Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Κικίλιας έφερε στη Βουλή το θέμα του ΑΠΘ

Την κοινοβουλευτική οδό παίρνει πλέον το θέμα που προέκυψε μετά τις δημοσιογραφικές αποκαλύψεις για τη δαπάνη ποσού 1.263.284 ευρώ από την Πρυτανεία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για τη φύλαξη του ακαδημαϊκού ιδρύματος, το δίμηνο Ιουνίου-Ιουλίου του 2012, μετά από σχετική ερώτηση που κατέθεσε ο Βασίλης Κικίλιας.
Ο βουλευτής Α΄ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας και επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, απηύθυνε την ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, θέτοντας επί τάπητος κρίσιμα ζητήματα, όπως εύλογα προκύπτουν από την ανάγνωση του θέματος.
Πιο συγκεκριμένα, ο Βασίλης Κικίλιας ζητά να ενημερωθεί η Βουλή, και δι’ εκείνης οι Έλληνες πολίτες, για το καθεστώς με το οποίο διενεργήθηκε ο σχετικός διαγωνισμός, εφόσον υπήρξε, το αν η Πρυτανεία του ΑΠΘ τελεί υπό κάποια μορφή ελέγχου, με δεδομένα τα πρόσφατα περιστατικά κακοδιαχείρισης που είδαν το φως της δημοσιότητας, και προκάλεσαν την “απολογία’ του Πρύτανη κ. Μουλόπουλου ενώπιον του Υπουργού Παιδείας, και φυσικά το τι προτίθεται να πράξει ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος στην κατεύθυνση της απόδοσης ευθυνών, επομένως και την τιμωρία των ενόχων, εφόσον η έρευνα οδηγήσει σε ένα τέτοιο αποτέλεσμα.
Σημειώνεται ότι είναι η δεύτερη σημαντική κοινοβουλευτική παρέμβαση που κάνει ο Βασίλης Κικίλιας, καθώς είχε προηγηθεί την προηγούμενη εβδομάδα ερώτηση για το αδιέξοδο που προκαλεί στους προκαλούν στους πολίτες οι κινητοποιήσεις γιατρών και φαρμακοποιών, λόγω των χρεών του ΕΟΠΥΥ, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμη και την ίδια τη ζωή τους, για όσους είναι βαριά ασθενείς, και έχουν άμεση ανάγκη παρακολούθησης και χορήγησης φαρμάκων.
Ο Βασίλης Κικίλιας είχε δεσμευτεί σε τηλεοπτική εμφάνισή του να μην αφήσει το θέμα του ΑΠΘ να… ξεχαστεί, και έτσι προχώρησε άμεσα στην υποβολή της σχετικής κονοβουλευτικής ερώτησης προς τον αρμόδιο υπουργό.

statesmen.gr