Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Και δημόσιοι υπάλληλοι και εκατομμυριούχοι

Λογαριασμούς από εκατοντάδες χιλιάδες έως εκατομμύρια ευρώ εντόπισε σε τραπεζικές καταθέσεις 15 δημοσίων υπαλλήλων το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, μετά την άρση του απορρήτου.
Σε έγγραφο που δημοσιεύει η «Π+13», σημειώνεται ότι οι παχυλές καταθέσεις είναι αδικαιολόγητες και δεν προκύπτουν από νόμιμα και εμφανή εισοδήματα.
Η εντολή για άνοιγμα των λογαριασμών δόθηκε μετά από επώνυμες και ανώνυμες καταγγελίες πολιτών, ότι οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι έκαναν πολυτελή ζωή, ζητούσαν «φακελάκια» από συναλλασσόμενους ενώ για κάποιους οι καταγγελίες έκαναν λόγο για τοκογλυφία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Και όταν κλήθηκαν να καταθέσουν, δεν έπεισαν ότι οι... οικονομίες τους προέρχονται από κληρονομιές ή δωρεές.
Στο δημοσίευμα της εφημερίδας, αναφέρεται ότι μεταξύ των δεκαπέντε δημοσίων υπαλλήλων εμπλέκονται δικαστική υπάλληλος που υπηρετεί στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών, στο λογαριασμό της οποίας βρέθηκε το ποσό των 8 εκατομμυρίων ευρώ, πρώην διευθυντής Πολεοδομίας νησιωτικού νομού στο λογαριασμό του οποίου βρέθηκε 1,5 εκατ. ευρώ, υπάλληλος Δασαρχείου και τελωνειακός με καταθέσεις 1 εκατ. ευρώ.

aftodioikisi.gr