Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Σταύρος Δήμας: «Στοιχεία αβεβαιότητας στον προϋπολογισμό του 2012 »

Τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας για τον προϋπολογισμό του 2012 εξέφρασε στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο Αντιπρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και Υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Δήμας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Δήμας είπε ότι ο προϋπολογισμός του 2012 έχει στοιχεία αβεβαιότητας, που θα επηρεάσουν το ύψος του πρωτογενούς πλεονάσματος, πρώτον, εάν η ύφεση του 2011 είναι τελικώς μεγαλύτερη από αυτή που αρχικώς είχε προβλεφθεί, δεύτερον, εάν το έλλειμμα για το 2011 διαμορφωθεί τελικά σε υψηλότερο επίπεδο και, τρίτον, εάν η ύφεση στην ΕΕ για το 2012 είναι αυξημένη, καθώς αυτό θα επηρεάσει τα έσοδα από τις εξαγωγές.

Κατά τη συζήτηση που ακολούθησε, ο κ. Δήμας ρώτησε τον αντιπρόεδρο και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο «πως εξελίσσεται το PSI», γιατί η εξέλιξή του θα επηρεάσει τον προϋπολογισμό, αφού το ύψος των κερδών από την μείωση των τόκων που θα επιφέρει το κούρεμα του χρέους εξαρτάται από το επίπεδο συμμετοχής στο PSI και πόσο αυτή θα πλησιάσει το 100%.

Ρώτησε ακόμη αν τα ελληνικά ομόλογα που έχει αγοράσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στο 70% της αξίας τους θα συμβάλουν σε αυτές τις τιμές στην ελάφρυνση του χρέους.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, και σχετικά με την αναφορά του κ. Βενιζέλου ότι υπήρξε μείωση του ελλείμματος από το 15,6% το 2009 στο 9% με 9,2% εφέτος, ο κ. Δήμας σημείωσε ότι η παρουσίαση στοιχείων πρέπει να γίνεται κατά τέτοιο τρόπο ώστε να μην ανοίξει ξανά αυτή η συζήτηση και αμφισβήτηση στοιχείων, με γνώμονα την καλύτερη συνεργασία στο πλαίσιο της νέας κυβέρνησης.

Τέλος, ο κ. Δήμας είπε ότι θα πρέπει να αξιοποιηθεί η καλή εντύπωση που δημιούργησε στο εξωτερικό η μεταβατική κυβέρνηση και η ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον Λουκά Παπαδήμο για να τονωθεί η αξιοπιστία της χώρας.

ΚΡΙΤΙΚΗ ΜΙΧΑΛΟΥ ΣΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ

Κριτική στο σχέδιο του προϋπολογισμού για το 2012 ασκεί ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος, επισημαίνοντας ότι από τα μεγέθη του προκύπτει συνέχιση της ύφεσης και αύξηση της ανεργίας. Σε δηλώσεις του αναφέρει ακόμη ότι η αναπτυξιακή του διάσταση, με την αύξηση του...
Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, είναι αμφίβολη λόγω πλήρους αδυναμίας προσέλκυσης ιδιωτικών κεφαλαίων εξαιτίας της ύφεσης.

Ο κ. Μίχαλος τονίζει ότι ο προϋπολογισμός προβλέπει αισθητά αυξημένα έσοδα από φόρους και ότι «προκαλεί πανικό το γεγονός της λυσσαλέας επίθεσης κατά της ακίνητης ιδιοκτησίας με αύξηση των φόρων πάνω από 200%.» Εκτιμά τέλος ότι ο νέος προϋπολογισμός είναι μεταβατικός και μικρής διάρκειας, ότι τα μεγέθη του αποτελούν αίνιγμα, καθώς εξαρτώνται από την ανταλλαγή ή όχι των ελληνικών ομολόγων και ότι οι ραγδαίες εξελίξεις δεν θα επιτρέψουν την εφαρμογή του.
 
FIMOTRO

"Μπλοκάρουν" την ομιλία του Άδωνι στο Χολαργό

Περίπου 100 άτομα μέλη αριστερών οργανώσεων έχουν συγκεκτρωθεί στην οδό Περικλεόυς τον κεντρικό δρόμο του Χολαργού  και ζητούν να μην πραγματοποιηθεί  προγραμματισμένη ομιλία στο δημαρχείο του Χολαργού από τον Άδωνη Γεωργιάδη .
Η ομιλία αναμένεται να γίνει λίγο μετά τις 8 και θα έχει κεντρικό θέμα: “Προτάσεις για την έξοδο της πατρίδας από την κρίση - Ενημέρωση για τα επιτεύγματα του ΛΑΟΣ” όπου κεντρικοί ομιλητές θα είναι ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Κωνσταντίνος Αηβαλιώτης και ο Μπάμπης Καραθάνος.
Ο κόσμος συγκεντρώνεται σταδιακά έξω από το δημαρχείο που περιφρουρείται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.
newsit.gr

Ενότητα ζήτησε από το υπουργικό συμβούλιο ο Λουκάς Παπαδήμος

Ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, κατά την τοποθέτησή του στο υπουργικό,με αντικείμενο την έγκριση του προϋπολογισμού του 2012, ο οποίος κατατέθηκε στη Βουλή, φέρεται να ζήτησε από τους υπουργούς, να ξεχάσουν τον καταμερισμό ευθυνών για τα λάθη του παρελθόντος και να προχωρήσουν με λογική ενότητας για την προώθηση του κυβερνητικού έργου. Επίσης, ο κ. Παπαδήμος, είπε ότι κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, διαπίστωσε διαφοροποιήσεις μεταξύ των υπουργών, με επίκεντρο τις ευθύνες για τα λάθη του προηγούμενου διαστήματος. Παράλληλα, ζήτησε από τους υπουργούς του να παραδώσουν σημειώματα με τις εκκρεμότητες που έχουν, ώστε να συντονιστεί η κυβέρνηση για την προώθηση των νομοθετημάτων, ενώ ενημέρωσε το υπουργικό συμβούλιο για τις συναντήσεις που θα έχει σε Βρυξέλλες και Λουξεμβούργο με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, τον πρόεδρο της ΕΕ Χέρμαν βαν Ρομπάι και τον πρόεδρο του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, την Δευτέρα και την Τρίτη.

Συνάντηση Παπαδήμου με Προβόπουλο και τρόικα
Ο πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, αναμένεται να συναντηθεί με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργο Προβόπουλο, με τον οποίο θα συζητήσει το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων. Αργότερα, τόσο ο κ. Παπαδήμος, όσο και ο κ. Βενιζέλος, θα έχουν συναντήσεις με το κλιμάκιο της τρόικας που φτάνει σήμερα στην Αθήνα. Η τρόικα θα ενημερωθεί για τον προϋπολογισμό 2012, για τους βασικούς άξονες της πολιτικής της κυβέρνησης συνεργασίας και για τις ενέργειες που θα δρομολογηθούν τις επόμενες ημέρες για να ψηφιστούν από την Βουλή οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου. Παράλληλα, θα ξεκινήσουν και οι διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση για το νέο αναθεωρημένο μνημόνιο και τη νέα δανειακή σύμβαση, ύψους 130 δισ. ευρώ.
Ανοιχτό παραμένει, όμως, ακόμη το θέμα των γραπτών εγγυήσεων που ζητούνται από τον πρωθυπουργό, αλλά και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων. Χθες, μάλιστα, διαβεβαιώσεις ζήτησε και το ΔΝΤ, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται αν πρόκειται για έγγραφες ή όχι. Συγκεκριμένα, εκπρόσωπος του ΔΝΤ, δήλωσε: «Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με τη νέα κυβέρνηση και μόλις υπάρξουν διαβεβαιώσεις για ευρεία πολιτική στήριξη σε μέτρα βάσει του νέου χρηματοδοτικού προγράμματος της χώρας, μπορούμε να προχωρήσουμε στην ολοκλήρωση της πέμπτης αξιολόγησης». Ερωτηθείς για το ζήτημα των υπογραφών και των γραπτών εγγυήσεων, σημείωσε πως το ΔΝΤ υποστηρίζει την ευρωπαϊκή θέση να υπάρξουν «εγγυήσεις» για την «ευρεία πολιτική στήριξη» στις αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου, προσθέτοντας ότι «δεν θα περιγράψουμε ακριβώς ποια μορφή θα έχουν αυτές». Γενικότερα, εξέφρασε ικανοποίηση για τη συγκρότηση της νέας κυβέρνησης, κάνοντας λόγο για «βήμα προς την επίτευξη μεγαλύτερης πολιτικής βεβαιότητας και σταθερότητας».
Το θέμα αναμένεται να ξεκαθαρίσει μετά τις συναντήσεις που θα έχει τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. Την Τρίτη, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Λουξεμβούργο, προκειμένου να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της χώρας και επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

eklogika.gr

Κατατέθηκε ο προϋπολογισμός του 2012 που προβλέπει πρωτογενές πλεόνασμα

Κατατέθηκε ο προϋπολογισμός του 2012 που προβλέπει πρωτογενές πλεόνασμα. Να ψηφιστεί πριν τις 8 Δεκεμβρίου ζήτησε ο Βενιζέλος.

Για να δείτε αναλυτικά τον προϋπολογισμό του 2012 πατήστε εδώ.


