Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Για συμφωνία αποχώρησης του Παπανδρέου κάνει λόγο το Reuters

«O Έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου έκλεισε συμφωνία με τους υπουργούς του κόμματός του να αποχωρήσει και να δώσει την εξουσία σε μια κυβέρνηση συνασπισμού, αν τον βοηθήσουν να κερδίσει την ψήφο εμπιστοσύνης την Παρασκευή», μεταδίδει το Reuters.
Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες της συμφωνίας ηγείται ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.
«Του είπαν ότι πρέπει να αποχωρήσει με ηρεμία για να σώσει το κόμμα του», είπε η μία πηγή στο Reuters. "Συμφώνησε να αποχωρήσει. Έγινε πολιτισμένα πολιτισμένα και χωρίς πικρίες».
Η ίδια πηγή είπε στο πρακτορείο ότι ο Παπανδρέου παραδέχτηκε πως έκανε λάθος με το δημοψήφισμα που ανακοίνωσε την Δευτέρα.
«Ο Βενιζέλος του είπε ότι θα πρέπει να κάνει μια ηρωική έξοδο για το καλό τόσο του ίδιου όσο και του κόμματος και ότι οι υπουργοί θα τον βοηθήσουν, υπό προϋπόθεση βέβαια ότι θα επιβιώσει από την ψήφο εμπιστοσύνης, κάτι που δεν είναι καθόλου βέβαιο», πρόσθεσε και συνέχισε λέγοντας πως ο Παπανδρέου συμφώνησε να αποχωρήσει.
«Αυτή ήταν η συμφωνία. Τώρα όμως φαίνεται δύσκολο να επιτευχθεί επειδή ο Αντώνης Σαμαράς έθεσε όλες αυτές τις προϋποθέσεις», κατέληξε.

Πηγή: Reutersprotothema.gr

logia-starata.blogspot.com