Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Γονείς ΠΡΟΣΟΧΗ πολλά χριστουγεννιάτικα παιχνίδια περιέχουν...

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και όπως είναι φυσικό είναι η καλύτερη περίοδος για τα παιδιά, αφού αυτή είναι η γιορτή τους, η γιορτή των δώρων και των παιχνιδιών.
Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε ποια παιχνίδια όμως περιέχουν ουσίες οι οποίες είναι επικίνδυνες για τα παιδιά, πριν τα αγοράσουμε.
Στο επιστημονικό άρθρο που θα διαβάσετε θα λυθούν όλες σας οι απορίες και θα μπορείτε να κάνετε μια καλή και πάνω από όλα μια ασφαλή αγορά ενός Χριστουγεννιάτικου παιχνιδιού.
Οι γονείς πρέπει να έχουν το νου τους για πιθανή δηλητηρίαση από χρωστικές που περιέχουν μόλυβδο σε γιορτινά παιχνίδια και παιδικά κοσμήματα . Οι χριστουγεννιάτικες διακοπές είναι κοντά ,αυτό σημαίνει ότι πολλά παιδιά δέχονται δώρα παιχνίδια. Αν και να δωρίζεις καινούργια παιχνίδια είναι μια γιορτινή παράδοση ,η επιλογή τους πρέπει να γίνεται έχοντας υπόψιν ότι κάποια παιχνίδια είναι επικίνδυνα για τα παιδιά γιατί περιέχουν μόλυβδο.
Ο μόλυβδος είναι αόρατος με το γυμνό μάτι και δεν μυρίζει. Τα παιδιά είναι εκτεθειμένα στον κίνδυνο μόνο και μόνο από τη χρήση των παιχνιδιών .Συχνά βάζουν παιχνίδια στο στόμα τους ,όπως επίσης και τα δάχτυλά τους που έχουν πιάσει τα παιχνίδια αυτά και έτσι προσλαμβάνουν μόλυβδο με τη μπογιά και τη σκόνη των παιχνιδιών.
Ο μόλυβδος μπορεί να χρησιμοποιηθεί με δύο τρόπους

ΜΠΟΓΙΑ:
Ο μόλυβδος μπορεί να περιέχεται στη βαφή των παιχνιδιών Απαγορεύτηκε στις βαφές των σπιτιών ,σε παιδικά προϊόντα, σε πιάτα και μαγειρικά σκεύη στις ΗΠΑ από το 1978.Παρόλα αυτά ,σε κάποιες χώρες χρησιμοποιείται ακόμη ο μόλυβδος ,οπότε ο κίνδυνος καραδοκεί.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ:
Ο μόλυβδος χρησιμοποιείται στη βιομηχανία των πλαστικών για να σταθεροποιεί και να μαλακώνει την πλαστική ουσία .Όταν όμως το πλαστικό αντικείμενο εκτεθεί σε καταστάσεις όπως ηλιακό φως, αέρας, και χημικά, το πλαστικό αλλοιώνεται και ελευθερώνεται ο μόλυβδος σε μορφή σκόνης.
ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΛΕΓΞΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΜΟΛΥΒΔΟ;
Ο έλεγχος μπορεί να γίνει μόνο σε συγκεκριμένα εργαστήρια.

picantiko.blogspot.gr