Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Την Κυριακή ο Μανώλης Γλέζος στο Ξυλόκαστρο...


Η Πρωτοβουλία Πολιτών Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης (πλατεία) οργανώνει εκδήλωση την Κυριακή 2/10/2011 με θέμα:

"ΧΡΕΟΣ & ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ"
με ομιλητή το Μανώλη Γλέζο.

Η εκδήλωση θα γίνει στο θέατρο Άγγελος Σικελιανός στο Ξυλόκαστρο, στις 7:30μμ.

Λυμπερόπουλος: «Θα παλέψουμε μέχρι τελικής πτώσης»

 
Ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ, Θύμιος Λυμπερόπουλος, προειδοποίησε τον υπουργό ότι για να περάσει αυτό το σχέδιο νόμου, έτσι όπως το έχει εξαγγείλει, θα πρέπει πρώτα να περάσει πάνω από 50 χιλιάδες πτώματα.



Απόλυτα ειρηνική ήταν η συγκέντρωση που πραγματοποίησαν το πρωί οι ιδιοκτήτες Ταξί, μαζί με εργαζόμενους στις αστικές συγκοινωνίες, έξω από το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, στο πλαίσιο της απεργίας που πραγματοποιούν σήμερα, Τετάρτη.

Αντιπροσωπεία των ιδιοκτητών με επικεφαλής τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Θύμιο Λυμπερόπουλο, συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου, Αριστείδη Μπουρδάρα, ο οποίος, σύμφωνα με τον κ. Λυμπερόπουλο, τους διαβεβαίωσε ότι θα συνεχιστεί ο διάλογος με την πολιτική ηγεσία. «Ελπίζουμε να λένε αλήθεια αυτή τη φορά», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ), ο οποίος επανέλαβε ότι οι ιδιοκτήτες ταξί είναι αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι τελικής πτώσης για να ανατρέψουν αυτή την πολιτική, η οποία οδηγεί σε αφανισμό το επάγγελμά τους και χιλιάδες οικογένειες.

Ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ, μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση με τον κ. Μπουρδάρα, έθεσε τις εξής «κόκκινες γραμμές»:

- Να μπορεί να γίνεται μεταβίβαση της άδειας με νόμιμες διαδικασίες.

- Να παραμείνουν ως έχουν οι έδρες και να διευρυνθούν.

- Να μη δοθούν νέες άδειες.

- Όποια νομικά πρόσωπα δημιουργηθούν να γίνουν με βάση τις υπάρχουσες άδειες.

Ο κ. Λυμπερόπουλος τόνισε ότι αν οι ξενοδόχοι και άλλοι οικονομικοί παράγοντες, αναφέροντας τα ονόματα των κυρίων Αγγελόπουλου, Ανδρεάδη και Βασιλάκη, επιχειρήσουν να «στήσουν» εταιρίες με ταξί, θα φύγουν από την Ελλάδα και δεν θα μπορέσουν να τις λειτουργήσουν. Παράλληλα, προειδοποίησε τον υπουργό ότι για να περάσει αυτό το σχέδιο νόμου, έτσι όπως το έχει εξαγγείλει, θα πρέπει πρώτα να περάσει πάνω από 50 χιλιάδες πτώματα.

Επίσης, ανακοίνωσε ότι η Ομοσπονδία τους θα επιχειρήσει να έλθει σε επαφή με άλλες επαγγελματικές ομάδες, όπως δικηγόροι, φαρμακοποιοί, μηχανικοί, συμβολαιογράφοι και άλλοι, που θίγονται από την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους, ώστε να δημιουργήσουν ένα αρραγές και ισχυρό μέτωπο, για ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής, ή και αυτής της κυβέρνησης, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος ανακοίνωσε ότι αύριο το απόγευμα οι ιδιοκτήτες ταξί θα ξεκινήσουν από τα γραφεία του ΣΑΤΑ, θα κάνουν συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχεια πορεία προς τη βουλή.

Από την πλευρά του ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Ραγκούσης, σε χαιρετισμό του, πρόσφατα, στο συνέδριο του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου με θέμα «Απελευθέρωση Μεταφορών - ένας χρόνος μετά», επανέλαβε την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην πλήρη, συνολική και απόλυτη απελευθέρωση των οδικών - επιβατικών μεταφορών, τόσο στα ταξί όσο και στα φορτηγά. Ωστόσο, διευκρίνισε ότι η απελευθέρωση θα γίνει με κανόνες, που θα αποτρέπουν τη δημιουργία καρτέλ, θα χτυπούν αποφασιστικά τη μαύρη αγορά των αδειών, θα δίνουν ώθηση στην ανάπτυξη δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας όπως έχει δείξει η ευρωπαϊκή εμπειρία και θα βελτιώνουν την ποιότητα των υπηρεσιών προς όφελος των πολιτών.

Στο μεταξύ, οι ιδιοκτήτες ταξί κατήγγειλαν ότι τα ΚΤΕΛ Αττικής πραγματοποιούν δρομολόγια από την Αθήνα στο Αεροδρόμιο με εισιτήριο 5 ευρώ ανά επιβάτη. Από την πλευρά τους τα ΚΤΕΛ επιβεβαιώνουν την πληροφορία αυτή, υποστηρίζοντας ότι έχουν πάρει άδεια από την τροχαία για λόγους «κοινωνικού συμφέροντος». Ωστόσο, δεν επιβεβαιώθηκε άλλη καταγγελία μ σύμφωνα με την οποία ιδιωτικά λεωφορεία πραγματοποιούν δρομολόγια Σύνταγμα-Αεροδρόμιο, με κόμιστρο επίσης 5 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα δεν κινείται κανένα Μέσο Μαζικής Μεταφοράς, λόγω της απεργίας των εργαζομένων στο σύνολο των αστικών συγκοινωνιών της Αττικής, συμπεριλαμβανομένων και των τρένων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ενώ απεργία σήμερα και αύριο πραγματοποιούν οι ιδιοκτήτες ταξί. Τη Δευτέρα, τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ θα ακινητοποιηθούν για πάνω από 6 ώρες και συγκεκριμένα από τις 11 το πρωί έως τις 5 τα απόγευμα, προκειμένου οι εργαζόμενοι να πραγματοποιήσουν νέα Γενική Συνέλευση και να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η ενδεκάδα των ερυθρόλευκων κόντρα στην Άρσεναλ

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει στο Έμιρειτς την Άρσεναλ των πολλών απουσιών.
Οι ερυθρόλευκοι θέλουν στη 10η επίσκεψη τους στην Αγγλία να φύγουν με το θετικό αποτέλεσμα κάτι που δεν έχουν καταφέρει στο παρελθόν.
Η ήττα από την Μαρσέιγ στην πρεμιέρα των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, αναγκάζει τον Ολυμπιακό να ψάξει βαθμό ή βαθμούς στο Εμιρέιτς για να κρατήσει ζωντανό το όνειρο της πρόκρισης.
Ο Βαλβέρδε επιφύλασσε εκπλήξεις στην αρχική ενδεκάδα, αφού άφησε εκτός τον Αβραάμ Παπαδόπουλο και θα αγωνιστεί με φουλ επιθετικό σχήμα.
Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού: Κοστάντσο, Τοροσίδης, Χολέμπας, Μαρκάνο, Μέλμπεργκ, Φέισα, Ορμπάιθ, Ιμπαγάσα, Φουστέρ, Τζιμπούρ, Μιραλάς
Εκτός αποστολής έμεινε ο Παπάζογλου.
Στο άλλο ματς του ομίλου η Μαρσέιγ υποδέχεται την Ντόρτμουντ

Αγριάδες Τούρκων στο Αιγαίο! Εμπλοκές με ελληνικά μαχητικά



Τουρκικός τσαμπουκάς και στο Αιγαίο,σήμερα. Δεν έχει να κάνει με τον αριθμό των παραβιάσεων οι οποίες κινήθηκαν στον ίδιο περίπου αριθμό,αλλά με τον τρόπο που αντέδρασαν οι Τούρκοι πιλότοι.

Αντέδρασαν στην αναχαίτιση των Ελλήνων με αποτέλεσμα οι αερομαχίες μετά από πάρα πολύ καιρό εξελίχθηκαν σε εμπλοκές. Η ξαφνικά αγριάδα των Τούρκων πιλότων προβληματίζει αυτές τις ημέρες και δείχνει ότι το παιχνίδι έντασης των Τούρκων μεταφέρεται στο Αιγαίο.

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ του Onalert.gr

Η Άγκυρα παίζει το παιχνίδι των “κούφιων” απειλών θέλοντας να πείσει πρώτα τη τουρκική κοινή γνώμη κι έπειτα όλους του άλλους, ότι με την στρατιωτική ισχύ και με εκβιαστικό τρόπο θα επιβάλει τη θέλησή της στο θέμα των ερευνών στην Κύπρο.Το απαρχαιωμένο Πίρι Ρέϊς συνεχίζει τον πλου του νότια-νοτιοδυτικά της Κύπρου κινούμενο στο όριο ή λίγο εντός του οικοπέδου 12.

Η Άγκυρα παίζει το παιχνίδι των εντυπώσεων αξιοποιώντας τα τουρκικά ΜΜΕ,διαρρέοντας πληροφορίες και χάρτες που θέλουν το Πίρι Ρέϊς να κάνει έρευνες εντός του οικοπέδου 12. Ένας απ΄ αυτούς είναι και ο χάρτης της “Μιλιέτ”,που θέλει το Πίρι Ρέϊς να μπαίνει εντός του 12 για να κάνει έρευνες

Με ...χάρτες απειλούν οι Τούρκοι! Που "στέλνουν" το Πίρι Ρέϊς

 NEWSIT

Νέο σχέδιο «Εύρηκα» για τη μείωση του ελληνικού χρέους με πώληση ελληνικής περιουσίας



Νέο σχέδιο έξι σημείων με την κωδική ονομασία «Εύρηκα» για την ταχεία μείωση του ελληνικού χρέους χωρίς να πληγεί η Ευρώπη, αλλά με πώληση περιουσιακών στοιχεων του δημοσίου, αξίας 125 δις € προτείνει μια από τις τρεις μεγαλύτερες εταιρείες συμβούλων της Ευρώπης, η Roland Berger, η οποία θεωρείται ότι έχει ισχυρή επιρροή στη γερμανική κυβέρνηση. Το σχέδιο παρουσιάζει η γαλλική εφημερίδα La Tribune.
Όπως υποστηρίζει η εταιρεία συμβούλων, για να σωθεί το ευρώ απαιτείται λιτότητα, αλληλεγγύη αλλά και δημιουργικότητα.
Το σχέδιο της Roland Berger προβλέπει έξι σημεία για την αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης:

Πάγκαλος: Δεν έχω να πληρώσω το φόρο για τα ακίνητα, ας με συλλάβουν!