Κατατέθηκε στη Βουλή από τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, ο προϋπολογισμός του 2012, που νωρίτερα το πρωί βρέθηκε στο επίκεντρο της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.
Στην παρέμβαση που έκανε στη Βουλή ο κ. Βενιζέλος, σημείωσε ότι με το νέο προϋπολογισμό, μπορεί υπό όρους και προϋποθέσεις να αρχίσει η αντιστροφή της πορείας του τόπου. Ο κ. Βενιζέλος είπε πως πρόκειται για τον πρώτο προϋπολογισμό που θα αποφέρει πρωτογενές πλεόνασμα, το οποίο υπολογίζεται να είναι της τάξης του 1,1% του ΑΕΠ. Σημείωσε ακόμη ότι από την εφαρμογή του προϋπολογισμού αναμένεται να προκύψει μείωση του δημόσιου χρέους και πως αυτό θα γίνει χωρίς να ληφθούν νέα φορολογικά και εισπρακτικά μέτρα, πέραν αυτών που έχουν ήδη ανακοινωθεί.
Ο υπουργός Οικονομικών, ανέφερε ότι ο προϋπολογισμός κατατίθεται μέσα σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες, ότι η κρίση έχει αρχίσει να πλήττει τον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης, ακόμη και χώρες που συμμετέχουν στη G20, όπως η Ιταλία και η Ισπανία.
ψηφιστεί πριν τη Σύνοδο Κορυφής της 8ης Δεκεμβρίου. Ο πρόεδρος της Βουλής, Φ. Πετσάλνικος, αφού εξήγησε πως θα προηγηθεί συνεννόηση για την έναρξη των κοινοβουλευτικών διαδικασιών ψήφισης του κρατικού προϋπολογισμού, εκτίμησε πως θα εισαχθεί προς συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή Οικονομικών τις πρώτες ημέρες τις ερχόμενης εβδομάδας, στις 3 Δεκεμβρίου ημέρα Σάββατο θα εισαχθεί προς συζήτηση στην Ολομέλεια για να ψηφιστεί στις 7 Δεκεμβρίου.

Νίκος Νικολόπουλος : Η στοχοποίηση της Πολύτεκνης Οικογένειας που κλιμακώθηκε στην καταστροφική διετία της Κυβέρνησης Παπανδρέου δεν μπορεί να συνεχίζεται σήμερα

Ο Υπεύθυνος Τομέα  Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας Νικόλαος Νικολόπουλος βουλευτής Αχαΐας, με αφορμή τη ρύθμιση για το χαράτσι στους πολύτεκνους προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η στοχοποίηση της Πολύτεκνης Οικογένειας που κλιμακώθηκε στην καταστροφική διετία της Κυβέρνησης Παπανδρέου δεν μπορεί να συνεχίζεται σήμερα.
Η Μεταβατική Κυβέρνηση οφείλει στη διαχείριση της Καθημερινότητας να είναι ευαίσθητη και Δίκαιη.
Το Υπουργείο Οικονομικών καλεί σήμερα τους πολύτεκνους που απαλλάσσονται, να πληρώσουν το χαράτσι των Ακινήτων μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και στη συνέχεια να αιτηθούν εξαίρεση και να τους επιστραφούν τα χρήματα. Η διαδικασία αυτή είναι αντικοινωνική και απαράδεκτη.
Καλούμε τον Υπουργό Οικονομικών άμεσα να ανακαλέσει τη ρύθμιση αυτή.
Η διαχείριση ακόμη και επώδυνων μέτρων έχει περιθώρια κοινωνικής ευαισθησίας και αλληλεγγύης και αυτά πρέπει να τα εξαντλήσει το Υπουργείο Οικονομικών.
Η Μεταβατική Κυβέρνηση ειδικού σκοπού δεν μπορεί να καλύπτει και να συνεχίζει τις αντικοινωνικές πρακτικές της Διετίας.
Οι πολύτεκνοι μέσα στο ασφυκτικό πλαίσιο των περικοπών και δραματικών μειώσεων των εισοδημάτων δικαιούνται και απαιτούν αξιοπρέπεια.
Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να τους τη στερεί».

Αίγιο:Επιχειρηματίας έβαλε να σκοτώσουν τον Α.Αγγελόπουλο και την κόρη του!

Στο φως οι ανατριχιαστικές πτυχές της στυγερής δολοφονίας. Το συμβόλαιο θανάτου, αξίας 50.000€, προέβλεπε και την εκτέλεση της κόρης του 59χρονου...
Όπως διαπιστώθηκε, την εντολή της εκτέλεσης, έδωσε στους δράστες ένας 46χρονος επιχειρηματίας, που διατηρούσε επαγγελματικές σχέσεις με τον 59χρονο Α.Αγγελόπουλο. Μετά από έρευνες συνελήφθησαν 5 άτομα ηλικίας 46, 27, 25, 24 και 23 ετών αντίστοιχα, που κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και κατά συναυτουργία. Δείτε το βίντεο με την προσαγωγή των κατηγορουμένων...
Οι ρόλοι των δραστών και το συμβόλαιο θανάτου
Από την πολύμηνη αστυνομική έρευνα που ενεργήθηκε, προέκυψε ότι ο 27χρονος είχε αναλάβει, ύστερα από εντολή του 46χρονου επιχειρηματία, να σχεδιάσει και να εκτελέσει το συμβόλαιο θανάτου έναντι του χρηματικού ποσού των 50.000 ευρώ.

Ο 27χρονος, στρατολόγησε τους άλλους τρεις συλληφθέντες, αναθέτοντας στον καθένα διακριτό ρόλο, ενώ το (κυνηγετικό) όπλο της δολοφονίας, του το έδωσε ο 46χρονος επιχειρηματίας. Ο 24χρονος και η 25χρονη είχαν αναλάβει την παρακολούθηση του 59χρονου επιχειρηματία προκειμένου να εξακριβώσουν την κατοικία και το καθημερινό του δρομολόγιο. Στον 23χρονο, είχε ανατεθεί η εκτέλεσή του.

Η μέρα της δολοφονίας

Στις 03.02.2011, ημέρα της δολοφονίας, αφού ο 24χρονος και η 25χρονη εντόπισαν τον 59χρονο επιχειρηματία, ενημέρωσαν τον 27χρονο, που με τη σειρά του, ενημέρωσε τον 23χρονο εκτελεστή. Ο τελευταίος έστησε ενέδρα στη πυλωτή της πολυκατοικίας του Α.Αγγελόπουλου και κατά την άφιξη του, τον πυροβόλησε θανάσιμα - μία φορά - με το κυνηγητικό όπλο.

Το όπλο δεν βρέθηκε μέχρι σήμερα, καθότι ο 27χρονος, μετά τη δολοφονία, το πέταξε σε άγνωστο σημείο στη θαλάσσια περιοχή του Αιγίου. Ένα μήνα πριν, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, είχαν επιχειρήσει να εκτελέσουν τον 59χρονο, χωρίς όμως να ολοκληρώσουν το σχέδιό τους, καθότι την ημέρα εκείνη το θύμα άργησε πολύ να επιστρέψει στο σπίτι του.

Σχεδίαζαν να σκοτώσουν και την κόρη του Α.Αγγελόπουλου

Όπως προέκυψε, ο 27χρονος, μετά το αρχικό συμβόλαιο θανάτου, σχεδίαζε να πραγματοποιήσει, μαζί με τους ίδιους συνεργούς, την εκτέλεση της 32χρονης κόρης του 59χρονου (θανόντα) επιχειρηματία, η οποία τελικά δεν πραγματοποιήθηκε. Την εντολή εκτέλεσης είχε δώσει και τότε ο 46χρονος επιχειρηματίας.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του 46χρονου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκε ένα κυνηγετικό όπλο το οποίο κατείχε παράνομα. Στην πορεία της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι, ο 27χρονος και ο 24χρονος, πριν δυο περίπου χρόνια, είχαν ληστέψει βενζινάδικο στην περιοχή του Αιγίου. Κατά τη διάρκεια της ληστείας είχε εκπυρσοκροτήσει το κυνηγητικό όπλο, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του υπαλλήλου και την διακομιδή του στο Νοσοκομείο Αιγίου.

Αίσθηση για την άριστα μεθοδευμένη δουλειά των ανδρών της Ασφάλειας Αιγίου προκαλεί η δήλωση του Διοικητή της Ασφάλειας Αιγίου κ. Θανάση Παπανικολάου, που τόνισε πως 15 μέρες μετά το φονικό, γνώριζαν τον εντολέα και τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση αλλά είχαν μόνο ενδείξεις κι όχι πλήρη στοιχεία.
Κι αυτό, γιατί ο 27χρονος θέλοντας να πουλήσει "μαγκιά" στην παρέα του, άρχισε να μιλάει για τη σχέση του με το φονικό. "Χρησιμοποιήσαμε τεχνικά και άλλα μέσα που διαθέτει η Ασφάλεια, παρακολουθήσαμε μέρα και νύχτα τους εμπλεκόμενους, συλλέξαμε μαρτυρίες κι έτσι οδηγηθήκαμε στη σύλληψη των δραστών" σημείωσε ο αστυνομικός κατά τη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στην Πάτρα στο γραφείο του Αστυνομικού Διευθυντή Αχαΐας κ. Δριβίλα, την ίδια ώρα που οι φερόμενοι ως δράστες οδηγούνταν στον Εισαγγελέα Αιγίου για να τους απαγγελθούν κατηγορίες.
 Οι τέσσερις συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αιγίου.
newsit.gr

Εγκύκλιος για τους μισθούς στο Δημόσιο μετά το ενιαίο μισθολόγιο - Ποιό θα είναι το ανώτατο όριο αποδοχών

Διευκρινιστική εγκύκλιο, σχετική με την εφαρμογή του άρθρου 31 του πολυνομοσχεδίου, για την αναμόρφωση του μισθολογίου του ευρύτερου δημόσιου τομέα, απέστειλε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών στους εμπλεκόμενους φορείς.

Το άρθρο 31 εφαρμόζεται σε ΔΕΚΟ και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου που επιχορηγούνται τακτικά, κατά 50% τουλάχιστον του ετήσιου προϋπολογισμού τους, καθώς και σε δημόσιες επιχειρήσεις, οργανισμούς και ανώνυμες εταιρείες που υπάγονται στο Ν. 3429/2005.

Στην εγκύκλιο επισημαίνεται ότι, οι οργανισμοί, θα πρέπει να μεριμνήσουν για την αναδιάρθρωση του μισθολογίου τους, με τέτοιο τρόπο, ώστε το ανώτατο όριο αποδοχών που μπορεί να φτάσει ο υπάλληλος κάθε εκπαιδευτικής κατηγορίας να μην υπερβαίνει το ανώτατο όριο αποδοχών της αντίστοιχης εκπαιδευτικής κατηγορίας (ΤΕ, ΔΕ, ΣΕ, ΠΕ) στο Δημόσιο.

