Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Αμοιβαίες φιλοφρονήσεις Παπαιωάννου - Γεραρή κατα την παραλαβή - παράδοση του υπουργείου Δικαιοσύνης

Με πολλές φιλοφρονήσεις έγινε η , μεταξύ του απερχόμενου υπουργού Μιλτιάδη Παπαϊωάννου και του συμπατριώτη μας ( εκ Δερβενίου) νέου υπηρεσιακού υπουργού και πρώην προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας Χρήστου Γεραρή.
Ωστόσο, ο κ. Παπαϊωάννου κατά τη διάρκεια αναμονής του νέου υπουργού Δικαιοσύνης είχε συζήτηση με τους εκπροσώπους του Τύπου κατά την οποία αναφέρθηκε σε ορισμένα καίρια θέματα.
Ο κ. Παπαϊωάννου απευθυνόμενος στον κ. Γεραρή χαρακτήρισε ''δύσκολο'' το υπουργείο Δικαιοσύνης το οποίο λειτουργεί με υποστελέχωση, καθώς μάλιστα διαχρονικά δεν είχε δοθεί η απαιτούμενη σημασία στο υπουργείο.
Πάρα πολύ δύσκολη χαρακτήρισε ο κ. Παπαϊωάννου την κατάσταση στις φυλακές, λόγω του υπερπληθυσμού τους. Κλείνοντας ο απερχόμενος υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε ότι ''φεύγει με την καλύτερη εικόνα από το υπουργείο Δικαιοσύνης''.
Από την πλευρά του ο κ. Γεραρής ανάφερε: ''Το γεγονός ότι παραλαμβάνω από τα χέρια σας το υπουργείο είναι μια ευχάριστη συγκυρία, γιατί έχουμε συνεργαστεί και από άλλες θέσεις. Εκτιμώ την ανοιχτή σας σκέψη''.
Ο νέος υπηρεσιακός υπουργός απευθυνόμενος στον κ. Παπαϊωάννου τόνισε: ''Η θητεία σας άφησε θετικές εντυπώσεις στον νομικό κόσμο'' και κατέληξε: ''Θα ασκήσω τα καθήκοντά μου με αμεροληψία και αντικειμενικότητα''.

Στην δεύτερη θέση στο ψηφοδέλτιο της Ηλείας θα είναι ο Γιώργος Κοντογιάννης;

Γραφει το iliaoikonomia.gr
Στην δεύτερη θέση στο ψηφοδέλτιο της Ηλείας θα είναι ο κ. Γιώργος Κοντογιάννης, σύμφωνα με έγκυρες πληροφοριες.
Στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου θα είναι ο κ. Κώστας Τζαβάρας.
Αδιευκρίνηστο παραμένει ακόμα αν η κ. Διονυσία Αυγερινοπούλου θα καταλάβει την τρίτη θέση στο ψηφοδέλτιο της Ηλείας ή θα μετακινηθεί αλλού ακόμα και στο Επικρατείας.
Λεπτομέρειες απομένουν να ρυθμιστούν προκειμένου να οριστικοποιηθεί η συμφωνία επιστροφής της Ντόρας Μπακογιάννη στη ΝΔ, ενώ δεν αποκλείεται οι ανακοινώσεις να γίνουν ακόμη και εντός της ημέρας, όπως διαβεβαιώνουν επιτελικά στελέχη της Συγγρού.

report 24

Άνοιγμα Σαμαρά και σε Τατούλη;


Σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr μέσα στην πανστρατιά του Αντώνη Σαμαρά, περιλαμβάνεται και ο Πέτρος Τατούλης!
Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου που εξελέγη το 2010, εκτός από το γεγονός οτι υπήρξε για περίπου 20 χρόνια βουλευτής της ΝΔ....

εξακολουθεί να έχει πολλούς φίλους, τόσο στην Πελοπόννησο, αλλά και στον Νομό του την Αρκαδία.

Αυτό δεν περνά απαρατήρητο από την Συγγρού που έχει έναν και μόνο μότο. Κανείς δεν περισσεύει σε αυτή την μάχη.

