Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Ύστατη πρόταση - πίεση προς τον Φ.Κουβέλη - Κυβέρνηση συνεργασίας μέχρι τον Σεπτέμβριο με αριστερό πρωθυπουργό - Τι λένε οι τελευταίες πληροφορίες

Έστω και κάποιες χαραμάδες φαίνεται να είναι ακόμα ανοικτές από την ΔΗΜΑΡ και τον Φώτη Κουβέλη για να σχηματισθεί, έστω και την ύστατη στιγμή, κυβέρνηση που μπορεί να μην είναι μακράς πνοής, αλλά θα βγάλει την χώρα από την ακυβερνησία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit, αργά χθες το βράδυ άναψαν τα τηλέφωνα και μεταφέρθηκε στον κ.Φωτη Κουβέλη μια πρόταση που θα οδηγήσει στην αποφυγή μιας νέας προσφυγής στις κάλπες άμεσα έτσι ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπισθούν σε αυτή την φάση καυτά ζητήματα με κύριο αυτό της οικονομίας.

Η πρόταση αυτή καλεί τον κ.Κουβέλη να συναινέσει στην δημιουργία μιας κυβέρνησης με διάρκεια ζωής δυο το πολύ τριών μηνών, που θα κληθεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα του τόπου και θα έχει ως επικεφαλής πρωθυπουργό από τον χώρο της Αριστεράς.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες του Newsit, στις πρώτες διερευνητικές τηλεφωνικές συζητήσεις που έγιναν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες το σενάριο αυτό σε πρώτη φάση δεν αποκλείστηκε από τον Φώτη Κουβέλη, χωρίς όμως να έχει πει και το ναι.

Οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται έως και αυτή την ώρα. Μέσα από αυτές και βεβαίως και με την συναίνεση εκείνων που αντιδρούν από την πρώτη στιγμή στην συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας αναμένεται να διαμορφωθεί μια τελική πρόταση η οποία είναι πολύ πιθανόν να πέσει στις 19.30 στο τραπέζι ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η πίεση τώρα στον Καμμένο - Αν συμφωνήσει - πράγμα απίθανο - πάμε σε κυβέρνηση, αλλιώς πάμε σε εκλογές!


Τι θα γίνει αν δεν σχηματισθεί κυβέρνηση το βράδυ
newsit.gr