Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Η Ελλάδα χάνεται και ο ΣΥΡΙΖΑ… αρμενίζει

Εδώ ο κόσμος-κυριολεκτικά και μεταφορικά- χάνεται, βαρκούλες αρμενίζουν. Η Ελλάδα ζει ιστορικές στιγμές περιμένοντας από τους ηγέτες της να παραμερίσουν τις ιδεοληψίες τους, και ο ΣΥΡΙΖΑ με τη ΔΗΜΑΡ διασύρονται στα τηλεοπτικά παράθυρα. Αυτή είναι αυτή η «Κυβερνώσα Αριστερά», σε λίγο ο Γιώργος Παπανδρέου θα θεωρείται εθνικός ευεργέτης.
Δυστυχώς για την Ελλάδα, έτυχε στη δυσκολότερη καμπή της ιστορίας της, να διαχειρίζονται τη τύχη της ηγέτες κατώτεροι των περιστάσεων. Απ’ τη μια οι πολιτικοί του αστικού χώρου άτολμοι και φοβισμένοι, και απ’ την άλλη θεωριτικολογούντες «προοδευτικοί» της Αριστεράς, που με την προκλητική στάση και συμπεριφορά τους, οδηγούν τη χώρα στο αδιέξοδο.
Είναι προφανές ότι αποφάσισαν να επαναφέρουν την Ελλάδα στα βαλκάνια. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι όση περισσότερη σημασία τους δίνουν, τόσο θα απομακρύνεται η συνεννόηση και η συνεργασία, και η χώρα θα έχει κάθε δύο μήνες εκλογές. Συνεπώς η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ οφείλουν να σταματήσουν κάθε συζήτηση με το ανέκδοτο που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ, κι ας συνεργασθούν ώστε η χώρα να αποκτήσει κυβέρνηση.

statesmen.gr