Παραδείγματα:

Αστέρας Δερβενίου - Ηρακλης Ξυλοκάστρου ( παιδικό) αυριο στο Δερβένι

Για το παιδικό πρωτάθλημα Κορινθίας ( 3ος όμιλος), αύριο στις 10:45, στο γηπεδο Δερβενίου , στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής , η παιδική ομάδα του Αστέρα Δερβενίου αντιμετωπίζει την αντίστοιχη ομάδα του Ηρακλη Ξυλοκάστρου. Η ομάδα του Ηρακλή βρίσκεται επικεφαλής του ομίλου με 7 βαθμούς και την ακολουθεί στον πόντο ο Αστέρας.

Ο Παναιγιάλειος στο πλευρό των ανέργων

Μετά από απόφαση της Διοίκησης του Παναιγιαλείου, οι άνεργοι φίλαθλοι της ομάδας (κάτοχοι κάρτας ανεργίας) θα μπορούν να παρακολουθούν τα εντός έδρας παιχνίδια ΔΩΡΕΑΝ, ενώ οι φοιτητές θα καταβάλουν το αντίτιμο των 5 ευρώ.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:
Οι τιμές των εισιτηρίων για την αγωνιστική περίοδο 2011-12 έχουν ως εξής:
Εισιτήριο διαρκείας απλό   100 ευρώ
Εισιτήριο διαρκείας gold    200 ευρώ
Εισιτήριο για κάθε αγώνα   10 ευρώ
Εισιτήριο για Φοιτητές, μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου   5 ευρώ
Ελεύθερη είσοδος ισχύει για γυναίκες, φαντάρους (στρατιωτική ταυτότητα), άνεργους (κάρτα ανεργίας) και μαθητές Δημοτικού.
* Οι πόρτες του Δημοτικού Σταδίου του Αιγίου θα ανοίγουν μετά το 75ο λεπτό του αγώνα, σύμφωνα με τους κανονισμούς».
Επίσης η Διοίκηση του Αιγιώτικου Συλλόγου θέλει να ευχαριστήσει τον πρόεδρο της ΕΠΣ Κεφαλληνίας-Ιθάκης, Ευάγγελο Μαζαράκη, όπως επίσης τον Πρόεδρο του Α.Ο. Εικοσιμίας, Ι. Λυκούδη και τη Διοίκηση του Συλλόγου της Κεφαλονιάς για την άψογη φιλοξενία που είχε η Αιγιώτικη ομάδα. Η Διοίκηση του Παναιγιαλείου επιφυλάσσεται να ανταποδώσει στο δεύτερο γύρο.

Στις 30 Νοεμβρίου ο αγώνας Πόρος - Κόρινθος

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασής τους, τα μέλη της Επιτροπής Πρωταθλήματος αποφάσισαν τη διεξαγωγή του αγώνα μεταξύ του Πόρου και της Κορίνθου που είχε αναβληθεί στη πρεμιέρα της Δ' Εθνικής, να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου.
Στο μεταξύ η «Μπάρτσα» ειδοποιήθηκε να προσκομίσει τα έγγραφα στην ΕΠΟ που αποδεικνύουν ότι τακτοποίησε τις οφειλές της προς παλιούς ποδοσφαιριστές, καθώς σε διαφορετική περίπτωση δεν θα ορίζονταν τα επόμενα παιχνίδια της.
 Η διοίκηση της ομάδας του Ισθμού κινήθηκε άμεσα και κατέθεσε  στην ΕΠΟ χθες Πέμπτη τα έγγραφα για την εξόφληση των οφειλών προς ποδοσφαιριστές  η ομάδα θα αγωνιστεί κανονικά στη συνέχεια, αρχής γενομένης με το σημαντικό παιχνίδι της Κυριακής στη Χαλκίδα, απέναντι στην τοπική ομάδα.

Ναυάγιο με Παπασπύρου ο Πόρος
Σε «ναυάγιο» κατέληξαν  τελικά οι συζητήσεις ανάμεσα στην ομάδα του Πόρου και στο τεχνικό Δημήτρη Παπασπύρου η ανάληψη απο τον τελευταίο της τεχνικής ηγεσίας  της νησιωτικής ομάδας, η οποία συνεχίζει την αναζήτηση του αντικαταστάτη του Κώστα Κλαδή, ο οποίος αποτελει παρελθόν εδώ και λίγες ημέρες από τον πάγκο του συλλόγου.

Στο… πόδι η Χαλκίδα!
Για το ντέρμπι με την Κόρινθο, ζουν και αναπνέουν στην Χαλκίδα, με την πόλη να είναι έτοιμη για το μεγάλο παιχνίδι.
Το παιχνίδι αυτό θα είναι το πρώτο εντός έδρας για την ομάδα της Εύβοιας, καθώς αγωνίστηκε στα δυο πρώτα εκτός με Άργος και Δάφνη Ερυθρών, και άπαντες στην πόλη περιμένουν το μεγάλο παιχνίδι με την Κόρινθο.
Η Χαλκίδα με ανακοίνωση της, κάλεσε τους φίλους της ομάδας να παραβρεθούν στο γήπεδο για να στηρίξουν τους ποδοσφαιριστές.
«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Α.Ο. ΧΑΛΚΙΣ σας γνωρίζει ότι την Κυριακή 20 Νοεμβρίου, ώρα 15:00, η ομάδα μας δίνει τον πρώτο εντός έδρας αγώνα της με την ΚΟΡΙΝΘΟ, στο Δημοτικό Στάδιο Χαλκίδας. Καλούμε όλους τους φιλάθλους να προσέλθουν στο γήπεδο για να σταθούν δίπλα στην ομάδα μας και να την βοηθήσουν στην μεγάλη προσπάθεια που κάνει.
Η Διοίκηση της ομάδας κατανοώντας την δύσκολη οικονομική κατάσταση που επικρατεί, ανακοινώνει πως στον αγώνα, η είσοδος θα είναι ελεύθερη για παιδιά έως 12 ετών και για τους άνεργους με επίδειξη της κάρτας, παράλληλα θα ισχύει το μειωμένο εισιτήριο για νέους, φοιτητές και στρατιώτες».
Στα αγωνιστικά, ο Τάσος Τασιόπουλος έχει όλους τους παίκτες στην διάθεση του και το μοναδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει, είναι αυτό με τον Αδαμόπουλο, με την συμμετοχή του να αποφασίζεται την τελευταία στιγμή

Ο Γιάχος διαιτητής του ντέρμπι Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός

Ο Θανάσης Γιάχος της ΕΠΣ Χίου ορίστηκε να διευθύνει το μεγάλο ντέρμπι της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας, ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, που θα γίνει το Σάββατο (19:30), στο γήπεδο "Γ.Καραϊσκάκης".
Βοηθοί του θα είναι ο Χρήστος Ακρίβος από την Αθήνα και ο Χρήστος Σωτηρόπουλος από την Αχαϊα, τέταρτος διαιτητής ο Σταύρος Τριτσώνης από την Αθήνα και παρατηρητής διαιτησίας ο Μιχάλης Καλαθενός (Δωδεκανήσου).

ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Της Κατερίνας Φαρμάκη-ΓκέκηΒουλευτής Ν.Κορινθίας

