Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Τον...αποκαθήλωσε – Ο Σπανούλης “σκότωσε” τον Παναθηναϊκό – Πρωταθλητής ο Ολυμπιακός(VIDEO)

15 χρόνια περίμεναν οι φίλοι του Ολυμπιακού για να πανηγυρίσουν το 10ο πρωτάθλημα της ιστορίας τους και το έκαναν χάρη στον Βασίλη Σπανούλη και την παρέα του. Ο Kill-Bill πήρε από το χέρι την ομάδα του, σημείωσε 24 πόντους στην καλύτερη εμφάνιση του κόντρα στην πρώην ομάδα του και έδωσε στους ερυθρόλευκους τον τίτλο. Οι "πράσινοι" επέστρεψαν δύο φορές στο ματς αλλα οι παίκτες του Ίβκοβιτς άντεξαν και έφτασαν στο 82-76.

Δείτε τo LIVE του αγώνα
Το "ερυθρόλευκο" γλέντι στα αποδυτήρια (VIDEO)

Η στέψη των Πρωταθλητών Ελλάδος (VIDEO)

Σπανούλης: Περήφανος που είναι μέλος του Ολυμπιακού

Ομπράντοβιτς: Θέλω να μείνω αλλά δεν εξαρτάται από μένα

Ίβκοβιτς: Το θέμα δεν είναι αν θέλω να μείνω ή όχι

Αποθέωσαν τους παίκτες 500 οπαδοί - Ζοτς:Εδώ θα μείνω (VIDEO)

Αγγελόπουλοι: Κάποιοι γελούσαν και τώρα εμείς είμαστε Πρωταθλητές

“Ερυθρόλευκο” γλέντι μέχρι το πρωί – Το ζεϊμπέκικο του Σπανούλη και το “Που ΄σαι Θανάση” των Αγγελόπουλων (VIDEOS)


