Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Η Οικολογική Κίνηση Κορινθίας

 

Από την Οικολογική Κίνηση Κορινθίας αναφέρεται: «Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε, τη σύσταση μιας νέας αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας, με την επωνυμία: ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ.
Είναι μια Μ.Κ.Ο. που έχει σαν κύριο σκοπό της, την υπεράσπιση και την προστασία του φυσικού και του πολιτιστικού περιβάλλοντος, της περιφερειακής  ενότητας Κορινθίας, θεωρώντας ότι οι δυο αυτές έννοιες  δεν πρέπει να ξεχωρίζουν.
Σκοπεύει να επιδιώξει συνεργασία με όσους ανάλογους φορείς το επιθυμούν, στην περιφερειακή μας ενότητα, στην περιφέρεια Πελοποννήσου, στην Ελλάδα, στο εξωτερικό και να διεκδικήσει την στήριξη των θεσμικών φορέων της πολιτείας μας.
Μέσα από τις δράσεις της, θα προσπαθήσει να τονίσει την έννοια της κοινωνικής προσφοράς και της συμμετοχής, βοηθώντας να ξεπεραστούν σημερινά προβλήματα.
Διαχειριστής: Παλαμάρης Γιώργος
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 27430 95428
Mail: gpalam@yahoo.gr
Facebook: Οικολογική Κίνηση Κορινθίας»

Εγκύκλιος για αυτασφάλιση στο ΙΚΑ−ΕΤΑΜ απολυομένων ηλικίας 55−64 ετών





Εγκύκλιο εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας, σύμφωνα με την οποία, δικαιούχοι για αυτασφάλισης στο ΙΚΑ−ΕΤΑΜ είναι οι ασφαλισμένοι στο ίδρυμα των οποίων καταγγέλλεται από 15/7/2010 έως και 31/12/2012 η σύμβαση εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου, πλήρους ή μερικής απασχόλησης, ανεξάρτητα αν πρόκειται για ομαδικές ή μεμονωμένες απολύσεις.
Προϋπόθεση είναι να έχουν πραγματοποιήσει συνολικά 4.500 ημέρες ασφάλισης ή 15 έτη ασφάλισης σε οποιονδήποτε φορέα κύριας ασφάλισης, να έχουν συμπληρώσει ημερολογιακά κατά την ημερομηνία καταγγελίας της σύμβασης το 55ο έτος της ηλικίας και δεν έχουν υπερβεί το 64ο έτος της ηλικίας κατά την ίδια ως άνω ημερομηνία, να παραμένουν άνεργοι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ και να υποβάλλουν σχετική αίτηση στο οικείο υποκατάστημα του ΙΚΑ − ΕΤΑΜ εντός 60 ημερών από την καταγγελία της σύμβασης εργασίας.
Προκειμένου για απολυθέντες από 15/7/2010 και έως 04/08/2011 που δεν έχουν υποβάλλει αίτηση στο ΙΚΑ−ΕΤΑΜ, η προθεσμία για εγγραφή στον ΟΑΕΔ και υποβολή αίτησης στο ΙΚΑ− ΕΤΑΜ είναι 60 ημέρες από τη δημοσίευση της εγκυκλίου (3 Οκτωβρίου 2011).
(Πηγή: in.gr)
eklogika.gr

Συνάντηση Παπανδρέου με τους πολιτικούς αρχηγούς και ραγδαίες εξελίξεις


Ραγδαίες εξελίξεις δρομολογούνται και στην Ελλάδα. Με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας συναντάται αύριο Τρίτη ο πρωθυπουργός και αμέσως μετά θα επιδιώξει να συναντηθεί ή έστω να επικοινωνήσει τηλεφωνικά και με όλους τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς. Η ατζέντα των συζητήσεων είναι τελείως άγνωστη. Πάντως ή πρωτοβουλία του κ. Παπανδρέου έρχεται μία ημέρα μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας όπου δήλωσε ότι «δεν περισσεύει κανείς» και λίγε ώρες μετά την κρίσιμη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ που θα πραγματοποιηθεί επίσης αύριο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι όποιοι εσωτερικοί κραδασμοί, πριν από την κρίσιμη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή.
Η συνάντηση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα, ενώ αναμένεται να καθοριστούν και οι συναντήσεις με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς.
Σύμφωνα με τα πρώτα σχόλια, δεν αποκλείεται ο πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου, να ανακοινώσει πρωτοβουλίες κυβερνητικού επιπέδου, για τις οποίες ενημέρωσε σήμερα και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.
Ο κ. Παπανδρέου, ενημέρωσε ακόμη τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις τελευταίες εξελίξεις στο ελληνικό ζήτημα μετά τις επαφές που είχε την περασμένη εβδομάδα με αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Κάλεσμα προς τους παράγοντες της ελληνικής πολιτικής ζωής «να δείξουν αίσθημα ενότητας και ευθύνης», απηύθυνε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια. Ο κ. Παπανδρέου, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, την κρισιμότητα των διαπραγματεύσεων μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής της 23ης Οκτωβρίου. Χαρακτήρισε, μάλιστα, την τρέχουσα εβδομάδα ως την πιο κρίσιμη για την Ευρώπη και την Ελλάδα και πρόσθεσε ότι οι αποφάσεις που θα ληφθούν θα καθορίσουν την τύχη της ευρωζώνης.
Ο κ. Παπανδρέου, επισήμανε ακόμη ότι η Ελλάδα είναι η πρώτη που χτυπιέται από την κρίση αυτή και παρά τις δικές της δυσκολίες και αδυναμίες, εάν δεν υπάρξουν και οι συνολικές και οριστικές λύσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο, θα συνεχιστεί αυτή η ανασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή της Ευρώπης και της ευρωζώνης.
Σε αυτό το πλαίσιο, απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους παράγοντες της ελληνικής πολιτικής ζωής να δείξουν αίσθημα ενότητας και ευθύνης, ώστε, όπως είπε, η κυβέρνηση να πάει σ' αυτή τη διαπραγμάτευση στις 23 Οκτωβρίου και με το κεφάλι ψηλά και με πολύ ισχυρή διαπραγματευτική δύναμη, για να μπορέσει να διασφαλίσει το καλύτερο για την Ελλάδα και τις προϋποθέσεις να μπορεί να επιβιώσει η ευρωζώνη και να είναι μια πολύ σημαντική προστασία για όλους τους ευρωπαϊκούς λαούς.
eklogika.gr

Γιάννης Μιχελάκης...είναι βαθιά γελασμένοι αν νομίζουν ότι μπορούν, παίζοντας με τα σκουπίδια, να αποπροσανατολίζουν τους πολίτες από τις πραγματικές διαστάσεις της ανάλγητης πολιτικής τους

