Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Τα... προεκλογικά μηνύματα της πολιτικής ηγεσίας

Ερώτηση ΝΔ για πιθανά Ελληνικά χρέη προς την Τουρκία στον τομέα της ενέργειας

Υπερψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του 2012
, με τους βουλευτές Χρ. Κατσούρα (ΠΑΣΟΚ) και Π. Καμμένο (ανεξ-ΝΔ), να τον καταψηφίζουν. Με αυστηρό μήνυμα προς τα δύο κόμματα εξουσίας και με αιχμές ιδιαιτέρως προς τον κ. Σαμαρά, έδωσε το στίγμα της πολιτικής του παρουσίας ο πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος. Παράταση της θητείας της κυβέρνησης, με παρόντα τον ίδιο στις εξελίξεις ήταν το μήνυμα του Γ. Παπανδρέου. «Εκλογές το Φεβρουάριο», διότι μόνο με «καθαρή εντολή» και «ισχυρή κυβέρνηση», θα περάσουν οι μεγάλες αλλαγές, είπε ο Αντώνης Σαμαράς . Ενδεχόμενο γενικευμένης στάσης πληρωμών και «μέγιστη κρατική καταστολή», προανήγγειλε η Α. Παπαρήγα. «Πρόβα τζενεράλε» χαρακτήρισε την κυβέρνηση ο Γ. Καρατζαφέρης. Η μετάθεση των εκλογών και η έγκριση της νέας δανειακής σύμβασης της χώρας ισοδυναμεί με «κάθειρξη σε ισόβια», είπε ο Α. Τσίπρας ...
περισσότερα

Εκβιασμός Ρομπάι: Κατάλυση εθνικής κυριαρχίας για οικονομική βοήθεια
Την άκρως εκβιαστική πρόταση, όσες χώρες θέλουν να μπουν στο μηχανισμό διάσωσης να παραδίδουν μέρος της εθνικής τους κυριαρχίας στην Ε.Ε., έκανε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Χέρμαν Βαν Ρομπάι! Συγκεκριμένα, ο κ. Ρομπάι, κατέθεσε μια σειρά από προτάσεις οι οποίες εάν υιοθετηθούν θα επιτρέψουν στην Ε.Ε. να καθορίζει την ...
περισσότερα

Νέες - ατομικές και ομαδικές «πρωτοβουλίες» στα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ
Ο ένας μετά τον άλλο τα μεγάλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησης, σπεύδουν να πάρουν θέση στο δημόσιο διάλογο που έχει ανοίξει για τη διαδοχή του Γ. Παπανδρέου. Μετά τις «φωτιές» Χρυσοχοΐδη θέση πήραν σήμερα οι Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, Ηλίας Μόσιαλος, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Στο μεταξύ με κοινή συνέντευξη Τύπου, τρεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι Οδυσσέας Βουδούρης, Θανάσης Οικονόμου και Φραγκίσκος Παρασύρης, ανακοίνωσαν ότι...
περισσότερα

eklogika.gr


Ο ΤΕΡΕΝΣ BLOGAPEI , Ζωντανή εκπομπή τώρα στο Κόντρα TV



 Live μετάδοση  από το kontrachannel

Γιάννης Μιχελάκης Αν το ΠΑΣΟΚ ενδιαφέρεται πραγματικά για τη διαφάνεια

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αν το ΠΑΣΟΚ ενδιαφέρεται πραγματικά για τη διαφάνεια στο δημόσιο βίο και ειδικά για όσους διαχειρίστηκαν δημόσιο χρήμα, δεν έχει παρά να αποδεχθεί την πρόταση Νόμου, που έχει καταθέσει εδώ και μήνες η Νέα Δημοκρατία.
Όσο αναφορά την πρόταση Καρχιμάκη η Νέα Δημοκρατία έχει απαντήσει ξεκάθαρα.
Τελεία και παύλα». 

100.000 ευρώ στη Ε΄ Εφορία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Σπάρτης

Μετά από απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη με 100.000 ευρώ θα ενισχυθεί η Ε΄ Εφορία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Σπάρτης για το 2012, με σκοπό την προστασία και ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου στην Πελλάνα Λακωνίας. 
Με συνέπεια, αλλά και τη γνωστή ιδιαίτερη ευαισθησία του  στα ζητήματα προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας, ο κ. Τατούλης προέβη στη συγκεκριμένη απόφαση, λόγω των απαραίτητων εργασιών που πρέπει να τελεστούν για τη συντήρηση, προστασία και ανάδειξη ενός πολύ σημαντικού αρχαιολογικού χώρου, με πληθώρα σπουδαίων αλλά και εντυπωσιακών ευρημάτων.
Μετά τις ανασκαφές της αρχαιολογικής υπηρεσίας η Πελλάνα έχει αναδειχθεί ως εξαιρετικά σημαντικός αρχαιολογικός χώρος και ως εκ τούτου απαιτείται η δέουσα και σταθερή παρουσία της πολιτείας προκειμένου να προστατευθεί καταλλήλως και να αναδειχθεί πλήρως το αρχαιολογικό υπόβαθρο της περιοχής.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης με την απόφασή του αυτή παρεμβαίνει άμεσα για να δοθεί λύση στα μείζονα προβλήματα που υφίστανται, θέτοντας τα ουσιαστικά προβλήματα σε προτεραιότητα στην τόσο δύσκολη αυτή περίοδο για τη χώρα.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ, ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΩΝ ΒΑΣΙΛΗ ΧΙΩΤΗ ΚΑΙ ΝΟΤΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