Μετά από τις κρίσιμες μέρες που ακολούθησαν την αναγγελία του δημοψηφίσματος, το πολιτικό σύστημα αναγκάστηκε να αναμετρηθεί με τις συνέπειες των επιλογών του. Το ΠΑΣΟΚ με την γενικευμένη λαϊκή δυσαρέσκεια, η ΝΔ με την πολιτική της τακτική και οι δυνάμεις της Αριστεράς με τα αυτοκτονικά τους διλήμματα. Η ευθεία απειλή για την περιθωριοποίηση της χώρας και την έξοδο μας από το ευρώ, ανάγκασε τους πολιτικούς αρχηγούς να συνομιλήσουν, να συζητήσουν, να ισορροπήσουν. Αποτέλεσμα αυτής της δύσκολης «γέννας» ήταν η κυβέρνηση Παπαδήμου. Διατυπώνεται όμως, έντονα το ερώτημα: Μπορεί αυτή η νέα κυβέρνηση να πετύχει;
Η αλήθεια είναι ότι παρακολουθώντας επί τριήμερο την συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, ακούστηκαν σχεδόν όλα! Και φυσικά έγιναν ολοφάνεροι οι κομματικοί τακτικισμοί και οι ευαίσθητες πολιτικές ισορροπίες που φαίνεται πως πρέπει να τηρηθούν για να πετύχει αυτή η κυβέρνηση τον στόχο της. Πολλοί συμπολίτες μου με ρωτούν «Κατερίνα, θα την αφήσουν να κάνει αυτά που πρέπει;». Χμ, θα το ήθελα πολύ!
Κι αυτό γιατί τα κέρδη από την συγκεκριμένη κυβέρνηση είναι πολλαπλάσια των «ζημιών».
1ον οι πολιτικές ηγεσίες των κομμάτων, που το τελευταίο διάστημα είχαν εντείνει την μεταξύ τους πολεμική, αναγκάστηκαν να συνομιλήσουν, να κάνουν υπερβάσεις και να υποχωρήσουν. Και μάλιστα σε πείσμα των κομματικών επιτελείων που απαιτούσαν αυστηρές γραμμές και μηδενικές υποχωρήσεις. Οι πολιτικοί αρχηγοί επέλεξαν να ακούσουν την φωνή των πολιτών που ζητούσαν από καιρό συναίνεση και κυβέρνηση συνεργασίας, και όχι τους επιπόλαιους που ζητούσαν εκλογές, εν μέσω σοβαρών εκκρεμοτήτων (την εκταμίευση της 6ης δόσης και την επικύρωση της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου). Αυτή η εξέλιξη έδειξε στους πολίτες ότι η χώρα προηγείται των κομματικών συσχετισμών.
2ον έγινε απόλυτα κατανοητό και από τις αντιδράσεις των κομμάτων και από την αντιμετώπιση των ευρωπαίων ηγετών, ότι η χώρα μας βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο. Από την εσπευσμένη στροφή του κ.Σαμαρά για την υπογραφή της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου και τις δηλώσεις όλων των πολιτικών αρχηγών, ήταν απόλυτα σαφές στους πολίτες ότι ήταν πλήρως ανεδαφική η αριστερή ρητορεία ότι η έξοδος της χώρας από την ευρωζώνη είναι αδύνατη. Αντίθετα, όλα παίζονταν και εξακολουθούν να παίζονται για την εντός ευρώ πορεία της χώρας.
3ον η συνύπαρξη στη νέα κυβέρνηση προσώπων από τρία διαφορετικά κόμματα θα περιορίσει –ελπίζω- την ανέξοδη κριτική, τους πομφόλυγες και τις μεγαλοστομίες, τους ανοίκειους χαρακτηρισμούς, τις άσκοπες εντάσεις μέσα στο κοινοβούλιο, που ακούστηκαν ιδίως το τελευταίο διάστημα. Ορισμένοι βουλευτές είχαν επιδοθεί σε πρωταθλητισμό λαϊκισμού, υπερβολής και πατριδοκαπηλείας, παρουσιάζοντας εαυτούς ως προστάτες των πολιτών και εμάς τους συμπολιτευόμενους βουλευτές ως ανάλγητους, άτεγκτους μνημονιολάγνους, χωρίς αναστολές και χωρίς κοινωνικές ευαισθησίες. Πιστεύω ότι η αποκατάσταση της ισορροπίας εντός του κοινοβουλίου, θα έχει αντανάκλαση και στην κοινωνία που απεγνωσμένα αποζητεί την ηρεμία της και κυρίως την ελπίδα.
4ον επιλέχθηκε ως επικεφαλής της νέας κυβέρνησης ένα όνομα, που με το διεθνές του κύρος, την εμπειρία του στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, τις γνώσεις και τις ικανότητες του, μπορεί να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των ευρωπαίων στην χώρα, να βάλει την χώρα σε μια ρότα και να πείσει τους πολίτες για την αναγκαιότητα των αλλαγών που έχουν δρομολογηθεί. Ο κ.Λουκάς Παπαδήμος απεικονίζει το μετριοπαθές και ανεξάρτητο από κομματικές επιρροές πρόσωπο που μπορεί να ενώσει τους πολίτες κάτω από ένα κοινό σκοπό, έστω και για λίγο. Πέρα όμως από την καταπράϋνση του εσωτερικού μετώπου, έχει την ικανότητα να αναχαιτίσει την ευρωπαϊκή δυσμένεια στην οποία έχουμε περιπέσει. Η ευθεία αμφισβήτηση της εισόδου μας στην ευρωζώνη, η απαξίωση της χώρας, οι αρνητικοί χαρακτηρισμοί για τους Έλληνες, από κορυφαίους ευρωπαίους πολιτικούς, είναι πολύ άδικες για την Ελλάδα και πρέπει να σταματήσουν.
Αυτό που προσωπικά θα ήθελα είναι ο νέος πρωθυπουργός να πείσει τους ευρωπαίους ότι το «φάρμακο» που μας επιβάλλουν για να μας «θεραπεύσουν» είναι πολύ πιθανό να σκοτώσει τελικά, τον «ασθενή». Και αυτό διότι οι πολίτες έχουν εξαντλήσει τα χρηματικά τους αποθέματα. Η ανεργία σχεδόν 700.000 συμπατριωτών μας, η μείωση των εκτιμώμενων κρατικών εσόδων, η συρρίκνωση της ιδιωτικής οικονομίας αυτό αποδεικνύουν.
Ο κ.Παπαδήμος λοιπόν, οφείλει και μπορεί να πείσει τους Ευρωπαίους για την ανάγκη ανάπτυξης στην χώρα. Δεν φτάνουν μόνο οι τεράστιες θυσίες των πολιτών. Χρειάζονται επενδύσεις, τεχνογνωσία, κοινοτικά προγράμματα. Όσο καθυστερούν οι επενδύσεις αυτές, το ΕΣΠΑ να κινηθεί, τα χρήματα να έρθουν στην χώρα, τόσο θα βουλιάζουμε. Χρειάζεται λοιπόν, σωστός συνδυασμός μέτρων περιστολής δαπανών και χρηματοδότησης της ανάπτυξης για να δημιουργήσουμε πρωτογενές πλεόνασμα και παράλληλα να ανασυγκροτήσουμε το κράτος μας . Αν πειστούν οι Ευρωπαίοι για την ανάγκη να ξεσφίξουν την θηλιά που μας έχουν βάλει στο λαιμό, θα είναι το μεγαλύτερο δυνατό κέρδος για την χώρα μας.
Αυτό είναι το αίτημα των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων του ΠΑΣΟΚ, αυτό πιστεύω ότι προσπαθούσε να πετύχει η προηγούμενη κυβέρνηση. Τώρα, η προσπάθεια θα είναι κοινή και θα δώσει το παράδειγμα στους πολίτες ότι μόνο με ενότητα, συστράτευση, συναίνεση θα αλλάξουμε και την χώρα και τους εαυτούς μας. Αφού φτάσαμε μετά από τόσες θυσίες έως εδώ, πιστεύω ακράδαντα ότι θα τα καταφέρουμε.

Κώστας Κόλλιας: «Ανυπολόγιστες οι κοινωνικές επιπτώσεις από το ειδικό τέλος ακινήτων»

Ερώτηση προς το Υπουργείο Οικονομικών συνυπέγραψε ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας, ζητώντας δραστικές αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού και είσπραξης του ειδικού τέλους ακινήτων μέσω της ΔΕΗ. Σχετικά με την παρέμβαση ο κ. Κόλλιας δήλωσε:
«Οι οικονομικές, αλλά κυρίως οι κοινωνικές επιπτώσεις από το μέτρο του ειδικού τέλους ακινήτων, έχουν αρχίσει ήδη να διαφαίνονται και είναι δραματικές. Σε όλη τη χώρα, μισθωτοί, συνταξιούχοι, μικρομεσαίες επιχειρήσεις, επαγγελματίες, δηλώνουν αδυναμία να καταβάλουν το χαράτσι. Ιδιαίτερα για το 2011, που το ειδικό τέλος εισπράττεται σε δύο μόνο δόσεις, η αδυναμία καταβολής έχει σημάνει τον κίνδυνο χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις να μείνουν χωρίς ρεύμα.
Η Κυβέρνηση Παπανδρέου, μπροστά στην αδυναμία της να εφαρμόσει μία αποτελεσματική δημοσιονομική πολιτική, προχώρησε σε μία σπασμωδική κίνηση, χωρίς να λάβει καθόλου υπόψη της το κοινωνικό κόστος. Για το σύγχρονο νοικοκυριό, η διακοπή του ηλεκτρικού σημαίνει, χωρίς καμία υπερβολή, αδυναμία επιβίωσης. Από την τροφή μέχρι την υγιεινή, όλα απαιτούν ρεύμα. Και βεβαίως πλέον, με την τιμή του πετρελαίου στα ύψη, δεν υπάρχει ούτε δυνατότητα θέρμανσης με κλιματιστικά ή άλλα μέσα.
Ο εκβιασμός είναι προφανής. Τα νοικοκυριά θα βάλουν σε προτεραιότητα την πληρωμή των λογαριασμών της ΔΕΗ και, μαζί, του τέλους ακινήτων, προκειμένου να επιβιώσουν. Όμως υπάρχουν νοικοκυριά που δεν έχουν ούτε καν αυτή τη δυνατότητα. Υπάρχουν άνεργοι, χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι που απλά δεν μπορούν να πληρώσουν. Υπάρχουν υπερήλικες και ανάπηροι, που δαπανούν όλα τους τα εισοδήματα προκειμένου να έχουν μία βοήθεια στο σπίτι.  Υπάρχουν επαγγελματίες χωρίς πελάτες και μικρομεσαίοι επιχειρηματίες χωρίς τζίρο. Για όλους αυτούς τους ανθρώπους δεν υπήρξε καμία απολύτως πρόνοια. Με το κράτος να απορροφά πλέον το σύνολο των εισοδημάτων δια της άμεσης, έμμεσης και έκτακτης φορολόγησης, δεν μένει τίποτα για την αγορά. Οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις ασφυκτιούν από την ύφεση, την έλλειψη ρευστότητας, από το βάρος των οφειλών και των δανείων που τρέχουν.
Αυτό το ντόμινο της εξαθλίωσης δεν πρόκειται να σταματήσει αν δεν παρθούν κάποια μέτρα ανακούφισης. Γι’ αυτό το λόγο, 21 Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας αναλάβαμε την πρωτοβουλία να καταθέσουμε ερώτηση προς το Υπουργείο Οικονομικών, με συγκεκριμένες προτάσεις. Ζητήσαμε κατ’ αρχήν να παρθούν μέτρα για να αμβλυνθούν οι επιπτώσεις από την επιβολή του ειδικού τέλους. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται ειδική πρόνοια για τις ευπαθείς ομάδες και μάλιστα όχι μόνο τις κοινωνικά ευαίσθητες, όπως οι υπερήλικες, οι ανάπηροι, οι πολύτεκνοι, αλλά και τις οικονομικά αδύναμες.
Επίσης, ζητήσαμε την υπαγωγή στον χαμηλότερο συντελεστή κάποιων ιδιοκτητών με συγκεκριμένα γεωγραφικά, οικογενειακά και εισοδηματικά κριτήρια, καθώς και τη λήψη ειδικής μέριμνας για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, σε ό,τι αφορά την εφαρμογή του μέτρου. Τέλος, ζητήσαμε από το Υπουργείο να εξετάσει τη δυνατότητα να χορηγηθεί φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα σε αυτές τις επιχειρήσεις, με προσωρινό πάγωμα των παλαιότερων υποχρεώσεών τους, εφόσον τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις των τελευταίων 2-3 μηνών.
Το Σύνταγμα αναφέρει ότι «οι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλογα με τις δυνάμεις τους». Η συνεχής επιβολή οριζόντιων εισπρακτικών μέτρων, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η φοροδοτική δυνατότητα κάθε πολίτη είναι ανάλγητη, για να μην πω αντισυνταγματική. Πρέπει να μπει φρένο σε αυτήν την πρακτική, να μπει ένα τέλος στις άδικες και δυσβάχτες επιβαρύνσεις, αν θέλουμε πραγματικά να βγούμε από την ύφεση, να επανεκκινήσει η οικονομία και να ορθοποδήσει η κοινωνία

Συνέντευξη Ντόρας Μπακογιάννη για τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την ίδρυση της Δημοκρατικής Συμμαχίας

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, θα παραχωρήσει τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου και ώρα 12:00 συνέντευξη Τύπου, για τις πολιτικές εξελίξεις και τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την ίδρυση της Δημοκρατικής Συμμαχίας (Λ. Συγγρού 47).


