Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Η Συγγρού ετοιμάζεται για κάλπες

Η εμπλοκή που παρουσιάστηκε χθες στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών, με την άτεγκτη στάση του Αλέξη Τσίπρα, φέρνει όλο και πιο κοντά την προοπτική διεξαγωγής νέων εκλογών, πιθανότατα για τις 17 Ιουνίου.
Η εξέλιξη αυτή είχε ως άμεση συνέπεια να ηχήσει εκλογικός συναγερμός στη Συγγρού, καθώς το επιτελείο της Νέας Δημοκρατίας ξεκίνησε τις ασκήσεις επί χάρτου για την εκ νέου προσφυγή στις κάλπες. Εκεί όπου η μάχη θα είναι ακόμη πιο δύσκολη, καθώς όλες οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν ανοδική τάση του ΣΥΡΙΖΑ, σε σημείο που να απειλεί ευθέως την πρωτιά της Νέας Δημοκρατίας, όπως αυτή αποτυπώθηκε στην αναμέτρηση της 6ης Μαϊου.
Στο «γαλάζιο» στρατόπεδο εκτιμούν ότι η Νέα Δημοκρατία θα δώσει συντεταγμένη τη μάχη των εκλογών, ώστε να διατηρήσει την πρωτιά, και να διεκδικήσει μετεκλογικά τη συγκρότηση βιώσιμης κυβέρνησης, ως ανάχωμα στη ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ και συνολικά της Αριστεράς.
Στο πλαίσιο αυτό, αναμένεται να εντατικοποιηθούν οι πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση συσπείρωσης του συνόλου του χώρου της Κεντροδεξιάς, όπως έδειξε ο Αντώνης Σαμαράς, με το πρόσφατο κάλεσμα πανστρατιάς που απηύθυνε.

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ / statesmen.gr