 
Για την αμοιβή του Χοσέ Αθεμπίγιο σχετικά με το project του Ελληνικού:
Δεν θέλω να εκφέρω γνώμη. Η Ελλάδα έχει σήμερα άλλα προβλήματα από το να δούμε αν ο άμισθος φίλος του πρωθυπουργού, ο κ. Αθεμπίγιο πήρε ή όχι αμοιβή. Αν θεωρήθηκε ότι είναι άμισθος και πήρε προσφορά 180.000 ευρώ είναι θέμα, πώς να το κάνουμε; Αν πάλι αμείφθηκε σοβαρά για τη δουλειά που του ανέθεσε το ελληνικό κράτος, τότε μπορεί 180.000 ευρώ για ένα τόσο μεγάλο έργο όπως το Ελληνικό να είναι μια προσφορά πολύ λογική.

 Για τη συζήτηση του προϋπολογισμού:

Συνάντηση βουλετών ΠΑΣΟΚ Κορινθίας με Αναπλ. Υπ. Οικονομικώ​ν Παντελή Οικονόμου για ΔΟΥ Νεμέας

Με πρωτοβουλία του πρώην Υπουργού και Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Κορινθίας κ. Πάνου Μπεγλίτη, κατόπιν αιτήματος του Δημάρχου Νεμέας κ. Βαγγέλη Ανδριανάκου και φορέων της περιοχής, πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση στο Υπουργείο Οικονομικών με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Παντελή Οικονόμου για το θέμα της κατάργησης  της ΔΟΥ Νεμέας.

Στην συνάντηση παρευρέθησαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κα Κατερίνα Φαρμάκη και κ. Άγγελος Μανωλάκης,  ο Δήμαρχος Νεμέας και εκπρόσωποι του εμπορικού συλλόγου της περιοχής.

Μετά από διεξοδική συζήτηση αποφασίστηκε η   ΔΟΥ να στεγαστεί  σε ιδιόκτητο χώρο του Δήμου  Νεμέας, ενώ  εξασφαλίστηκε η παραμονή του αναγκαίου προσωπικού για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συναλλασσομένων.

Σχετική εντολή θα δοθεί άμεσα από την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών στη ΔΟΥ Κορίνθου.

 Διευκολύνσ​εις σε Δημοσίου Υπαλλήλους
Επίσης ομάδα Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, με πρωτοβουλία της πρώην Υπουργού Εργασίας κ. Λούκας Κατσέλη, υπέβαλε ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ε. Βενιζέλο, σχετικά με την παροχή διευκολύνσεων σε δημοσίους υπαλλήλους που πλήττονται από την εργασιακή εφεδρεία και την μείωση των μισθών, από το ενιαίο μισθολόγιο, για την ρύθμιση των οφειλών τους για στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια στα πιστωτικά ιδρύματα.

Την ερώτηση συνυπέγραψε και ο πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Μπεγλίτης.

Οι βουλευτές ζητούν ενημέρωση από τον κ. Βενιζέλο για το χρονοδιάγραμμα της υπογραφής  της σύμβασης μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και τον καλούν να διασφαλίσει το περιεχόμενο της σύμβασης, το οποίο θα περιλαμβάνει ένα σαφώς ορισμένο και δεσμευτικό πλαίσιο, ώστε οι τράπεζες να ρυθμίζουν τα δάνεια που έχουν συνάψει οι χιλιάδες εργαζόμενοι που εντάσσονται στο καθεστώς εργασιακής εφεδρείας ή έχουν υποστεί σημαντικές μειώσεις μισθών εξαιτίας της εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου.

Επισημαίνεται πως ο κ. Μπεγλίτης, τον περασμένο Οκτώβριο ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας, είχε δώσει εντολή για την σύναψη συμφωνίας των Μετοχικών Ταμείων Στρατού, Αεροπορίας και Ναυτικού με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, με στόχο την εξυπηρέτηση των δανειακών υποχρεώσεων του ένστολου και του πολιτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, λαμβάνοντας υπόψη την δύσκολη οικονομική συγκυρία και τις περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις.

Αίγιο: Προσπάθησαν να σκοτώσουν την κόρη του Αγγελόπουλου δυο φορές!