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο υφυπουργός κ. Κουκουλόπουλος εξάντλησε σήμερα και τα τελευταία υπολείμματα της αξιοπιστίας του.
-       Την Πέμπτη (στο MEGA) διαβεβαίωνε ότι “σε δυο – τρεις ώρες θα ξεκινήσει η αποκομιδή σκουπιδιών”.
-       Την Παρασκευή το πρωί (στη ΣΚΑΪ TV) υποστήριζε πως “τα σκουπίδια θα αρχίσουν να μαζεύονται σήμερα, μέρα και όχι νύχτα”.
-       Το μεσημέρι (στο ΒΗΜΑ FM) επαναλάμβανε ότι “η αποκομιδή θα ξεκινήσει αργά το μεσημέρι”.
-       Το βράδυ (στο MEGA), αφού εξύβρισε τους εργαζόμενους, δεσμευόταν ότι “η Δευτέρα θα είναι μια άλλη μέρα. Είμαστε αποφασισμένοι να έχουμε μια καθαρή Αθήνα”.  
-       Σήμερα, όλες οι δηλώσεις του διαψεύδονται και ο ίδιος, είτε προσποιείται πως δεν βλέπει, είτε νομίζει πως μπορεί να εξαπατά τον κόσμο.
Είναι τουλάχιστον προκλητικό, ο αρμόδιος υφυπουργός να δεσμεύεται με τέτοιες κατηγορηματικές δηλώσεις για ένα τόσο σοβαρό θέμα, να διαψεύδεται τόσο κραυγαλέα και να παραμένει στη θέση του. 
Η αλήθεια είναι ότι σηκώνει τα χέρια μπροστά σ’ ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί τους πολίτες και έχει εξελιχθεί πλέον σε σοβαρό κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.
Και κάτι ακόμη:
Αν νομίζουν ότι μπορούν, παίζοντας με τα σκουπίδια, να αποπροσανατολίζουν τους πολίτες από τις πραγματικές διαστάσεις της ανάλγητης πολιτικής τους, είναι βαθιά γελασμένοι».
   

Πρόκληση η λύση της «ολίγον δημόσιας» λίστας οφειλετών

Από το γραφείο Τύπου του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:  

«Η λύση της «ολίγον δημόσιας» λίστας οφειλετών είναι πρόκληση για τα εκατομμύρια των φορολογουμένων, από τους οποίους ο κ. Βενιζέλος παρακρατεί έκτακτη εισφορά πριν καλά-καλά αποκτήσουν εισόδημα. Ταυτόχρονα θα οδηγήσει σε φήμες, διαρροές και λάθη και θα βλάψει την αξιοπιστία της διαδικασίας. Καθαρές εξηγήσεις και διαφάνεια παντού ζητούν και δικαιούνται οι αγρίως φορολογούμενοι Έλληνες πολίτες».

Πέτρος Τατούλης...."Τεράστια οικολογική βόμβα στην Πελοπόννησο"

Ειδική συνεδρίαση ΠΕΣΥ Πελοποννήσου με την συμμετοχή της Γραμματέως Επιθεωρητών Περιβάλλοντος Μαργαρίτας Καραβασίλη
Τεράστιες οικολογικές βόμβες η διακίνηση τοξικών στη χωματερή Λουτρακίου και η χαβούζα στους Αγίους Θεόδωρους
"Τεράστια οικολογική βόμβα στην Πελοπόννησο" χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, την αποκάλυψη του Ειδικού Επιθεωρητή του Υπουργείου Περιβάλλοντος κ. Μέρκου, για τις καταγγελίες που εξετάζουν οι υφιστάμενοι του Επιθεωρητές, οι οποίοι βρίσκονται στα ίχνη παράνομης διακίνησης τοξικών αποβλήτων που δημιουργούν συνθήκες περιβαλλοντικής καταστροφής.

Παραιτήθηκε από βουλευτής ο Θ. Ρομπόπουλος

Τελικά μετά από γαϊτανάκι ημερών για το εάν θα παραιτηθεί ή όχι ή εάν θα ανεξαρτητοποιηθεί, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Θωμάς Ρομπόπουλος αποφάσισε τελικά να παραιτηθεί από την βουλευτική του έδρα και να παύσει πλέον να είναι βουλευτής.

Ο κ. Ρομπόπουλος το απόγευμα της Δευτέρας μετέβη στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής, Φίλιππου Πετσάλνικου όπου του έκανε γνωστή την απόφαση παραίτησής του και εν συνεχεία έδωσε τρεις σελίδες στις οποίες αναφέρει τους λόγους οι οποίοι τον οδήγησαν στην παραίτηση

Εκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ - Αλλαξε η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ

Μια ξαφνική αποχώρηση έφερε καραμπόλες και αναταραχή στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit, αυτή την ώρα συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ προκειμένου να εκλέξει νεο αρχηγό της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής.
Ολο αυτό προέκυψε αφού ο νυν γραμματέας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη παραιτήθηκε ή απομακρύνθηκε από την θέση του.
Ως αντικαταστάτης του επελέγη ο μέχρι σήμερα αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ Λευτέρης Οικονόμου με αποτέλεσμα η αστυνομία να μείνει ακέφαλη.
Οι πληροφορίες λένε οτι αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ επελέγη ο Νικος Παπαγιαννόπουλος και αρχηγός της Πυροσβεστικής ο κ.Παναγιώτης Μπονάτσης μέχρι σήμερα υπαρχηγός.

NEWSIT

Τα 125 χρόνια της εφημερίδας «Πελοπόννησος»

Ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Άκης Γεροντόπουλος παραβρέθηκε στην εκδήλωση με αφορμή τα 125 χρόνια της εφημερίδας «Πελοπόννησος». Με την ευκαιρία αυτή, είχε συναντήσεις, τόσο με τους εκπροσώπους της ΟΝΝΕΔ, όσο και με την ΝΟΔΕ του ν. Αχαΐας.
Στην εορταστική εκδήλωση για την «Πελοπόννησο», ο κ. Γεροντόπουλος, αφού μετέφερε τις ευχές του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά, στην ομιλία του ανέφερε:

«Ως αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. και υπεύθυνος για τα Περιφερειακά ΜΜΕ, θέλω να ευχαριστήσω για την πρόσκληση στα γενέθλια των 125 χρόνων της «Πελοποννήσου».
Μιας εφημερίδας από τις παλαιότερες της Ελλάδας.
Ενός εντύπου που στάθηκε προμαχώνας της πολύπλευρης, δημοκρατικής ενημέρωσης όλα αυτά τα πολυτάραχα χρόνια της νεότερης ιστορίας μας.
Μιας εφημερίδας που μας φέρνει στη μνήμη τόσες και τόσες πολιτικές προσωπικότητες, αλλά και ανθρώπους του πνεύματος και της τέχνης της Πάτρας. Κύρια, όμως, μας θυμίζει τους ανθρώπους της Αχαϊκής δημοσιογραφίας, άφησαν το αποτύπωμά τους στο χρόνο, από τότε που ο έντυπος λόγος μύριζε φρέσκο μελάνι και ο δημοσιογράφος αισθανόταν το μέγεθος της προσφοράς του στην κοινωνία.
Στις δύσκολες εποχές που περνά η Πατρίδα μας και τη δυστυχία που ζούμε όλοι μας, είναι μέγιστη ανάγκη να ξέρουμε το τι ακριβώς και αληθινά συμβαίνει ή τι πρόκειται να μας συμβεί.
Για το λόγο αυτό, τα ΜΜΕ είναι ένας σύγχρονος «ΙΑΝΟΣ», που κοιτάζει ταυτόχρονα από τη μια τις δυνάμεις της απελευθέρωσης και της προόδου και από την άλλη τις δυνάμεις της βαρβαρότητας και της υποδούλωσης. Έτσι η μεγάλη απόφαση κάθε Μέσου συνίσταται στο πια πλευρά θα υπηρετήσει!
Η «Πελοπόννησος», 125 χρόνια τώρα, υπηρέτησε και υπηρετεί την πρόοδο, τη δημοκρατία και την αλήθεια».