Μάλιστα πληροφορίες κάνουν λόγο πως στην συγκεκριμένη επαφή ρόλο θα παίξει και ο βουλευτής Πειραιά Κων/νος Αρβανιτόπουλος, ο οποίος μπορεί να αναλάβει ουκ ολίγες δύσκολες αποστολές , αφού ο λόγος του και το προφίλ του έχει πέραση στην ευρύτερη κεντροδεξιά.

Πηγή:Planet-Greece

''Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΝΤΙΒΑΣΙΛΕ​ΑΣ ΤΟΥ ΣΙΑΜ''

Με προσανατολισμό και έμφαση στον πολιτισμό, η νέα διαδικτυακή τηλεόραση FocusWebTV, www.focuswebtv.gr ,εκκινεί αυτήν την Κυριακή 20 Μαΐου, ώρα 19.00, στο Πολιτιστικό Κέντρο Μίκης Θεοδωράκης, πλατεία Δημαρχείου Αργυρούπολης. Λ. Κύπρου 68 ,τις εκτός TV δραστηριότητες της με την παρουσίαση του μυθιστορήματος «Ο Έλληνας Aντιβασιλέας του Σιάμ» που έγραψε ο Γιάννης Κωνσταντάτος για τις εκδόσεις «ΙΒΙΣΚΟΣ». Οι δύο δημοσιογράφοι – παρουσιάστριες του FocusWebTV, Ειρήνη Νικολοπούλου και Φαίη Μαυραγάνη θα συμμετάσχουν ως ομιλήτρια και ως συντονίστρια αντίστοιχα  στην  επίσημη εκδήλωση για το 3ο βιβλίο του Γιάννη Κωνσταντάτου Επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης. Θα μιλήσουν επίσης οι Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς,π. Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δορυφορικών Οργανισμών, Γιάννης Μακρυγιάννης, Αρχισυντάκτης Εφημερίδας Πρώτο Θέμα, Μάξιμος Μουμούρης, Ηθοποιός και η Ελένη Κονοφάου, Πρόεδρος Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας.ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ! 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
Ο O Γιάννης Κωνσταντάτος γεννήθηκε στην Αργυρούπολη. Δηλώνει με υπερηφάνεια πως είναι ψυχή και σώματι Κεφαλλονίτης με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Το 2010 υπήρξε Υποψήφιος Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης και σήμερα είναι επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης.
Γράφει, όπως δηλώνει, από αγάπη και ανάγκη να σπάσει τα δεσμά του αφού έτσι αισθάνεται ελεύθερος. Το 2008 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Γκοβόστη το πρώτο του πολιτικό μυθιστόρημα, «Η Τελευταία Ευκαιρία», ενώ το δεύτερο με τίτλο «Απέναντι στο Πεπρωμένο» από τις εκδόσεις Ιβίσκος κυκλοφόρησε το 2010.
Είναι πτυχιούχος του τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών (πρώην Α.Σ.Ο.Ε.Ε.), Πτυχιούχος του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου (Master) στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (Business Administration) από το Πανεπιστήμιο University of Durham της Μεγ. Βρετανίας.
Έχει εργαστεί ως στέλεχος και σύμβουλος σε μεγάλες εταιρίες και οργανισμούς, καθώς έχει διατελέσει συνεργάτης και σύμβουλος πολλών πολιτικών προσώπων, εταιριών κ.ά. Αρθρογραφεί κατά περιόδους σε έντυπα και εφημερίδες ευρείας κυκλοφορίας.
Σήμερα εργάζεται ως επικεφαλής του τομέα επικοινωνίας σε εταιρεία που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό στο χώρο των δορυφορικών και συναφών νέων τεχνολογιών.

Με 179 ψήφους Πρόεδρος της Βουλής ο Β. Πολύδωρας

Με 179 ψήφους εξελέγη πρόεδρος της Βουλής, έστω και για μία ημέρα, ο Βύρωνας Πολύδωρας. Αναλυτικά, στην μυστική ψηφοφορία που έγινε το πρωί της Παρασκευής ψήφισαν 293 βουλευτές. Από αυτούς οι 193 ψήφισαν ναι, 112 λευκό ενώ υπήρξαν και δύο άκυρα ψηφοδέλτια.