Αφού του αφαιρέθηκε ο τίτλος του επιτίμου δικηγόρου, φαίνεται πως ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος βάζει πλώρη για να γίνει επίτιμό μέλος του… κινήματος «δεν πληρώνω»! «Δεν έχω να πληρώσω, δεν μπορώ να πληρώσω, ας έρθει ο Βενιζέλος να με συλλάβει», είπε σε συνέντευξή του στο Mega, αναφερόμενος στο ειδικό τέλος για τα ακίνητα και περιέγραψε το… δράμα του, καθώς όπως είπε για να μπορέσει να πληρώσει τον φόρο θα πρέπει να πουλήσει ένα από τα ακίνητα που έχει στην κατοχή του!

Θα τεκμηριώνονται και η αποταμίευση και οι δαπάνες λέει ο Βενιζέλος



Ανακοίνωση με την οποία επιχειρεί να απαντήσει στις επικρίσεις που δέχεται μετά τις ανακοινώσεις για τις αλλαγές στη συλλογή αποδείξεων, εξέδωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος. Ο κ. Βενιζέλος, αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι θα πρέπει να τεκμηριώνονται το μέρος των εισοδημάτων που καταναλώνεται και που αποταμιεύεται. Επίσης, ο κ. Βενιζέλος, αναφέρει ότι η τεκμηρίωση «δεν θα αφορά μόνον τις κατηγορίες δαπανών που λαμβάνονται τώρα υπ’ όψιν για τις αποδείξεις, αλλά το σύνολο των οικογενειακών δαπανών (ηλεκτρική ενέργεια, φυσικό αέριο, ενοίκιο, δίδακτρα, κινητή τηλεφωνία, οικιακές υπηρεσίες, νομικές και ιατρικές υπηρεσίες, ταξίδια κοκ)».
Σημειώνεται ότι για το θέμα των αποδείξεων, η ΝΔ εξαπέλυσε επίθεση κατά του κ. Βενιζέλου αλλά και της κυβέρνησης γενικότερα (για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώ).
Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Βενιζέλου, έχει ως εξής:
«Έχει πολύ ενδιαφέρον το γεγονός ότι η ανακοίνωση της πρόθεσης του υπουργείου Οικονομικών να συλλάβει με απλές και πρακτικές κινήσεις τη φοροδιαφυγή και να περιορίσει την παραοικονομική δραστηριότητα, αντί να βρει την ενθάρρυνση των μέσων ενημέρωσης, προκάλεσε πλήθος πρώιμων αντιδράσεων.
Εάν η Ελλάδα θέλει να φύγει από την αδιέξοδη δημοσιονομική κατάσταση και να λειτουργήσει ως πραγματικό κράτος δικαίου, διαφάνειας και ισονομίας, πρέπει όλοι οι Έλληνες να συμφωνήσουμε γύρω από μερικές δυσάρεστες αλήθειες:
» Το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα ή καταναλώνεται ή αποταμιεύεται. Από τις έρευνες οικογενειακών προϋπολογισμών προκύπτουν οι αναγκαίες ενδείξεις για τα ποσοστά κατανάλωσης και αποταμίευσης, ανάλογα με το εισοδηματικό επίπεδο.
» Η ρύθμιση του νέου Εθνικού Φορολογικού Συστήματος θα είναι πολύ απλή: το σύνολο του εισοδήματος που καταναλώνεται πρέπει να τεκμηριώνεται με παραστατικά που θα καταχωρίζονται ηλεκτρονικά με ευθύνη του εκδότη ή του αποδέκτη τους.
» Αυτό δεν θα αφορά μόνον τις κατηγορίες δαπανών που λαμβάνονται τώρα υπ’ όψιν για τις αποδείξεις, αλλά το σύνολο των οικογενειακών δαπανών (ηλεκτρική ενέργεια, φυσικό αέριο, ενοίκιο, δίδακτρα, κινητή τηλεφωνία, οικιακές υπηρεσίες, νομικές και ιατρικές υπηρεσίες, ταξίδια κοκ).
» Το εισόδημα που τυχόν αποταμιεύεται πρέπει επίσης να δηλώνεται (καταθέσεις, τίτλοι, ακίνητα κοκ).
» Αυτός ο απλός κανόνας, σε συνδυασμό με τη γενικευμένη χρήση του ηλεκτρονικού χρήματος, θα αποκαταστήσει την πιο άγρια αδικία που υπάρχει στη χώρα μας σε βάρος μισθωτών και συνταξιούχων με χαμηλά εισοδήματα.
» Αν δεν παρέμβουμε δραστικά στις πρακτικές και τις νοοτροπίες της παραοικονομίας και της φοροδιαφυγής, όλα όσα αγωνιζόμαστε να κάνουμε για την αποκατάσταση της δημοσιονομικής ανεξαρτησίας της χώρας θα είναι μάταια.
» Μία τέτοια όμως παραδοχή είναι επικίνδυνη και αδιέξοδη. Για αυτό δεν θα την κάνουμε. Δεν το δικαιούμαστε απέναντι στις θυσίες, στις οποίες υποβάλλεται ο ελληνικός λαός και κυρίως απέναντι στα παιδιά μας».

Διευκρινίσεις για τις αποδείξεις και από τον Η. Πλασκοβίτη
Διευκρινίσεις για το θέμα των αποδείξεων έδωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Η. Πλασκοβίτης. Ο κ. Πλασκοβίτης, είπε ότι οι πολίτες θα πρέπει να συλλέξουν αποδείξεις μεγαλύτερης αξίας από το 25% του εισοδήματός τους, όπως προβλέπεται σήμερα προκειμένου να αποφύγουν το «πέναλτι» του 10% επί της διαφοράς, ξεκαθάρισε, όμως, ότι το ποσοστό αυτό δεν θα ανέρχεται στο 50% του εισοδήματος. Ο κ. Πλασκοβίτης, μιλώντας στον Σκάι, είπε πως το ποσοστό των αποδείξεων που θα πρέπει να συλλέξουν οι φορολογούμενοι, δεν έχει οριστεί ακόμη. Τόνισε ακόμη ότι μένει να οριστούν μια σειρά από θέματα γύρω από το μέτρο, όπως το περιεχόμενο των δαπανών που περιλαμβάνονται στις αποδείξεις, το απαραίτητο ποσοστό συλλογής τους επί του εισοδήματος, καθώς και το ποσοστό της πρόσθετης φορολόγησης στην περίπτωση που ο φορολογούμενος προσκομίσει αποδείξεις μικρότερης αξίας από αυτές που υποχρεούται. Σύμφωνα με τον κ. Πλασκοβίτη, όλα αυτά θα οριστικοποιηθούν στο νομοσχέδιο για το Εθνικό Φορολογικό Σύστημα που θα κατατεθεί τον Οκτώβριο στη Βουλή.
Το θέμα, σχετικά με το ποσό των αποδείξεων που θα πρέπει να συλλέξει κάθε φορολογούμενος, προέκυψε έπειτα από τα παραδείγματα που χρησιμοποίησε ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος κατά τη συνέντευξη Τύπου της Τρίτης. Συγκεκριμένα, ο κ. Βενιζέλος, αναφερόμενος σε φορολογούμενους με εισόδημα των 100.000 ευρώ και των 60.000 ευρώ, έκανε λόγο για υποχρέωση συλλογής αποδείξεων της τάξης των 60.000 ευρώ και 30.000 ευρώ αντίστοιχα, δηλαδή ποσοστά 60% και 50% επί του εισοδήματος…
Σε μια προσπάθεια να εξηγήσει τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, ο κ. Πλασκοβίτης είπε πως «δεν ήταν συγκεκριμένες αλλά ένα παράδειγμα». «Το ποσοστό θα είναι λογικό. Θα προκύπτει με στατιστικό τρόπο στην βάση της κατανάλωσης που κάνει ο μέσος φορολογούμενος», τόνισε σχετικά.

eklogika.gr

Πέτρος Τατούλης : «Αδιαπραγμάτευτη η ολοκλήρωση των οδικών αξόνων Τρίπολη – Καλαμάτα με τον περιμετρικό δακτύλιο της Καλαμάτας και Λεύκτρο –Σπάρτη »


«Είναι αδιαπραγμάτευτη για την Περιφέρεια Πελοποννήσου η ολοκλήρωση του φυσικού αντικειμένου του οδικού άξονα Τρίπολης – Καλαμάτας και Λεύκτρου – Σπάρτης εντός χρονοδιαγράμματος» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη συνάντηση εργασίας που πραγματοποίησε σήμερα με εκπροσώπους του ΜΟΡΕΑ στην έδρα της Περιφέρειας στην Τρίπολη. Εξίσου αδιαπραγμάτευτη, χαρακτήρισε ο περιφερειάρχης και την ολοκλήρωση της Περιμετρικής οδού της Καλαμάτας, η οποία εμπίπτει στις υποχρεώσεις της εταιρείας. Αίσθηση προκάλεσαν οι διευκρινίσεις που ζήτησε ο κ. Τατούλης σχετικά με την ανακοίνωση που αφορά την ένταξη του προβληματικού οδικού άξονα Παραδείσια – Τσακώνα τόσο στο ΕΣΠΑ με 57 εκατομμύρια ευρώ όσο και στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων με 47 εκατομμύρια ευρώ, γεγονός το οποίο χαρακτήρισε εξαιρετικά περίεργο Συγκεκριμένα, όσον αφορά το τμήμα Λεύκτρο – Σπάρτη, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ζήτησε να ενισχυθεί η Ε΄ Εφορία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων Σπάρτης, η οποία έχει επιφορτιστεί μεγάλο όγκο εργασιών, δεδομένων των 57 σημείων που χρήζουν παρέμβασης στο τμήμα αυτό. Παρεμβάσεις ζήτησε ο Περιφερειάρχης και στο ζήτημα της σήμανσης των οδικών αξόνων, με προτεραιότητα στους βασικούς προορισμούς, στον κόμβο της Σπάρτης, ο οποίος θα πρέπει να επανασχεδιαστεί προκειμένου να καλύψει αυξημένες μελλοντικές ανάγκες της Περιφέρειας και την εξέταση της δυνατότητας σύνδεσης του εν λόγω οδικού άξονα με τις Κολλίνες, όπου εξελίσσεται σημαντική επιχειρηματική δραστηριότητα και θα διευκολύνει τη μόχλευση του πρωτογενή τομέα της οικονομίας. Τέλος, ο κ. Τατούλης κάλεσε την εταιρεία να αναλάβει τις υποχρεώσεις της και να αποκαταστήσει άμεσα και στο μέγιστο δυνατό βαθμό τις βλάβες που έχει προξενήσει στους παράπλευρους δρόμους.