Λανθασμένες επιλογές και αντιφατικές και αναποτελεσματικές πρακτικές

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με την οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης:

«Μέσα σε 2 χρόνια, με λανθασμένες επιλογές και αντιφατικές και αναποτελεσματικές πρακτικές η κυβέρνηση έχει οδηγήσει τη χώρα σε συνολική κρίση της Οικονομίας, της Κοινωνίας και των θεσμών.
Ενδεικτικά είναι τα στοιχεία από το δημοσιονομικό πεδίο.
Παρά τις διαδοχικές εξοντωτικές αυξήσεις των φόρων στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις και τις οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων, δεν επιτυγχάνει την αναγκαία δημοσιονομική προσαρμογή.
Η σύγκριση του πρώτου εννεάμηνου του 2011 με το αντίστοιχο του 2009, τελευταία περίοδος διακυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία, δείχνει ότι:
§  Τα έσοδα έχουν μειωθεί κατά 0,7%.
§  Οι δαπάνες είναι οριακά αυξημένες κατά 0,2%.
§  Οι δαπάνες του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.) έχουν καταρρεύσει, είναι μειωμένες κατά 55% (ή κατά 4,3 δισ. ευρώ).
§  Το έλλειμμα του Τακτικού Προϋπολογισμού, δηλαδή το έλλειμμα εκτός του ΠΔΕ, είναι αυξημένο κατά 2%.

Συνεπώς, και από αυτά τα στοιχεία, επιβεβαιώνεται ότι η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κατά τα 2 έτη θητείας της παρουσίασε ελλείμματα σε θετικά οικονομικά και κοινωνικά αποτελέσματα.
Η ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ διακρίθηκε μόνο στην αλαζονεία, τη συκοφάντηση των πολιτικών της αντιπάλων και την επικοινωνιακή διαστρέβλωση της πραγματικότητας. 
Με αυτά τα δεδομένα δεν προσφέρουν υπηρεσίες στη χώρα και τους πολίτες


Εκτέλεση Κρατικού Προϋπολογισμού (Ιαν-Σεπ 2009 / Ιαν-Σεπ 2011)



σε εκατ. ευρώ
2009
2011
Απόκλιση 11/09
% Μετ. 11/09
Ιαν-Σεπ
Ιαν-Σεπ
Καθαρά έσοδα
35.214
34.980
-234
-0,7
Δαπάνες
52.383
52.488
105
0,2
Δαπάνες ΠΔΕ
7.805
3.532
-4.273
-54,7





Έλλειμμα Τακτικού Προϋπολογισμού (πλην ΠΔΕ)
17.169
17.508
339
2,0






Πηγή: Υπουργείο Οικονομικών | Γενικό Λογιστήριο του Κράτους

                                                 

Κινεζική αντιπροσωπεία στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Με ιδιαίτερη χαρά καλωσόρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης το Δήμαρχο της πόλης Xi’Αn κ. Chen Baogen και  την κινεζική αντιπροσωπεία, όπως επίσης τον πρόεδρο και το γενικό διευθυντή της Ελληνοκινεζικής Ένωσης οικονομικών εμπορικών και κοινωνικών υποθέσεων, καθηγητή Τριαντάφυλλο Καραγιάννη και το Δήμαρχο Μεσσήνης κ. Ευστάθιο Αναστασόπουλο, κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, παρουσία των αντιπεριφερειάρχών, στην έδρα της Περιφέρειας τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011.
Ο κ. Τατούλης αξιολόγησε ως πολύ χρήσιμη την παρουσία της κινεζικής αντιπροσωπείας γιατί με τις απόψεις και τις εμπειρίες τους μπορούν να προσφέρουν πολλά στον τομέα της Δημόσιας Διοίκησης και των αυτοδιοικητικών θεσμών. Ο Περιφερειάρχης ανέφερε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο ίδιος προσωπικά τρέφει μεγάλο σεβασμό για την προσπάθεια που συντελείται στην Κίνα, αλλά και στην  προσπάθεια που κάνει η ίδια η Κίνα σε διεθνές επίπεδο.
Ο κ. Τατούλης χαρακτήρισε την Κίνα και την Ελλάδα θεμελιωτές του σύγχρονου παγκόσμιου πολιτισμού, αφενός την Ελλάδα με τον αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό ως φορέα του σύγχρονου δυτικού πολιτισμού και αφετέρου την Κίνα με την εξαιρετική της κουλτούρα ως φορέα του σύγχρονου ανατολικού πολιτισμού.
Ο Περιφερειάρχης, αναφερόμενος στη χρονική συγκυρία, δήλωσε ότι η Ελλάδα βρίσκεται «στη δίνη της παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης και ταλανίζεται παράλληλα από εσωτερικά προβλήματα».  Εξέφρασε ωστόσο την πεποίθηση ότι ο νέος θεσμός της αιρετής Περιφέρειας, με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη, αποτελεί θεμελιώδη παρέμβαση της πολιτείας και παρέχει τη δυνατότητα για αντιμετώπιση των σύγχρονων προβλημάτων, σχεδιάζοντας το μέλλον σε ευρύτερες χωρικές ενότητες, για μεγαλύτερη διάρκεια και στρατηγικές προσεγγίσεις. Οι αιρετές περιφέρειες, σύμφωνα με τον κ. Τατούλη, έχουν αποφασιστικό ρόλο στο στρατηγικό σχεδιασμό, στις επενδύσεις, στην οικονομία, στην ευθύνη για την ποιότητα ζωής των πολιτών και στο λίκνο της νέας προσπάθειας της χώρας. 
Ο κ. Chen Baogen, αφού ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για την πρόσκληση, δήλωσε εντυπωσιασμένος από τη φιλία των πολιτών, τη στάση ζωής των Ελλήνων και την πεποίθηση ότι, παρά την παγκόσμια οικονομική κρίση, ο Ελληνικός λαός, τον οποίο χαρακτήρισε «έξυπνο λαό», θα βγει από το αδιέξοδο. Σκοπό της επίσκεψης χαρακτήρισε ο Δήμαρχος, τη γνώση για τις τεχνικές προβολής του τουρισμού, λόγω της μεγάλης Ελληνικής εμπειρίας, και την αναζήτηση επενδύσεων. Αφού έκανε μια παρουσίαση της περιοχής του ο κ. Chen Baogen, προσκάλεσε τον Περιφερειάρχη να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη από κοινού με τους Αντιπεριφερειάρχες.
Ο κ. Τατούλης τόνισε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου αποτελεί προνομιακή περιοχή για τη δημιουργία οικονομικού χώρου προσέγγισης των δύο λαών και για το λόγο αυτό έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να επιτευχθούν χειροπιαστά αποτελέσματα. Ο κ. Περιφερειάρχης πρόσθεσε ότι η Πελοπόννησος δεν έχει μόνο τουριστικό ενδιαφέρον και ποιοτικά αγροτικά προϊόντα να προσφέρει, αλλά αποτελεί κρίσιμο παράγοντα στο χώρο της Μεσογείου, η οποία αποτελεί την κοιτίδα των εξελίξεων για τη Βόρεια Αφρική και την Ανατολή, και στους τομείς της ενέργειας και των εμπορευματικών μεταφορών.
Ο κ. Τατούλης αναφερόμενος στα τουριστικά και αγροτικά προϊόντα, τα οποία συνιστούν τη Μεσογειακή και Πελοποννησιακή διατροφή, είπε ότι αυτά εξασφαλίζουν μακροζωία και υψηλό βιοτικό επίπεδο στους πολίτες.
Ο Περιφερειάρχης δήλωσε τέλος ότι «Η Περιφέρεια Πελοποννήσου διαθέτει ειδικά στελέχη τα οποία μπορούν να συνεργαστούν με όσους πραγματικά επιθυμούν να συνεργαστούν και να επενδύσουν στην Πελοπόννησο προκειμένου να ξεπεραστούν οι όποιες δυσκολίες παρουσιάζει η Δημόσια Διοίκηση».

