Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Αλλαγές στο φορολογικό από τον Στουρνάρα

Yannis-Stournaras_2259314b
Συμπληρωματικές ρυθμίσεις στο φορολογικό νομοσχέδιο, με τις οποίες θα απαλλάσσονται οι ασφαλιστικές εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών από τη φορολογητέα ύλη, ενώ θα υπάρξουν και εκπτώσεις με την προσκόμιση αποδείξεων αγοράς, υποσχέθηκε να φέρει ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας.
Κατά τη συζήτηση του φορολογικού νομοσχεδίου στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, ο κ. Στουρνάρας σημείωσε πως το σχέδιο νόμου εντάσσεται στον σχεδιασμό για ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα και αναδιοργάνωση του φοροελεγκτικού μηχανισμού, κάτι που θα ολοκληρωθεί μέχρι τον Μάιο με την παρουσίαση ενός νέου συστήματος.
Με το παρόν νομοσχέδιο επιχειρείται η εξοικονόμηση 2 δισ. ευρώ με τον πλέον κοινωνικά δίκαιο τρόπο, με σημαντική διεύρυνση της φορολογικής βάσης, αύξηση των επιδομάτων για τους τρίτεκνους και τους πολύτεκνους.
Ο κ. Στουρνάρας σημείωσε πως «το 2013 είναι μια δύσκολη χρονιά, όπου ή θα αποδειχθεί πως θα τα καταφέρουμε, ή όχι Ήμασταν τζίτζικες για πάρα πολλά χρόνια και τώρα είμαστε μέρμηγκες. Χαλάρωση δεν πρέπει να υπάρξει, πριν το 2014. Αν έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα απ’ το 2013, θα μπορούν οι εταίροι μας να μειώσουν κι άλλο τα επιτόκια των δανείων μας και να πέσει και άλλο το χρέος. Η αναβάθμιση της χώρας μας από την Standard & Poor’s, πραγματικά μας δημιουργεί αισθήματα αισιοδοξίας, αλλά δεν εφησυχάζουμε. Ακόμα είναι η αρχή. Δεν έχουμε πετύχει τίποτα, πάρα πολύ λίγα πράγματα».

ysterografa.gr