Στο μεταξύ από το γραφείο Τύπου του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Ο προϋπολογισμός που κατατέθηκε είναι ουσιαστικά πανομοιότυπος με το προσχέδιο προϋπολογισμού του κ. Βενιζέλου και ρίχνει το συντριπτικό βάρος της προσαρμογής σε νέα φορολογία. Οι πρωτογενείς δαπάνες της Γενικής Κυβέρνησης παραμένουν ίδιες ως ποσοστό του συρρικνούμενου ΑΕΠ (41,1%), ενώ τα έσοδα (φόροι) αυξάνονται κατά 3,1% του ΑΕΠ. Ο ιδιωτικός τομέας που καλείται να μας βγάλει από την κρίση υπερφορολογείται, επενδύσεις δεν θα γίνουν και η ήδη τεράστια ανεργία θα αυξηθεί. Προκαλεί εντύπωση ότι η αξιωματική αντιπολίτευση-συγκυβέρνηση η οποία μετέχει στο υπουργικό συμβούλιο δια των υπουργών-αντιπροέδρων της, έδωσε έγκριση για τον προϋπολογισμό αυτό και επέλεξε να μην προτείνει πρόσθετες περικοπές δαπανών που θα επέτρεπαν τη μείωση της φορολογίας».

Θανάσης Νάκος : αποτυχία των Αρχών να χωροθετήσουν κέντρα πρώτης υποδοχής και κράτησης των λαθρομεταναστών

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Μαγνησίας, κ. Θανάσης Νάκος, έκανε την ακόλουθη δήλωση για την απροθυμία παραμονής της Frontex στα Ελληνοτουρκικά σύνορα:
«Σε ένα ακόμα ζήτημα -και μάλιστα στο εξαιρετικά κρίσιμο για την Ελλάδα- το ζήτημα της αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης, η αδράνεια και η ολιγωρία της ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη εκθέτουν τη χώρα διεθνώς!
Η αποτυχία των Αρχών να χωροθετήσουν κέντρα πρώτης υποδοχής και κράτησης των λαθρομεταναστών που εισέρχονται στην Ελληνική Επικράτεια, σε συνδυασμό με τη γενικότερη «χαλαρότητα» που έχει επιδείξει τα προηγούμενα δύο χρόνια η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ απέναντι στο φαινόμενο της λαθρομετανάστευσης, έχουν μετατρέψει την Ελλάδα σε κέντρο διερχόμενων λαθρομεταναστών και κάνουν τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. απρόθυμα να μετάσχουν στις επιχειρήσεις της Frontex στα ελληνοτουρκικά σύνορα.
Τα όσα δήλωσε ο αναπληρωτής εκτελεστικός διευθυντής της Frontex σε ελληνικά ΜΜΕ είναι αποκαλυπτικά και δικαιώνουν απόλυτα την κριτική  που, από πολύ καιρό, ασκούμε στο αρμόδιο υπουργείο.
Συγκεκριμένα, όπως ο ίδιος εξήγησε: «Η ανυπαρξία κέντρων κράτησης υποχρεώνει τις Ελληνικές αρχές να κρατούν περιορισμένους τους παράνομους μετανάστες μόλις για λίγες ημέρες πριν τους χορηγήσουν το laissez passé και τους επιτρέψουν να ταξιδέψουν ελεύθερα μέσα στη χώρα. Η ιδιαιτερότητα αυτή καθιστά το ταξίδι προς τη Δύση ανώδυνο και την Ελλάδα ιδανική χώρα transit για παράνομους μετανάστες που κατευθύνονται στην Βόρεια Ευρώπη».
Ουσιαστικά, η ανυπαρξία κέντρων κράτησης επιτρέπει στους λαθρομετανάστες, άμεσα να φτάνουν έως το κέντρο της Αθήνας και πολλοί από αυτούς να συνεχίζουν ανενόχλητοι το «ταξίδι» τους προς την Ευρώπη...
Δεν είναι τυχαίο ότι μόνο τον Οκτώβριο από τα χερσαία σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας πέρναγαν στη χώρα μας 300 άτομα κάθε μέρα! Αριθμός αυξημένος κατά 20% σε σχέση με ένα χρόνο πριν. Αν σε αυτούς προσθέσουμε και όσους δεν συλλαμβάνονται, τότε μπορεί ο καθένας να αντιληφθεί εύκολα το μέγεθος του προβλήματος. Ενός προβλήματος που, πέρα από τις προφανείς και γνωστές σε όλους επιπτώσεις για τη χώρα μας, εκθέτει την Ελλάδα και στα μάτια των εταίρων της, αφού τα σύνορά μας, τα σύνορα της Ευρώπης, έχουν μετατραπεί σε «ξέφραγο αμπέλι».
Έχουμε, κατ’ επανάληψη, τονίσει την ανάγκη ενίσχυσης της ευρωπαϊκής συνδρομής στη δύσκολη προσπάθεια αντιμετώπισης του προβλήματος. Ωστόσο, εδώ έχουμε το παράδοξο φαινόμενο η αδράνεια του αρμόδιου υπουργείου να αποτρέπει αυτή τη συνδρομή...
Το έχουμε πει και θα το ξαναπούμε: Η οικονομική κρίση δεν είναι άλλοθι για την αδράνεια του υπουργείου. Είναι, αντιθέτως, σοβαρός λόγος για άμεση κινητοποίηση και δράση για την αντιμετώπιση του προβλήματος Η αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, πρέπει να αποτελεί βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης. Δεν υπάρχει πια ούτε λεπτό για χάσιμο!».

Ποιοι γλιτώνουν από την εφεδρεία

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΜΕ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ - ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
Τις κατηγορίες μόνιμων υπαλλήλων που εξαιρούνται από την προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται ορίζει εγκύκλιος του υπουργείου

Τις διαπιστωτικές πράξεις απόλυσης με τις οποίες εντάσσονται σε καθεστώς προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας από την 28η Νοεμβρίου οι μόνιμοι υπάλληλοι, οι οποίοι έχουν συμπληρώσει 33 χρόνια δημόσιας υπηρεσίας και είναι τουλάχιστον 53 ετών, ολοκληρώνουν οι διευθύνσεις προσωπικού στο Δημόσιο, τα ΝΠΔΔ και τους ΟΤΑ. Οι διαπιστωτικές πράξεις θα έπρεπε να έχουν προετοιμαστεί μέχρι τις 15 Νοεμβρίου και κατόπιν να υπογραφούν από τους αρμόδιους γενικούς γραμματείς, αφού αφαιρεθούν από τις λίστες όσοι υπάλληλοι καταθέσουν μέχρι τις 20 Νοεμβρίου δικαιολογητικά με τα οποία αποδεικνύουν ότι εξαιρούνται της εφεδρείας.
Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που υπογράφει ο αρμόδιος υφυπουργός κ. Ν. Ρόβλιας, από την 28η Νοεμβρίου θα απολυθούν και θα τεθούν σε καθεστώς συνταξιοδότησης οι υπάλληλοι που έχουν συμπληρώσει 35 χρόνια υπηρεσίας και το 55ο έτος της ηλικίας τους. Ταυτόχρονα θα καταργούνται οι οργανικές θέσεις όσων μόνιμων υπαλλήλων τεθούν σε προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα ή συνταξιοδοτηθούν, οι οποίες αρχικά είχαν υπολογιστεί σε 10.000 και 4.000 θέσεις αντίστοιχα.
Η εγκύκλιος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης περιγράφει τις κατηγορίες μόνιμων υπαλλήλων που εξαιρούνται της προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για συγκεκριμένες ομάδες υπαλλήλων
Συγκεκριμένα για τους μόνιμους υπαλλήλους των παρακάτω κατηγοριών δεν απαιτούνται δικαιολογητικά, αφού προκύπτει από τα στοιχεία του προσωπικού τους μητρώου ότι ανήκουν σε κλάδους που εξαιρούνται της εφεδρείας οι οποίοι είναι:
  • Οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, οι ερευνητές και ειδικοί λειτουργικοί επιστήμονες,
  • Το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό του ΕΣΥ, των νοσηλευτικών ιδρυμάτων των φορέων κοινωνικής πρόνοιας του ΕΚΑΒ και των ασφαλιστικών ταμείων
  • Οι υπάλληλοι του διπλωματικού κλάδου και όσων κλάδων του υπ. Εξωτερικών εξομοιώνονται με τους διπλωματικούς υπαλλήλους καθώς και όσοι υπηρετούν στην αλλοδαπή
  • Το καλλιτεχνικό προσωπικό της Ορχήστρας της Λυρικής Σκηνής, και των Κρατικών Ορχηστρών Αθηνών και Θεσσαλονίκης
  • Οι κληρικοί, οι δεσμοφύλακες και οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι
  • Οι πυροσβέστες και όσοι κατέχουν θέση ευθύνης.
Αίτηση εξαίρεσης πρέπει να καταθέσουν:
1 Οι υπάλληλοι που ο/η σύζυγός τους έχει ενταχθεί σε εφεδρεία.
Τα δικαιολογητικά που θα επισυναφθούν στην αίτηση εξαίρεσης η οποία κατατίθεται στις διευθύνσεις προσωπικού είναι:
  • Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
  • Αντίγραφο της διαπιστωτικής πράξης με την οποία τίθεται σε εφεδρεία ο/η σύζυγος
2 Οι υπάλληλοι που έχουν σύζυγο ή τέκνο με ποσοστό αναπηρίας 67%. Τα δικαιολογητικά που πρέπει να καταθέσουν είναι:
  • Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
  • Γνωμάτευση πρωτοβάθμιας υγειονομικής επιτροπής
  • Ακριβές αντίγραφο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος
  • Για ενήλικο τέκνο: Εκκαθαριστικό της Δ.Ο.Υ απ' όπου προκύπτει ότι το τέκνο συνοικεί με τον υπάλληλο και ότι το φορολογητέο και απαλλασσόμενο εισόδημά του, εξαιρουμένων των προνομιακών επιδομάτων, δεν υπερβαίνει τις δώδεκα χιλιάδες (12.000).
3 Οι υπάλληλοι που έχουν αναπηρία σε ποσοστό τουλάχιστον 67% υποβάλλουν γνωμάτευση της πρωτοβάθμιας υγειονομικής επιτροπής
4 Οι πολύτεκνοι με τέκνα που τους βαρύνουν φορολογικά πρέπει να καταθέσουν πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης συνοδευόμενο από πιστοποιητικό της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος (Α.Σ.Π.Ε.) και ακριβές αντίγραφο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος
5 Οι προστάτες μονογονεϊκών οικογενειών πρέπει να καταθέσουν πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, υπεύθυνη δήλωση του υπαλλήλου ότι είναι προστάτης μονογονεϊκής οικογένειας και σε περίπτωση διάστασης ή διαζυγίου, δικαστική απόφαση από την οποία να προκύπτει η αποκλειστική ανάθεση της γονικής μέριμνας. Επίσης ακριβές αντίγραφο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.
ΝΙΚΟΣ Β. ΤΣΙΤΣΑΣ

