Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Ο Αστέρας Τρίπολη λυτρώθηκε στις καθυστερήσεις απο τον Σολάκη

Ο Αστέρας Τρίπολης πήρε σπουδαία εντός έδρας νίκη με 2-1 κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα χάρη στο τέρμα του Ηλία Σολάκη στο 91'.
Στο πρώτο ημίχρονο ο Αστέρας έκανε... τα πάντα. Σκόραρε πολύ νωρίς, μόλις στο 3' με τον Ράγιος , είχε δύο δοκάρια (αμφότερα με τον Ουσέρο στο 22' και στο 24') και δύο μεγάλες ευκαιρίες με τους Ουσέρο (21') και Περόνε (31'). Ολα αυτά αξιοποιώντας τα τεράστια αμυντικά προβλήματα του ΠΑΣ. Ωστόσο, δεν πήγε προηγούμενος στα αποδυτήρια, καθώς οι Γιαννιώτες ισοφάρισαν στο 35' με τον Μπεσέρα.
Στο ίδιο διάστημα οι φιλοξενούμενοι ήταν κακοί, αλλά και τυχεροί. Κακοί με τα αλλεπάλληλα λάθη  αλλά και τυχεροί καθώς στη δεύτερη ευκαιρία τους (η πρώτη με τον Βίλα στο 31') κατάφεραν να σκοράρουν.
Πάντως ζήτησαν πέναλτι στο 25' σε σπρώξιμο του Αργυρόπουλου στον Ζαραδούκα, αλλά ο Στυλιάρας δεν σφύριξε.
Στο 75' ο ΠΑΣ ζήτησε εκ νέου πέναλτι σε σπρώξιμο του Πουλίδο στον Γεωργίου , με τον Αγγελο Αναστασιάδη να είναι έξαλλος και να μπαίνει, διαμαρτυρόμενος, στον αγωνιστικό χώρο! Αποτέλεσμα η αποβολή του από τον διαιτητή Στυλιάρα!
Οι Αρκάδες «αφυπνίστηκαν» αμέσως, απείλησαν με τον Κουρμπέλη στο 76', είχαν τρίτο δοκάρι με τον Εγκον στο 79'(!) και ήταν πιο επιθετικοί στα τελευταία λεπτά. Ο ΠΑΣ αμύνθηκε κυρίως στο (βροχερό) τέλος του αγώνα, αλλά είχε και αυτός τη μεγάλη ευκαιρία με τον Μπεσέρα στο 80'. Τελικά οι γηπεδούχοι αξιοποίησαν την επιθετικότητά τους, φτάνοντας στο γκολ της νίκης με τον Σολάκη στο 90'+1', καθώς η ευκαιρία του ΠΑΣ με τον Μιχαήλ στο 90'+3' πέρασε ανεκμετάλλευτη.
Αστέρας Τρίπολης (Σάκης Τσιώλης): Χακόμπο, Αργυρόπουλος, Πουλίδο, Κουρμπελης, Φορμικα (46' Σολάκης), Ουσέρο, Χουανίτο, Πιπίνης, Ράγιος, Χούλι (57' Μπακασέτας), Περόνε (68' Έγκον).

ΠΑΣ Γιάννινα (Άγγελος Αναστασιάδης): Κηπουρός, Πάντος, Σκαρντοβέλι (33' Μπακαγιόκο), Πατσατζόγλου, Ντάσιος, Λιλα, Ζαραδούκας (74' Μιχαήλ), Σκούφαλης, Μπεσέρα, Γεωργίου, Βίλα (67' Τζάνης).