Σοκάρουν την τοπική κοινωνία οι αποκαλύψεις για την υπόθεση δολοφονίας του επιχειρηματία Άγγελου Αγγελόπουλου. Σύμφωνα με τα όσα προέκυψαν από τη συμπληρωματική κατάθεση που έδωσε στις δικαστικές αρχές ο 24χρονος που έχει προφυλακιστεί στην Κόρινθο, πριν δολοφονήσουν τον πατέρα, ειχαν προσπαθησει να σκοτωσουν την κορη του. Μάλιστα δεν τα καταφεραν και έδωσαν νέα εντολη για την εκτελεσή της!
Έξι μήνες πριν από τη δολοφονία του επιχειρηματία είχε τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός στο αυτοκίνητο της 32χρονης κόρης του. Η κοπέλα γλίτωσε από καθαρή τύχη μιας και δεν πλησίασε το αυτοκίνητο την ώρα που είχαν υπολογίσει οι δράστες.

Πηγή: thebest.gr

Ρόδος: Η πιο συγκινητική είδηση της ημέρας - Σκύλος φυλάει τον άνθρωπο, που του έσωσε τη ζωή!

Πρόκειται για τον σκύλο, που βλέπετε στη φωτογραφία...Ο Προκόπης είναι ένας αδέσποτος σκυλάκος που ζει εδώ και πολλά χρόνια σε ένα συγκρότημα με συνεργεία και βιομηχανίες στη Ρόδο.Είναι η μασκώτ της περιοχής, έχει φαγητό από όλους και δεν έχει πειράξει ποτέ κανέναν! Κι όμως πριν λίγες μέρες, κάποιος υπάνθρωπος θέλησε να τον εξουδετερώσει, δηλητηριάζοντας τον!
 
Ένας άνθρωπος που έτυχε, κατ εξαίρεση, να είναι μέχρι αργά στο μαγαζί του, είδε τον Προκόπη να τρέμει και να μην είναι καλά και κατάλαβε ότι χρειάζεται βοήθεια! Κάλεσε άμεσα κτηνίατρο και με ενέσεις κατάφεραν να τον σώσουν!

Όπως διαβάζουμε στο adespoto.gr, ο υπάνθρωπος δεν κατάφερε να εξουδετερώσει τον μεγαλόσωμο, αγαθό Προκόπη και όλοι όσοι το έμαθαν εκεί γύρω είναι σε επιφυλακή για να εντοπίσουν τον δράστη.

Αν και στο παρελθόν έγιναν προσπάθειες να υιοθετηθεί ο Προκόπης, εκείνος αρνείται πεισματικά να ζήσει σε σπίτι και προτιμά την ζωή του εκεί, παρά τον κίνδυνο που παρουσιάστηκε.
 
Από την μέρα που ο κύριος αυτός έσωσε τη ζωή του, ο Προκόπης δεν φεύγει στιγμή έξω από το μαγαζί του και του ανταποδίδει την σωτηρία, με τη...φύλαξη και την παρέα του! Γιατί αυτά είναι τα ζώα...και αυτοί είναι οι άνθρωποι. 


Newsit.gr

Στη φυλακή ο εκπαιδευτικός που ασελγούσε σε μαθητές

 Στη φυλακή ο εκπαιδευτικός που ασελγούσε σε μαθητές
Στις φυλακές της Τρίπολης οδηγήθηκε σήμερα ο 47χρονος εκπαιδευτικός Νικόλαος Σειραγάκης από το Ρέθυμνο και προπονητής μπάσκετ, ο οποίος κατηγορείται για κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια κατ΄εξακολούθηση.
Οι αστυνομικοί του Ρεθύμνου τον συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω το βράδυ της 1ης Δεκεμβρίου, έπειτα από έρευνα η οποία διενεργήθηκε υπό την εποπτεία της Εισαγγελίας Ρεθύμνου.
Η έρευνα, σε μία τόση μικρή κοινωνία, έπρεπε να γίνει με μεγάλη προσοχή και με λεπτούς χειρισμούς, δήλωσε ο διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου, ταξίαρχος Εμμανουήλ Παραδουλάκη.
«Μάλιστα για ένα πρόσωπο γνωστό και κοινωνικά καταξιωμένο, που σε μεγάλο βαθμό απολάμβανε της εκτίμησης και της εμπιστοσύνης της τοπικής κοινωνίας, αλλά και των οικογενειών των θυμάτων», ανέφερε.
Ο Σειραγάκης, όπως είπε ο ταξίαρχος, έπαιρνε προφυλάξεις και λειτουργούσε με μεθοδικότητα. «Δηλαδή έκανε συναντήσεις μικρής διάρκειας, σε σημεία τέτοια που, ούτε επέτρεπαν την καθαρή αποτύπωση της δράσης του, ούτε επέτρεπαν τις υπόνοιες στις ίδιες τις οικογένειες των παιδιών».
Όλα άρχισαν από κάποιες διάσπαρτες φήμες πριν από αρκετούς μήνες αναφερόντουσαν σε κάποιες περίεργες σχέσεις του Σειραγάκη με κάποια παιδιά.
«Στη βάση αυτή ξεκίνησαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας να συλλέγουν διακριτικά πληροφορίες, οι οποίες όσο περνούσε ο χρόνος περιέγραφαν ένα γενικότερο πλαίσιο δράσης του Σειραγάκη, χωρίς ωστόσο να είναι συγκεκριμένες και να θέτουν μία αντικειμενική βάση δεδομένων», είπε ο Ε. Παραδουλάκης, αναφερόμενος στην εξέλιξη των ερευνών.
«Όταν διαπιστώθηκε ότι η υπόθεση είχε βάση, αφού καταφέραμε με συστηματική προσπάθεια και επιμονή να έχουμε το πρώτο προανακριτικό υλικό, ενημερώθηκε άμεσα η Εισαγγελία του Ρεθύμνου και τη διερεύνηση της υπόθεσης ανέλαβε συγκεκριμένη ομάδα αστυνομικών με στόχο τη διαλεύκανσή της, με την παράλληλη διασφάλιση του απόρρητου των ερευνών, που αποτελούσε κρίσιμο θέμα για την έκβαση της έρευνας.
Η διαρκής καθοδήγηση και συνεννόηση με τις Εισαγγελικές Αρχές, που επόπτευαν την πορεία των ερευνών σε όλα τα στάδια της πολύμηνης επιχείρησης ήταν καθοριστική, όχι μόνο για τη δικονομική αξιολόγηση του εκάστοτε συλλεγέντος υλικού, αλλά και για την οργάνωση και τον προσδιορισμό κάθε νέου επιχειρησιακού βήματος», είπε.

