Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

Θα βγάλει κάποια ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας ;

Πολύς λόγος έχει γίνει για τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Σιμόν Πέρες, συνάντηση για την οποία ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διέκοψε τις πολυήμερες διακοπές του στην Κρήτη.
Τα βέλη εναντίον του κ. Τσίπρα ήρθαν μέσα από τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ.
Πρώτος αντέδρασε έντονα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσος Κουράκης που σε έγγραφη ανακοίνωσή του ανέφερε :
Και για να μην θεωρηθεί ότι μιλάω συναισθηματικά (πράγμα που καθόλου δεν το αποκηρύσσω, αντιθέτως μάλιστα) θα ρωτήσω ευθέως: Σε ποια βάση έγινε η συνάντηση και πόσο αυτή ήταν σύμφωνη με την θέση του ΣΥΡΙΖΑ για την περιφερειακή-μεσανατολική εξωτερική μας πολιτική;
Ποια ζητήματα θέσαμε εμείς που προωθούν μια πολυδιάστατη πολιτική προς όφελος των λαών της περιοχής και της ειρήνης δίχως χώρες υπό κατοχή και στρατόπεδα συγκέντρωσης;
Πόσο η συνάντηση αυτή μας τοποθετεί στους ηγήτορες σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο της αντίληψης ότι οι λαοί παίρνουν την τύχη στα χέρια τους όχι μόνο στο οικονομικό, αλλά και στο επίπεδο της ειρήνης απέναντι σε κάθε κατοχική δύναμη; Θα περιμένω μια απάντηση και ελπίζω να είναι πειστική.”
Λίγες ημέρες μετά, είχαμε ακόμα μια οργισμένη ανακοίνωση από την υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ στη Λάρισα, Ελένη Ανδριοπούλου, η οποία ουσιαστικά εξέφραζε την ανακούφισή της που δεν εξελέγη και δεν υποχρεώθηκε να ζήσει ως βουλευτής τη … ντροπή της συνάντησης Τσίπρα – Πέρες.
Συγκεκριμένα στη δική της ανακοίνωση ανέφερε μεταξύ άλλων :
Έμαθα τυχαία πως ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής μας ομάδας, ο Αλέξης Τσίπρας, είχε συνάντηση με τον Σιμόν Πέρες, τον πρόεδρο του Ισραήλ. Ομολογώ ότι «έπεσα από τα σύννεφα» γιατί περίμενα πως ο Αλέξης θα είχε αρνηθεί μια τέτοια συνάντηση…
Εφ’ όσον η συνάντηση αυτή τελικά πραγματοποιήθηκε -σχεδόν «εν κρυπτώ» αφού κανείς δεν είχε ακούσει τίποτα, γεγονός εξίσου περίεργο-, θα περιμέναμε τουλάχιστον μια ανακοίνωση αμέσως μετά που να περιγράφει την ιδεολογία και τα πιστεύω μας σχετικά με το παλαιστινιακό ζήτημα και τον ρόλο του Ισραήλ ως διεθνούς τρομοκράτη.
Γιατί, σύντροφοι, εάν πρόκειται να σφίγγουμε το χέρι ενός στυγνού δολοφόνου προκειμένου να είμαστε πιο ήσυχοι αύριο ως κυβέρνηση, εγώ ευχαριστώ αλλά προτιμώ το 4% και την ιδεολογία μου. Αυτόν τον χώρο της Ριζοσπαστικής Αριστεράς τον αγάπησα και τον πίστεψα, πάλεψα για αυτόν με όλες μου τις δυνάμεις και με χίλιους δυο τρόπους.”
Λίγες μέρες αργότερα ήρθε η απίστευτη δήλωση Λαφαζάνη με την οποία ούτε λίγο, ούτε πολύ, προσπαθούσε να ωραιοποιήσει το ενδεχόμενο μιας επίσημης και τυπικής χρεοκοπίας της χώρας.
Για να ακολουθήσει η απίστευτη επίθεση Παπαδημούλη στον διευθυντή του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, Γ.Μουρούτη, τον οποίο απεκάλεσε “νεοναζί” !
Αξίζει σε αυτό το σημείο να θυμηθούμε τί δήλωναν ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ στις 9/1/2012 με αφορμή την επίσκεψη του ισραηλινού υπουργού Εχούντ Μπαράκ :
“Η επίσκεψη στη χώρα μας του ισραηλινού υπουργού Εχούντ Μπάρακ, η οποία δίνει συνέχεια στη στρατηγικού χαρακτήρα συμμαχία με το κράτος του Ισραήλ, αποτελεί πρόκληση για τα αισθήματα φιλίας και αλληλεγγύης της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού μας προς τον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό.”.
Η νομαρχιακή επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας είναι συνήθως λαλίστατη και δεν αφήνει τίποτα να πέσει κάτω. Μας έχει συνηθίσει σε συνεχείς ανακοινώσεις και δηλώσεις.
Για όλα αυτά υπάρχει κάποια εξήγηση – ανακοίνωση ή απλώς οι διακοπές του αρχηγού δημιούργησαν προβλήματα συντονισμού ;

ekorinthos.gr