Ο Βύρωνας Πολύδωρας, ήταν πρόταση της ΝΔ, αλλά υπήρξε μία συμφωνία να στηριχθεί και από τα υπόλοιπα κόμματα, λόγω της ιδιομορφίας των συνθηκών.


"Σας ευχαριστώ από καρδιάς και όσους με τίμησαν με την θετική ψήφο τους και όσους έριξαν λευκό. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στο κόμμα μου και τον Αντώνη Σαμαρά επειδή με πρότειναν γιατί θα αμβλυνθεί από τώρα η κομματική μου ιδιότητα γιατί έχω υποχρέωση να υπαγάγω εαυτόν στην θεσμική ιδιότητα. Είναι μεγάλη τιμή. Νιώθω το μεγάλο θεσμικό βάρος και εύχομαι να το αντέξω".

Παράλληλα ο κ. Πολύδωρας έκανε μία σειρά από προτάσεις για θεσμικές αλλαγές, λέγοντας ότι : "Δεν είναι ευχάριστο να διαλύεται η νεοκλεγείσα Βουλή, είναι επικίνδυνο θεσμικά και δεν πρέπει να επαναληφθεί. Στην αναθεώρηση του Συντάγματος θα πρέπει να υπάρξουν προβλέψεις ώστε η Βουλή να μην διαλύεται, αλλά να συγκροτείται σε σώμα για μία τετραετία. Επίσης πρέπει να καταργηθεί το άρθρο 86 του Συντάγματος περί ευθύνης Υπουργών καθώς και οι διατάξεις για τη βουλευτική ασυλία".

Παρόντες στην αίθουσα της Ολομέλειας ήταν τόσο ο υπηρεσιακός Πρωθυπουργός κ. Παναγιώτης Πικραμμένος όσο και ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος συνεχάρη τον κ. Πολύδωρα.
.



Οι νέοι αντιπρόεδροι της Βουλής
Κατόπιν ψηφοφορίας στην Ολομέλεια της Βουλής, εξελέγησαν οι εξής αντιπρόεδροι του σώματος:

Α' αντιπρόεδρος: Γιάννης Τραγάκης (ΝΔ), 202 ψήφοι υπέρ, 77 λευκό, 2 άκυρες ψήφοι.
Β' αντιπρόεδρος: Θανάσης Νάκος (ΝΔ), 202 ψήφοι υπέρ, 77 λευκό, 2 άκυρες ψήφοι.
Γ' αντιπρόεδρος: Σπύρος Ταλιαδούρος (ΝΔ), 202 ψήφοι υπέρ, 77 λευκό, 2 άκυρες ψήφοι.
Δ' αντιπρόεδρος: Τάσος Κουράκης (ΣΥΡΙΖΑ), 167 ψήφοι υπέρ, 114 λευκό.
Ε' αντιπρόεδρος: Λεωνίδας Γρηγοράκος (ΠΑΣΟΚ), 208 ψήφοι υπέρ, 73 λευκό.
ΣΤ' αντιπρόεδρος Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά (Ανεξάρτητοι Έλληνες), 185 ψήφοι υπέρ, 96 λευκό.
Ζ' αντιπρόεδρος: Ελπίδα Παντελάκη (ΚΚΕ), 190 ψήφοι υπέρ, 91 λευκό.

Χρυσή Αυγή και Δημοκρατική Αριστερά δεν έχουν δικαίωμα να ορίσουν αντιπρόεδρο βάσει της κοινοβουλευτικής τους δύναμης, σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής.

Μέχρι την Κυριακή η Βουλή θα διαλυθεί προκειμένου να προκηρυχθούν εκλογές.
real.gr

Σταυροί προτίμησης στο 100% σε Αθήνα, Αττική, Θεσσαλονίκη

Δείτε τους σταυρούς προτίμησης στο 100% των εκλογικών τμημάτων από τα αντίστοιχα Πρωτοδικεία για τις εκλογικές περιφέρειες Α΄ Αθηνών, Β΄ Αθηνών, Αττικής, Α΄ Θεσσαλονίκης και Β΄ Θεσσαλονίκης. Δείτε τους σταυρούς προτίμησης στο σύνολο των εκλογικών τμημάτων σε όλη την Ελλάδα. Λύστε τις νομικές εκλογικές σας απορίες, δείτε σταυρούς προτίμησης των προηγούμενων εκλογικών αναμετρήσεων, στο αρχείο αποτελεσμάτων του eklogika.gr. Οι σταυροί προτίμησης...
περισσότερα

H διαβόητη κατάρα των Κένεντι... συνεχίζεται!