Ο Ολυμπιακός προσπάθησε πολλές φορές να πάρει το πρωτάθλημα τα τελευταία χρόνια, αλλά ο Παναθηναϊκός είχε πάντα λύση. Φέτος ο Ντούσαν Ίβκοβιτς βρήκε τον ηγέτη της ομάδας, Βασίλη Σπανούλη, τον πλαισίωσε με νεαρούς παίκτες που όμως έδειξαν ότι μπορούν να σηκώσουν το βάρος των μεγάλων αγώνων και έτσι οι ερυθρόλευκοι επέστρεψαν στις μεγάλες επιτυχίες. Πήραν την Ευρωλίγκα κάνοντας ολική ανατροπή κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας και τώρα κατέκτησαν και αυτό που τόσο ήθελαν. Το πρωτάθλημα.
Ο Σπανούλης έκανε το καλύτερο παιχνίδι του κόντρα στην πρώην ομάδα του, την κατάλληλη ώρα. Σημείωσε 24 πόντους με μεγάλα τρίποντα και μαζί με τους Λο, Πρίντεζη και Παπανικολάου έφεραν στην κορυφή της Ελλάδος τον Ολυμπιακό. Ο Παναθηναϊκός έχασε μετά από 9 σερί χρόνια τα σκήπτρα στην Ελλάδα, αλλά αυτό έγινε όπως άξιζε στην καλύτερη ομάδα της τελευταίας 15ετίας στην Ευρώπη. Πάλεψε ως το τέλος, αν και είχε σε κακή μέρα τους Μπατίστ, Γιασικεβίτσιους και άστοχο τον Διαμαντίδη. Καλάθης, Περπέρογλου και Καϊμακόγλου προσπάθησαν να γυρίσουν την εις βάρος τους κατάσταση, αλλά δεν τα κατάφεραν.
Οι δύο ομάδες μπήκαν μουδιασμένες στο ματς αλλά δεν άργησαν να πάρουν “φωτιά”. Ο Ολυμπιακός με όπλο τον αιφνιδιασμό και τα επιθετικά ριμπάουντ μετέτρεψε το 6-9 σε 18-11 με έπι μέρους σκορ 12-2 και πρωταγωνιστή τον Σπανούλη. Ο Παναθηναϊκός βρήκε λύσεις στην επίθεση κυρίως από τον Καλάθη και έμεινε κοντά στο σκορ στο πρώτο δεκάλεπτο 24-20.
Οι ερυθρόλευκοι μπήκαν πολύ δυνατά στο δεύτερο δεκάλεπτο και ανέβασαν τη διαφορά στους 12 πόντους, με τον Σπανούλη να δείχνει ότι είναι αποφασισμένος να το πάρει μόνος του. Απαντήσεις ο Παναθηναϊκός έβρισκε σχεδόν μόνο με τον Καλάθη ο οποίος έκανε το καλύτερο ματς του εδώ και καιρό. Ο Μπατίστ, ο Διαμαντίδης και ο Γιασικεβίτσιους όμως δεν μπορούσαν να τον βοηθήσουν και έτσι ο Ολυμπιακός κατάφερε να διατηρήσει την υπέρ του διαφορά (48-36), αν και στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου υπέπεσε σε λάθη.
Ο Παναθηναϊκός όπως συνηθίζει μπήκε πολύ δυνατά στο τρίτο δεκάλεπτο, έτρεξε σερί 9-0 και συνολικά 13-0, πλησιάζοντας στους 3 πόντους (48-45). Η άμυνα των “πράσινων” ήταν εξαιρετική, ο Ολυμπιακός έδειχνε εγκλωβισμένος στην επίθεση αλλά ο Σλούκας με τρίποντο υπό πίεση έδωσε το σύνθημα της αντεπίθεσης. Οι παίκτες του Ίβκοβιτς βρήκαν μεγάλα σουτ στη λήξη του χρόνου των επιθέσεων από τον Λο αλλά και τον εκπληκτικό Σπανούλη. Η διαφορά εκτοξεύτηκε στους 14 πόντους (70-56) και οι ερυθρόλευκοι αγκάλιασαν τον τίτλο.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι έκαναν συνεχόμενα φάουλ στα πρώτα λεπτά, ο Χάινς αποβλήθηκε, ο Πρίντεζης έφτασε στα 4 και ο Παναθηναϊκός πήρε το μπόνους των βολών. Οι ερυθρόλευκοι όμως είχαν και πάλι τον τρόπο να αντέξουν στην πίεση των παικτών του Ομπράντοβιτς. Ο Άντιτς με τρίποντο στη λήξη του χρόνου της επίθεσης ανέβασε τη διαφορά στους 16 πόντους (75-59). Οι πράσινοι ξεκίνησαν την τελευταία τους αντεπίθεση στο ματς, με τρίποντο του Διαμαντίδη από τα 8 μέτρα μείωσε στους 9 (77-68) 5 λεπτά πριν το τέλος. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε με πρωταγωνιστή τον Περπέρογλου να ροκανίζει τη διαφορά. Έφτασε στους 4 αλλά 1'.45'' πριν το τέλος ο Καλάθης αστόχησε σε ελεύθερο τρίποντο. Ο Ολυμπιακός πήρε επιθετικό ριμπάουντ στην επόμενη επίθεση του και ο Πρίντεζης μα κάρφωμα έκανε το 82-76. Διαμαντίδης και Περπέρογλου έχασαν διαδοχικά τρίποντα και ο Σπανούλης κρατώντας τη μπάλα στα χέρια του έδωσε το έναυσμα των ερυθρόλευκων πανηγυρισμών.

Τα δεκάλεπτα: 24-20, 48-36, 70-56, 82-76

Ολυμπιακός:
Χάινς 4, Λο 10 (3/4 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 3 λάθη), Άντιτς 3 (1/1 τρίποντο), Σπανούλης 24 (4/9 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 7/7 βολές, 4 λάθη), Ντόρσεϊ (4 ριμπάουντ), Κέσελ 5, Παπαδόπουλος 1 (1/4 βολές), Γκετσεβίτσιους 2, Πρίντεζης 14 (4/7 δίποντα, 7 ριμπάουντ), Παπανικολάου 8 (2/3 δίποντα, 7 ριμπάουντ), Μάντζαρης 4, Σλούκας (1/1 τρίποντο).

Παναθηναϊκός: Μάριτς 6 (3 ριμπάουντ), Περπέρογλου 11 (3/6 τρίποντα, 8 ριμπάουντ), Μπατίστ 7 (2/4 δίποντα, 5 ριμπάουντ), Σάτο 3, Τσαρτσαρής 1, διαμαντίδης 13 (3/6 δίποντα, 1/7 τρίποντα, 5 ασίστ, 3 λάθη), Βουγιούκας 4, Καλάθης 17 (7/8 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 4 ριμπάουντ), Καϊμακόγλου 10 (3/3 δίποντα, 1/2 τρίποντα), Γιασικεβίτσιους 4 (3 λάθη)