Συνάντιση Σαμαρά - Παπανδρέου

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, θα συναντηθεί αύριο, Τρίτη 18 Οκτωβρίου, στις 19:00, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον Πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου.
Η συνάντηση θα γίνει ύστερα από σχετική πρόταση που μεταφέρθηκε τηλεφωνικά από το γραφείο του Πρωθυπουργό στο γραφείο του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.  

Κώστας Κόλλιας: «Ο κορινθιακός λαός απαιτεί να μάθει την αλήθεια για όσα συμβαίνουν στο Νοσοκομείο Κορίνθου»

Με αφορμή τα δημοσιεύματα του Κορινθιακού τύπου και τις δηλώσεις της Διοικήτριας του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου κας Σκέπερς για τα περί «Ζωνιανών» στο νοσοκομείο, ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:
«Όλοι γνωρίζουμε ότι στα Νοσοκομεία όλης της χώρας επιχειρούνται αλλαγές που ισοπεδώνουν το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και δημιουργούν εικόνες αποσύνθεσης και διάλυσης. Ειδικότερα στο Νοσοκομείο Κορίνθου παρατηρούνται συχνά σοβαρές ελλείψεις σε εφόδια, ιατρικά αναλώσιμα και απλά υλικά ξενοδοχειακού εξοπλισμού. Όσον αφορά δε το ειδικευμένο προσωπικό, παρά τις υπάρχουσες ελλείψεις, η κατάσταση χειροτερεύει ολοένα και περισσότερο.
  Αν αυτή την στιγμή το νοσοκομείο Κορίνθου λειτουργεί, είναι γιατί οι γιατροί, το νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό έχουν υψηλό αίσθημα ευθύνης για το καθήκον τους σε καθημερινή βάση. Παρά τις αιματηρές περικοπές που έχουν υποστεί οι αποδοχές τους, οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Κορίνθου, με ήθος, επαγγελματισμό και ανιδιοτελές ενδιαφέρον για το κοινωνικό σύνολο, δίνουν τον δικό τους αγώνα προκειμένου να παράσχουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις υπηρεσίες τους στους ασθενείς.  
Με μεγάλη μου έκπληξη, διάβασα σε δημοσιεύματα του κορινθιακού τύπου, ότι η Διοικήτρια του νοσοκομείου Κορίνθου κα Σκέπερς έκανε χρήση της φράσης «Ζωνιανά Τέλος» και, όπως επεξήγησε σε σχετικό δελτίο τύπου που δημοσίευσε,  η δήλωσή της αυτή αφορούσε  ήθη και πρακτικές τις οποίες πλέον δεν θα ανεχτεί. Δεν μας εξηγεί όμως η κα. Διοικήτρια τι ακριβώς εννοεί. Για ποια ήθη και ποιες πρακτικές κάνει λόγο; Γιατί τόσο καιρό δεν έχει καταγγείλει στη δικαιοσύνη πρόσωπα και πράγματα, παρά αρκείται σε δηλώσεις οι οποίες θίγουν ολόκληρο το ανθρώπινο δυναμικό του νοσοκομείου; Όπως και να έχει το θέμα, οι πολίτες της Κορινθίας περιμένουν  συγκεκριμένες ενέργειες και απαντήσεις και όπου υπάρχουν ευθύνες να αποδοθούν άμεσα.
Κατόπιν τούτων, θεωρώ υποχρέωση μου να πάρω θέση και να εκφράσω απερίφραστα την αμέριστη συμπαράστασή μου στους εργαζομένους του νοσοκομείου Κορίνθου. Εάν έχουν υπάρξει κακώς κείμενα στο νοσοκομείο Κορίνθου, η κα. Σκέπερς οφείλει να κατονομάσει τους υπαίτιους και όχι να στοχοποιεί, γενικώς και αορίστως, όλους τους εργαζομένους. Τα νοσοκομεία μας αποτελούν την βαριά βιομηχανία του συστήματος υγείας. Όλοι οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου υπηρετούν έναν κλάδο κατεξοχήν ανθρωποκεντρικό και ο ρόλος τους είναι καθοριστικός παράγοντας για τη διαμόρφωση του συστήματος υγείας. Το επάγγελμά τους είναι πραγματικά λειτούργημα και ως τέτοιο θα πρέπει να αντιμετωπίζεται.»

48ωρη γενική απεργία στις 19 και 20 Οκτωβρίου

17/10/2011

Το Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών – Σπίθα καλεί τα μέλη του και σύσσωμο τον Ελληνικό εργαζόμενο λαό να συμμετάσχει στην 48ωρη γενική απεργία στις 19 και 20 Οκτωβρίου.

Καλεί τον Ελληνικό λαό να αντιδράσει στα νέα μέτρα του υπό ψήφιση πολυνομοσχεδίου που φέρνει η κυβέρνηση και κατά συνέπεια να αντιδράσει στην επερχόμενη και συνειδητή φτωχοποίηση και εξαθλίωσή του απ’ τις πολιτικές της κυβέρνησης και της Τρόικας.

Καλούμε όλες τις Σπίθες της Ελλάδας και ολόκληρο τον Ελληνικό λαό να δώσουν μαζικό, βροντερό και ειρηνικό παρόν διαδηλώνοντας για αυτά που τους ανήκουν.
Την Πέμπτη ιδιαίτερα καλούμε τον λαό να περικυκλώσει την Βουλή και όλους τους έλληνες και ελληνίδες να γεμίσουν τις πλατείες σε όλες τις πόλεις της χώρας.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΥΠΑΚΟΗ ! ΑΝ ΟΧΙ ΤΩΡΑ ΠΟΤΕ; ΑΝ ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΙΟΙ;

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ 19 και 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΙΨΕΙ !

ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ


Γραφεία Αθήνας: Ερμού 7, 6ος όροφος, τηλ: 2103233877
Γραφεία Θεσσαλονίκης: Γεννηματά 83 και Μαυρομμάτη 4ος όροφος, τηλ:2310456906

Β.Μπαλάφας - Εκπομπή "Η Πελοπόννησος σήμερα" - 13/10/2011



Στην εκπομπή "Η Πελοπόννησος Σήμερα" του Σ. Μασούρη, στο TV Super, φιλοξενήθηκε την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011, ο Β.Μπαλάφας, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και μέλος της ΝΟ.Δ.Ε. ΝΔ Κορινθίας.

Κύρια θέματα η επικαιρότητα, το παγκόσμιο φαινόμενο της αύξησης των τιμών εν μέσω κρίσης, το στραγγάλισμα των νοικοκυριών, η νέα φοροκαταιγίδα, τα προτάγματα των συνδικαλιστών, η φασαρία από τις αντεγκλήσεις των στελεχών της κυβερνητικής παράταξης, οι προτάσεις της ΝΔ και η υπεύθυνη στάση της με στόχο την διατήρηση της κοινωνικής συνοχής.

Μαζί στη συζήτηση ο δημοσιογράφος κ. Β.Ζώης.


Δείτε το σχετικό video :


http://vbalafas.blogspot.com/2011/10/13102011.html

Δεν είναι ώρα για «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» και ιπποτισμούς

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Δεν ξέρω αν θα χρησιμεύσει σε τίποτε, αλλά καλό θα ήταν να συνειδητοποιήσουν όσοι υποστηρίζουν ότι ασχολούνται με τον δημόσιο βίο της χώρας (αν υπάρχει ακόμη κάτι που να θυμίζει δημόσιο βίο), ότι το πρόβλημα της χώρας δεν είναι ούτε οι εργαζόμενοι στην αποκομιδή των σκουπιδιών, ούτε οι ταξιτζήδες, ούτε οι δημοσιογράφοι στα δημόσια μέσα ενημέρωσης.

Το πρόβλημα της χώρας παραμένει πολιτικό, είναι πρόβλημα του πολιτικού προσωπικού της - παλαιού, αναπαλαιωμένου και νεοφώτιστου - που, όπως φαίνεται, αποφάσισε να κρύψει την γελοία ανικανότητά του πίσω από επιθέσεις σε εργαζομένους, βιαστικές και αψυχολόγητες «μεταρρυθμίσεις» και κορώνες δια των οποίων οι ευθύνες μετατίθενται πάντα στους τελευταίους τροχούς της αμάξης.

Ουδείς από τους εργαζόμενους – αλλά ούτε και όλοι μαζί – δημιούργησε το βαρύ δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας. Αυτό το δημιούργησαν αυτοί που σήμερα προσπαθούν να αποποιηθούν τις ευθύνες τους.

Γιώργος Χρονάς: «Δεν μπορώ να βλέπω Έλληνες εναντίον Ελλήνων…»

Συνέντευξη στον Σπύρο Θεοδωράτο


Ο ποιητής Γιώργος Χρονάς μας υποδέχθηκε με ευγένεια στις εκδόσεις «Οδός Πανός», στην οδό Διδότου, στα Εξάρχεια, και μας μίλησε για αυτήν την πόλη που σπαράζει μέρα με τη μέρα, για την τρόικα και την Ύβριν, καθώς και για τους σπουδαίους ανθρώπους της Ελλάδας μας, που τους κρατάμε ζωντανούς όσο ακολουθούμε το έργο και τον βίο τους...  

1.  Είμαστε μία χρεοκοπημένη χώρα, κύριε Χρονά;
Εγώ δεν μπορώ να ξεχωρίσω μία χρεοκοπημένη από μία μη χρεοκοπημένη χώρα, καθώς πάντοτε με ενδιαφέρει η σκέψη και η σοφία που έχει ένας λαός… Ωστόσο, δεν μπορώ να μην επικεντρωθώ στη μαζική υποβάθμιση του επιπέδου του λαού μας από αυτά που προσωπικά από τη δεκαετία του ’90 αποκαλώ «χουντοκάναλα». Και αναφέρομαι κυρίως στα ιδιωτικά κανάλια… Με τις άθλιες εκπομπές… Κατάφεραν να φτιάξουν ένα λαό υπερκαταναλωτικό, που τώρα πλέον δεν έχει να ξοδέψει και μένει απαθής… Με την παρούσα οικονομική κατάσταση, λυπάμαι ειλικρινά για τους ανθρώπους που καλούνται να μεγαλώσουν τα παιδιά τους, και ειδικά σε μια χώρα με τόσο έντονο δημογραφικό πρόβλημα…

Βεβαίως υπάρχει… Να, ένα παράδειγμα έχω ενώπιόν μου, έναν νέο άνθρωπο, που δουλεύει και προσπαθεί να βρει απαντήσεις και ρωτάει… Ελπίζω σταθερά σε έναν ελληνικό κόσμο ο οποίος δεν παρουσιάζεται στα ΜΜΕ, παραμένει σχεδόν υπόγειος, αλλά αγωνιά για τη χώρα… Αυτό που εμένα με αφήνει άφωνο είναι ένας πόλεμος Ελλήνων εναντίον Ελλήνων που μαίνεται στην πατρίδα μας… Είναι κάτι το τραγικό, να βλέπεις τη μία τάξη να θέλει να επιτεθεί στην άλλη… Ζούμε έναν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, που συμβαίνει ακριβώς εδώ, στην Ελλάδα μας…

3.  Εσείς έχετε ως έδρα σας και «ορμητήριό» σας το κέντρο της Αθήνας, όπου εργάζεσθε. Τι εισπράττετε σε αυτήν την πόλη; 
Η Αθήνα είναι μια κατεστραμμένη πόλη. Μου κάνει εντύπωση που κανείς δεν ενδιαφέρεται για την πόλη αυτή, από τους ιθύνοντες, δημάρχους, υπουργούς… Η ηρωίνη πουλιέται πιο εύκολα από τη ζάχαρη… Πάρα πολλά νέα αγόρια και κορίτσια μπαίνουν καθημερινά σε αυτό το πράγμα… Πιστεύω ότι υπάρχει πρακτοριλίκι μεγάλο γύρω από αυτό όλο… Κρατικό ή διεθνές, δεν ξέρω…

4. Δηλαδή;
Θεωρώ ότι κάποιοι το επιδίωξαν και το έκαναν όλο αυτό το πράγμα, μεθοδευμένα… Από καθαρό μίσος για την Αθήνα… Για αυτήν την πόλη. Και για την Ελλάδα… Αυτή είναι η ποιητική μου διαίσθηση, αν θέλετε. Πρόκειται για μια Ανοχύρωτη Πόλη.