"Υπάρχει κάποιος εκεί ψηλά, που δεν αγαπάει και τόσο την οικογένειά μας...", είχε πει κάποτε ο Μπομπ Κένεντι...
Αεροπορικά και τροχαία δυστυχήματα, δολοφονίες και προσωπικά δράματα δημιουργούν ένα από τα πιο καλοσκηνοθετημένα θρίλερ...

Δείτε στο βίντεο την ιστορία τους...

zappit.gr

Πλεύρης: Θα ενταχθώ στη ΝΔ αν ο ΛΑΟΣ δε δεχτεί τη πρόταση Σαμαρά

«Θα είναι καταστροφικό να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση και πρέπει να δημιουργήσουμε ανάχωμα» δήλωσε ο πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ.
Ο πρώην βουλευτής Αθανάσιος Πλεύρης δήλωσε πως εξετάζει το ενδεχόμενο να ενταχθεί στη ΝΔ, αν ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης δεν ανταποκριθεί στο κάλεσμα του Αντώνη Σαμαρά,  μιλώντας στον ραδιοσταθμό Real.

Επίσης τόνισε ότι ο κ. Καρατζαφέρης πρέπει να ανταποκριθεί στο κάλεσμα του κ. Σαμαρά για κεντροδεξιά επανένωση, διαφορετικά ο ίδιος «θα πάρει απόφαση συνείδησης».

Ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι «πατριωτικό καθήκον σε όποιον ανήκει στον εθνικό χώρο δεν είναι να διατηρήσει την κομματική ταυτότητα, αλλά να γίνει ανάχωμα στον ΣΥΡΙΖΑ».

«Οι συσχετισμοί έχουν αλλάξει από τις προηγούμενες εκλογές και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κεντρικό ρόλο. Δεν είναι μόνον τα οικονομικά θέματα με τα οποία διαφωνώ πλήρως με τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι αδήριτη αναγκαιότητα να γίνει ανάχωμα σε μία διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και πρέπει ο ΛΑΟΣ να ανταποκριθεί στο κάλεσμα» είπε ο Θ. Πλεύρης.

Στο μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, αύριο στις 12 το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης θα συγκαλέσει την πρώην κοινοβουλευτική ομάδα του ΛΑΟΣ και το Εκτελεστικό Γραφείο προκειμένου να συζητήσουν για το μέλλον του κόμματος και να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις.

Ο κ. Καρατζαφέρης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα ενημερώσει τα στελέχη του για τις προθέσεις του έναντι της πρόσκλησης της ΝΔ και θα εκφράσει τις θέσεις του για την περαιτέρω πορεία του ΛΑΟΣ.

Σε δήλωσή του στο σταθμό "Τηλεάστυ", ο κ. Καρατζαφέρης απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με τη ΝΔ και είπε ότι δεν μπορεί να προδώσει 200 χιλιάδες ψηφοφόρους του, που «άντεξαν στις πιέσεις και στα ψεύδη» και «δεν μπορεί να προδώσει τις αρχές, τις αξίες και τους αγώνες όλων όσοι αγωνίστηκαν για το κόμμα».

Τόνισε, επίσης, ότι «από Δευτέρα ξεκινάμε» και προειδοποίησε τα στελέχη του ότι «η μάχη θα είναι σκληρή και αμείλικτη», αλλά, «εμείς τόσα χρόνια παλεύουμε και αποδείξαμε ότι είμαστε από τη γενιά των αετών».

Υπενθυμίζεται ότι, ήδη, ο πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ Θανάσης Πλεύρης με δήλωσή του τάχθηκε υπέρ της θετικής ανταπόκρισης του ΛΑΟΣ στην πρόσκληση Σαμαρά, ενώ πρόσθεσε πως εάν δεν συμβεί αυτό, τότε ο ίδιος θα αποφασίσει σύμφωνα με την συνείδησή του. Κάτι που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο προσχώρησής του στη ΝΔ.

