Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Επίσκεψη Τατούλη στη Κόρινθο με ανακοινώσεις σημαντικών έργων

Στη Κόρινθο βρέθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Π. Τατούλης όπου και είχε συναντήσεις στο δημαρχείο της πόλης, τόσο με τον αντιπεριφερειάρχη όσο και με τον Δήμαρχο. Σκοπός της επίσκεψης Τατούλη ,ήταν η επίσημη ενημέρωση για τον στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας στην Κορινθία και τα έργα που αναμένεται να υλοποιηθούν μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ αλλά και άλλων προγραμμάτων .Συγκεκριμένα πρόκειται για χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ 16,5 εκ. ευρώ στο Δήμο Κορινθίων και άλλων 36 εκ. ευρώ στην υπόλοιπη Κορινθία. Όπως τόνισε ο κ. Τατούλης, η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι πρώτη μεταξύ των Περιφερειών στην δημοπράτηση έργων, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα έργα ανάπτυξης. «Κόντρα στον καιρό» η Πελοπόννησος αλλάζει σελίδα και σε μια δύσκολη συγκυρία για τον τόπο και την πατρίδα», κατέληξε στις δηλώσεις του , ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.
ΝΙΝΑ ΚΑΣΙΜΑΤΗ / ΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Εξιχνίαση μίας ληστείας,δεκαέξι κλοπών και τεσσάρων κλοπών οχημάτων σε Κορινθία και Αττική

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, μία (1) υπόθεση ληστείας σε βάρος ιδιοκτήτη ΤΑΞΙ στην Κορινθία, δεκαέξι (16) υποθέσεις κλοπής και τέσσερις (4) κλοπές οχημάτων, σε Κορινθία και Αττική.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος έξι (6) ημεδαπών ΡΟΜΑ, ηλικίας 29, 39, 22, 36, 29 και 32 ετών αντίστοιχα, για –τα κατά περίπτωση- αδικήματα της ληστείας, της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε, ο 29χρονος, ο 39χρονος και ο 22χρονος, την 4-7-2012 το βράδυ, στα Εξαμίλια Κορινθίας, με την χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν από ιδιοκτήτη ΤΑΞΙ, χρηματικό ποσό και δύο κινητά τηλέφωνα, ενώ στην συνέχεια τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση.
Όπως επιπλέον πρόεκυψε, όλοι οι παραπάνω, εκτός του 22χρονου, σε διάφορες συνθέσεις, κατά το χρονικό διάστημα από 1-5-2012 έως και 19-7-2012, διέπραξαν δεκαέξι (16) κλοπές σε καταστήματα, περίπτερα και πρατήρια υγρών καυσίμων, καθώς και τέσσερις (4) κλοπές οχημάτων, στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας και στο Μενίδι Αττικής.
Η συνολική αξία των αφαιρεθέντων, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των -16.770- ευρώ.
Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες παράνομες πράξεις.

Αλλάζει τη Δευτέρα ο αριθμός 184 του ΕΟΠΥΥ για τα ραντεβού με γιατρούς. Κλήσεις στα 14884 και 14900