troktiko.eu

Γιάννης Μιχελάκης...Χρειάστηκαν επτά μήνες για να πουν ότι “άμισθος σύμβουλος” του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου πήρε μόνο για τις… συμβουλές στην αξιοποίηση του “Ελληνικού” ποσό 180 χιλιάδων ευρώ.

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο κ. Παπακωνσταντίνου, μετά από πολύμηνη σιωπή, ομολόγησε χθες ότι ο… “άμισθος σύμβουλος” του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, Ισπανός αρχιτέκτονας Χοσέ Αθεμπίγιο  πήρε μόνο για τις… συμβουλές στην αξιοποίηση του “Ελληνικού” ποσό 180 χιλιάδων ευρώ.
Αξιοποίηση, βέβαια, ούτε έγινε, ούτε δρομολογήθηκε.
Σε κάθε περίπτωση, οι δηλώσεις Παπακωνσταντίνου συνιστούν άλλη μια ομολογία για τις αδιαφανείς μεθοδεύσεις και τις ψευδολογίες που χρησιμοποιούσε για δύο ολόκληρα χρόνια, η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ.
Θυμίζουμε ότι, από τις 4 Μαΐου, η Νέα Δημοκρατία καλούσε την κυβέρνηση να απαντήσει αν ο κ. Αθεμπίγιο αμείβεται από την κυβέρνηση και ποια είναι η αμοιβή του. Χρειάστηκαν επτά μήνες για να πουν ένα μικρό κομμάτι της αλήθειας. Διότι, προφανώς, είναι πολλά εκείνα που εξακολουθούν ακόμη να κρύβουν».

Το Δασαρχείο Κορίνθου για τα Χριστουγεννιάτικα δένδρα και καλλωπιστικούς κλώνους δασικών δένδρων και θάμνων.