5. Πώς βλέπετε την Τρόικα και αυτά τα οποία μας επιβάλλει;
Προσωπικά, πιστεύω ότι αυτά που μας λέει η τρόικα θα έπρεπε από μόνες τους να τα έχουν εφαρμόσει σοβαρές κυβερνήσεις στην Ελλάδα… Λένε για τους δημοσίους υπαλλήλους. Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι που μένουν ξαφνικά χωρίς δουλειά, είτε επειδή κλείνει μια επιχείρηση, είτε επειδή μεταφέρει την έδρα της στο εξωτερικό λόγω υψηλής φορολογίας, τι να πούνε αυτοί οι άνθρωποι; Η τρόικα θέλει πράξεις συγκεκριμένες. Είχαν πει ότι θα κάνουν ιδιωτικοποιήσεις. Είδατε εσείς να γίνεται καμμία; Έχουμε, θεωρώ, πολλά άχρηστα πράγματα ως κράτος, και καλό θα ήταν να τα πουλήσουμε, μπας και πέσει κάπως το δημόσο χρέος. Διάβαζα τις προάλλες για τεράστια ποσά τα οποία επί πολλά χρόνια διετίθεντο σε «μυστικά κονδύλια». Τι είναι αυτά τα «μυστικά κονδύλια»; Δεν πρέπει να ξέρουμε πού πήγαν αυτά τα κεφάλαια και για ποιους λόγους;

6. Τον τελευταίο καιρό ακούγονται στη δημόσια σφαίρα όλο και πιο ακραίες φωνές, όλο και πιο ακραία πράγματα… Θέλω να σας ρωτήσω ποια είναι η γνώμη σας για τον Έλληνα Πρωθυπουργό, τον κ. Γιώργο Παπανδρέου.

Νομίζω θα ήταν ένας πολύ καλός Υφυπουργός Εξωτερικών, τίποτε παραπάνω.

7. Γιατί το υποστηρίζετε αυτό;
Νομίζω πως θα ήταν καλός για αυτό. Μιλάει και πολύ καλά τα αγγλικά. Προσωπικά, θα προτιμούσα εξαρχής για πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ τον Βενιζέλο. Τώρα τον βάλανε σ’ αυτή τη θέση, προφανώς για να τον κάψουν… Γιατί είναι φαινόμενο ο Βενιζέλος. Στη θέση που βρίσκεται τώρα, απλώς προσπάθεί να κάνει το μη χείρον. Άλλωστε, παρόμοια μέτρα παίρνουν τώρα πια και στην Ιταλία και στην Πορτογαλία και παντού…

8. Σε ένα κομμάτι από το «Σάββατο», το τελευταίο σας βιβλίο, αναφέρετε πως «στην Ελλάδα ό,τι βγαίνει στο φως καίγεται, όπως οι παλιές φωτογραφίες…». Γιατί συμβαίνει αυτό;

Μην ξεχνάτε ότι στην αρχαιότητα υπήρχε μία θεά, η Ύβρις, και όποιος απολάμβανε πολλή δημοσιότητα, ετιμωρείτο. Το να ασχολούνται συνέχεια με σένα και τον εαυτό σου δεν είναι καλό… Γενικά, ό,τι είναι πολύ και συνέχεια στο φως, συναντά τον «κόρο», τον κορεσμό… Και στην Ελλάδα το έχουμε ζήσει έντονα αυτό, με πρόσωπα, με πολιτικούς, με καλλιτέχνες,  με καταστάσεις...

9. Πώς είδατε την ενέργεια του Μίκη Θεοδωράκη να προβαίνει στην κατάληψη της πλατείας του Λευκού Πύργου με μία πολυθρόνα;
Σέβομαι πάρα πολύ τον Μίκη Θεοδωράκη, δεν μπορώ να του πω εγώ τι να κάνει. Αφού αισθάνεται ότι θέλει να κανει αυτό ή το άλλο… Σέβομαι κάθε άνθρωπο που έχει διαφορετική γνώμη από εμένα. Αυτό που επαναλαμβάνω είναι ότι δεν μπορώ να βλέπω να είναι Έλληνες εναντίον Ελλήνων. Δεν θέλω τον εμφύλιο... Η πόλη που ζούμε είναι ό,τι αυτή περιλαμβάνει. Τοίχους, βιβλιοθήκες, τηλεφωνικούς θαλάμους, πόρτες, αυλές… Δεν ανέχομαι κάποιοι να θέλουν να επιβάλουν τη γνώμη τους με τη βία και τη βρωμιά τους. Εμείς οι υπόλοιποι που είμαστε ορφανοί από σπρέι, από όπλα, από σουγιάδες, έχουμε κι εμείς δικαίωμα σε αυτήν την πόλη.

10. Στο «Σάββατο» μιλάτε με αγάπη και θαυμασμό για καλλιτέχνες, συγγραφείς, προσωπικότητες αυτής της πόλης, με μια απλοχεριά που κάνει πολλή εντύπωση. Συνήθως, στην Ελλάδα κάποιος εισπράττει αγάπη μόνο αφού πεθάνει…

Ξέρω να αγαπώ. Και έχω μάθει να αγαπώ.  Είναι πολύ δύσκολο οι άνθρωποι να μάθουν να αγαπούν. Γιατί όταν αγαπάς, δεν αγαπάς για να πάρεις - απλώς αγαπάς. Και ούτε εχθρεύομαι ούτε ζηλεύω κάποιον, ό,τι και να έχει. Κάνω τον δικό μου αγώνα, με τη δική μου φιλοσοφία. Θέλω να ζήσω σ΄αυτή τη χώρα και σ’ αυτή την πόλη και σ’ αυτούς τους καιρούς, ό,τι και αν φέρουν.

11. Στις μέρες μας γίνεται λόγος για τις περιπέτειες της ελληνικής γλώσσας, με τα “greeklish” να κυριαρχούν στο Διαδίκτυο και στην επικοινωνία μας. Πώς το βλέπετε αυτό;
Κοιτάχτε… Λαμβάνω γραπτά μηνύματα στο κινητό μου, αλλά δεν έχω μπει πολύ βαθιά στο διαδίκτυο και σε αυτά… Έχω την τύχη να έχω γραμματέα στην εφημερίδα που εργάζομαι (σ.σ.: Σαββατιάτικη Ελευθεροτυπία) και στον εκδοτικό Οίκο, και έτσι δεν ασχολούμαι προσωπικά με την τεχνολογία. Γνώμη μου είναι ότι ο καθένας ζει μέσα στον πολιτισμό που θέλει να έχει… Αν νομίζει πως ο ίδιος είναι ευτυχισμένος, εγώ πάω πάσο. Εγώ ακολουθώ το δικό μου δρόμο. Δεν τα κατακρίνω όλα αυτά, αλλά δεν τα χρησιμοποιώ. 

12. Όπως φαίνεται, δεν αγωνιάτε ιδιαίτερα για την γλώσσα μας. 
Έχω αγωνία. Το λεξιλόγιό μου είναι φτωχό. Ανήκω στους διανοούμενους που έχουν φτωχό λεξιλόγιο. Προσπαθώ με λίγες λέξεις να εκφράζω όσο μπορώ περισσότερα.