Καταργείται την ερχόμενη Δευτέρα ο τηλεφωνικός αριθμός 184 τον οποίο καλούν οι ασφαλισμένοι του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) προκειμένου να κλείνουν ραντεβού με γιατρό. Τη θέση του παίρνουν οι αριθμοί 14884 και 14900.
Όπως καταγγέλλουν οι εκπρόσωποι του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας (ΙΣΑ), το κόστος κάθε κλήσης θα είναι σημαντικά υψηλότερο. Αντί για χρέωση μιας αστικής μονάδας ανά κλήση (0,03 ευρώ) όπως ίσχυε μέχρι τώρα, το κλείσιμο του ραντεβού θα αυξηθεί στα 0,99 ευρώ ανά κλήση για το 14884 και 1,08 ευρώ για το 14900 όταν η κλήση γίνεται από σταθερό τηλέφωνο. Η κλήση για ραντεβού με γιατρό θα είναι ακριβότερη (1,18 ευρώ / λεπτό), όταν θα γίνεται από κινητό τηλέφωνο.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γ.Πατούλης και ο γενικός γραμματέας Στ. Τσούκαλος, θεωρούν απαράδεκτο σε αυτή τη δύσκολη, για τους ασφαλισμένους, συγκυρία να υλοποιούνται τέτοιες αποφάσεις.
«Δεν είναι δυνατόν να αυξάνεται ως και 40 φορές το κόστος για να κλείσει ένας ασφαλισμένος ραντεβού με τον γιατρό του. Δεν επιτρέπεται να αναγκάζετε τους ασφαλισμένους να βάζουν σε μια ακόμη περίπτωση βαθιά το χέρι στην τσέπη. Αναλογιστείτε την επιβάρυνση που προκαλείτε με την απόφαση σας αυτή στους ασφαλισμένους που είναι αναγκασμένοι να κάνουν πολλαπλά τηλεφωνήματα για να κλείσουν διαφορετικά ραντεβού» επισημαίνουν σε επιστολή τους προς τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, Γ.Βουδούρη.

Οι εκπρόσωποι του ΙΣΑ καλούν τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ «… να μην προχωρήσει στην υλοποίηση μιας απόφασης που καθιστά ακόμη και το κλείσιμο ενός ραντεβού με το γιατρό σε ακριβή υπόθεση».
Newsroom ΔΟΛ

Ο Πούτιν στο Κατάκολο με θαλαμηγό;


Ο Βλαντιμίρ Πούτιν στο Κατάκολο.; Σύμφωνα με δημοσίευμα του patris.gr μια πολυτελέστατη θαλαμηγός που έχει αράξει λίγο έξω από το Κατάκολο,έχει ως επιβάτη τον Βλαντιμίρ Πούτιν,ο οποίος λένε οι ίδιες πληροφορίες θέλει να επισκεφθεί και την αρχαία Ολυμπία.

Η αλήθεια είναι ότι επειδή πολλές φορές κάποιοι τον …φέρνουν τον Πούτιν χωρίς εκείνος να το ξέρει ,περιμένουμε να τον δούμε στο Κατάκολο ή στην Αρχαία Ολυμπία για να βεβαιωθούμε.

Στη περιοχή πάντως υπάρχουν μέτρα ασφαλείας και η θαλαμηγός είναι πράγματι εντυπωσιακή.

onalert.gr

Στο σκαμνί 19 άτομα για τη φούσκα του Χρηματιστηρίου το 1999

Το εδώλιο του κατηγορουμένου του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, «δείχνει» - μετά από 13 χρόνια - η Δικαιοσύνη, σε 49 άτομα για την υπόθεση με τις μετοχές - «φούσκες» του Χρηματιστηρίου, την περίοδο 1999-2000.
Πρόκειται για «παρακλάδι» της υπόθεσης με τις μετοχές – «φούσκες» και μεταξύ των κατηγορουμένων περιλαμβάνονται χρηματιστές, επιχειρηματίες, τραπεζικά στελέχη κ.α., που εμφανίζονται να πρωταγωνίστησαν σε ένα κερδοσκοπικό παιχνίδι.

Χρόνια μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης, η οποία είχε διερευνηθεί από την 19η τακτική ανακρίτρια Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια και με αποφάσεις δικαστικών συμβουλίων είχε καταλήξει σε πλημμεληματικές κατηγορίες, ο φάκελος του χρηματιστηρίου άνοιξε και πάλι το 2006, όταν ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Χρ. Λακαφώσης ζήτησε τη διερεύνηση αξιόποινων πράξεων συγκεκριμένων προσώπων.

Αρχικά το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών έκρινε ότι θα πρέπει να παραπεμφθούν σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων 67 άτομα, για αδικήματα, όπως απάτη, υπεξαίρεση, αλλά και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, μετά από σχετική πρόταση του κ. Λακαφώση, όμως η υπόθεση, μετά από έφεση κατά του βουλεύματος, παραπέμφθηκε για νέα κρίση στο Συμβούλιο Εφετών Αθηνών.