Ν.Δ.: Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ,δεν αντιλαμβάνεται το λειτούργημα του Αξιωματικού, και δυστυχώς επιβεβαιώνει πανηγυρικά τις δηλώσεις του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης ότι οι Έλληνες στρατιωτικοί είναι «το πλέον αντιπαραγωγικό τμήμα του Ελληνικού λαού».


Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Δράμας, κ. Μαργαρίτης Τζίμας και οι Αναπληρωτές υπεύθυνοι του Τομέα κ. Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, Βουλευτής Έβρου, κ. Στέφανος Γκίκας και κ. Γεώργιος Καραμαλίκης, με αφορμή τις διευκρινιστικές δηλώσεις του Υπουργού Εθνικής Άμυνας στα ΜΜΕ, σχετικά με τις νέες περικοπές στις συντάξεις των αποστράτων, και ιδιαίτερα των κάτω των 55 ετών που υπόκεινται σε περικοπές κατά 40%,  προέβησαν στην παρακάτω δήλωση: 



«Με τις δηλώσεις του ο αρμόδιος υπουργός, “κατηγοριοποιεί” και “διαχωρίζει”, με αντισυνταγματικό τρόπο, τους Έλληνες Απόστρατους Αξιωματικούς - προσδίδοντας μάλιστα στοιχεία ηλικιακού “ρατσισμού” - αφενός στους αποστρατευθέντες ευδόκιμα και αφετέρου  στους αποστρατευθέντες μετά από αίτηση αποστρατείας τους.
Μετά την επιβολή της επιπλέον Ειδικής Εισφοράς Αλληλεγγύης (ΛΑΦΚΑ) από 6-10% στους αποστράτους κάτω των 60 ετών, την απαγόρευση εργασίας τους στον ιδιωτικό τομέα, η ανάλγητη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, συνεχίζει με ρεβανσιστικό τρόπο την τιμωρία των αποστράτων κάτω των 55 ετών, οι οποίοι αποστρατεύτηκαν μετά από αίτησή τους, με επιπλέον περικοπή της σύνταξής τους κατά  40% (για το ποσό άνω των 1.000 ευρώ) 
Η απόφαση αυτή, εκτός των άλλων, περιέχει και οικονομικά παράδοξα, αφού για παράδειγμα, Αξιωματικός που αποστρατεύθηκε μετά από αίτησή του, με 32 ή 33 έτη υπηρεσίας και κατέβαλλε συνεπώς ασφαλιστικές εισφορές για 32 ή 33 έτη, τιμωρείται με περικοπή και δικαίωμα μικρότερης σύνταξης από συμμαθητή του Αξιωματικό που αποστρατεύθηκε “ευδόκιμα ή μη” με 30 έτη υπηρεσίας και ο οποίος κατέβαλλε σαφώς λιγότερες ασφαλιστικές εισφορές.
Οι Αξιωματικοί που αποστρατεύτηκαν μετά από αίτησή τους, άσκησαν ένα απολύτως  νόμιμο και συνταγματικό δικαίωμα, η δε αποστρατεία τους αποφασίστηκε από τα Ανώτατα Συμβούλια των Γενικών Επιτελείων. Το νόμιμο και συνταγματικό αυτό δικαίωμα απεδέχθη και ενέκρινε τόσο η στρατιωτική, όσο και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, καθώς και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών.
Τώρα τα στελέχη αυτά που επί δεκαετίες υπηρέτησαν με σθένος και αυτοθυσία την Πατρίδα αλλά και οι οικογένειές τους, καταδικάζονται σε οικονομικό μαρασμό, φτώχεια και ανέχεια.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αποκάλυψε το πραγματικό της πρόσωπο, αποκάλυψε την αχαριστία στον υπερθετικό βαθμό, αποκάλυψε ότι Μόνον σε τέτοιους «αντιπαραγωγικούς» αξίζει τέτοια αήθη συμπεριφορά.
Η Νέα Δημοκρατία καλεί την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στον άδικο και ακατανόητο, “ρατσιστικό” διαχωρισμό των Ελλήνων απόστρατων Αξιωματικών και δεσμεύεται να αποκαταστήσει το κύρος των στελεχών των Ενόπλων μας Δυνάμεων».


Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος ...Θεωρούν τα υπουργεία τσιφλίκι τους και το αποδεικνύουν έμπρακτα. Κάνουν, ταυτόχρονα, την προπαγάνδα μέσο πολιτικής, διαγράφοντας κάθε αντίθετη άποψη


Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ν. Ευβοίας, κ. Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:



«Θεωρούν τα υπουργεία τσιφλίκι τους και το αποδεικνύουν έμπρακτα. Κάνουν, ταυτόχρονα, την προπαγάνδα μέσο πολιτικής, διαγράφοντας κάθε αντίθετη άποψη.
Χθες το πρωί, μετείχα σε συζήτηση με τον υφυπουργό κ. Τόλκα στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα Mega». Το απόγευμα, ο κ. υφυπουργός έδωσε για δημοσιοποίηση στο ΑΠΕ πεντασέλιδο κείμενο στο οποίο καταγράφονταν τα όσα είπε, αλλά με διεγραμμένες τις δικές μου παρεμβάσεις. Αποτέλεσμα, να δημιουργούνται αμφιβολίες για όσα ανέφερα. Και αυτό δεν είναι δικαίωμά του. Είναι αυθαιρεσία που συνιστά κατάφορη παραβίαση κάθε κανόνα δεοντολογίας. Είναι γραπτή απόδειξη της «αγάπης» που έχει η κυβέρνηση στην προπαγάνδα.
Προφανώς, ο αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος αρέσκεται στους μονολόγους και τη διαγραφή κάθε διαφορετικής άποψης. Δεν μπορεί, ωστόσο, να λησμονεί ότι τη συνδρομή του Υπουργείου του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων την πληρώνει ο ελληνικός λαός και όχι ο ίδιος ή το κόμμα του.
Αντιθέτως, μάλιστα! Οφείλουν να διασφαλίζουν την πλήρη ενημέρωση των πολιτών, αλλά και των ξένων Μέσων που παρακολουθούν το ΑΠΕ.
Σε κάθε περίπτωση, οι πρακτικές τους αυτές αποδεικνύουν ότι, για το ΠΑΣΟΚ, η ουσιαστική παραποίηση αποτελεί όπλο πολιτικής. Φοβούνται την άλλη άποψη και την “κόβουν”. Τρομοκρατούν τους πολίτες, ενώ είναι οι ίδιοι τρομοκρατημένοι».

Θεόδωρος Σκυλακάκης ...Ο κ. Βενιζέλος οραματίζεται το "μεγάλο αδελφό" του Όργουελ...

Ο υπεύθυνος του Τομέα Οικονομίας και Οικονομικών της Δημοκρατικής Συμμαχίας, ευρωβουλευτής, Θεόδωρος Σκυλακάκης , έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:


«Ο κ. Βενιζέλος οραματίζεται το "μεγάλο αδελφό" του Όργουελ, αλλά δεν το έχει επεξεργαστεί ακόμα ικανοποιητικά. Η φοροδιαφυγή οφείλεται στην απόκρυψη φορολογητέας ύλης. Η "μεγαλοφυής" ιδέα των ισοσκελισμένων φορολογικών δηλώσεων, θα οδηγήσει σε καταδίωξη  όσων δηλώνουν περισσότερα, οι οποίοι θα έχουν να εξηγήσουν που πήγαν τα χρήματά τους και θα προμηθεύονται αποδείξεις από τους φοροφυγάδες, στους οποίους περισσεύουν οι αποδείξεις, αφού κρύβοντας εισόδημα ξοδεύουν πιο πολλά από όσα δηλώνουν. Έτσι οι τελευταίοι όχι μόνο θα φοροδιαφεύγουν, αλλά θα παίρνουν και προμήθεια για τις αποδείξεις τους, από τους ειλικρινείς.
Το πρόβλημα της φοροδιαφυγής οφείλεται στους υψηλούς φορολογικούς συντελεστές και στην οργανωμένη διαφθορά στον φοροεισπρακτικό μηχανισμό. Αντί να αντιμετωπίσει το πραγματικό πρόβλημα, ο υπουργός Οικονομικών θέλει να αντιμετωπίσει τη φοροδιαφυγή καταδιώκοντας απηνώς τους ειλικρινείς φορολογουμένους και προσφέροντας εν τω μεταξύ περαιώσεις αμνηστίες στους φοροφυγάδες. Πρόκειται για παγκόσμια πρωτοτυπία. Η καταδίωξη όσων δηλώνουν το εισόδημά τους θα οδηγήσει σε περισσότερους φοροφυγάδες και μεγαλύτερη φοροδιαφυγή.

ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙ​ΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚ​Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Οι εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη των 9μελών Διοικητικών Συμβουλίων των Τοπικών Οργανώσεων - Ομάδων Πρωτοβουλίας της Δημοκρατικής Συμμαχίας, θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 2 Οκτωβρίου από τις 10.00 έως τις 19.00, στα κατά τόπους γραφεία κινήματος.
Δικαίωμα συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία έχουν όλα τα μέλη της Δημοκρατικής Συμμαχίας, τα οποία εγγράφονται έως και την ημέρα της διεξαγωγής των εκλογών.