13. Κάπου γράφετε στο «Σάββατο» πως ο ιερέας, ο μοναχός εμπεριέχει όλα τα ανθρώπινα πάθη, και για αυτό του είναι αδιάφορα. 
 Όλοι οι ιερείς - αν είναι πραγματικοί ιερείς -  έχουν όλα τα πάθη. Ιερέας θα πει «επιβλήθηκα σε αυτά που δεν έχουνε οι άλλοι, σε αυτά που έρχονται καταπάνω μου». Εγώ πιστεύω στην Τέχνη που εκπαιδεύει, που μαθαίνει πράγματα στο κοινό. Και αν είσαι αληθινός, τότε θα καθίσουν να σε ακούσουν ακόμη και οι απλές γυναίκες που μαγειρεύουν, που πλένουν το σπίτι τους.

14. Ζείτε, εννοώ έχετε τα γραφεία της «Οδού Πανός» στα Εξάρχεια. Πώς βλέπετε την προαιώνια διαμάχη ανάμεσα στους αποκαλούμενους αντι-εξουσιαστές και την Αστυνομία;  
Για να πω την αλήθεια, στο δρόμο μας δεν φτάνουν ούτε τα δακρυγόνα τις πιο πολλες φορές… Αν και μόλις παραδίπλα είναι ο δρόμος που δολοφονήθηκε ο Γρηγορόπουλος. Προσωπικά είμαι με τους ανθρώπους που κατοικούν στα Εξάρχεια. Πρέπει να ζήσουν όλοι. Ειρήνη υμίν. Αυτή είναι μια φράση που αγαπώ πολύ. 

15. Τι διαβάζετε αυτόν τον καιρό;
Καταρχάς, διαβάζω τα κείμενα που δημοσιεύονται στην Ελευθεροτυπία (Βιβλιοθήκη). Ακόμη, διαβάζω βιβλία που μου φέρνουν οι συνεργάτες μου, για την ακρίβεια, σελίδες από αυτά. Αγαπώ πάντα την ποίηση, την ταλαντούχα ποίηση, διεθνή και ελληνική. Ακόμη, διαβάζω και εφημερίδες, τρεις-τέσσερις τη μέρα. 

16. Ποιοι είναι οι αγαπημένοι σας ποιητές;
Εγώ είχα δύο δασκάλους-ποιητές: Τον Μιχάλη Κατσαρό, από την Κυπαρισσία, και τον Νίκο-Αλέξη Ασλάνογλου. Αυτοί ήταν οι δάσκαλοί μου, στη ζωή και στην Τέχνη. Και αποτελεί τιμή μου που τους γνώρισα και που τους είχα κοντά μου. Είμαι φίλος του Ντίνου Χριστιανόπουλου, επικοινωνούμε μαζί συχνά. Μου αρέσει ο Χάρης Μεγαλυνός όπως και ο Βασίλης Ζηλάκος, ο οποίος εκδίδει το περιοδικό «Κουκούτσι». Μου αρέσουν οι άνθρωποι που είναι μέσα και στη ζωή και στην Τέχνη, και στον έρωτα και στο θάνατο, που συμμετέχουν σε όλα αυτά, ο καθένας με το ρυθμό του και με τον τρόπο του.

17. Θέλω να σας ρωτήσω αν μπορούσατε να φέρετε πίσω στη ζωή έναν Έλληνα που έχει φύγει, ποιον θα επιλέγατε να επιστρέψει στη ζωή σήμερα;

Παρότι γνώρισα μεγάλες προσωπικότητες, και ήταν τιμή και χαρά για μένα, και νιώθω εν πολλοίς ότι τους περιέχω, θα καλούσα έναν φίλο μου, που έφυγε στις 31 Μαρτίου του 2011, τον Δημήτρη Λαλέτα, τον ζωγράφο, που η απουσία του από το βιβλιοπωλείο και τη ζωή μου θα με βαραίνει για πάντα.

18.Τι σας λείπει σήμερα από τη δημόσια παρουσία του Μάνου Χατζιδάκι;
Προσωπικά δεν πιστεύω ότι ο Χατζιδάκις λείπει, όπως και όλα τα μεγάλα πνεύματα αυτού του τόπου. Τα περιέχουμε, εφόσον διαβάζουμε και ακολουθούμε το λόγο τους. Εν σώματι λείπουν. Αλλά τα λόγια τους, η μουσική τους, τα βιβλία τους είναι ζωντανά. Ασφαλώς, δεν αρκεί να λέει κανείς «μου αρέσει ο Χατζιδάκις, ή ο Γκάτσος ή ο Ελύτης...». Οφείλεις να ακολουθείς και το παράδειγμά τους στη ζωή, τον τρόπο και τη σύνεση με την οποία έζησε ο καλλιτέχνης. Αλλιώς είσαι ένας ψεύτης, ένα τίποτα. Έτσι, τουλάχιστον, πιστεύω εγώ.

19. Ο Οδυσσέας Ελύτης είχε δώσει τη γνωστή «οδηγία» προς τον ελληνικό λαό, για τις δύσκολες στιγμές: «Μνημονεύετε Διονύσιο Σολωμό, και μνημονεύετε Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη».
Το προσυπογράφω. Απόλυτα. Αν υπολογίσουμε το πόσο αγνά και ανιδιοτελή πρόσωπα υπήρξαν και οι δύο στα Ελληνικά Γράμματα. Και μόνο αυτά να έχουμε στο νου μας, νομίζω αρκεί.

20. Τελικώς, την όχθη θα την περάσουμε πεζή…;
Ναι…

- Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας και την ευγένειά σας.
- Να είστε καλά.  


*Ο Γιώργος Χρονάς είναι ποιητής, εκδότης της «Οδού Πανός» και των «Εκδόσεων  Σιγαρέτα»,  και διευθύνει  το ένθετο για το βιβλίο «Βιβλιοθήκη, καταφύγιο θηραμάτων» που εσωκλείεται κάθε εβδομάδα στην  Σαββατιάτικη Ελευθεροτυπία. Το τελευταίο του έργο, υπό τον τίτλο «Σάββατο» αποτελεί μια ποιητική περιπλάνηση στις υποφωτισμένες γωνίες της Αθήνας και όχι μόνο, καθώς και μία εξομολόγηση του συγγραφέα σε ανθρώπους που αγαπά, από την Τέχνη της Γραφής και της ζωής.    

http://www.youtube.com/watch?v=zeIWip5QnS0

Η «άλλη Ελλάδα» που μας κρύβουν ΣΕ ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΤΩΝ ΗΠΑ


Η βραβευθείσα καθηγήτρια στο Purdue,
κ. Δήμητρα Ευαγγέλου
Η είδηση πέρασε εντελώς απαρατήρητη, αν και είναι από τις λιγοστές στιγμές που η Ελλάδα προβάλλεται θετικά στο εξωτερικό. Το προεδρικό Βραβείο PECASE, απονεμήθηκε φέτος από τον ίδιο τον Πρόεδρο Ομπάμα σε δύο Ελληνίδες καθηγήτριες, ζωντανή απόδειξη ότι η χώρα μας έχει όλα τα εχέγγυα και τις εφεδρείες σε ανθρώπινο δυναμικό για να σταθεί στα πόδια της.

