Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Πέτρος Τατούλης ... O μόνος εκπρόσωπος της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Κανείς άλλος δεν έχει την εξουσιοδότηση να εκπροσωπεί την Περιφέρεια Πελοποννήσου, μέσω της ΕΝ.ΠΕ. , παρά μόνο ο Περιφερειάρχης
Με αφορμή το εκτός ημερησίας διάταξης θέμα του Περιφερειακού Συμβουλίου για τα καταστήματα του ΙΚΑ Μελιγαλά και Λεωνιδίου ο Περιφερειάρχης κ. Πέτρος Τατούλης τόνισε ότι δεν είναι ίδια η πραγματικότητα του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος.
«Η χώρα ήταν απροετοίμαστη για να αντέξει υποφερτά στη λογική των αναγκών λόγω της κρίσης». Αφού κατέκρινε τον άκρατο και επικίνδυνο λαϊκισμό ο κ. Τατούλης, έθεσε προ των ευθυνών του το Υπουργείο Εσωτερικών γιατί καθυστερεί αδικαιολόγητα την υλοποίηση του προγράμματος της ψηφιακής σύγκλισης.
Για το λόγο αυτό ο Περιφερειάρχης ανέφερε τη σύγκρουσή του με την ΕΝ.ΠΕ. και το προεδρείο της για την προσπάθεια ανάθεσης του έργου στην ΕΤΑΑ. Ως εκ τούτου, όπως πρόσθεσε ο κ. Τατούλης, κανείς άλλος δεν έχει την εξουσιοδότηση να εκπροσωπεί την Περιφέρεια Πελοποννήσου, μέσω της ΕΝ.ΠΕ. , παρά μόνο ο Περιφερειάρχης.
Ο κ. Τατούλης ενημέρωσε επίσης το σώμα ότι βρίσκεται ήδη σε συνεννόηση με το διοικητή του ΙΚΑ προκειμένου να παραμείνουν οι δομές του ΙΚΑ σε λειτουργία, οι οποίες κρίνονται απαραίτητες για εξυπηρέτηση των τοπικών αναγκών. Για ακόμη μια φορά ο Περιφερειάρχης τέλος δήλωσε τη σταθερή του απόφαση ενάντια στο χαράτσι και τη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος και ενημέρωσε το Περιφερειακό Συμβούλιο ότι έχουν γίνει ήδη ενέργειες προς τα αρμόδια Ελληνικά και Ευρωπαϊκά όργανα.