Ο Παναγιώτης Νίκας πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, εξελέγη και είναι ο πρώτος πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου, με 12 ψήφους υπέρ και 8 λευκά ψηφοδέλτια.
Αντιπρόεδρος εξελέγη ο Δήμαρχος 'Αργους - Μυκηνών, Δημήτρης Καμπόσος. Ο Δήμαρχος Τρίπολης, Γιάννης Σμυρνιώτης, που είχε αναδειχθεί πρώτος σε ψήφους σύμβουλος της ΠΕΔ κατά τις εκλογές που διεξήχθησαν για την ανάδειξη του διοικητικού συμβουλίου, εξελέγη γενικός γραμματέας της ΠΕΔ.

moriasnews.gr

Κώστας Κόλλιας: «Σε νευρική κρίση η κοινωνία από την αλλοπρόσαλλη πολιτική της Κυβέρνησης»

Με αφορμή την εξαγγελία νέου νομικού πλαισίου για τις αποδείξεις από τον Υπουργό Οικονομικών, ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

«Είναι φανερό ότι αυτή η Κυβέρνηση δεν έχει αποφασίσει αν θέλει να στείλει μια ολόκληρη κοινωνία στο πτωχοκομείο ή στο τρελοκομείο. Τα μέτρα που ανακοινώνονται κάθε εβδομάδα, ακυρώνοντας το ένα το άλλο, έχουν βάλει τους πολίτες να τρέχουν πίσω από τις αλλοπρόσαλλες πολιτικές του εκάστοτε Υπουργού. Είναι η τέταρτη φορά μέσα σε ένα χρόνο που αλλάζει το θεσμικό πλαίσιο για τις αποδείξεις. Πριν ένα χρόνο, με αιχμή του δόρατος την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, οι φορολογούμενοι με εισόδημα άνω των 6.000 ευρώ έπρεπε να συγκεντρώνουν αποδείξεις τουλάχιστον ίσες με το 25% του εισοδήματός τους. Αν υπερέβαιναν αυτό το ποσοστό δικαιούνταν μπόνους. Όπως ήταν αναμενόμενο, τα εκκαθαριστικά με επιστροφή φόρου πολλαπλασιάστηκαν και η Κυβέρνηση συνειδητοποίησε ότι, αντί για το όφελος που προσδοκούσε, είχε ζημία. Έτσι, στα μισά του οικονομικού έτους, αποφάσισε ότι η επιστροφή φόρου δεν θα ισχύσει, αλλά οι αποδείξεις θα μετρούν μόνο για την κατοχύρωση του αφορολόγητου. Τώρα, αφού άλλα φορομπηχτικά μέτρα απέτυχαν, μετατρέπει τη συλλογή αποδείξεων από ένα μέτρο δήθεν για την πάταξη της φοροδιαφυγής σε ένα ακόμη μέτρο είσπραξης.

Τρεις μήνες πριν το τέλος του οικονομικού έτους, ο Υπουργός Οικονομικών ζητά από τους πολίτες να εξασφαλίσουν αποδείξεις από κατανάλωση ίσες έως το 60% του μικτού τους εισοδήματος. Και φυσικά όχι για να πάρουν μπόνους, ούτε για να κατοχυρώσουν αφορολόγητο, αλλά για να αποφύγουν την φορο-τιμωρία του 10% επί της διαφοράς. Πολίτες που είχαν συγκεντρώσει το απαιτούμενο 25%, πρέπει σε τρεις μήνες να τρέξουν για να διασφαλίσουν το υπόλοιπο 25%. Νοικοκυριά που έχουν εξαντλήσει ήδη τον ετήσιο προϋπολογισμό τους σε λογαριασμούς, τόκους δανείων, ασφάλειες, φροντιστήρια, τώρα θα πρέπει να βρουν και περίσσευμα για να αποφύγουν επιπλέον χαράτσι. Άνεργοι που έχασαν το εισόδημά τους  ή εργαζόμενοι με επισφαλή θέση, που προσπαθούν να κάνουν οικονομία, θα τιμωρηθούν επειδή δεν είναι σε θέση να καταναλώσουν.

Και είναι βέβαιο ότι δεν μπορούν να καταναλώσουν. Ένας μισθωτός με 30.000 ευρώ μεικτό εισόδημα, μετά τη μείωση του αφορολογήτου στις 5.000 ευρώ, θα πληρώσει φόρο 8.000 ευρώ. Για τις εισφορές αλληλεγγύης και ανεργίας, θα πληρώσει ακόμη περίπου 1.000 ευρώ. Από την κατάργηση των φοροαπαλλαγών, τις αυξήσεις στους φόρους στα ακίνητα και τα αυτοκίνητα θα έχει επιπλέον επιβάρυνση. Όμως οι αποδείξεις που θα πρέπει να προσκομίσει υπολογίζονται επί του μικτού εισοδήματος, είναι δηλαδή 15.000 ευρώ. Από αυτές αποκλείονται οι αποδείξεις από ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, τηλέφωνο και εισιτήρια μεταφοράς. Οι δόσεις του στεγαστικού, το ενοίκιο, οι ιατρικές δαπάνες, τα δίδακτρα και τα ασφάλιστρα, που καταργούνται ως φοροαπαλλαγές, κανείς να ξέρει εάν θα συνυπολογίζονται στις αποδείξεις. Ας μας πει ο κύριος Υπουργός των Οικονομικών πώς ένας μισθωτός με καθαρό εισόδημα 20.000 ευρώ θα κάνει τζίρο 15.000 ευρώ στην αγορά;

Αυτή η Κυβέρνηση έχει πάρει διαζύγιο είτε από την κοινή λογική είτε από την ειλικρίνεια. Διότι είτε ονειρεύεται ένα ξαφνικό τσουνάμι άπορων καταναλωτών να κατακλύζει τα μαγαζιά, είτε δεν μας αποκαλύπτει τους πραγματικούς της σκοπούς, που είναι να υποχρεώσει για μια ακόμη φορά τους έντιμους φορολογούμενους να πληρώσουν το μάρμαρο. Όλοι καταλαβαίνουμε ότι ισχύει το δεύτερο. Αυτή η Κυβέρνηση δεν είναι αφελής, είναι επικίνδυνη.»


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΩΝ ΑΡΧΑΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΙΚΥΩΝΑΣ ¨Ο ΕΠΙΓΕΝΗΣ¨


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ
ΑΡΧΑΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΙΚΥΩΝΑΣ
«Ο ΕΠΙΓΕΝΗΣ»

Κλεισθένους 70  ΚΙΑΤΟ ΤΚ 20200

τηλέφωνο : 7007000300
κινητό : 6973403010
FAX: 7007000600


26/9/2011
2η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
 ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Καλούνται τα μέλη του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΩΝ ΑΡΧΑΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΣΙΚΥΩΝΑΣ                   ¨Ο ΕΠΙΓΕΝΗΣ¨ σε Γενική Συνέλευση στην έδρα του Συλλόγου μας την:


Κυριακή 2/10/2011 στις 10 το πρωί,
στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Σικυωνίων,
Κλεισθένους 57, στο Κιάτο.

Τα θέματα της Συνέλευσης θα είναι τα ακόλουθα:
        Εκτίμηση των σημερινών δεδομένων σε ότι αφορά τους στόχους του Συλλόγου μας
         Αποτίμηση της μέχρι σήμερα δράσης μας την τελευταία διετία.
        Ενημέρωση για τα οικονομικά του Συλλόγου.
        Διαμόρφωση ολοκληρωμένης πρότασης που αφορά την δημιουργία φορέα διαχείρισης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς στα πλαίσια του Δήμου Σικυωνίων.
         Διαμόρφωση πρότασης σχετικά με  την καθιέρωση Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος με έδρα την Σικυώνα.
Την ημέρα της Συνέλευσης θα δοθεί η  δυνατότητα άμεσης αποδοχής αιτήσεων εγγραφής νέων μελών στον Σύλλογο μας.

                                                  Για το Διοικητικό Συμβούλιο


                            Ο πρόεδρος              Η Γεν. Γραμματέας
                Γιάννης Γεωργόπουλος      Γεωργία Αλαφάκη

H κόρη του τέως βασιλιά Θεοδώρα, ποζάρει σαν star του σινεμά!

Δες φωτογραφίες!

Πριν λίγους μήνες, η κόρη του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και της Άννας Μαρίας, Θεοδώρα, περπατούσε στο κόκκινο χαλί του Χόλυγουντ για τις ανάγκες της ταινίας της, με τίτλο ''Crimson Tear''.

Τώρα επανέρχεται σέξυ όσο ποτέ με συνέντευξη και φωτογράφιση για το περιοδικό Hello. H Θεοδώρα ποζάρει για το περιοδικό, φορώντας ρούχα "Western chic"! H φωτογράφιση έγινε στην έρημο της Καλιφόρνια, σε ένα εγκαταλελειμμένο λατομείο.