Το βραβείο είναι η κορυφαία διάκριση για νέους επιστήμονες και οι Ελληνίδες που τιμήθηκαν με αυτό είναι  η κ. Δήμητρα Ευαγγέλου, καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο Purdue και η κ. Φωτεινή Κατωπόδη, καθηγήτρια περιβαλλοντολόγος στους πολιτικούς μηχανικούς του Berkley.

Όπως εκτιμάται για τα πληθυσμιακά δεδομένα της Ελλάδας η επιλογή των δυο διακεκριμένων Ελληνίδων αποτελεί κορυφαία διάκριση καθώς και μια νότα αισιοδοξίας για το σκληρό παρόν και το αβέβαιο μέλλον που αντιμετωπίζουμε στο τόπο μας.

Επταήμερη αποχή από οποιαδήποτε οικονομική συναλλαγή 20/10/11 – 27/10/11

Επταήμερη αποχή από οποιαδήποτε οικονομική συναλλαγή 20/10/11 – 27/10/11.

Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου στις 12:00 π.μ. - 27 Οκτωβρίου στις 12:00 π.μ.
Έχετε σκεφτεί ποια είναι η κινητήρια δύναμη του συστήματος; Ποιο είναι το καύσιμο για να λειτουργεί η μηχανή του κράτους που μας καταδυναστεύει;
Και βέβαια το έχετε σκεφτεί. Το χρήμα.

Από τη μία πλευρά: Υπάρχουν οι τράπεζες που εδώ κ δεκαετίες με παράνομες χρεώσεις, αντισυνταγματικά πανωτόκια, δάνεια, πιστωτικές, ληστρικά επιτόκια, μας κατακλέβουν. Το κράτος, όχι μόνο συνηγορεί και καλύπτει αυτήν την τακτική των τραπεζών, αλλά… προσθέτει στην πλάτη μας εξοντωτική φορολογία που καθημερινά αυξάνει και τροποποιείται σύμφωνα με τις ανάγκες του τέρατος, δηλαδή του συστήματος.

Προστίθενται νέες έκτακτες – παράνομες εισφορές, τέλη, σε όλα.
Στους μισθούς μας, στις συντάξεις, στην υγεία – χρέωση για επίσκεψη στα νοσοκομεία, στις περιουσίες μας που τις...

Διαβάστε περισσότερα :
apneagr

ΟΜΑΔΑ "ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΙΚΥΩΝΑΣ"

ΛΥΚΕΙΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ  ΤΜΗΜΑ  ΚΙΑΤΟΥ
 ΜΕΤ. ΣΩΤΗΡΟΣ & ΚΡΟΚΙΔΑ 10
ΚΙΑΤΟ  ΤΚ 20200 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Η Σχολή Γονέων του Λυκείου την Ελληνίδων στο Κιάτο ξεκινάει   για 2η χρονιά μέσα στον Οκτώβριο για το σχολικό έτος 2011 – 2012   με τις ακόλουθες δραστηριότητες:
Ομάδα προγεννητικής αγωγής (επειδή μια σταγόνα πρόληψης αξίζει όσο ένας τόνος θεραπείας).                                               
Πρώτη συνάντηση Δευτέρα 17/10/11 στις 8:00μ.μ. στο τέρμα της Κανελλοπούλου ( στο χώρο του πρώην ΚΔΑΠ).                 
Απευθύνεται σε νέους άνω των 18 ετών άνδρες και γυναίκες, σε ανύπαντρα και νιόπαντρα ζευγάρια που οραματίζονται να γίνουν γονείς και επιθυμούν να θέσουν γερά θεμέλια στο μέλλον των παιδιών που θα γεννήσουν.
Βιωματικές ομάδες γονέων κάθε ηλικίας σε συνεργασία με το κέντρο Δίολκος.
Ομάδα αυτογνωσίας και βελτίωσης των σχέσεων με την ευγενική προσφορά εθελοντών ψυχολόγων.
Διαλέξεις από γνωστούς και καταξιωμένους ομιλητές για διάφορα θέματα αγωγής και ανθρωπίνων σχέσεων.
 * Για δηλώσεις συμμετοχής απευθυνθείτε στα κεντρικά γραφεία του Λυκείου των Ελληνίδων Μεταμορφώσεως Σωτήρος και Κροκιδά 10 στο Κιάτο ή τηλεφωνήστε στο 6936510481.

Θα παραλύσει το σύμπαν! - Η εβδομάδα που απεργούν όλοι

Απεργούν από σήμερα οι γιατροί - Δεμένα στα λιμάνια τα πλοία
- Συνεχίζεται η απεργία των τελωνειακών - Τι θα γίνει με τα ΜΜΜ
- Οι κινητοποιήσεις κορυφώνονται με την 48ωρη απεργια ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ 19&20/10

Αναλυτικά ποιοί και πότε απεργούν:

Συνάντηση Παπανδρέου – Παπούλια και Υπουργικό Συμβούλιο σήμερα


Με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια θα συναντηθεί το μεσημέρι της Δευτέρας στις 12.30 ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, ενώ αργότερα, στις 16.30 θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο. Σε αυτό, αναμένεται να συζητηθούν όλες οι τρέχουσες εξελίξεις. Υπενθυμίζεται ότι η εβδομάδα που ξεκινάει, είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για την κυβέρνηση, καθώς τίθεται προς ψήφιση το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο φέρεται να έχει διχάσει την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Ήδη η Λουκά Κάτσελη έχει δηλώσει δημοσίως ότι θα καταψηφίσει διατάξεις του, ενώ και ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Θωμάς Ρομπόπουλος έχει δηλώσει ότι σκέφτεται είτε να παραιτηθεί από βουλευτής, είτε να ανεξαρτητοποιηθεί. Επίσης, αυτή την εβδομάδα, συνεδριάζει και το Eurogroup, το οποίο θα ασχοληθεί κατά κύριο λόγο με το θέμα της Ελλάδας.
Το απόγευμα της Κυριακής, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση συζητήθηκαν οι επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης εν όψει του Eurogroup της Παρασκευής, της Συνόδου Κορυφής στις 23 Οκτωβρίου και της G20 στις 3 και 4 Νοεμβρίου, καθώς σε αυτό το διάστημα αναμένεται να κατατεθεί η πρόταση -έστω και σε γενικές γραμμές- που προωθεί η Γερμανία για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ευρωζώνη, στην οποία θα περιλαμβάνεται και η πτυχή για το ελληνικό ζήτημα.
Σε αντίθεση με το γερμανικό σχέδιο που προβλέπει «κούρεμα» έως 50% για τα ελληνικά ομόλογα, η ελληνική πλευρά υποστηρίζει μια λύση κοντά στο 21%, που προέβλεπε η απόφαση της 21ης Ιουλίου.

eklogika.gr