Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Ξεκούραστη... τεσσάρα - Καθάρισε νωρίς και νίκησε "σβηστά" ο Ολυμπιακός

Οι "ερυθρόλευκοι" προηγήθηκαν μόλις στο 3ο λεπτό και δεν αντιμετώπισαν το παραμικρό πρόβλημα κόντρα στον Πανθρακικό. Έφτασαν άνετα στο 4-1 και έκαναν το 4 στα 4 που τους έφερε μόνους στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Στα 6 τέρματα έφτασε ο Τζιμπούρ στο πρωτάθλημα.
Η ομάδα του Ζαρντίμ τελείωσε νωρίς το ματς και στη συνέχεια έριξε το ρυθμό της. Πήρε αυτό που ήθελε, σκόραρε 4 φορές και έδειξε ότι είναι το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση και του φετινού τίτλου.

Ο Ολυμπιακός ήθελε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την ήττα στο Τσάμπιονς Λιγκ και ξεκίνησε φουριόζος το ματς. Μόλις στο 3ο λεπτό προηγήθηκε με τον Τζιμπούρ να κάνει ανάποδο ψαλίδι, προλαβαίνοντας τον Κουτσόπουλο και να ανοίγει το σκορ.

Οι “ερυθρόλευκοι” φάνηκε να μένουν ικανοποιημένοι με το 1-0 και δεν πίεσαν ιδιαίτερα βλέποντας κιόλας ότι ο Πανθρακικός δεν μπορούσε να απειλήσει.

Μία συνεργασία Αμπντούν και Χολέμπας ήταν αρκετή για να φέρει το 2-0. Ο αριστερός μπακ του Ολυμπιακού μπήκε στην περιοχή και με δεξί πλασέ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του στο 27'.

Μόλις 2 λεπτά μετά ήρθε και το τρίτο γκολ. Ο Τζιμπούρ πάσαρε στον Αμντούν και το σουτ του τελευταίου μετά από κόντρα στον Σκλιοπίδη κατέληξε στα δίχτυα.

Οι παίκτες του Ζαρντίμ σφράγισαν από το 30' τη νίκη τους όμως στο δεύτερο ημίχρονο έδειξαν ότι είχαν διάθεση να σημειώσουν κι άλλα γκολ.

Στο 50' ο Ιμπαγάσα με σέντρα βρήκε τον Τζιμπούρ και ο Αλγερινός με κεφαλιά σημείωσε το έκτο του γκολ στο πρωτάθλημα σε 4 αγώνες.

Χαρακτηριστικό της υπεροχής του Ολυμπιακού είναι ότι η πρώτη ευκαιρία του Πανθρακικού έγινε στο 56' με το σουτ του Παπαδόπουλου εκτός περιοχής να περνάει λίγο πάνω από την εστία του Κάρολ.

Ο αγώνας είχε κριθεί από νωρίς και ο Ζαρντίμ έβαλε Μήτρογλου και Φουστέρ δείχνοντας ότι ήθελε κι άλλα γκολ. Ο Τοροσίδης αντικαταστάθηκε λόγω ενοχλήσεων που ένιωσε.

Οι ερυθρόλευκοι είχαν κι άλλες ευκαιρίες να σκοράρουν με μεγαλύτερη αυτή του 76ου λεπτού. Ο Μασάντο που πέρασε κι αυτός στο ματς έκανε ωραία προσπάθεια, έδωσε την κατάλληλη ώρα στον Μήτρογλου αλλά ο διεθνής φορ έστειλε τη μπάλα στην αγκαλιά του πεσμένου Κουτσόπουλου.

Ο Πανθρακικός ήθελε το γκολ της τιμής και το πέτυχε στο 81'. Ο Κυβελίδης βγήκε απέναντι στον Κάρολ, ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού τον νίκησε αρχικά, όμως στην επαναφορά ο Έλληνας επιθετικός διαμόρφωσε το τελικό 4-1.

Ο Μήτρογλου έψαξε σε αρκετές περιπτώσεις το γκολ αλλά δεν το βρήκε και έτσι το ματς ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό να φτάνει τους 12 βαθμούς και να είναι μόνος στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.
Ολυμπιακός (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Κάρολ, Τοροσίδης (59' Φουστέρ), Μανωλάς, Κοντρέρας, Χολέμπας, Μοντέστο, Μανιάτης, Ιμπαγάσα, Αμπντούν (72' Μασάντο), Φετφατζίδης (59' Μήτρογλου), Τζιμπούρ.
Πανθρακικός (Σάββας Παντελίδης): Κουτσόπουλος, Βαϊρουά (59' Μακρυδημήτρης), Καστελάν (46' Μπαϊκαρά), Παπαδόπουλος (72' Κυβελίδης), Λουσέρο, Τσερφα, Μουναφο, Χρήστου, Σαρακατσάνος, Λαδάκης, Σκλιοπιδης.