Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Κόντρες και αντεγκλήσεις στο υπουργικό - «H εφεδρεία απέτυχε».

Σε κλίμα αντεγκλήσεων πραγματοποιήθηκε το υπουργικό συμβούλιο, που ολοκληρώθηκε μετά από τρεισήμισι ώρες συνεδρίασης.
Η χώρα βρίσκεται στο πιο κρίσιμο σταυροδρόμι και για αυτό το λόγο προέκυψε η νέα κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου προκειμένου να οδηγήσει τη χώρα στο ξέφωτο της κρίσης, κάτι που όμως δεν φαίνεται να επιτυγχάνεται καθώς στο υπουργικό "αλληλοτρώγονται" για τα εσωκομματικά τους οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ.
Παρά τον όποιον εκνευρισμό του κ. Παπαδήμου για καθυστερήσεις, παρά τον αγώνα για επιβίωση των ελλήνων, οι υπουργοί μοιάζουν να μην μπορούν να ξεπεράσουν τον σκόπελο των εσωκομματικών του ΠΑΣΟΚ, τορπιλίζοντας ουσιαστικά την ομαλή λειτουργία της κυβέρνησης.


Τα μέλη της κυβέρνησης αποφάσισαν τη διεξαγωγή άλλων δύο υπουργικών συμβουλίων την επόμενη εβδομάδα, ενώ ο πρωθυπουργός, κ. Λουκάς Παπαδήμος ζήτησε από τους υπουργούς να τακτοποιήσουν το σύνολο των εκκρεμοτήτων τους και να θέσουν προτεραιότητες μέχρι τις 15-20 Ιανουαρίου του 2012. Άλλωστε, εκείνη την περίοδο, ο κ. Παπαδήμος θα συναντηθεί εκ νέου με την τρόικα. Επίσης, οι μετέχοντες στο υπουργικό αποφάσισαν τη συνέχιση της αναστολής πλειστηριασμών μέχρι τα τέλη του 2012.
Στο «στόχαστρο» Ρέππας-Ραγκούσης
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, τέσσερα μέλη της κυβέρνησης, δηλαδή ο Ανδρέας Λοβέρδος, η Άννα Διαμαντοπούλου, ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου και ο Μάκης Βορίδης άσκησαν δριμεία κριτική στον Δημήτρη Ρέππα, τονίζοντας ότι «η εφεδρεία απέτυχε».Επίσης, βολές κατά του Γιάννη Ραγκούση εξαπέλυσαν οι Ευάγγελος Βενιζέλος και Δημήτρης Ρέππας, που χαρακτήρισαν μη αξιόπιστη την απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων κατά την περίοδο που κατείχε τη θέση του υπουργού Εσωτερικών.
Παράλληλα, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο Σταύρος Δήμας ζήτησαν την εξαίρεση των υπαλλήλων των υπουργείων τους (Άμυνας και Εξωτερικών) από την εφεδρεία