Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Ναυάγιο και εκλογές

Σε ναυάγιο κατέληξε και η σημερινή συνάντηση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Κάρολο Παπούλια, στο Προεδρικό Μέγαρο, με πρακτικό αποτέλεσμα η χώρα να οδηγείται πλέον σε πρόωρες εκλογές, πιθανότατα για τις 17 Ιουνίου, αν συνυπολογίσει κανείς ότι νωρίτερα οι σχολικές αίθουσες δεν θα είναι διαθέσιμες, λόγω των Πανελληνίων Εξετάσεων.
Μετά από μια συνάντηση που κράτησε σχεδόν δυο ώρες, οι πολιτικοί αρχηγοί άρχισαν να αποχωρούν από το Προεδρικό Μέγαρο, με πρώτον από όλους τον Πάνο Καμμένο, ο οποίος και έδωσε τον τόνο της αποτυχίας στις διαβουλεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, με τη συμμετοχή περισσότερων των δυο κομμάτων.
Τον Πάνο Καμμένο ακολούθησαν ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Φώτης Κουβέλης, ο Αλέξης Τσίπρας και ο Αντώνης Σαμαράς, που ενημέρωσαν τους δημοσιογράφους ότι θα προβούν σε δηλώσεις από τα γραφεία των κομμάτων τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, αύριο θα υπάρξει νέα συνάντηση, τυπική αυτή τη φορά, προκειμένου να αποφασιστεί ο διορισμός υπηρεσιακού πρωθυπουργού και της κυβέρνησής του, για να οδηγηθεί η χώρα σε νέες εκλογές.

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ / statesmen.gr