Διάβασε περισσότερα και δες φωτογαφίες στο TLIFE

Διαβάστε περισσότερα στο TLife.gr

newsit.gr/

Παρελθόν από την Κόρινθο ο Γιώργος Μαργιόλης - Σήμερα η "ρεβάνς" στην Κ Αχαία με την Αχαική

Την πόρτα της εξόδου από την Κόρινθο άνοιξε ο Γιώργος Μαργιόλης. Ο 32χρονος αμυντικός μέσος είχε συμφωνήσει με την ομάδα του Ισθμού το καλοκαίρια, όμως μία διαφωνία με τη διοίκηση τον οδήγησε στην έξοδο, μια και τις τελευταίες ημέρες δεν συμμετέχει στις προπονήσεις.
Ο Μαργιόλης, ο οποίος έχει αγωνισθεί στην Αʼ Εθνική με τη φανέλα του Πανηλειακού, ενώ έχει περάσει ακόμη από Χανιά, Καβάλα, Ο.Φ. Ιεράπετρας, ΠΑΟ Βάρδας, Θήβα, Άγιο Δημήτριο, Αχαρναϊκό, Αταλάντη, ΠΑΟ Ρουφ, Ατρόμητο Λάππα, αλλά και από Κύπρο και συγκεκριμένα από την Δόξα Κατωκοπιάς είχε αποκτηθεί από τον Τηλυκράτη Λευκάδας.
Φιλικό παιχνίδι δίνει σήμερα Τετάρτη  η Κόρινθος. στην Κάτω Αχαγιά, όπου και θα αντιμετωπίσει την Αχαϊκή.  Ο αγώνας αποτελεί «ρεβάνς» του φιλικού που έγινε πριν λίγες ημέρες , στην Κορινθο, όπου η "Μπάρτσα" είχε επικρατήσει με σκορ 2 - 1 της  Αχαϊκής.
Το τεχνικό τιμ του συλλόγου θα έχει την ευκαιρία να «τσεκάρει» , εκ νέου σήμερα , την αγωνιστική κατάσταση των ποδοσφαιριστών και αναμένεται να υπάρξουν δοκιμές σε σχήματα και πρόσωπα.

Πώς διαμορφώνονται οι τρεις εθνικές κατηγορίες

Δείτε ποιες ομάδες θα παίξουν στα τρία επαγγελματικά πρωταθλήματα μετά τις τελευταίες εξελίξεις με τις αδειοδοτήσεις που δεν έδωσε η ΕΕΑ.
Το... μπάχαλο στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο συνεχίζεται με την Super League να έχει ακόμα Ομάδα Α και Ομάδα Β και τις επόμενες δύο κατηγορίες να μην έχουν καν ξεκινήσει. Είχαμε χθες και την πτώση στη Δ' Εθνική του Ηρακλή και άλλων 8 ομάδων, ενώ αναμένουμε και την υπόθεση με τις νέες διώξεις σε ΟΦΗ, ΠΑΣ, Αστέρα και άλλους συλλόγους.
Με βάση λοιπόν τα τωρινά δεδομένα το Sport24.gr σας παρουσιάζει ποιες ομάδες έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις τρεις εθνικές κατηγορίες.
Στην Super League έχουμε την εκκρεμότητα των δύο ομάδων που θα πάρουν τις θέσεις των Ολυμπιακού Βόλου και Καβάλα.

Εκτός από συνιδιοκτήτης στα σπίτια μας ... και διαχειριστής των χρημάτων μας!


Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Βρούτσης, αναφερόμενος στα όσα είπε ο κ. Βενιζέλος για τις αποδείξεις, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο κ. Βενιζέλος αποφάσισε και διέταξε!!!
Εκτός από συνιδιοκτήτης στα σπίτια μας, να γίνει και διαχειριστής των χρημάτων μας!
Και μάλιστα, να επιβάλει βαριά πρόστιμα, σε όλους όσους αποταμιεύσουν και δεν καταναλώσουν.  Τελικά, το μόνο που δεν χρειάζεται “απόδειξη” είναι η ανεπάρκεια, η ανικανότητα και η αναλγησία της κυβέρνησης.   Σε βάρος μιας κοινωνίας που έχει περάσει προ πολλού τα όρια αντοχής της».


Ο υπουργός Οικονομικών μιλά πρώτα και σκέπτεται μετά

Από το γραφείο Τύπου του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο υπουργός Οικονομικών μιλά πρώτα και σκέπτεται μετά. Γι αυτό και τις χθεσινές ανακοινώσεις του, σχετικά με τις αποδείξεις, αναγκάστηκε στη συνέχεια να "μαζέψει" ο Γενικός του Γραμματέας. Γι αυτό και έδιωξε πρώτα την τρόικα και μετά προχώρησε σε διπλά και τρίδιπλα μέτρα για την πείσει να γυρίσει πίσω. Γι αυτό και τα μέτρα που εξαγγέλλει είναι σπασμωδικά, αλλοπρόσαλλα και άδικα. Γι αυτό και έχουμε φτάσει στο δέκατο μήνα του 2011 και ακόμη κανείς δεν ξέρει πώς θα φορολογηθούν τα εισοδήματα του 2011.
Απέναντι στην ανικανότητα της κυβέρνησης και τους λαγούς με πετραχήλια που υπόσχεται η αντιπολίτευση, η Δημοκρατική Συμμαχία προτείνει έναν τολμηρό, αλλά ρεαλιστικό εναλλακτικό δρόμο.
Δραστική περικοπή των δημόσιων δαπανών με παράλληλη  φορολογική μεταρρύθμιση που θα στηρίζεται σε λιγότερους  και μικρότερους φόρους που θα πληρώνονται από όλους.
Mε ενιαίο φορολογικό συντελεστή στο 20% και δραστική καταπολέμηση της φοροδιαφυγής μέσα από έναν νέο μηχανισμό που θα ελέγχει κυρίως ηλεκτρονικά και θα απαρτίζεται από νέους μη μόνιμους υπαλλήλους .Οι προτάσεις αυτές, σε συνδυασμό με βοήθεια από την Ευρώπη για νέες επενδύσεις και εγγύηση των επενδύσεων, μπορεί να δώσουν και πάλι ελπίδα στην ελληνική οικονομία και τους Έλληνες».

Ο υπεύθυνος του Τομέα Οικονομίας και Οικονομικών της Δημοκρατικής Συμμαχίας, ευρωβουλευτής, Θεόδωρος Σκυλακάκης , έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:


«Η ανακοίνωση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στην ομιλία του σήμερα στο Ευρωκοινοβούλιο, για τη δημιουργία με πρωτοβουλία της Επιτροπής ενός μηχανισμού εγγύησης των ιδιωτικών επενδύσεων στην Ελλάδα, είναι εξαιρετικά σημαντική.
Δίνει ελπίδα σε χιλιάδες ανέργους, που χωρίς επενδύσεις δεν μπορούν να βρουν δουλειά. Δίνει ελπίδα στις επιχειρήσεις, που χωρίς εγγυήσεις δεν μπορούν να βρουν χρηματοδότηση, λόγω του κινδύνου χρεοκοπίας της χώρας και έχουν παγώσει κάθε νέα ιδιωτική οικονομική δραστηριότητα.
Οι Ευρωπαίοι Φιλελεύθεροι, μετά από πρόταση της Δημοκρατικής Συμμαχίας, πρότειναν ήδη από τον Ιούνιο τη λύση αυτή και την προώθησαν μαχητικά στα Ευρωπαϊκά όργανα.
Με τις όποιες δυνάμεις μας, προωθούμε με σοβαρότητα, ρεαλισμό και αποτελεσματικότητα, τα πραγματικά συμφέροντα της Ελλάδας στην Ευρώπη. Μακάρι να έκαναν το ίδιο κυβέρνηση και αντιπολίτευση. Με την ανικανότητα και την ανευθυνότητά τους, σπατάλησαν δυστυχώς την αξιοπιστία της Ελλάδας στην Ευρώπη».

Ζητούν από την Κ. Φαρμάκη να παραιτηθεί από το αξίωμα του βουλευτή - Η βουλευτής «κατάφερε» να ξεσηκώσει τους πολίτες!!!

ΠΗΓΗ : Korinthian News

Από την Ανοιχτή Συνέλευση πλατείας «Περιβολάκια» Κορίνθου αναφέρεται:
«Επιθετική συμπεριφορά κατά ειρηνικής διαμαρτυρίας πολιτών για την προκλητική και υποκριτική παρουσία της Βουλευτού Κατ. Φαρμάκη σε εκδήλωση στην Κόρινθο.

Έτοιμος για πτήση στο «Εμιρέιτς» Καλή τύχη Θρύλε!

Να σπάσει αρνητική παράδοση εννέα αγώνων σε αγγλικό έδαφος θα επιδιώξει ο Ολυμπιακός μέσα στο Λονδίνο απέναντι στην Άρσεναλ (21:45, ΝΕΤ) για τη 2η αγωνιστική των ομίλων του Champions League. Ο Ερνέστο Βαλβλερδε έχει καταστρώσει τα πλάνα του έτσι ώστε η ομάδα του να «καταστρέψει» το γρήγορο παιχνίδι των «κανονιέρηδων» γι’ αυτό και έχει δώσει μεγάλο βάρος στον άξονα. Ο Βάσκος προπονητής θα παρατάξει τους πρωταθλητές Ελλάδας με το 4-4-1-1 και δεν θέλει σε καμία περίπτωση ο αντίπαλος να πιάσει ρυθμό.

Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Κοστάντσο, ο οποίος θα έχει μπροστά του τους Μέλμπεργκ, Παπαδόπουλο, Μαρκάνο (αριστερά) και Τοροσίδη (δεξιά). Στη μεσαία γραμμή θα ξεκινήσει ο Μακούν και ένας εκ των Ορμπάιθ και Μοντεστό μετά το ξαφνικό πρόβλημα του Γάλλου. Δεξιά θα παίξει ο Μιραλάς, αριστερά ο Αμπντούν και ο Ιμπαγάσα θα έχει ελεύθερο ρόλο πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Τζιμπούρ.

Στον «ερυθρόλευκο» πάγκο θα κάθονται οι Μέγερι, Ποτουρίδης, Παπάζογλου, Χολέμπας, Φέισα, Πάντελιτς και Φουστέρ. Εκτός αποστολής έχουν μείνει οι Γιέστε, Φετφατζίδης και Μανιάτης.

Από την άλλη πλευρά ο Αρσέν Βενγκέρ θα παρατάξει την Άρσεναλ με 4-3-3 και αναμένεται να κάνει αλχημείες στην ενδεκάδα λόγω των πολλών απουσιών. Οι έντεκα που θα ξεκινήσουν είναι οι Σέζνι, Μερτεσάκερ, Σονγκ, Γκιμπς, Σανιά, Φρίμπονγκ, Ράμσεϊ, Αρτέτα, Τσαμπερλέιν, Αρσάβιν και Φαν Πέρσι.
---------
Αισιόδοξος για την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Άρσεναλ εμφανίστηκε ο Τζαμέλ Αμπντούν ο οποίος τόνισε ότι η ομάδα του είναι πλέον πιο έτοιμη σε σχέση με το ματς απέναντι στη Μαρσέιγ.