Είναι σε όλους γνωστό ότι σύμφωνα με το έθιμο που έχει επικρατήσει τις ημέρες των εορτών των Χριστουγέννων στολίζονται καταστήματα, σπίτια, δρόμοι κλπ. με Χριστουγεννιάτικα δένδρα και καλλωπιστικούς κλώνους δασικών δένδρων και θάμνων.
            Το Δασαρχείο Κορίνθου ανακοινώνει ότι σύμφωνα με την ισχύουσα Ελληνική Νομοθεσία και τις Εγκύκλιες Δ/γές του Υπουργείου Γεωργίας όσοι θέλουν να υλοτομήσουν ή να εισαγάγουν, μεταφέρουν, εμπορευθούν ή να προμηθευτούν χριστουγεννιάτικα δένδρα και καλλωπιστικούς κλώνους διαφόρων δασικών ειδών για το στολισμό των Χριστουγέννων πρέπει να γνωρίζουν και να εφαρμόσουν  τα παρακάτω:
            Η μεταφορά επομένως και η διάθεση των Χριστουγεννιάτικων δένδρων υλοτομημένων ή μεταφυτευμένων μέσα σε γλάστρες κλπ. και καλλωπιστικών κλώνων επιτρέπεται από 1.12.2011 και μέχρι 24.12.2011.
            Για να είναι νόμιμη η κατοχή και η εμπορία θα πρέπει σε κάθε χριστουγεννιάτικο δένδρο είτε είναι κομμένο, είτε είναι μεταφυτεμένο σε γλάστρα κλπ. να είναι δεμένη κοντά στην κορυφή του με σύρμα ειδική μολυβδοσφραγίδα της Δασικής Υπηρεσίας της περιοχής προέλευσης και στο κάτω μέρος του κορμού εκεί δηλαδή που έχουν κοπεί, να είναι σφραγισμένα με μια ειδική δασική σφύρα (ίχνος ανάγλυφο) με χρώμα. Ίδια μολυβδοσφραγίδα θα πρέπει να είναι δεμένη και στα δέματα με τους καλλωπιστικούς κλώνους μυρτιάς ή κουμαριάς κλπ.
            Επισημαίνουμε στα καταστήματα ή μάντρες που θα διαθέσουν Χριστουγεννιάτικα δένδρα, που προέρχονται από άλλες χώρες (εισαγωγής) οποιουδήποτε είδους, θα πρέπει υποχρεωτικά εκτός των άλλων πιστοποιητικών νόμιμης διάθεσης και εμπορίας, να είναι εφοδιασμένοι, για αυτά τα είδη, με την ειδική Άδεια Εισαγωγής και Εμπορίας της διεθνούς σύμβασης «CITES».
            Εννοείται ότι στις περιπτώσεις που τα διατιθέμενα δενδρύλλια ή άλλα προϊόντα δεν συνοδεύονται από τα παραπάνω πιστοποιητικά, θα κατάσχονται αμέσως και εναντίον του κατόχου τους, υλοτόμου, μεταφορέα ή διαθέτη θα συντάσσεται σχετική δικογραφία. Ζητούμε από όλους τους πολίτες να εφαρμόσουν τα παραπάνω και να μας ενημερώσουν για τυχόν περιπτώσεις παράνομης υλοτομίας και διάθεσης.
            Τέλος, ευχόμαστε σε όλους σας ευτυχισμένα Χριστούγεννα .


ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ 

Τα τρίπτυχα της... νέας σωτηρίας! Οι νέοι εθνικοί στόχοι είναι οι... παλιοί

Ο προϋπολογισμός ψηφίστηκε αν και ουδείς πιστεύει ότι θα υλοποιηθεί. Επόμενος στόχος η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ. Και... νέος εθνικός στόχος, το πρωτογενές πλεόνασμα.
 
Σοφία Βούλτεψη
 
 
 
Με την βεβαιότητα ότι... δεν θα υλοποιηθεί ψηφίστηκε χθες ο προϋπολογισμός για το 2012, η εφαρμογή του οποίου εξαρτάται από τόσες πολλές προϋποθέσεις, ώστε να θεωρείται εκ των προτέρων υπονομευμένος και αποτυχημένος.

Μετά από πολυήμερη λογοδιάρροια επί παντός επιστητού, με μπόλικη παρελθοντολογία, προσωπικές ερμηνείες των γεγονότων, επιρρίψεις ευθυνών, επικρίσεις κατά της ΕΕ και με κορύφωση την σε μελοδραματικούς τόνους χθεσινή ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, κατά την οποία εμφάνισε τον εαυτό του ως εξιλαστήριο θύμα, ο ελληνικός λαός ΔΕΝ πληροφορήθηκε τι ακριβώς περιλαμβάνει αυτός ο προϋπολογισμός.

Από τις ομιλίες, έγινε αντιληπτό πως ούτε και οι εισηγητές του γνωρίζουν ποια θα είναι η τύχη του.

Άδηλον το μέλλον του, καθώς εξαρτάται απολύτως από μελλοντικές αποφάσεις της ΕΕ - και κυρίως του διδύμου Μέρκελ-Σαρκοζί.

Είτε θα χτυπήσετε το χέρι στο τραπέζι, είτε το κεφάλι σας στον τοίχο

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Το πρόβλημα δεν είναι ότι διαλύεται η ευρωζώνη. Το πρόβλημα είναι ότι σε διάλυση οδηγείται η ίδια η Ευρώπη.

Η απεχθής εικόνα που εμφανίζει το δίδυμο Μέρκελ – Σαρκοζί, αν και αποτέλεσμα – αντίδραση στην υπόγεια δραστηριότητα έξωθεν δυνάμεων με τοποτηρητές εντός της Ευρώπης, είναι απεχθέστερη και αυτού του προδοτικού ελληνικού χρέους.

Με αλαζονικό ύφος υποστήριξαν πως αποφάσισαν να συνασπιστούν (και όποιος θέλει ακολουθεί) επειδή αυτές οι δύο χώρες, η Γερμανία και η Γαλλία, καλούνται να πληρώσουν τα χρέη των άλλων.

Και επομένως, όταν καλείσαι να πληρώσεις, μπορείς να βάλεις όποιους όρους θέλεις.

Και να βάζεις στο στόχαστρο όποιον αποφάσισες να μετατρέψεις σε μαύρο πρόβατο.

Κώστας Κόλλιας : Έχουμε μια χώρα ντροπιασμένη, να λοιδορείται ως αναξιόπιστη, μια κοινωνία υπό εξαθλίωση, δε ξεχνούμε και δε συγχωρούμε το πώς φτάσαμε ως εδώ.