ΗΧΗΡΑ ΟΝΟΜΑΤΑ

Σχεδόν 2 χρόνια μετά, οι δικαστές με ένα βούλευμα άνω των 900 σελίδων απέρριψαν τις εφέσεις των κατηγορουμένων και διέταξαν να παραπεμφθούν σε δίκη οι 49 από τους αρχικούς 67 κατηγορουμένους, για τα αδικήματα της απάτης κατ’ επάγγελμα και συνήθεια, ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και υπεξαίρεσης 19 δισεκατομμυρίων δραχμών (57 εκατομμύρια ευρώ).

Στο βούλευμα, που υιοθετεί την πρόταση του εισαγγελέα Εφετών Ι. Λιακόπουλου, επισημαίνεται ότι «σκοπός των κατηγορουμένων ήταν, με τη δημοσίευση και τη διάδοση ανακριβών και παραπλανητικών πληροφοριών προς το επενδυτικό κοινό, να αποκομίσουν παράνομο περιουσιακό όφελος.

Προηγουμένως, πέτυχαν να πλήξουν την ακρίβεια και την αντικειμενικότητα των πληροφοριών της χρηματιστηριακής αγοράς, καθώς οι καταχωρημένες στους πίνακες τιμές των μετοχών , αλλά και άλλοι συναλλασσόμενοι που δεν γνώριζαν τις μεθοδεύσεις, θεωρούσαν τις ανακοινωθείσες τιμές ως αντιπροσωπευτικές της πραγματικής αξίας των μετοχών».

newsit.gr

Το πρώτο ελληνικό μετάλλιο - Πήρε το χάλκινο ο Ηλιάδης



Από τα χέρια του Ηλία Ηλιάδη ήρθε το πρώτο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Η ήττα από τον Ρώσο, Ντενίσοφ μπορεί να στέρησε την ευκαιρία στον 'Έλληνα πρωταθλητή να διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο, ωστόσο φάνηκε πως το πείσμωσε περισσότερο και με δυο νίκες απέναντι στον Αυστραλό, Άντονι με Ippon και τον Βραζιλιάνο, Καμίλιο με ένα Yuko, έφτασε στο χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των 90 κιλών στο τζούντο.

Αυτή ήταν η δεύτερη μεγάλη Ολυμπιακή διάκριση για τον Ηλιάδη μετά το χρυσό στην Αθήνα το 2004.

Άσχημες εντυπώσεις προκάλεσε το γεγονός πως η κρατική τηλεόραση δεν έδειξε σε ζωντανή μετάδοση το πρώτο ελληνικό μετάλλιο στους αγώνες.

Νωρίτερα, η άλλη ελληνική ελπίδα για μετάλλιο την Τετάρτη δεν τα κατάφερε. Η Βασιλική Βουγιούκα αν και έφτασε με εντυπωσιακό τρόπο μέχρι τα προημιτελικά αποκλείστηκε. Με... σπασμένο δόντι από το ματς της 16άδας αλλά και «μπλακ άουτ» στο δεύτερο τρίλεπτο, η Βάσω Βουγιούκα δεν προκρίθηκε στα ημιτελικά της σπάθης γυναικών του Ολυμπιακού τουρνουά ξιφασκίας «Λονδίνο 2012». Η «ασημένια» πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2012, αν και προηγήθηκε 8-3 στο πρώτο τρίλεπτο, ηττήθηκε τελικά 15-12 στα προημιτελικά από τη Νοτικορεάτισα Γίγεον Κιμ και αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης. Το «μπλάκ άουτ» της Βουγιούκα ήταν τόσο μεγάλο που έχασε 12-4 την δεύτερη περίοδο.