Απολογούνται για τα “στημένα” Αστ. Τρίπολης, ΠΑΣ Γιάννινα και ΟΦΗ

Η πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λιγκ κάλεσε σε απολογία την Παρασκευή (13:00) τους προέδρους των τριών ομάδων.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:
Α) ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης, Γ.Μποροβήλο (Πρόεδρο): "Βάσει των αναφερομένων στην από 22/9/2011 πειθαρχική δίωξη του Ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα της ΕΠΟ, η οποία σας συγκοινοποιείται, καλείσθε ενώπιον μας την Παρασκευή, 30-9-2011 και ώρα 13:00, προς απολογία για όσα περιλαμβάνονται στην ως άνω πειθαρχική δίωξη".
Β) ΠΑΕ ΟΦΗ, Η.Νυχτάρη (Μεγαλομέτοχο και αφανή ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΟΦΗ), Ν.Μαχλά (Πρόεδρο): "Βάσει των αναφερομένων στην από 22/9/2011 πειθαρχική δίωξη του Ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα της ΕΠΟ, η οποία σας συγκοινοποιείται, καλείσθε ενώπιον μας την Παρασκευή, 30-9-2011 και ώρα 13:00, προς απολογία για όσα περιλαμβάνονται στην ως άνω πειθαρχική δίωξη".
Γ) ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, Γ.Χριστοβασίλη (Πρόεδρο): "Βάσει των αναφερομένων στην από 22/9/2011 πειθαρχική δίωξη του Ποδοσφαιρικού Εισαγγελέα της ΕΠΟ, η οποία σας συγκοινοποιείται, καλείσθε ενώπιον μας την Παρασκευή, 30-9-2011 και ώρα 13:00, προς απολογία για όσα περιλαμβάνονται στην ως άνω πειθαρχική δίωξη".
Εξάλλου, η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή κάλεσε σε απολογία (για την Πέμπτη 29/09/2011 και ώρα 13:00) τις παρακάτω ΠΑΕ στο πλαίσιο των αγώνων της 4ης αγωνιστικής.
Αναλυτικά:
Α) ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΕ Ατρόμητος Αθ.
*Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 14 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.
Β) ΠΑΕ Ολυμπιακός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Εργοτέλης Δ.Ενωσις - ΠΑΕ Ολυμπιακός.
*Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 14 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.
Γ) ΠΑΕ Παναιτωλικός: Για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της καθώς επίσης και για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Παναιτωλικός-ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα.
*Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.
Δ) ΠΑΕ ΠΑΟΚ: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ ΠΑΟΚ-ΠΑΕ ΑΕΚ.
*Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ".

«Δεν τα φάγατε όλοι μαζί» αναγνωρίζει η Μέρκελ

Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων διαπραγματεύσεων για το ελληνικό «πακέτο» αφήνει η Γερμανίδα καγκελάριος
Το σεβασμό της στην πλειονότητα των Ελλήνων που πληρώνουν χωρίς να έχουν φταίξει εκφράζει σε συνέντευξή της στην κρατική τηλεόραση (ΝΕΤ) η Άνγκελα Μέρκελ. Άφησε δε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν νέες διαπραγματεύσεις όσον αφορά το δεύτερο πακέτο βοήθειας στην Ελλάδα, ύψους 109 δισ. ευρώ το οποίο θα εξαρτηθεί όπως τόνισε από τα αποτελέσματα της έκθεσης της τρόικας.
Εκφράζω το σεβασμό μου στους πολλούς ανθρώπους στην Ελλάδα,οι οποίοι χωρίς να έχουν καμία ανάμειξη στο μεγάλο χρέος βρίσκονται τη στιγμή αυτή αντιμέτωποι με πάρα πολύ δύσκολους καιρούς" είπε και πρόσθεσε πως "το φάρμακο δεν είναι λάθος" επισημαίνοντας ωστόσο ότι το πρόγραμμα "δεν απευθύνεται στους μεμονωμένους ανθρώπους, δεν αφορά μόνο περικοπές...γνωρίζω ότι γίνονται απεργίες, αλλά ανεξάρτητα αν πρόκειται για τους μεταφορείς, τους οδηγούς ταξί ή άλλα επαγγέλματα, είναι αναγκαίο, αν θέλει να επιβιώσει κανείς στην εσωτερική ευρωπαϊκή αγορά. Πιστεύω ότι θα προσδώσει κύρος. Η ιδιωτικοποίηση δημοσίων επιχειρήσεων πιστεύω ότι μπορεί να να οδηγήσει σε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης".
Αναφερόμενη στην κριτική που της ασκείται όσον αφορά στα μέτρα που επιβάλλονται στη χώρα μας, παραδέχθηκε ότι: "Ισως υπήρξα μερικές φορές πολύ αυστηρή και ορισμένοι άνθρωποι στην Ελλάδα με θεωρούν υπεύθυνη για το γεγονός ότι η χώρα αναγκάστηκε να λάβει αυστηρά μέτρα. Είμαι αναγκασμένη να ζήσω με αυτά. Ακόμη και στη Γερμανία με βρίζουν" είπε και τόνισε πως "όλα γίνονται για το καλό της Ελλάδας" υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι θέλει η χώρα μας να παραμείνει στην ευρωζώνη και πως την θέλει δυνατή.

Η Μέρκελ στη συνέντευξη που παραχώρησε στη ΝΕΤ και μέρος της δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα τα "ΝΕΑ", εξέφρασε τη απογοήτευσή της για την αποχώρηση της τρόικας από την Αθήνα και την μη επίτευξη των συμφωνηθέντων στόχων από την ελληνική κυβέρνηση λέγοντας:
"Είμαστε βεβαίως απογοητευμένοι από το γεγονός ότι οι αριθμοί τον Σεπτέμβριο είναι, καθώς φαίνεται, διαφορετικοί από αυτούς που αναμέναμε. Και γι΄αυτό θα πρέπει να περιμένουμε τι θα διαπιστώσει η αποστολή των ειδικών, η τρόικα και τι θα πει σχετικά με το εάν θα πρέπει να υπάρξουν εκ νέου διαπραγματεύσεις ή όχι. Το επιθυμητό για εμάς θα ήταν τα νούμερα να μείνουν όπως τα ξέραμε, αλλά δεν μπορώ να προτρέχω προτού έχουμε το αποτέλεσμα της τρόικας. Απογοητευτήκαμε όλοι από το γεγονός ότι η τρόικα αποχώρησε από την Ελλάδα,αλλά τώρα η τρόικα επιστρέφει και έχω την εντύπωση ότι η ελληνική κυβέρνηση θέλει πολύ να συνεχίσει τη συνεργασία μαζί της".
Ακόμη αναφέρθηκε και στο κτηματολόγιο λέγοντας ότι αυτό δεν βρίσκεται στην κατάσταση που θα έπρεπε να είναι, ενώ για τον φοροεισπρακτικό μηχανισμό στην Ελλάδα είπε ότι αυτός λειτουργεί πλημμελώς.
"Η Ελλάδα δεν έχει απορροφήσει το 70%τ των κονδυλίων που δικαιούται έως το 2013 από διαρθρωτικά ταμεία και ζητήθηκε η βοήθεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής' είπε και πρόσθεσε ότι ο Χορστ Ράιχενμπαχ βρίσκεται στην Ελλάδα για να προσφέρει βοήθεια όσον αφορά στην απορρόφηση των κονδυλίων, "επειδή όλοι θέλουμε να αποκτήσει ανάπτυξη η Ελλάδα και να έχει προοπτική".
enet.gr

Η νύχτα των κεραυνών

Αν αναρωτιέται κανείς πού κρύβεται ο Δίας τα τελευταία 2.000 χρόνια, ας γνωρίζει ότι η κρυψώνα του επιτέλους αποκαλύφθηκε. Ο βασιλιάς των θεών του Ολύμπου βρίσκεται στο εξωτικό Λεσότο, μια μακρινή χώρα που καταλαμβάνει περίπου 30.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα και μοιράζεται τα σύνορά της μόνο με τη Νότια Αφρική. Δεν είναι γνωστό τι ώθησε τον Δία να καταφύγει σε εκείνο το μέρος ούτε τι τον εξόργισε τόσο ώστε να εξαπολύσει όλους τους κεραυνούς του πάνω από το Μασέρου, την πρωτεύουσα της χώρας. Θα μπορούσε ενδεχομένως να ρίξει λίγο φως στο μυστήριο το γεγονός ότι το Λεσότο ήταν βρετανικό προτεκτοράτο και έως το 1966 λεγόταν Μπασουτολάνδη. Οι λάτρεις των τοπίων της, πάντως, βάφτισαν τη χώρα Ελβετία της Νότιας Αφρικής. Αν και όλα αυτά δεν φαίνονται να είναι ικανοί λόγοι για την οργή του Δία, κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να κρύβεται στην ψυχή ενός πρώην θεού.

tanea.gr

Ο ΔΣΑ, αφαίρεσε από τον Θ. Πάγκαλο, τον τίτλο, του επίτιμου δικηγόρου

Ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, αργά σήμερα τα βράδυ, έκανε δεκτή την πρόταση του προέδρού του Γιάννη Αδαμόπουλου και αφαίρεσε το τίτλο του επιτίμου δικηγόρου «από τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και συνταξιούχο δικηγόρο Θεόδωρο Πάγκαλο για τα όσα συκοφαντικά και μειωτικά περί φοροφυγάδων εξέπεμψε συλλήβδην για τους δικηγόρους, την στιγμή που οι δικηγόροι και ιδίως οι νέοι πλήττονται από τον επαγγελματικό πληθωρισμό, την συρρίκνωση της δικηγορικής ύλης, την βραδύτητα στην απονομή της δικαιοσύνης και τη ζοφερή οικονομική κατάσταση που βυθίστηκε η χώρα και όταν είναι η μόνη τάξη επαγγελματιών που αποδίδει αμέσως στο Ελληνικό Δημόσιο το φόρο που παρακρατείται από τις παραστάσεις».