Ομιλία πραγματοποίησε την Τρίτη το απόγευμα ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας στην ολομέλεια της Βουλής, στα πλαίσια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό του 2012. Στην ομιλία του ο κ. Κόλλιας μεταξύ άλλων ανέφερε:
«Συζητούμε απόψε έναν προϋπολογισμό ο οποίος υπό άλλες συνθήκες συντάχθηκε, υπό άλλες συνθήκες ψηφίζεται και υπό άλλες συνθήκες θα υλοποιηθεί. Έναν προϋπολογισμό που φέρνει το στίγμα δύο ετών αποτυχημένης πολιτικής, που φέρει τα βάρη του Μνημονίου, του Μεσοπρόθεσμου, της επαχθούς λιτότητας και της παρατεταμένης ύφεσης. Αυτός ο Προϋπολογισμός απεικονίζει την κατρακύλα στην όποια έβαλε τη χώρα η Κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Τα αποτελέσματα, δυστυχώς, τα βλέπουμε σήμερα. Έχουμε μια χώρα ντροπιασμένη, να λοιδορείται ως αναξιόπιστη, μια οικονομία που κρέμεται από μια κλωστή πάνω από το βάραθρο της χρεοκοπίας. Έχουμε μια κοινωνία υπό εξαθλίωση, η μισή στα όρια της απόγνωσης και η άλλη μισή στα όρια της έκρηξης.
Η Νέα Δημοκρατία και εμείς οι Βουλευτές δε ξεχνούμε και δε συγχωρούμε το πώς φτάσαμε ως εδώ. Δεν ξεχνούμε την εικόνα του κ. Παπανδρέου στα κάγκελα κάθε φορά που η Κυβέρνηση Καραμανλή επιχειρούσε να πάρει μέτρα για να περιορίσει την κρίση, την οποία το ΠΑΣΟΚ, ως Αξιωματική Αντιπολίτευση, ποτέ δεν αναγνώρισε. Απεναντίας δήλωνε ότι αυτή την κρίση την είχε ανακαλύψει η Νέα Δημοκρατία προκειμένου να καλύψει τις κυβερνητικές της αδυναμίες.
Δεν ξεχνούμε το «λεφτά υπάρχουν», τις δηλώσεις περί Τιτανικού, περί διεφθαρμένης χώρας και τη διόγκωση του ελλείμματος που οδήγησαν στην άνευ όρων παράδοση της χώρας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Δεν ξεχνάμε τους εκβιασμούς και την τρομοκρατία που συνόδευσαν την εκταμίευση κάθε δόσης του υπέρογκου δανείου το οποίο υποχρεωθήκαμε να πάρουμε. Ούτε βεβαίως συγχωρούμε το αποκορύφωμα της ανευθυνότητας, της αναξιοπιστίας, του τυχοδιωκτισμού, την εξαγγελία δημοψηφίσματος για την κύρωση της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου.
Αυτοί οι ολέθριοι χειρισμοί υποχρέωσαν τη Νέα Δημοκρατία να βγει μπροστά και να συναινέσει στο σχηματισμό μιας μεταβατικής κυβέρνησης ειδικού σκοπού και συγκεκριμένου χρόνου. Ξεκαθαρίσαμε ότι δεν εγκρίνουμε αναδρομικά ούτε συνεχίζουμε την πολιτική Παπανδρέου γιατί είναι ολέθρια. Δεν κάνουμε πρόβα διακυβέρνησης, ούτε συγκυβερνούμε γιατί δεν έχουμε λάβει τέτοια εντολή από τον ελληνικό λαό. Συμβάλλουμε μόνον στην αντιμετώπιση μιας βαθιάς και επείγουσας πολιτικής και κοινωνικής κρίσης, στην οποία καμία συμμετοχή δεν είχαμε, γιατί αυτό υπαγορεύει η σύνεση και η υπευθυνότητα.
Αυστηρά στο πλαίσιο αυτής της διαχείρισης ψηφίζουμε τον Προϋπολογισμό του 2012, έχοντας όμως επίγνωση ότι υπάρχουν και πολλά δυσάρεστα, που απορρέουν από τις δεσμεύσεις και τα μέτρα που πήρε η Κυβέρνηση ΠΑ.ΣΟ.Κ. Και έχοντας επίσης επίγνωση ότι υπάρχουν και προβλέψεις μη πραγματοποιήσιμες. Εγκρίνουμε τον Προϋπολογισμό γιατί αυτό επιβάλουν οι συνθήκες, προκειμένου να αποκατασταθεί το κύρος της χώρας, να τιμήσουμε την υπογραφή και τη συνέχεια του ελληνικού κράτους στις συμφωνίες που ήδη έχει υπογράψει.
Με την αποψινή ψηφοφορία κλείνουμε αυτό το τραγικό, αυτό το οδυνηρό κεφάλαιο στην ιστορία της χώρας με τη λιγότερη δυνατή ζημιά και οδηγούμαστε στη μοναδική αλλά και σίγουρη διέξοδο που διαθέτουν οι Δημοκρατίες: τις εκλογές. Και σ’ αυτές τις εκλογές ο ελληνικός λαός έχει εναποθέσει στη Νέα Δημοκρατία την τελευταία ελπίδα για ανάκαμψη με επίκεντρο την ανάπτυξη και την κοινωνική δικαιοσύνη, την ελπίδα για επάνοδο στην πρόοδο και την ευημερία. Σε αυτήν την ελπίδα δίνουμε την ψήφο μας.»