ΑΝΟΙΧΤΟ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΑΛΛΑΓΩΝ ΑΦΗΝΕΙ Ο Μ. ΒΟΡΙΔΗΣ
Επί ποδός οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες για τα φύλλα προϋπηρεσίας
"Η εφαρμογή του μέτρου ίσως δημιουργήσει αναταραχή, κενά, δυσκολίες και επιπτώσεις", δήλωσε ο υπουργός Υποδομών
Διορθωτικές παρεμβάσεις στο μέτρο της εργασιακής εφεδρείας, τουλάχιστον για ορισμένες ΔΕΚΟ του κλάδου των μεταφορών, προανήγγειλε χθες ο υπουργός Υποδομών, Μάκης Βορίδης, την ώρα που οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ετοιμάζονται για νέες κινητοποιήσεις με την ανακοίνωση έστω και ενός ονόματος εφέδρου.
"Πρόκειται για ένα μέτρο με οριζόντια προσέγγιση. Η εφαρμογή του ίσως δημιουργήσει αναταραχή, κενά, δυσκολίες και επιπτώσεις σε ορισμένους κλάδους, τις οποίες θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε και να ελαχιστοποιήσουμε" τόνισε ο κ. Βορίδης μιλώντας στο "Εθνος".
Ο ίδιος αναφερόμενος στην περίπτωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και στον κίνδυνο να κλείσουν 21 αεροδρόμια εξαιτίας της εφεδρείας, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, επεσήμανε ότι θα υπάρξει κυβερνητική τοποθέτηση, διευκρινίζοντας, πάντως, ότι αυτό δεν εξαρτάται μόνο από το δικό του αλλά και τα συναρμόδια υπουργεία. "Από τους 110 εφέδρους της ΥΠΑ, οι 90 κάνουν ελεγκτικό έργο και αποτελούν εξειδικευμένο προσωπικό" τόνισε. Αν και ο κ. Βορίδης δεν αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες διορθωτικές κινήσεις, το θέμα αναμένεται να αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης με τα συναρμόδια υπουργεία. Σε ό,τι αφορά στις μεταφορές άλλωστε, το ζητούμενο είναι να διασωθούν οι προϋπολογισμοί των εταιρειών: "Πρέπει να δούμε πόσο αυτό το μέτρο επηρεάζει τη λειτουργία. Αν κοπούν γραμμές, αυτό ίσως έχει επίπτωση και στα εισιτήρια. Θα πρέπει όπου μπορούν να γίνουν προσαρμογές ώστε να μη βρεθούμε αντιμέτωποι με μία κατακόρυφη πτώση των εσόδων σε περίπτωση μείωσης του έργου" τονίζουν συνεργάτες του υπουργού Υποδομών.
Οι δηλώσεις
Στο μεταξύ θύελλα αντιδράσεων από τους εργαζομένους ξεσήκωσαν από χθες οι υπεύθυνες δηλώσεις που πρέπει να υποβληθούν έως την ερχόμενη Δευτέρα και στις οποίες θα καταγράφεται η προϋπηρεσία τους στον ιδιωτικό τομέα.
Τις δηλώσεις ζητούν οι διευθύνσεις προσωπικού από υπαλλήλους με συμβάσεις αορίστου χρόνου στον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα με στόχο να εντοπίσουν ποιοι χρειάζονται μέχρι και 2 χρόνια για να συνταξιοδοτηθούν ώστε να τεθούν σε εφεδρεία από την 1-1-2012. Σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπ. Διοικητικής μεταρρύθμισης όσοι δεν δηλώσουν την προϋπηρεσία τους στον ιδιωτικό τομέα, τα χρόνια αυτά δεν θα χαρακτηριστούν συντάξιμα. Η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της καταγγέλλει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ότι εκβιάζει τους εργαζομένους να αναγνωρίσουν υποχρεωτικά την προϋπηρεσία τους, ενώ και η ΠΟΕ ΟΤΑ αναφέρει ότι η συγκεκριμένη εγκύκλιος δεν νομιμοποιείται από καμία νομοθετική ρύθμιση και ζητά από τους εργαζομένους να μην καταθέσουν τα στοιχεία της προϋπηρεσίας στις διευθύνσεις προσωπικού.
Το Συνδικάτο Εργαζομένων του ΟΑΣΑ ήδη απέστειλε εξώδικο στη διοίκηση της εταιρείας, στο οποίο αναφέρει ότι πρόκειται για μη νόμιμη διαδικασία, ενώ ο πρόεδρός του, Μιχάλης Λιαγούρης, καλεί όσους εργαζομένους υποβάλλουν τις δηλώσεις να επισημαίνουν ότι το πράττουν με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός τους. Οι εργαζόμενοι, πάντως, εμφανίζονται αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν την εφαρμογή της εφεδρείας: "Στην πρώτη εφεδρεία αποσύρουμε οχήματα και κατεβάζουμε μπάρες. Η απόφαση είναι ειλημμένη ήδη σε γενική συνέλευση και δεν πρόκειται να αλλάξει" λέει ο κ. Λιαγούρης.
Μ. ΛΙΛΙΟΠΟΥΛΟΥ
ΝΙΚΟΣ Β. ΤΣΙΤΣΑΣ
.ethnos.gr

684 προσλήψεις σε εφορίες και Αστυνομία - ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΑΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΣτΕ

Το ΣτΕ ενέκρινε το Προεδρικό Διάταγμα για τους διορισμούς μετά τις διαβεβαιώσεις του υπ. Οικονομικών ότι οι σχετικές δαπάνες βρίσκονται εντός των ορίων του προϋπολογισμού. Μεταξύ άλλων θα προσληφθούν πτυχιούχοι Οικονομικών, νομικοί, ειδικοί υπολογιστών και βιοχημικοί
Τον δρόμο για την πρόσληψη 100 πτυχιούχων υψηλού επιστημονικού επιπέδου, οι οποίοι θα αναλάβουν ειδικά καθήκοντα στην Αστυνομία, κυρίως στον τομέα της πάταξης του οικονομικού εγκλήματος, άνοιξε χθες το Συμβούλιο της Επικρατείας, που στο πρόσφατο παρελθόν είχε "μπλοκάρει" την έκδοση σχετικού Προεδρικού Διατάγματος κρίνοντας ότι δεν είναι νόμιμο.
Τα προβλήματα νομιμότητας ξεπεράστηκαν, γιατί το υπουργείο Οικονομικών διαβεβαίωσε ότι οι σχετικές δαπάνες (ύψους σχεδόν 12 εκατ. ευρώ για την προσεχή πενταετία) βρίσκονται μέσα στα ανώτατα όρια του προϋπολογισμού, όπως τέθηκαν με το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο, ενώ ταυτόχρονα καταργούνται άλλες 100 θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων (31 αστυκτηνιάτρων, 10 ψυχολόγων, 59 υπαστυνόμων Β'). Παράλληλα από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ δόθηκαν επαρκείς εξηγήσεις και αναλυτική τεκμηρίωση γιατί το προσωπικό ειδικών καθηκόντων (και οι 100 προσλήψεις) είναι απολύτως αναγκαίο για την αντιμετώπιση της αντίστοιχα υψηλού επιπέδου εγκληματικότητας.
Το ΣτΕ με πρακτικά του Ε' Τμήματος και της Ολομέλειας διαταγμάτων είχε "κόψει" αρχικά το ΠΔ, γιατί ξεπερνούσε τις προβλέψεις δαπανών του Μεσοπρόθεσμου, στέλνοντας μήνυμα προς την κυβέρνηση ότι στην κρίσιμη αυτή δημοσιονομική περίοδο δεν πρέπει να υπάρχουν υπερβάσεις από κανένα υπουργείο, διαφορετικά τα διατάγματα θα "μπλοκάρονται". Παράλληλα είχε κρίνει ανεπαρκείς τις απόψεις της Αστυνομίας για την αδήριτη ανάγκη των προσλήψεων.
Ωστόσο, οι συνταγματικές επιφυλάξεις για τα δημοσιονομικά ξεπεράστηκαν, αφού το Ε' Τμήμα υπό τον αντιπρόεδρο Κ. Μενουδάκο δέχτηκε την έγγραφη διαβεβαίωση του Φ. Σαχινίδη (αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών) ότι η δαπάνη (περίπου 2,4 εκατ. ευρώ ετησίως) είναι σύμφωνη με τις δεσμεύσεις και τους στόχους του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου (Ν. 3985/11).
Αναγκαίοι
Οσον αφορά τις προσλήψεις, το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ εξήγησε ότι είναι αναγκαίο αξιωματικοί αυξημένων προσόντων (κάτοχοι μεταπτυχιακού κ.λπ.) σε εξειδικευμένες διευθύνσεις οικονομικών, εγκληματολογικών ερευνών κ.λπ.
Οι 19 πτυχιούχοι Οικονομικών θα βοηθήσουν την Οικονομική Αστυνομία στη δίωξη εγκλημάτων κατά των οικονομικών συμφερόντων του κράτους και της εθνικής οικονομίας και η αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος απαιτεί εξειδικευμένο προσωπικό υψηλού επιστημονικού επιπέδου, σε θέσεις λογιστικής, χρηματοοικονομικής κ.λπ. Ανάλογα προσόντα χρειάζονται για 8 θέσεις βιοχημικών, βιολόγων στα εργαστήρια εγκληματολογικών ερευνών όπου γίνονται εξετάσεις DNA (αίματος, τριχών, σάλιου κ.λπ.) για τη διαλεύκανση εγκλημάτων όπου υπάρχει εξαιρετικός φόρτος και έλλειψη προσωπικού που προκαλεί μεγάλη δυσλειτουργία και καθυστέρηση στη διεκπεραίωση σοβαρών υποθέσεων.
Οι 4 ειδικοί σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές είναι απαραίτητα για να αντιμετωπίσουν εγκλήματα μέσω Διαδικτύου, ιδίως απάτες, παιδική πορνογραφία, πιστωτικές κάρτες, ναρκωτικά, εγκλήματα στα chat rooms.
Οι 20 νομικοί θα σταματήσουν την έκδοση πλημμελών διοικητικών πράξεων της ΕΛΑΣ, πειθαρχικών αποφάσεων κ.λπ., που προσβάλλονται συνεχώς επιβαρύνοντας τα δικαστήρια, ενώ θα αναλάβουν ρόλο δημόσιου κατήγορου.
Οι υπόλοιποι θα εφαρμόσουν σύγχρονες μεθόδους (μάνατζμεντ) για καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, μεθόδους ποιότητας, ενώ τεχνικοί (μηχανικοί, τοπογράφοι κ.λπ.) θα αξιοποιηθούν για την κατασκευή, συντήρηση κτιρίων (και κρατητηρίων) της ΕΛΑΣ, που δαπανά 23 εκατ. ευρώ ετησίως σε ενοίκια.
Ναρκωτικά
Το ΣτΕ "έκοψε" ρύθμιση του σχεδίου ΠΔ που προέβλεπε ότι είναι αδύνατη η πρόσληψη όποιου έχει κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών, ανεξάρτητα αν του επιβλήθηκε ή όχι ποινή από δικαστήρια. Κατά το ΣτΕ (303/11) δεν είναι νόμιμη η διάταξη στο μέτρο που επεκτείνει το απόλυτο κώλυμα πρόσληψης αστυνομικού ειδικών καθηκόντων, αποκλείοντας ακόμα και όποιον με αμετάκλητη δικαστική απόφαση κρίθηκε ατιμώρητος για χρήση ναρκωτικών, γιατί το δικαστήριο διαπίστωσε ότι η πράξη ήταν συμπτωματική.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ
ethnos.gr

