώρες κατάφεραν να ανέβουν σε ένα απο τα σκαλιά του βάθρου. Η χώρα μας με τα δύο χάλκινα του Ηλιάδη και των κοριτσιών στην κωπηλασία κατέλαβε την 75η θέση.

Η ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ:

Οδηγίες προς στρατιωτικούς.Πως να πληρώσετε την εφορία σε επτά δόσεις

Οδηγίες προς στρατιωτικούς.Πως να πληρώσετε την εφορία σε επτά δόσεις
Δεν είναι μόνο οι περικοπές,αυτές που έγιναν και αυτές που αναμένονται να γίνουν. Ο εφιάλτης της εφορίας είναι εδώ και για τους στρατιωτικούς. Τα ποσά που καλούνται να πληρώσουν είναι απίστευτα σε σχεση με τις οικονομικές τους δυνατότητες και είναι λογικό να έχει προκληθεί πανικός.

Η μόνη λύση είναι οι δόσεις. Και η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας εξηγεί με ποιο τρόπο γίνεται η καταβολή σε δόσεις.

Διαδικασία για το πως θα πληρωθούν οι 7 δόσεις του Φόρου που έχει προκύψει από το εκκαθαριστικό σημείωμα

Ολοταχώς για την εφεδρεία χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι


Οι απολύσεις που είχαν ζητήσει οι τροϊκανοί και αφορούσαν σε 15.000 άτομα δεν έγιναν στο Δημόσιο και έτσι επανήλθαν ζητώντας ακόμη μεγαλύτερες περικοπές προσωπικού.

Τώρα η κυβέρνηση εξετάζει και πάλι το μέτρο της εφεδρείας και μάλιστα σε βάθος τριετίας για τουλάχιστον 40.000 άτομα ώστε να υπάρξει ισοδύναμο αποτέλεσμα.

Οι διαδικασίες αξιολόγησης των υπαλλήλων θα ξεκινήσει από το τον Σεπτέμβριο και θα περιλαμβάνει υπαλλήλους τόσο από τον στενό όσο και από τον ευρύτερο Δημόσιο τομέα.

Πρώτοι στο στόχαστρο θα μπουν οι υπάλληλοι που δεν διαθέτουν πολλά προσόντα και υπηρετούν σε οργανισμούς που συγχωνεύονται ή καταργούνται.

Στην ίδια μοίρα θα βρεθούν και όσοι υπηρετούν με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.

Οι υπάλληλοι που θα τεθούν σε εφεδρεία θα παραμείνουν σε αυτό το καθεστώς επί μια τριετία.

Στο διάστημα αυτό θα λαμβάνουν μέρος μόνο του βασικού μισθού.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο σκέψεις. Είτε να λαμβάνουν το 60%, είτε το 70% του βασικού μισθού, με επικρατέστερο ποσοστό το 60%.

Μετά το πέρας της τριετίας οι υπάλληλοι θα βρίσκονται εκτός Δημοσίου, θα απολύονται δηλαδή.
newsit.gr

Έρχονται τα πάνω - κάτω στην ΕΡΤ

Αλλαγές αναμένονται στη διοίκηση της Δημόσιας Τηλεόρασης από τη νέα πολιτική ηγεσία. Όπως γράφει η εφημερίδα "Το ΠΑΡΟΝ", τηλεόρασης θα είναι ο Κώστας Σπυρόπουλος με τον Τζώνυ Καλημέρη να έχει κομβικό ρόλο στις αποφάσεις περί προγράμματος. Γενικός διευθυντής της ΕΡΑ παραμένει ο συνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου, ενώ λογικά θα μείνει στη θέση του και ο τεχνικός διευθυντής της ΕΡΤ Νίκος Μιχαλίτσης.
Ο Βασίλης Μπίτσης, γενικός διευθυντής ενημέρωσης, αναλαμβάνει το Euronews Greece και για τη θέση του ακούγονται τα ονόματα των Πέτρου Τρουπιώτη και Μπάμπη Κούτρα.
Θέμα σοβαρό, αναμένεται να προκύψει στην περίπτωση που η συγκυβέρνηση αποφασίσει να "αποκαθηλώσιε" τον διευθυντή ειδήσεων Γιώργο Κογιάννη. Ο δημοσιογράφος αρνείται να παραιτηθεί, λέγοντας πως δεν είναι κομματικό στέλεχος και στην περίπτωση αντικατάστασής του, θεωρείται μάλλον σίγουρο ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη.
Τέλος, σαρωτικές αναμένεται να είναι οι αλλαγές στο αθλητικό τμήμα.

Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΣ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΜΑΣ ΣΥΓΧΑΙΡΕΙ ΠΟΥ … ΚΑΗΚΕ Η ΜΙΣΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ !



Άρθρο του Λάκη Γιαννιδάκη στο sfedona.gr

Θα περίμενε κανείς να υπάρχει η ανάλογη σεμνότητα και μετριοπάθεια από τους εκπροσώπους της πολιτείας σε θέματα που ζητούν αυτονόητα κάτι τέτοιο.
Από την Περιφέρεια Πελοποννήσου λάβαμε ενημέρωση (δείτε σε άλλη  ανάρτηση) για σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη και όπως προκύπτει από το περιεχόμενο της ανακοίνωσης η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός είναι “κατενθουσιασμένοι” με τις επιδόσεις των αρμόδιων υπηρεσιών του κράτους για την κατάσβεση των πρόσφατων μεγάλων πυρκαγιών στην Πελοπόννησο.
Τις ευχαριστίες και τα συγχαρητήρια του Πρωθυπουργού μετέφερε ο Αρκάς Υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος.
Μην τρελαθούμε τελείως τώρα κύριε Λυκουρέντζο μας …

Derveni Greece LIVE