Τάκης ο ψηλός, ο τροχονόμος ! Μιά θαυμαστή ιστορία...


Όχι, δέν είναι αυτός ο Τάκης...
Από μικρός ήθελε να γίνει τροχονόμος.... 
Μεγάλωσε πια, έγινε ολόκληρος άντρας και κυκλοφορούσε με μια σφυρίχτρα στους δρόμους της Κατερίνης. Όλοι τον ξέρανε... 
Πολλούς τρελούς σε μια μικρή επαρχιακή πόλη δεν έχει, οπότε όλοι οι τρελοί του χωριού και της πόλης είναι διάσημοι. Διάσημος ήταν και ο Τάκης.  
Σε ώρες κυκλοφοριακής συμφόρησης, έβγαζε την σφυρίχτρα του και ρύθμιζε την κυκλοφορία. Κανείς δεν βρέθηκε να τον κατηγορήσει για αντιποίηση αρχής. Όχι, ο Τάκης ήταν ένας ωραίος τρελός !
Τον Τάκη τον γνώρισα πολύ καλά. Φτωχόπαιδο ήταν, οπότε όσο μπορούσε δούλευε. Και δούλευε μάλιστα ευσυνείδητα και πολύ σκληρά…

 

 

Χρήστο, καλή επιτυχία !


Image
O Χρήστος Γούλας νέο εκλεγμένο μέλος
του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Κορινθίας.



Ο Χρήστος Γούλας, πρώην Γενικός Γραμματέας του τοπικού γραφείου Ξυλοκάστρου της ΟΝΝΕΔ είναι από την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου ένα από τα νέα πρόσωπα του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Κορινθίας. Η δυναμική του συνδυασμού “Έργο και Προοπτική” με επικεφαλής τον Βασίλη Νανόπουλο, σε συνδυασμό με την αυτοπεποίθηση του Χρήστου, τον οδήγησαν να είναι ένας από τους 14 που θα απαρτίζουν την ομάδα συνεργατών του κου Νανόπουλου στο Επιμελητήριο Κορινθίας για τα επόμενα έτη, σε συνεργασία με αξιόλογους ανθρώπους που εκλέχτηκαν αλλά και όσους δεν εκλέχτηκαν και έδωσαν έναν ωραίο αγώνα.
Άλλωστε, όπως είπε και ο κος Νανόπουλος στην κεντρική του ομιλία στο εργατικόκέντρο Κορίνθου: “Η προσφορά είναι ανεξάρτητη της εκλογής”.

Η ΟΝΝΕΔ Κορινθίας συγχαίρει το Χρήστο, καθώς και όλους τους συνυποψηφίους του και τους εύχεται καλή και δημιουργική θητεία. Η εμπειρία, η γνώση, η εργατικότητα και η ηθική που διακρίνουν τον κο Νανόπουλο και ο δυναμισμός των ανθρώπων που τον περιστοιχίζουν δημιουργούν τις προϋποθέσεις για μια θητεία αντάξια της προηγούμενης.

Χρήστο καλή επιτυχία !!!

                                                        Λίγα λόγια για το Χρήστο

Γεννήθηκε στις 18 Ιουλίου του 1978 στην Αθήνα.Τελείωσε το γενικό λύκειο Ξυλοκάστρου και στη συνέχεια σπούδασε αθλητική δημοσιογραφία στο κέντρο αθλητικού ρεπορτάζ στην Αθήνα. Είναι ασφαλιστικός σύμβουλος από το 1996, το 2000 ανοίγει γραφείο μεγάλης ασφαλιστικής εταιρείας στο Ξυλόκαστρο από το οποίο αποχωρεί το 2005 και το 2007 ανοίγει δικό του γραφείο πωλήσεων και
συνεργάζεται με τις ασφαλιστικές εταιρείες METLIFE, ALICO και Ευρωπαϊκή Πίστη.
Ταυτόχρονα αρχίζει να δραστηριοποιείται και ως σύμβουλος αστικών μεσιτικών συμβάσεων. Το 2011 ξεκινάει συνεργασία με την Delta & Delta Energy για την πώληση οικιακών φωτοβολταϊκών συστημάτων καθώς και την ανάπτυξη δικτύου πωλήσεων σε όλη την Πελοπόννησο. Μένει μόνιμα στο Ξυλόκαστρο.

onned-korinthias.gr

Μισή χαρά… Κρίμα και άδικο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΡΣΕΝΑΛ 3-1 ! - Νίκησε αλλά δεν προκρίθηκε