Να κοιταχτούν στον καθρέφτη όσοι αναζητούν υπονομευτές

Γράφει η
Σοφία Βούλτεψη
 
Η Ευρώπη συγκλονίζεται συθέμελα από μια πρωτοφανή κρίση που βαθαίνει και εξαπλώνεται.

Η μία χώρα μετά την άλλη δέχονται τις επιθέσεις των κερδοσκόπων σ’ αυτόν που πλέον αποτελεί τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Την ίδια ώρα, ουδείς δείχνει να αντιλαμβάνεται τι πραγματικά συμβαίνει. Εκτός και εντός συνόρων.

Δεν αντιλαμβάνεται δηλαδή κανείς πως όταν έχει ξεσπάσει πόλεμος, οι σύμμαχοι σταματούν να σκέπτονται ο καθένας το συμφέρον του και ρίχνονται όλοι μαζί στον κοινό αγώνα κατά του εχθρού.

Έτσι συνέβαινε πάντα σε όλους τους πολέμους. Σε όλους, εκτός από αυτόν.

Τρίτη Γενοκτονία στη Μ. Ασία - ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΕΓΚΕΛΑΔΟ ΤΟΥΣ ΞΕΣΠΙΤΩΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ!



Γράφει η Λιάνα Μυστακίδου

Δεν έφθανε που τους ξεσπίτωσε ο Εγκέλαδος, τη σκυτάλη πήρε τώρα ο Ερντογάν!
Η κυβέρνηση του κ. Ερντογάν  που υπερηφανεύεται  για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας, αδυνατεί να αντιμετωπίσει την καταστροφή που προκάλεσε ο Εγκέλαδος στην περιοχή του Βαν.
Οι σεισμόπληκτοι προσπαθούν να επιβιώσουν σε θερμοκρασίες -10 βαθμών μέσα σε πλαστικές σκηνές, χωρίς θέρμανση. Η  πνευμονία θερίζει νέους, γέρους και σκοτώνει μικρά παιδιά.
Ο κ. Ερντογάν αρχικά αρνήθηκε κάθε βοήθεια από το εξωτερικό και κόμπασε λέγοντας  ότι για πρώτη φορά στην ιστορία αντιμετώπισε η πολιτεία, με τόση επιτυχία, μια τόσο μεγάλη συμφορά!
Ο ανεκδιήγητος υπουργός περιβάλλοντος κ. Μπαϊρακτάρ  που ζήτησε από τους πολίτες να επιστρέψουν στα σπίτια τους, γιατί… δεν θα ξαναγίνει σεισμός, δεν υπέβαλε την παραίτησή του όταν μια νέα σεισμική δόνηση σκότωσε 40 πολίτες.
Σε άλλες χώρες οι υπαίτιοι μιας τέτοιας τραγωδίας θα έκαναν χαρακίρι, αλλά ο κ. Μπαϊρακτάρ γελάει και ειρωνεύεται αυτούς που του ζητούν να παραιτηθεί.
Το κράτος αντιμετώπισε με χημικά και ξύλο τους πολίτες που τόλμησαν να διαμαρτυρηθούν και να ζητήσουν βοήθεια από τις αρχές.
Χιλιάδες άνθρωποι παγώνουν σε καλοκαιρινές σκηνές μέσα στο ψύχος του Βαν, χωρίς νερό και τροφή.
Η λύση που σκέφθηκαν για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση οι εγκέφαλοι στην Άγκυρα είναι να εγκαταλείψουν οι κάτοικοι την πόλη τους.
Δηλαδή, με την πρόφαση του σεισμού θέλουν να διασπάσουν τη συμπαγή μάζα των Κούρδων μεταφέροντάς τους  σε άλλες περιοχές.
Η Τουρκία θυμήθηκε το «ένδοξο» παρελθόν της. 
Εκτοπίζει τους Κούρδους, όπως έκανε με τους Έλληνες και τους Αρμένιους.
Η «ευαίσθητη» διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με απάθεια την ολοκλήρωση και της τρίτης Γενοκτονίας στη Μικρά Ασία.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ

Ολοκληρωμένη Θαλάσσια Πολιτική της ΕΕ


Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εγκρίνει τον πρώτο χρηματοδοτικό της κανονισμό με εισηγητή τον ευρωβουλευτή ΝΔ κ. Γιώργο Κουμουτσάκο

Εγκρίθηκε σήμερα ομόφωνα σχεδόν από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο πρώτος Χρηματοδοτικός Κανονισμός για τη στήριξη και την περαιτέρω ανάπτυξη της Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης του οποίου εισηγητής είναι ο ευρωβουλευτής ΝΔ κ. Γιώργος Κουμουτσάκος. Το κείμενο του Κανονισμού που εγκρίθηκε σε πρώτη ανάγνωση αποτελεί προϊόν πολύμηνων και πολύπλοκων διαπραγματεύσεων μεταξύ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Βασική επιδίωξη του χρηματοδοτικού κανονισμού για την Ολοκληρωμένη Θαλάσσια Πολιτική (ΟΘΠ) είναι η μεγιστοποίηση της βιώσιμης ανάπτυξης των ωκεανών και των θαλασσών, καθώς και η προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής των παράκτιων, νησιωτικών και απόμακρων περιφερειών της ΕΕ, ως αποτέλεσμα της δημιουργίας συνεκτικών και συντονισμένων πολιτικών. Οφέλη από την εφαρμογή της ΟΘΠ μπορούν να έχουν όλα τα παράκτια κράτη-μέλη και τα νησιωτικά  τους εδάφη, καθώς και το σύνολο της Ευρώπης λόγω της προστιθέμενης αξίας που θα προκύψει από τον συντονισμό και τη συνέργεια όλων των τομέων οικονομικής δραστηριότητας που σχετίζονται με τη θάλασσα.


"Η Ολοκληρωμένη Θαλάσσια Πολιτική είναι μια νέα δυναμική πολιτική της ΕΕ με πολλές προοπτικές και δυνατότητες. Η σημασία της για την χώρα μας είναι περισσότερο από προφανής. Χρειάστηκαν πολύμηνες συζητήσεις πολύπλοκες διαπραγματεύσεις και μεγάλη επιμονή για να επιτευχθεί η σημερινή σχεδόν ομόφωνη έγκριση του Χρηματοδοτικού Κανονισμού που στηρίζει αυτήν την πολιτική για τα επόμενα χρόνια. Θέλω να τονίσω επίσης ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι σε αυτό το νομοθετικό και όχι απλώς πολιτικό-κείμενο καταγράφεται με κρυστάλλινη σαφήνεια η ανάγκη σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας στη συνεργασία της ΕΕ με τις τρίτες χώρες", δήλωσε ο κ. Κουμουτσάκος μετά την ψηφοφορία.


, στη συζήτηση που προηγήθηκε, παρουσία της αρμόδιας Επιτρόπου κας Μαρίας Δαμανάκη, από το σύνολο των ευρωβουλευτών που πήραν τον λόγο, εξέφρασαν την ιδιαίτερη ικανοποίησή τους για το αποτέλεσμα της επιτευχθείσας συμφωνίας που α) διασφαλίζει την απρόσκοπτη συνέχιση της χρηματοδότησης των δράσεων της Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Πολιτικής με το ποσό των 40 εκατομ. ευρώ για τα επόμενα δύο χρόνια, β) θέτει νέους - με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Ελλάδα - επιχειρησιακούς στόχους και γ) ορίζει σαφείς όρους και προϋποθέσεις για την υλοποίησή τους.

