Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Στον αέρα το οικονομικό επιτελείο – Άγνωστο αν θα παραμείνει “Τσάρος” ο Β. Ράπανος



Ένα θρίλερ εξελίσσεται από την Παρασκευή σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο ύστερα από τα προβλήματα υγείας που παρουσίασε ο νέο Τσάρος της Οικονομίας Β. Ράπανος.

Ουσιαστικά το οικονομικό επιτελείο εξακολουθεί να είναι ακέφαλο, αν και παραμένει στη θέση του ο υπηρεσιακός υπουργός Γ. Ζανιάς.

Ωστόσο η κατάσταση της υγείας του κ. Ράπανου, όσο και του ίδιου του Πρωθυπουργού δημιουργούν προβλήματα καθώς ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις για τις αλλαγές στο Μνημόνιο.

Κρίσιμη η σημερινή ημέρα καθώς τα αποτελέσματα των εξετάσεων του Β. Ράπανου αναμένεται να κρίνουν πολλά.

Οι πληροφορίες λένε πως ο ίδιος αναμένεται να πάρει τις αποφάσεις του ανάλογα με την κατάσταση της υγείας του.

Το τοπίο είναι θολό, καθώς επισήμως δεν υπήρξαν αντιδράσεις.

Η Ελλάδα πάντως στη Σύνοδο Κορυφής θα εκπροσωπηθεί από τον κ. Ζανιά ως υπουργό Οικονομικών, κάτι το οποίο σημαίνει πως μέχρι το επόμενο Σάββατο η χώρα αν και έχει νέα κυβέρνηση σε επίπεδο οικονομικού επιτελείου θα κινείται με υπηρεσιακούς ρυθμούς.

Τα σενάρια δίνουν και παίρνουν. Όλα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν, όπως λέγεται, κατά τη διάρκεια της ημέρας, οπότε και ο κ. Ράπανος θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό για να του ανακοινώσει τις αποφάσεις του.

Το Μαξίμου πάντως φέρεται να διαμηνύει πως η αποφάσεις ανήκουν στον κ. Ράπανο.

Ο Β. Ράπανος αναμένεται να πάρει σήμερα εξιτήριο, ωστόσο κάποιοι λένε πως δεν είναι το (υπαρκτό) πρόβλημα υγείας το μόνο πρόβλημα που αντιμετωπίζει σε ότι αφορά στην ανάλυψη των καθηκόντων του, καθώς φαίνεται πως δεν έχει ικανοποιηθεί πλήρως ως προς τα εχέγγυα που είχε ζητήσει σε ό,τι αφορά στη στελέχωση συγκεκριμένων υπουργείων τα οποία είναι κρίσιμα για την άσκηση της οικονομικής πολιτικής και την προώθηση των δημοσιονομικών αλλαγών που επιβάλλονται από τους εταίρους και δανειστές μας.

newsit.gr