Ο Θρύλος εντυπωσιακός, έκανε το χρέος του, αλλά η Ντόρτμουντ… παραμέρισε, άφησε με 3-2 τη Μαρσέιγ να περάσει αέρα απ’ το «Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ»,καινα πάρει την πρόκριση στους «16», δεχόμενη δύο γκολ στο 85’ και στο 87’ (!!!) και έτσι ο Ολυμπιακός, παρότι επικράτησε της Άρσεναλ με 3-1 έμεινε εκτός Τσάμπιονς Λιγκ και θα συνεχίσει στους «32» του Γιουρόπα…
Δυστυχώς ο Ολυμπιακός δεν έπαιζε και στη Γερμανία για να πάρει το εισιτήριο για τους «16» της διοργάνωσης. Ετσι οι «ερυθρόλευκοι» έμειναν με τη γλυκόπικρη γεύση της νίκης επί των «κανονιέρηδων» και της συμμετοχής στους «32» του Europa League», αν και έφθασαν μία ανάσα από την επόμενη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Ευρώπης!
Στο πρώτο τέταρτο του ματς οι Λονδρέζοι έχασαν δυο πολύ καλές ευκαιρίες με τους Αρσάβιν (7΄) και Φρίμπονγκ (14') με αποτέλεσμα να το πληρώσει στο 16' με τον Τζιμπούρ να εκμεταλλεύεται το λάθος του Ντζουρού, να γίνεται αποδέκτης της ασίστ του Φουστέρ και με πλασέ να κάνει το 1-0 υπέρ των Πειραιωτών.
Η Αρσεναλ συνέχισε στο ίδιο τέμπο, άγγιξε την ισοφάριση στο 30' με τον Γιόσι Μπεναγιούν και από τη στιγμή που εκεί δεν έγινε το 1-1, ήρθε στο 36' ο Φουστέρ να γράψει το 2-0.
Ο Ισπανός έβγαλε κάθετη μπαλιά στον Τζιμπούρ που έκανε κάθετη κίνηση, ο Μανόνε που είχε αντικαταστήσει στο 24' τον Φαμπιάνσκι λόγω τραυματισμού έδιωξε με το κεφάλι, ο Ισπανός ξαναπήρε την μπάλα και με κάτι σαν πλασέ έδωσε προβάδισμα δυο γκολ στους Πειραιώτες, που πλέον ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι του ματς έχοντας μέχρι την ανάπαυλα άλλες δυο καλές φάσεις για να διευρύνουν το προβάδισμα τους! Με την έναρξη του β΄ ημιχρόνου οι «ερυθρόλευκοι» έχαναν ευκαιρίες με αποκορύφωμα το δοκάρι του Μέλμπεργκ στο 47' με αποτέλεσμα στο 57' να το πληρώσουν με τον Μπεναγιούν με εξαιρετικό σουτ να μειώνει το σκορ!
Ο Ολυμπιακός συνέχιζε να κάνει κάποιες φάσεις μπροστά στην εστία του Μανόνε, όμως χωρίς να τις εκμεταλλεύεται με τους «κανονιέρηδες» να αγγίζουν στο 75' την ισοφάριση με τον Ροσίτσκι μετά από ασίστ του Μπεναγιούν.
Το 2-1 παρέμενε και η αγωνία στο «Καραϊσκάκη» μεγάλωνε με τον Κέβιν Μιραλάς στο 81' να χάνει τεράστια ευκαιρία για το 3ο γκολ με το οποίο οι «ερυθρόλευκοι» θα «καθάριζαν» το ματς. Ο Βέλγος δεν τα κατάφερε ούτε στο 84' μετά από ασίστ του Αμπντούν με το θερμόμετρο να κτυπά, πλέον, στον Πειραιά στα κόκκινα…
Στο 89' ο Μοντέστο έγραφε το 3-1 και εκεί άπαντες πίστεψαν πως ο Ολυμπιακός βρισκόταν στην επόμενη φάση του Champions League, όμως τα μαντάτα δεν ήταν καθόλου ευχάριστα από τη Γερμανία, καθώς η Μαρσέιγ είχε καταφέρει όχι απλά να ισοφαρίσει, αλλά να γυρίσει το ματς με τους Αγιού και Βαλμπιενά να σκοράρουν στο 85' και στο 87'!
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγερι, Τοροσίδης, Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Μαρκάνο, Φουστέρ (66' Αμπντούν), Μοντέστο, Μανιάτης, Μιραλάς, Χολέμπας (38' Ορμπάιθ), Τζιμπούρ (90+' Παπάζογλου).
ΑΡΣΕΝΑΛ: Φαμπιάνσκι (24΄λ.τρ. Μανόνε), Βερμάελεν, Αντρέ Σάντος (51' λ.τρ. Μιγκέλ), Σκιλασί, Τζουρού, Φρίμπονγκ, Μπεναγιούν, Κοκελίν (67' Ροσίτσκι), Τσάμπερλεϊν, Αρσάβιν, Σαμάκ.