Συγχαρητήρια Παπούλια σε Ηλίαδη


newsit.gr

 

Ηχηρά ΟΧΙ από το ΠΑΣΟΚ στο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ - Το πρώτο κυβερνητικό ρήγμα


Ψηφίστηκε το επίμαχο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τα ΑΕΙ που έφερε τα πάνω - κάτω στη Βουλή.
Με 163 "ναι" ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τα ΑΕI. "Όχι" επί της αρχής ψήφισαν 101 βουλευτές μεταξύ τωνοποίων και 6 από το ΠΑΣΟΚ. Συγκεκριμένα, καταψήφισαν το νομοσχέδιο ο Γ. Παπανδρέου, ο Μ. Χρυσοχοϊδης, ο Α. Λοβέρδος , ο Χ. Αηδόνης, Γ. Ντόλιος και Συμεών Κεδίκογλου από το ΠΑΣΟΚ.

Επίσης, ο εισηγητής για την Παιδεία του ΠΑΣΟΚ, Μάρκος Μπόλαρης είπε όχι στο άρθρο για τη διάρκεια της θητείας των πρυτάνεων και έτσι με αυτές τις αρνητικές ψήφους δημιιουργήθηκε το πρώτο κυβερνητικό ρήγμα και πλέον στη Βουλή.

Ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος προχώρησε νωρίτερα σε αλλαγές σε κάποιες από τις διατάξεις που αποτελούσαν «κόκκινο πανί» για τα περισσότερα μέλη της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.

Νωρίτερα, επίθεση στον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο εξαπέλυσε και ο Ανδρέας Λοβέρδος. "Δε νομιμοποιείστε, δεν έχετε την δεδηλωμένη να φέρνετε ένα νομοσχέδιο χωρίς την σύμφωνη γνώμη των υπόλοιπων κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση", είπε ο κ.Λοβέρδος.

Η συζήτηση ξεκίνησε το πρωί της Τετάρτης στην Ολομέλεια της Βουλής. Με το νομοσχέδιο «ρυθμίσεις θεμάτων ΑΕΙ και άλλες διατάξεις», τροποποιούνται διατάξεις του νόμου 4009/2011 -γνωστός ως «νόμος Διαμαντοπούλου»- για τα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Συζητείται με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και λίγο πριν την έναρξη της συζήτησης, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες κατέθεσαν αίτημα διεξαγωγής ονομαστικής ψηφοφορίας.
newsit.gr

"Συμφωνία" σε τεντωμένο σχοινί για να αποφύγουν τις εκλογές - Το Μαξίμου προειδοποίησε για στάση πληρωμών τον Σεπτέμβριο εάν δεν ληφθούν τα μέτρα



Μπροστά στο ενδεχόμενο νέων εκλογών και ολοκληρωτικής κατάρρευσης της χώρας φαίνεται πως οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί έκαναν πίσω και συμφώνησαν στο πακέτο μέτρων των 11,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, αλλά με τις ρωγμές πλέον στο κυβερνητικό σχήμα να είναι εμφανέστατες.

Αυτό διεφάνη και από τις δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος επανέλαβε ότι ο ίδιος πρότεινε παράταση για δύο χρόνια του προγράμματος οικονομικής εξυγίανσης αλλά δεν έγινε προς το παρόν δεκτό, ενώ με νόημα σημείωσε πως διαφωνεί με την στρατηγική Σαμαρά, αλλά είναι αναγκασμένος να δεχθεί για να μην οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές.

8ΗΜΕΡΗ ΟΔΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΠΟ ΤΟ ΦΕΝΕΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Οι πολύ επιτυχημένες διοργανώσεις ανάλογων εκδρομών στο παρελθόν αποτελούν εγγύηση ότι και αυτή θα αποτελέσει ένα αξέχαστο 8ημερο απόδρασης από την καθημερινότητα, διασκέδασης και ψυχαγωγίας με καλή παρέα, με συγγενείς, συγχωριανούς και φίλους …

1.084.685 οι κάτοικοι της Πελοποννήσου


ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΡΑΣΥΤΑΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ «ΤΟΥΡΚΩΝ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ» ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΤ' ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, στη δευτερολογία του στο νομοσχέδιο για την Παιδεία, ανέφερε τα εξής:

«Κυριά Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, κύριε Υπουργέ της Παιδείας, έφερα δημοσίευμα που φαντάζομαι ότι θα ικανοποιεί πάρα πολύ το ΣΥΡΙΖΑ και τη ΔΗΜΑΡ, το οποίο έχει να κάνει με το Υπουργείο Παιδείας, το οποίο απορώ πώς δεν έχει εκδώσει ακόμα, μία ανακοίνωση επ’ αυτού.