Σε ανακοίνωσή του ο Γ. Αδαμόπουλος σημειώνει ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Πάγκαλος επιτίθεται με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς κατά του δικηγορικού σώματος» και καταλήγει: «Φαίνεται ότι ουδόλως εκτίμησε την απονομή εις αυτόν του τίτλου του επιτίμου δικηγόρου του Δικηγορικού Συλλόγου».



e-typos.com

Αθήνα: Σήμερα, δεν κινείται τίποτε - Εκτός των ΜΜΜ, απεργούν και τα ταξί

Εξαιρετικά δύσκολη, η σημερινή ημέρα για το επιβατικό κοινό της Αθήνας καθώς ακινητοποιημένα θα παραμείνουν όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Συγκεκριμένα, δεν θα λειτουργήσουν Μετρό, ΗΣΑΠ, τραμ, λεωφορεία, τρόλεϊ και προαστιακός. Παράλληλα, 24ωρη απεργία έχουν κηρύξει και εργαζόμενοι σε ολόκληρο τον όμιλο του ΟΣΕ, γεγονός που σημαίνει ότι δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Επιπλέον, στο χορό των κινητοποιήσεων εισέρχονται από αύριο και οι ιδιοκτήτες ταξί, οι οποίοι αρχίζουν 48ωρη απεργία, αντιδρώντας στο σχέδιο νόμου για την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους.

e-typos.com

Όλο και πιο κοντά στο στόμα του Μινώταυρου. Δεν βρίσκουν μίτο Αριάδνης

 
Το δίδυμο Παπανδρέου – Βενιζέλου βρίσκεται στο στόχαστρο των διαδηλωτών, που τους καλούν να θέσουν εαυτούς σε εφεδρεία. Χθες, την ώρα που ο κ. Παπανδρέου δεχόταν στο Βερολίνο παραινέσεις να αποφύγει τον Μινώταυρο, στην Αθήνα ο κ. Βενιζέλος ανακοίνωνε νέα μέτρα, φέρνοντας την ελληνική κοινωνία πιο κοντά στο στόμα του μυθικού τέρατος
 
Μπορεί ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γερμανών Βιομηχάνων να αναφέρθηκε, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό κ. Παπανδρέου, στον μύθο του Θησέα και του Μινώταυρου, καλώντας τον να νικήσει το δημοσιονομικό τέρας αναζητώντας (όπως και ο Θησέας) τον έξυπνο τρόπο του μίτου της Αριάδνης για να βγει από τον Λαβύρινθο, στην Ελλάδα όμως η κυβέρνηση κάνει το ακριβώς αντίθετο.

Όπως αποδείχθηκε, την ίδια ακριβώς ώρα, στην Αθήνα, ο υπουργός των Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, σε μια ακόμη έκτακτη συνέντευξή του, κατέφευγε στην ίδια, κάθε άλλο παρά έξυπνη και κάθε άλλο παρά δοκιμασμένη – αντίθετα αποτυχημένη – συνταγή:

Στο Βερολίνο με καθυστέρηση δύο χρόνων: Μια πολύ ύποπτη συμπεριφορά

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Μετά από σκόπιμη καθυστέρηση δύο ολόκληρων χρόνων απευθύνθηκε επιτέλους ο πρωθυπουργός στους φυσικούς μας συμμάχους.

Έπρεπε να καταστραφεί η χώρα, να χρεοκοπήσει, να χάσει την αξιοπρέπειά της, να υπογράφει δηλώσεις νομιμοφροσύνης, να ματώσει ολόκληρη η ελληνική κοινωνία, για να στρέψει επιτέλους και αναγκασμένος από τα γεγονότα ο κ. Παπανδρέου το βλέμμα προς τους Ευρωπαίους εταίρους.

Αφού προηγουμένως έκανε το παν για να συκοφαντήσει τη χώρα στα μάτια τους, αφού πέρασε τον καιρό του μιλώντας για ανομία, διαφθορά, γραφειοκρατία, αφού εν ολίγοις έκανε το παν για να αποθαρρύνει όλους αυτούς τους οποίους χθες, κατά το ετήσιο Συνέδριο των Γερμανών Βιομηχάνων, υποχρεώθηκε να εκλιπαρεί για επενδύσεις στην Ελλάδα.

Τίποτε από όλα όσα συμβαίνουν τώρα δεν θα είχε συμβεί, αν από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση είχε αναζητήσει τους οικονομικούς μας συμμάχους στην Ε.Ε.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ-ΟΛΟΚΛ​ΗΡΗ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Πρόσκληση σε κάθε Έλληνα και Ελληνίδα, απηύθυνε ο Μίκης Θεοδωράκης, ως ιδρυτής του Κινήματος Ανεξάρτητων πολιτών, να συμφωνήσουμε όλοι μαζί σε δέκα το πολύ σημεία, για να δημιουργηθεί αρχικά η πανελλήνια ηγετική εκπροσώπηση με εθνικό κύρος, που θα μας συσπειρώσει σε ένα Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο Αντίστασης και Αγώνα για την σωτηρία της πατρίδας. Την προσκληση αυτή την απευθύνει επίσης  να σε ομάδες, κινήματα, οπαδούς κομμάτων, επιστήμονες, διανοούμενους, καλλιτέχνες, κοινωνικούς παράγοντες, νέους και νέες, με βασικό σκοπό να καταστήσουμε τη χώρα μας Ανεξάρτητη και τον Λαό μας ελεύθερο και κυρίαρχο, για να βγούμε από την κρίση και να ξεκινήσουμε την οικοδόμηση εκείνης της Ελλάδας που όλοι έχουμε στην σκέψη και στην καρδιά μας.
Χθες το βράδυ στο βιβλιοπωλείο Ιανός και υπο τη σκια των μέτρων που αναμενόταν να εξαγγειλλει με για μια ακόμα φορα η κυβέρνηση, ομιλητές και κοινό έμοιαζαν να συμφωνουν πως ο καιρός ωρίμασε για ενα  Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο Αντίστασης και Αγώνα.  Κι αυτο αναδύεται καθαρά μέσα από τα κείμενα του βιβλίου του Μίκη Θεοδωράκη που κυκλοφορεί απο τις εκδόσεις του Ιανού και που παρουσιαζοταν χθες. Τίτλος του   «ΣΠΙΘΑ-ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΗ»       
Για το βιβλίο μίλησαν ο Γιώργος Κασιμάτης, καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου και μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του ΚΑΠ, η Αναστασία Βούλγαρη, σκηνοθέτης και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του ΚΑΠ, ο Στάθης Σταυρόπουλος, σκιτσογράφος και πολιτικόςσχολιαστής στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ και ο Λάκης Λαζόπουλος.
"Δεν είναι μόνο οικονομική η κρίση που περνάμε" επεσήμανε ο Γιώργος Κασιμάτης. "Ειναι κυρίως κριση του κοινωνικοπολιτικου συστήματος".  Για τα κείμενα του βιβλίου  -περιλαμβάνονται όλες οι ομιλίες του Μίκη Θεοδωράκη, από την Ίδρυση του ΚΑΠ την 1η Δεκεμβρίου του 2010 εως σημερα-είπε ότι φωτίζουν την κρίση από την πλευρά της αντίστασης.
Ο Στάθης Σταυρόπουλος πρότεινε να διαβάσουν όλοι οι Έλληνες το βιβλίο, αφού κι ο ίδιος το διαβασε μέσα σε μια νύχτα, απνευστί.
Ο Λάκης Λαζόπουλος από την πλευρά του,κάλεσε τους Έλληνες "να σταθούν όρθιοι δίπλα στον Μεγάλο Έλληνα, ο οποίος παρά την ηλικία του επιμένει να στέκεται όρθιος!" Το παρατεταμένο χειροκρότημα-πολύ πέραν του τυπικού- στο τέλος της εκδήλωσης έδωσε το μήνυμα πόσο ο λόγος του Μίκη Θεοδωράκη "πέρασε" εύκολα στο  κοινό, σε μια εποχή που τον χρειάζεται όσο ποτέ.

Για το Γραφείο Τύπου του ΚΑΠ
Ιωάννα Κολοβού



Ολόκληρη η ομιλία του ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ                


Το Σάββατο 1η Οκτωβρίου καθαρίζουμε στoν Πύργο Κορινθίας

Ο ΣΚΑΪ, μαζί με τους συνεργαζόμενους ραδιοφωνικούς σταθμούς ανά την Ελλάδα, συνεχίζουν τη μεγαλύτερη εκστρατεία καθαρισμού που έχει γίνει μέχρι σήμερα.
Το Σάββατο 1η Οκτωβρίου στις 10 το πρωί καθαρίζουμε: στον Πύργο Κορινθίας,όπου θα γίνει καθαρισμός ,σε συνεργασία με την περιβαλλοντική κίνηση Κορινθίας. Σημείο συνάντησης, η κεντρική πλατεία της κοινότητας. Συμμετοχή στη δράση θα έχει και ο Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, όπου ανήκει η τοπική κοινότητα Πύργου.  Ανάλογοι καθαρισμοί θα γ'ινουν την ίδια ημέρα στα Τουρκοβούνια , σε πάρκα και πλατείες του Λαυρίου και στην κεντρική παραλία Αναβύσσου και στο λόφο Αγίου Νικολάου, σε συνεργασία με κατοίκους και φορείς των περιοχών αυτών.

Αξίζει να σημειώσουμαι ότι Ακροατές και τηλεθεατές , του ΣΚΑΙ , από την Αθήνα αλλά και από την υπόλοιπη Ελλάδα, προτείνουν περιοχές που χρειάζονται καθαρισμό και φροντίδα, μέσα από το kathariellada.skai.gr, ή στο τηλέφωνο 210-4800095. Όλοι μαζί - ΣΚΑΪ, συγγενείς, φίλοι, γείτονες - με σύνθημα «Καθαρίζουμε την Ελλάδα, Ομορφαίνουμε την Ελλάδα» δημιουργούν ομάδες καθαρισμού και αναλαμβάνουν δράση σε: δρόμους, πλατείες, γειτονιές, δάση, παραλίες.

ΣΤΕ : ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΦΑΠΑΞ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ....