Ισχυρό μήνυμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπέρ του ανοιχτού και ελεύθερου Διαδικτύου

«Το ανοιχτό Διαδίκτυο προϋπόθεση για την καινοτομία και την ψηφιακή οικονομία», τονίζει ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ, Ιωάννης Α. Τσουκαλάς
Την ανάγκη διατήρησης του ανοιχτού και ουδέτερου χαρακτήρα του Διαδικτύου επιβεβαιώνει  το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με ψήφισμά του που εγκρίθηκε στο Στρασβούργο με μεγάλη πλειοψηφία.
Το ψήφισμα υπέρ της «Ουδετερότητας του Διαδικτύου» (Net neutrality) καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να θεσπίσει πανευρωπαϊκό πλαίσιο που θα διασφαλίζει την πλήρη εφαρμογή κανόνων για απρόσκοπτη πρόσβαση των χρηστών στο Διαδίκτυο, χωρίς περιορισμούς στον όγκο και το περιεχόμενο των μεταφερόμενων αρχείων.

Τα τελευταία χρόνια, ο αλματώδης πολλαπλασιασμός της ψηφιακής πληροφορίας και ιδιαίτερα η μεταφορά μέσω του Διαδικτύου μεγάλων αρχείων βίντεο και ήχου, δοκιμάζουν τις αντοχές των τηλεπικοινωνιακών υποδομών και έχουν οδηγήσει αρκετές εταιρείες παροχής στην προσθήκη φίλτρων, περιορισμών και οικονομικών επιβαρύνσεων, που απαγορεύουν ή εμποδίζουν τους χρήστες από τη μεταφορά συγκεκριμένων τύπων πληροφορίας (π.χ. την πραγματοποίηση τηλεφωνικών κλήσεων μέσω του διαδικτύου, το «κατέβασμα» αρχείων βίντεο, κλπ).
Ωστόσο, οι περιορισμοί αυτοί καταστρατηγούν την αρχή της «Ουδετερότητας» πάνω στην οποία χτίστηκε το Διαδίκτυο και βάση της οποίας δεν πρέπει να γίνονται διακρίσεις και να μπαίνουν περιορισμοί στο ψηφιακό περιεχόμενο που διακινείται. Η καταστρατήγηση της αρχής της Ουδετερότητας, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ενδέχεται να οδηγήσει σε διακρίσεις και μονοπωλιακές πρακτικές εκ μέρους των μεγάλων επιχειρήσεων του Διαδικτύου.

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το πρόβλημα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με περιορισμούς στη μεταφορά δεδομένων στο Διαδίκτυο, αλλά με την ανάπτυξη νέων υποδομών που θα μπορούν να υποστηρίξουν την αυξανόμενη ζήτηση για υπηρεσίες Διαδικτύου και να ενισχύσουν τη μετάβαση στην «ψηφιακή οικονομία». Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναγνωρίζει, επίσης, ότι για τεχνικούς λόγους είναι επιτρεπτή και απαραίτητη η ρύθμιση της κυκλοφορίας του Διαδικτύου, ειδικά σε στιγμές μεγάλης συμφόρησης, αυτή όμως θα πρέπει να γίνεται με βάση συγκεκριμένες αρχές και όχι ανεξέλεγκτα.
Στη διαμόρφωση του τελικού ψηφίσματος συμμετείχε ουσιαστικά ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ Καθηγητής Ιωάννης Α. Τσουκαλάς, με σειρά τροπολογιών που ενσωματώθηκαν στο τελικό κείμενο, μέσω των οποίων: - αναγνωρίζεται η σημασία της αρχής της Ουδετερότητας του Διαδικτύου ως σημαντικής προϋπόθεσης για την ανάπτυξη ενός καινοτόμου διαδικτυακού οικοσυστήματος, αλλά και για τη διασφάλιση ίσων όρων ανταγωνισμού για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις της ΕΕ, - αναγνωρίζεται η σημασία της καλύτερης πληροφόρησης των χρηστών για τα χαρακτηριστικά της διαδικτυακής τους σύνδεσης, ώστε να μπορούν να κάνουν τις καλύτερες δυνατές επιλογές, - τονίζεται ότι η οποιαδήποτε λύση για το πρόβλημα της Ουδετερότητας του Διαδικτύου μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω μιας κοινής, πανευρωπαϊκής προσέγγισης.  
Σχολιάζοντας την υιοθέτηση του ψηφίσματος από το Ευρωκοινοβούλιο, ο κ. Τσουκαλάς δήλωσε:
«Με το σημερινό του ψήφισμα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα υπέρ της Ουδετερότητας του Διαδικτύου και επιβεβαιώνει τη βαθιά του πεποίθηση ότι το ανοιχτό Διαδίκτυο είναι προϋπόθεση για την ανάπτυξη της καινοτομίας, τη θεμελίωση της ψηφιακής οικονομίας, αλλά και για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των Ευρωπαίων πολιτών.
Η αρχή της Ουδετερότητας αποτελεί βασική συνθήκη της δημιουργίας του Διαδικτύου και  ουσιαστικό παράγοντα της επιτυχίας του και της εμφάνισης εκατομμυρίων επιτυχημένων εταιρειών και καινοτόμων εφαρμογών.
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναγνωρίζει ότι η εκρηκτική ανάπτυξη της ψηφιακής πληροφορίας δοκιμάζει τις διαδικτυακές υποδομές που έχουμε στη διάθεσή μας (η τρέχουσα ψηφιακή παραγωγή της ανθρωπότητας αγγίζει τα 1,2 τρισεκατομμύρια Gigabytes -  δηλαδή περίπου 200 Gigabytes ψηφιακών δεδομένων ανά κάτοικο του πλανήτη).
Ωστόσο, η καλή λειτουργία του Διαδικτύου δεν μπορεί να βασίζεται σε περιορισμούς και ρυθμίσεις που θα θέτουν αυθαίρετα οι μεγάλες εταιρείες τηλεπικοινωνιών. Το Διαδίκτυο πρέπει να ρυθμίζεται αλλά δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να περιορίζεται. Η ανάπτυξη του διαδικτύου περνάει μέσα από γενναίες επενδύσεις σε ευρυζωνικά δίκτυα που θα εξασφαλίσουν ενσύρματη και ασύρματη πρόσβαση στο Διαδίκτυο, σε υπερ-υψηλές ταχύτητες, σε όλους τους Ευρωπαίους πολίτες, ιδιαίτερα σε όσους κατοικούν σε απομακρυσμένες, ορεινές και νησιωτικές περιοχές.
Η καθολική πρόσβαση σε γρήγορο Διαδίκτυο και οι υπόλοιποι φιλόδοξοι στόχοι της Ευρωπαϊκής Ψηφιακής Ατζέντας αποτελούν μονόδρομο για την Ευρώπη, αλλά ίσως και την τελευταία ευκαιρία για να φέρουμε την Ελλάδα στον δρόμο της τεχνολογικής ανάπτυξης, της ψηφιακής οικονομίας και της ισότιμης πρόσβασης στην Κοινωνία της Γνώσης».

9η αγωνιστική στη Β΄Κορινθίας το Σαββτοκύριακο

Με τους αγώνες της 9ης Αγωνιστικής συνεχίζεται το Σαββατοκύριακο, το πρωτάθλημα στους δύο ομίλους της Β΄ κατηγορίας Κορινθίας.
Στο 2ο όμιλο δεσπόζουν την Κυριακή οι αγώνες Αετού Κρυονερίου – Άρη Αρχαίας Κορινθου , Σπαθοβουνίου – Πανευρωστινιακού και Αναγέννησης – Πανκαμαριακού.
Το πρόγραμμα:
Α’ όμιλος
Σάββατο 19 -11
ΑΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚ. - ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ
ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ - Α.Ο. ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ
Π.Α.Σ. ΚΥΨΕΛΟΣ - ΠΡΟΟΔΟΣ AΓ. ΒΑΣ
Κυριακή 20 - 11
Α.Π.Σ. ΑΓΙΑΝΝΗΣ - ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
Α.Σ. ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΝΕΟΙ
Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΑΛΑΣ - ΤΕΝΕΑΤΗΣ
Α.Ο. ΜΑΨΟΥ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡΙΖΗΣ

Β’  όμιλος
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣ. - Α.Ο. ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ
ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ - Α.Ο. ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ
ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝ. - ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ
Α.Ο. ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ - ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ - ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ
ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ - ΑΠΕΣΣΑΣ
ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06 - ΘΥΕΛΛΑ Κ. ΔΙΜΗΝΙΟΥ

Οι αγώνες της Γ΄ Κορινθίας

Μέ τους αγώνες της 5ης αγωνιστικής ημέρας συνεχίζεται το πρωί της Κυρακής ( 10.45) το πρωτάθλημα της Γ΄ κατηγορίας Κορινθίας ως εξή
                               Α΄όμιλος 
ΣΟΦΙΚΟ '05 - ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΚΥΡΑ ΒΡΥΣΗΣ
Ν. ΑΣΤΕΡΙΑ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΑΙΑΣ ΑΓΙΟΝ
 ΕΛΑΦΙ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ - ΑΓΙΟΣ.ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΟΡ. - ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΟΡ
                                         ΦΩΚΑΣ ΑΡΧ. ΚΛΕΩΝΩΝ - Α.Ο. ΑΛΜΥΡΗΣ


 Β’ όμιλος
ΑΟ ΛΕΧΑΙΟΥ - ΚΕΡΑΥΝΟΣ Μ. ΒΑΛΤΟΥ
ΠΑΜΒΟΧΑΪΚΟΣ - ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΪΚΟΥ
ΑΡΑΤΟΣ - ΝΕΟΙ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ
ΠΓΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ – ΑΟ ΛΑΥΚΑΣ
                                    ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΜΠΟΖΙΚΩΝ  - ΔΑΦΝΗ ΠΟΥΛΙΤΣΑΣ
                                    Ρεπό ο Ορφέας Κιάτου