Αναφέρεται σε επιστολή η οποία ελήφθη σήμερα και δημοσιεύεται στον Ελεύθερο Τύπο και αν δεν την έχετε λάβει προσωπικά υπ’ όψη, παρακαλώ να εγκαλέσετε τους συνεργάτες σας γιατί δεν σας ενημέρωσαν
Κύριε Υπουργέ, η Συμβουλευτική Επιτροπή Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης σας έστειλε αυτή την επιστολή στο Υπουργείο Παιδείας απαιτώντας να αλλάξει το κεφάλαιο του βιβλίου ιστορίας ΣΤ' Δημοτικού για τη Μικρασιατική Καταστροφή και αντί για «σφαγές χριστιανών και λεηλασίες από Τούρκους» να επιστρέψουμε στο... συνωστισμό της Σμύρνης.
Τους ενοχλεί πάρα πολύ να γράφονται αυτά που θα σας διαβάσω και που είναι θέμα Παιδείας, δηλαδή δική σας αρμοδιότητα.
«Οι Τούρκοι μπήκαν στη Σμύρνη. Πυρπόλησαν την ελληνική και αρμένικη συνοικία, ενώ ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος παραδόθηκε στο μουσουλμανικό πλήθος και θανατώθηκε. Σφαγές χριστιανών και λεηλασίες ολοκλήρωσαν την καταστροφή. Ήταν το δραματικό τέλος της μακραίωνης ελληνικής παρουσίας στην περιοχή».
Αυτά γράφει το βιβλίο μέσα και αντιδρούν εκείνοι που –προσέξτε- αυτοπροσδιορίζονται ως «Τούρκοι της Δυτικής Θράκης». Έτσι αυτοπροσδιορίζονται. Γι αυτό συνέχεια φωνάζουμε προς το Υπουργείο Εξωτερικών ότι πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, όπως εμείς οι  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ που έχουμε γίνει βεντούζα επάνω στο Προξενείο της Κομοτηνής και προσέξαμε πάρα πολύ και ποιους υποψήφιους βάλαμε από την περιοχή στα ψηφοδέλτιά μας. Νομίζω ότι ο Πάνος Καμμένος ήξερε πάρα πολύ καλά τι έκανε.
Λοιπόν λένε οι «Τούρκοι της Δυτικής Θράκης» ότι είναι υπέρ της κάθαρσης των βιβλίων διότι αυτά «δε συμβαδίζουν με τη φιλία και την αλληλεγγύη  δημιουργούν συστηματικά μια προκατειλημμένη κοινωνία και ετοιμάζουν το έδαφος της στήριξης των ακραίων απόψεων και κύκλων από την κοινωνία, όπως συμβαίνει συχνά τον τελευταίο καιρό στη χώρα μας».
Εάν δεν έχετε μέσα στη συγκυβέρνηση στείλει το βιβλίο αυτό για διόρθωση στη ΔΗΜΑΡ και εάν, έτσι απλόχερα, το στείλετε και σε κάποιους στο ΣΥΡΙΖΑ που παραποίησαν και την ιστορία του 21, τότε κ. Υπουργέ παρακαλώ πολύ δώστε μία επίσημη απάντηση.
Αντιλαμβάνεστε βέβαια ότι ως ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ αυτού του είδους τα θέματα δε μπορεί σε καμία περίπτωση να τα κάνουμε αποδεκτά. Τα  καταγγέλλουμε και σας συνιστούμε την προσοχή και τη δική σας και του κ. Αβραμόπουλου».