Συνταγματική έκρινε η Ολομέλεια του ΣτΕ τη μείωση του εφάπαξ των δικαστών, κρίνοντας ότι δεν αντίκειται στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) και το Σύνταγμα. Η νομοθετική ρύθμιση θεσπίζει το ποσό των 2.055 ευρώ ως...
ανώτατο όριο αποδοχών για τον υπολογισμό του εφάπαξ βοηθήματος των δικαστικών λειτουργών, οι οποίοι συνταξιοδοτήθηκαν μετά την 30η Ιουνίου 2004.

Κύριος «στόχος» του Ι. Δικαίου ήταν ο Γ. Δέδες;


ΠΗΓΗ: Κorinthian News

Όσο και αν θέλουν κάποιοι να περάσει στα ψιλά γράμματα δεν γίνεται. Πρόκειται για το επεισόδιο που γράψαμε αποκλειστικά στην Κorinthian News (δείτε εδώ) στο μαγαζί ΑΡΟΔΟ στην Κόρινθο, όπου ο πρώην δημοτικός σύμβουλος κ. Ι. Δικαίος πήγε στο τραπέζι που καθόταν ο περιφερειάρχης κ. Π. Τατούλης, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Δέδες, ο δήμαρχος Κορινθίων κ. Α. Πνευματικός κτλ και τα έκανε …λαμπόγιαλο! Έχει γίνει το θέμα συζήτησης στην Κόρινθο άλλο αν οι παρευρισκόμενοι δεν κατέθεσαν μήνυση κατά του Ι. Δικαίου!
Ακούγονται πολλά σενάρια για τους λόγους που ο κ. Δικαίος επιτέθηκε κατά των παρευρισκομένων που κάθονταν στο τραπέζι. Αυτό που συζητιέται περισσότερο είναι ότι ο κ. Δικαίος τα έχει… βάλει περισσότερο με τον Γ. Δέδε γιατί προφανώς κάτι του είχε υποσχεθεί ο δεύτερος και δεν το τήρησε! Είναι έτσι άραγε;
ΣΣ. Θα χρειαστεί να περάσει λίγο διάστημα για να ξεπεράσουν το «επεισόδιο» οι παρευρισκόμενοι! Δεν συναντάει κανείς συχνά επίθεση ατόμων σε τραπέζι που κάθεται ο περιφερειάρχης και ο αντιπεριφερειάρχης!
Μήπως πρέπει να σκεφτούν οι δυο τους το ενδεχόμενο να λάβουν περισσότερα μέτρα ασφαλείας (πχ μία διμοιρία αστυνομικών). Τι άλλο να πούμε… Αν και ο περιφερειάρχης όπως αναφέρεται στην προηγούμενη ανάρτηση βρήκε τη λύση (μπορεί να έχει αστυνομικούς για την προστασία του). Για τον κ. Δέδε είναι «δύσκολα» τα πράγματα…

Το κίνημα των «φοβισμένων ελλήνων»

«Ο καιρός μάδησε τα μαλλιά του Αστόχαστου και μάρανε την ομορφιά της Παλάβως, άλλαξε και την όψη ολόκληρου του βασίλειου των Μοιρολάτρων» έγραφε η Πηνελόπη Δέλτα στο «Παραμύθι χωρίς όνομα». «Παντού ερημιά. Πεδιάδες απέραντες, ακαλλιέργητες, απλώνονταν ως τα σύνορα του βασιλείου και μονάχα μερικές ερειπωμένες πέτρες μαρτυρούσαν ακόμη τα μέρη όπου άλλοτε έστεκαν, υπερήφανα και απειλητικά, τα φοβερά κάστρα του Συνετού Α΄. Τα αγριόχορτα και οι πέτρες σκέπαζαν τους λόφους, οι δρόμοι, παρατημένοι, χάνονταν κάτω απ΄τα αγκάθια που ελεύθερα άπλωναν τα πυκνά τους κλωνάρια».


Σας θυμίζει κάτι; Ναι, είναι η χώρα μας, όπως τη βιώνουμε τούτη την τελευταία περίοδο. Αυτά τα «ζώα» με τα δύο πόδια, που δεν είναι «ελάφια» γιατί έχουν τέσσερα πόδια, είναι οι άνθρωποι - «θυμούμαι να είδα τέτοιους στα νιάτα μου» μονολόγησε η λεύκα. Έχουν φτάσει τα πράγματα σ΄αυτό το σημείο;

Η πρόσφατη έρευνα της GPO ήταν εύγλωττη. Σε τούτους δεν ελπίζω, τους άλλους δεν εμπιστεύομαι, οι λοιποί λίγο με ενδιαφέρουν γιατί θέλω ισχυρή κυβέρνηση – να το δίλημμα του εγκλωβισμένου έλληνα, όπως το συνόψισε η έρευνα. Ακριβέστερα, του τρομοκρατημένου έλληνα - που βιώνει δύσκολα το παρόν και δεν ελπίζει στο μέλλον, που ζει με τον τρόμο στη ψυχή, γιατί ξέρει ότι το αύριο θάναι πιο δύσκολο από το σήμερα. Στο προσωπικό αλλά και στο συλλογικό επίπεδο.

Σήμερα θα είχε μαζική συμμετοχή το κίνημα των «φοβισμένων ελλήνων» - αυτών που προσπαθούν να μην ανασάνουν για να μην πληρώσουν, που τον ύπνο τους στοιχειώνουν εφιάλτες έξωσης, ανεργίας, αρρώστιας, ανημποριάς, που προσπαθούν να βρούν ένα φως στον ορίζοντα αλλά είναι η καταχνιά που σκεπάζει τον περίγυρο, ως εκεί που φτάνει το μάτι.

Οι «φοβισμένοι έλληνες» είναι αυτοί που δεν μπορούν να προγραμματίσουν τα στοιχειώδη – οι εργαζόμενοι θα προσπαθήσουν με το ψαλιδισμένο τους 15ήμερο να βγάλουν τις πάγιες ανάγκες του μήνα, διότι δεν προσδοκούν την εξόφληση και ο επόμενος μήνας μπορεί νάναι χειρότερος. Είναι λίγοι στη δουλειά - γιατί έφυγαν τόσοι πολλοί... Δουλεύουν πολύ περισσότερο – γιατί πρέπει να καλύψουν τα κενά αυτών που έφυγαν και γιατί θέλουν να δείξουν τον καλύτερο εαυτό τους, τώρα που καραδοκεί η «εφεδρεία». Το κλίμα είναι τεταμένο, γιατί ο συνάδελφος υπάγεται σε άλλο εργασιακό καθεστώς – αυτός πήρε το μηνιάτικο, ενώ ο διπλανός του δεν έχει δεί λεφτά απ΄τον Ιούλιο. Κοπιάζουν όλοι, αλλά προς τι; Η δουλειά τους μπορεί ήδη να μην υπάρχει, νάναι μια εικονική πραγματικότητα, νάχει τερματίσει τον ευδόκιμο βίο της και απλώς να μην το ξέρουν...

Οι άνεργοι είναι οι ηττημένοι της ζωής – γεύονται την αναξιοπρέπεια της ζητιανιάς για μια δουλειά, συναντούν αμήχανους ανθρώπους που δεν μπορούν να τους βοηθήσουν, σταδιακά κουράζονται να ψάχνουν για δουλειά, κλείνονται σπίτι και μαραζώνουν, περιθωριοποιούνται και καταρρέουν.

Το κοινωνικό κράτος ξηλώνεται, οι συντάξεις μειώθηκαν, οι παροχές σχεδόν εξαφανίστηκαν, τα φάρμακα έγιναν πολύ ακριβά, το δίχτυ προστασίας δεν προστατεύει πια. Κι αν η βενζίνη είναι ακριβή και η χρήση του ΙΧ αναγορεύεται σε πολυτέλεια, πώς να κυκλοφορήσεις, όταν όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς βρίσκονται σε απεργία; Με τι λεφτά θα πληρώσεις το ταξί για να πάς στη δουλειά σου, όταν είσαι απλήρωτος; Κάθε μέρα ακούς ιστορίες τρόμου – για πολυμελείς οικογένειες που πρέπει να στηρίζονται σε ένα μισθό, για νέους ανθρώπους που ξενοικιάζουν τα σπίτια τους και καταφεύγουν στη φιλοξενία των φίλων, για άνεργους που διατρέφονται σε σπίτια συγγενών.

Περπατάς στον δρόμο και φοβάσαι τη σκιά σου. Δρόμοι σκοτεινοί, μαγαζιά κλειστά, περαστικοί βιαστικοί. Έπαψες να κοιτάς τον άλλο στα μάτια, γιατί βλέπεις άδεια βλέμματα. Αισθάνεσαι ντροπή να δηλώσεις ότι έχεις ακόμη τη δουλειά σου. Και όλα αυτά θα ήταν υποφερτά, αν μέσα σου ήξερες ότι είναι περαστικά. Ότι είναι μια σήραγγα που πρέπει να διαβείς για να φτάσεις στο φώς. Το χειρότερο όμως είναι, πως δεν έχεις ελπίδα. Αυτό έδειξαν οι έρευνες και οι δημοσκοπήσεις. Το πολιτικό σύστημα καταρρέει και δεν υπάρχει διάδοχη λύση. Μια πανίσχυρη δυναμική σπρώχνει προς τα κάτω. Οι έλληνες σήμερα ζούμε στην απόλυτη αβεβαιότητα και – κυρίως – βλέπουμε ότι υπάρχει μια πλήρης αδυναμία παρέμβασης. Η όποια προσπάθεια καταλήγει σε συντρίμια, που απειλούν να σε σκεπάσουν.

Η Πικρόχολη, η Ζήλιω, ο Αστόχαστος, ο Πανουργάκος, ο Ταλαιπωράκης, οΚακομοιρίδης, ο Κατρακυλάκος, ο Μασκαρόπουλος, ο Αμοιράκος, αυτοί είναι οι άνθρωποι της διπλανής μας πόρτας. Η Δέλτα όμως στο βιβλίο της κατέληγε στην κάθαρση – που ήρθε από τη Γνώση, την κυρα-Φρόνηση και την Ειρηνούλα, από τον «Αφανέρωτο Ήρωα» που έγινε ο βασιλιάς Συνετός Β’. Αυτό όμως ήταν παραμύθι.

Xριστίνα Πουλίδου

protagon.gr