Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Κώστας Κόλλιας: «Ολοκληρωμένη, εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης διαθέτει μόνο η Νέα Δημοκρατία»

Με αφορμή την ολοκλήρωση της παρουσίασης του κυβερνητικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας από τον Πρόεδρο Αντώνη Σαμαρά, ο υποψήφιος Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:
«Η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη παράταξη που έχει ήδη παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα διακυβέρνησης, με συγκεκριμένες προτάσεις για όλους τους κρίσιμους τομείς που απαιτούν ριζικές παρεμβάσεις. Από την οικονομία μέχρι την οργάνωση του κράτους και από τη διαφάνεια μέχρι την κοινωνική δικαιοσύνη, ο Αντώνης Σαμαράς προσφέρει στον Έλληνα ψηφοφόρο μία χειροπιαστή εναλλακτική πρόταση. Μία πρόταση που στη Νέα Δημοκρατία επεξεργαζόμασταν επί δύο χρόνια, μία πρόταση-απάντηση στις ολέθριες πολιτικές που εμπνεύστηκε και υλοποίησε το ΠΑΣΟΚ. Μία πρόταση που λείπει από το σύνολο των μικρών κομμάτων, όλων των πολιτικών αποχρώσεων, τα οποία επενδύουν στην οργή και την απαξίωση, χωρίς να έχουν τίποτα ρεαλιστικό να προτείνουν.
Οι πολίτες έχουν κάθε λόγο να δυσπιστούν. Οι μνήμες από την πιο ξεδιάνδροπη εξαπάτηση, το «λεφτά υπάρχουν», είναι πολύ νωπές. Οι επιπτώσεις από το Μνημόνιο είναι ανυπόφορες και οι θετικές συνέπειες από την υπογραφή της Σύμβασης για το κούρεμα του ελλείματος θα φανούν εν καιρώ. Η φτώχεια, η ανεργία και η ανασφάλεια έχουν πληγώσει την αξιοπρέπειά του. Έχουν υποχρεώσει έναν υπερήφανο λαό, που πέρασε από κακουχίες και κέρδισε με θυσίες την πρόοδο και την ευημερία, να αγωνίζεται καθημερινά για να επιβιώσει.
Υπάρχει απάντηση, όχι μόνο για τα επίκαιρα προβλήματα, αλλά και για τις χρόνιες στρεβλώσεις της οικονομίας και του κράτους. Υπάρχει πλούτος και υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να ωθήσουν την ανάπτυξη. Υπάρχουν ισοδύναμα μέτρα, για να κλείσουν οι τρύπες που άνοιξαν τα λάθη και η ανευθυνότητα του ΠΑΣΟΚ στους προϋπολογισμούς. Υπάρχει ανάγκη να μεταφερθεί το βάρος από τις άδικες, οριζόντιες περικοπές στην περιστολή της σπατάλης του κρατικού μηχανισμού και στην ανάπτυξη.
Η Νέα Δημοκρατία κάνει σήμερα έκκληση στον ελληνικό λαό να ανακτήσει την αισιοδοξία και την εμπιστοσύνη του. Δεν ζητούμε να ξεχάσει, ούτε να δείξει τυφλή πίστη, δεν ζητούμε καν να παραμερίσει την οργή του. Ζητούμε μόνο να ακούσει και να κρίνει. Ζητούμε να σκεφτεί ότι η χώρα χρειάζεται να κυβερνηθεί – και μπορεί να κυβερνηθεί καλύτερα. Τα μέτρα που προτείνουμε είναι ριζικά και για να εφαρμοστούν χρειάζονται στιβαρή κυβέρνηση, πρόθυμη να συγκρουστεί με όσους  κήρυξαν πόλεμο στον πατριωτισμό και την ανάπτυξη. Χρειαζόμαστε ισχυρή εντολή για μια Κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας αυτοδύναμη, ανεκβίαστη και αποτελεσματική.»