Από την πλευρά του ΛΑΟΣ στελέχη του κόμματος τόνισαν στο ΑΜΠΕ ότι «γνωρίζουμε ότι μπορεί να έχουμε διαρροές, αλλά είμαστε ένα κόμμα φιλελεύθερο, στο οποίο ο καθένας προσερχόταν με τη θέλησή του και με την ίδια λογική μπορούσε να αποχωρήσει».

newsit.gr

Χιονίζει στον Παρνασσό - ΦΩΤΟ

 
 
Στον καταραμένο τόπο τον Μάη μήνα βρέχει λέει η λαϊκή παροιμία, στη δική μας περίπτωση...χιονίζει! Τι λέει στο Newsit o διευθυντής του χιονοδρομικού κέντρου Παρνασσού.
Το έστρωσε για τα καλά στον Παρνασσό καθώς το ύψος του χιονιού έχει φτάσει τους 7 πόντους ενώ στις κορυφές του βουνού ξεπερνά τους 10 πόντους.
 
Οπως δήλωσε στο Newsit o Διευθυντής λειτουργίας του χιονοδρομικού κέντρου Παρνασσού, Κώστας Σπανός " έχει ξεκινήσει από χθες η χιονόπτωση. Χθες ήταν πολύ ελαφριά και μόνο στις ψηλές κορυφές του βουνού, σήμερα όμως έχει ρίξει φρέσκο χιόνι και αρκετά πιο χαμηλά, σε υψόμετρο 1.700 μέτρων. Είναι ένα φαινόμενο που δεν επαναλαμβάνεται συχνά. Χιονίζει Μάη μήνα μετά από αρκετά χρόνια. Το θέαμα είναι πολύ όμορφο. Το να βλέπεις απο τη μια τα λουλούδια να ανθίζουν και να χιονίζει ταυτόχρονα είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο.
 
newsit.gr

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΜΕ ΜΑΡΤΙΝ ΣΟΥΛΤΣ

Δύο συναντήσεις έχει σήμερα ο πρόεδρος του κινήματος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ Πάνος Καμμένος με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.
Η πρώτη συνάντηση έγινε στις 14:30 στα γραφεία των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στη Βουλή. Είχε διάρκεια μόλις πέντε λεπτά, με πιό πολύ τον χαρακτήρα της αναγνωριστικής συνομιλίας, δεδομένου ότι το πρόγραμμα του κυρίου Σουλτς είχε πέσει έξω στις προηγούμενες συναντήσεις του, όπως εξήγησε ο ίδιος στον κ.Καμμένο.
Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου παρακάλεσε τον κύριο Καμμένο η κανονική συνάντηση να γίνει στις 19:10, πάλι στα γραφεία του Κινήματος στη Βουλή, έτσι ώστε να μπορούν να συζητήσουν με όλη την άνεση του χρόνου τα θέματα που έχει στην ατζέντα του ο κύριος Σουλτς.
Επί της ουσίας ο κύριος Πάνος Καμμένος θα είναι και ο τελευταίος Έλληνας ηγέτης με τον οποίο θα συνομιλήσει ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κλείνοντας έτσι, με τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, τον κύκλο των εδώ επαφών του.

ΠΑΡΤΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚ​ΗΣ ΑΙΓΕΙΡΑΣ ΣΤΟ CLUB ΜΕΔΟΥΣΑ GOLD, ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 19/5/12! BE THERE!!



Οι μουσικοί της Δημοτικής Φιλαρμονικής Αιγείρας "ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΚΟΝΕΤΣΗΣ" σας προσκαλούν στο πάρτι τους, το βράδυ του Σαββάτου 19 Μαϊου 2012 στο CLUB ΜΕΔΟΥΣΑ GOLD (Παραλία Ακράτας)!

Σας περιμένουμε!

