Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2011

Γιάννης Μιχελάκης:πλήρης διερεύνηση των αποκαλύψεων της εφημερίδας “Παρασκευή +13”, για συνειδητή “νομιμοποίηση” παρανομιών και διαγραφή οφειλών προς το Δημόσιο μέσω της Βουλή

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, απαντώντας σε ερώτηση για το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Παρασκευή +13», σύμφωνα με το οποίο «βεβαιωμένες οφειλές 30 εκατ. ευρώ υπαλλήλων του Ο.Σ.Κ. προς το Δημόσιο διέγραψαν με την ψήφο τους, στη Βουλή, οι 152 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, επί κυβέρνησης Παπανδρέου», έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρξει πλήρης διερεύνηση των αποκαλύψεων της εφημερίδας  “Παρασκευή +13”, για συνειδητή “νομιμοποίηση” παρανομιών και διαγραφή οφειλών προς το Δημόσιο μέσω της Βουλής.
Φαίνεται, άλλωστε -από  το ίδιο δημοσίευμα- ότι συγκεκριμένοι υπουργοί, ενώ γνώριζαν ότι το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους έκρινε παράνομες τις επιπλέον αποδοχές υπαλλήλων του ΕΣΚ και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους είχε ήδη ζητήσει την επιστροφή των παρανόμως καταβληθέντων, εντούτοις προώθησαν ειδική ρύθμιση (κρυμμένη σε μια παράγραφο του νόμου 4024) με την οποία νομιμοποιούσαν τα ποσά αυτά και διέγραφαν τις σχετικές αξιώσεις του Δημοσίου».