Συνάντηση του Αντώνη Σαμαρα με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Μάρτιν Σούλτς

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, συναντήθηκε σήμερα, στο Γραφείο του στη Βουλή, με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Μάρτιν Σούλτς.
Μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, έκαναν τις ακόλουθες δηλώσεις:  

Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: «Είχα τη χαρά να συναντηθώ με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Η παρουσία του εδώ και ο συμβολισμός που εκπέμπει, είναι πολύ σημαντικός. Στο πρόσωπό του βλέπει κανείς την Ευρώπη. Την Ευρώπη, η οποία, πράγματι, αλλάζει. Αλλάζει με μια αναπτυξιακή λογική και όχι με μια λογική τιμωρητική, τιμωρησίας.
Με την στροφή αυτή προς την Ανάπτυξη, πιστεύω πραγματικά, ότι η Ελλάδα μπορεί να επωφεληθεί. Μπορεί να επωφεληθεί από αυτήν την καινούρια πολιτική, η οποία αντιλαμβάνεται ότι η λύση δεν μπορεί να είναι η ανεργία, ότι η λύση δεν μπορεί να είναι τα λουκέτα, αλλά μόνον η ανάκαμψη και η σταθερότητα, προκειμένου να υπάρξει φως στην άκρη του τούνελ.
Ωστόσο, στο πλαίσιο αυτών των τολμηρών αλλαγών, στην οποίαν προχωρά η ίδια η Ευρώπη,  θα πρέπει να κινηθούμε και εμείς. Για να κεφαλαιοποιήσουμε, να επωφεληθούμε αυτών των αλλαγών. Και όχι να μπούμε σε έναν ανέξοδο, ανεύθυνο, αλλά και επικίνδυνο λαϊκισμό, ο οποίος όχι μόνον δεν θα φέρει καμία αλλαγή, αλλά θα θέσει σε κίνδυνο ακόμα και αυτό το καινούριο, εξαιρετικό ξεκίνημα της Ευρώπης.
Αυτοί είναι οι δύο δρόμοι. Ο ένας είναι ο δρόμος της Ευρώπης με ανάπτυξη, ο δρόμος σε μια Ευρώπη που αλλάζει. Και ο άλλος είναι ο δρόμος του λαϊκισμού και της ανευθυνότητας.
Χαίρομαι πάρα πολύ που ένας διακεκριμένος πολιτικός, με καταξιωμένη πορεία στην Ευρώπη, συμπλέει σε αυτές τις βασικές απόψεις, εκφράζοντας το σύνολο, εκείνων των πολιτικών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οι οποίοι θέλουν την Ελλάδα μαζί με την Ευρώπη, μέσα στην Ευρώπη, με δυνατότητα δημιουργικής αναπτυξιακής πορείας για τον τόπο μας. Και πάλι σας ευχαριστούμε για την παρουσία σας εδώ».

Μ. ΣΟΥΛΤΣ: Σας ευχαριστώ πάρα πολύ κ. Πρόεδρε, κ. Σαμαρά. Επιτρέψτε μου να σας εξομολογηθώ πως μέσα σε τρεις ώρες που βρίσκομαι εδώ - είναι η τρίτη φορά που έρχομαι σε αυτή την αίθουσα για δηλώσεις - σιγά σιγα νιώθω σαν στο σπίτι μου. Θα ήθελα, λοιπόν, να σας πω ότι το θέμα που, για μένα, είναι πρωταρχικό, είναι πολύ μεγάλης σημασίας - και αυτός είναι ο λόγος που βρίσκομαι εξάλλου εδώ στην Ελλάδα - είναι ότι, μέχρι τώρα, έχουν γίνει πάρα πολλές συζητήσεις για την Ελλάδα, αλλά σπανιότατα με τους άμεσα ενδιαφερόμενους. Με τους ίδιους τους Έλληνες. Σε ανώτατο επίπεδο, εννοώ πάντα.
Γι’ αυτό, λοιπόν, επισκέπτομαι και εγώ την Ελλάδα. Γιατί επιθυμώ το διάλογο με την ελληνική ηγεσία. Γιατί πιστεύω ότι αυτό θα συμβάλει καλύτερα στην εξεύρεση λύσης. Νομίζω είναι απόλυτα σαφές σε όλους ότι, πράγματι, ο ελληνικός λαός υποβάλλεται σε πολύ σκληρές θυσίες. Αυτό το γνωρίζουμε όλοι μας. Και πολύ σκληρές θυσίες καλούνται και πολλοί άλλοι να προσφέρουν, που βρίσκονται μέσα στην Ευρωζώνη.
Ένα πράγμα, όμως, επιτρέψτε μου να πω: Εκτός της Ευρωζώνης τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα. Αυτό που είναι πάρα πολύ σημαντικό είναι το να συζητήσουμε όλοι μας για την ανάπτυξη. Πως είναι δυνατόν αμελλητί να ληφθούν μέτρα υπέρ της απασχόλησης, μέτρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας. Και αυτό είναι κάτι το οποίο προτίθεμαι να κάνω, την επόμενη Τετάρτη, στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, στη συνδιάσκεψη κορυφής, όπου θα παρουσιάσω και εγώ τη θέση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Είναι δύσκολο, δεδομένων των συνθηκών, να πει κανείς κάτι συγκεκριμένο. Εδώ στην Ελλάδα, πρέπει να είναι κανείς πολύ προσεκτικός. Επιτρέψτε μου, όμως, να πω ένα πράγμα. Να πω ότι όλοι βρισκόμαστε στην ίδια βάρκα. Και γι’ αυτό θα έπρεπε όλοι να προσέξουν κανείς να μην φύγει από τη βάρκα, να μην γείρει μονόπαντα.
Η ανταλλαγή απόψεων με τον κ. Σαμαρά, ήταν υψίστης σημασίας, πολύ σημαντική για μένα. Συμφωνήσαμε σε πάρα πολλά θέματα. Εντάξει, μπορεί να είναι και μερικά που, ενδεχομένως, να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις. Είναι σαφές ότι ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας  επιθυμεί να έχει περισσότερες ψήφους από το ΠΑΣΟΚ. Εντάξει, σε αυτό το θέμα θα μου επιτρέψετε να έχω κάπως και μια κομματική αν θέλετε, ίσως διαφορετική άποψη, ως σοσιαλδημοκράτης. Όμως και με την ιδιότητα μας των πρώην συναδέλφων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, που ήμασταν μαζί, νομίζω ότι και οι δύο μας έχουμε συνειδητοποιήσει την ιστορική ευθύνη που αναλαμβάνουμε αυτή τη στιγμή. Γι’ αυτό, λοιπόν, όλοι και όλες - και απευθύνομαι πραγματικά σε όλους και όλες - οφείλουν να γνωρίζουν, ενόψει της κατάστασης που βιώνουμε σήμερα, ότι δεν είναι αυτό παιχνίδι για μικρά παιδιά. Δεν παίζουμε. Καλούμεθα όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Σας ευχαριστώ πολύ». 



ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΗΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΡΙΑ ΘΕΛΕΡΙΤΗ : ΔΥΟ “ΠΡΩΤΑΡΗΔΕΣ” ΣΤΗ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΤΕΡΥΓΑ ΤΩΝ ΕΔΡΑΝΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ !


Αποκλειστικές δηλώσεις τους στη sfedona.gr αμέσως μετά την ορκομωσία τους στο ναό της Δημοκρατίας.
Στο πρόσωπο τους ήταν ζωγραφισμένη η ξεχωριστή χαρά αλλά και η αναμενόμενη γι αυτές τις ιστορικές στιγμές συγκίνηση.
Ο Χρίστος Δήμας από τη “δεξιά”  Νέα Δημοκρατία και από τους νεαρότερους βουλευτές όλης της χώρας και η Μαρία Θελερίτη που ζει ένα πρωτόγνωρο όνειρο για την “αριστερή” παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ που βρέθηκε να έχει για πρώτη φορά βουλευτή στην Κορινθία.
Ο Λάκης Γιαννιδάκης βρέθηκε στην Βουλή των Ελλήνων την σημαντική για την νεότερη πολιτική μας ιστορία χθεσινή μέρα και αμέσως μετά την ορκωμοσία των τριακοσίων , στην ιστορική πλατεία Συντάγματος είχε την ευκαιρία να έχει δύο αποκλειστικές συνεντεύξεις με τους δύο “πρωτάρηδες” της Κορινθίας.

sfedona.gr