Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

H Ντόρα Μπακογιάννη για τον ένα χρόνο της Δημοκρατικής Συμμαχίας

Για τον ένα χρόνο της Δημοκρατικής Συμμαχίας η πρόεδρος της , Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξη της στον ραδιοσταθμό ΣΚΑΪ 100,3 και στον Άρη Πορτοσάλτε μεταξύ άλλων δήλωσε :
«Είναι σε όλο το εύρος της επικράτειας το κόμμα, έχουμε 183 οργανώσεις, έχουμε 17 χιλιάδες ενεργά μέλη τα οποία και είναι ταμειακώς εντάξει αλλά και τα οποία ασχολούνται καθημερινά. Δόξα τω Θεώ με πολύ μεγάλη δυσκολία σε μια εποχή απόλυτης απαξίωσης της πολιτικής καταφέραμε να οργανωθούμε και να έχουμε και νέο κόσμο».        
 «Από την πρώτη μέρα που ιδρύθηκε η Δημοκρατική Συμμαχία εμείς είπαμε ότι είμαστε μια δύναμη ανατροπής στην πράξη, είπαμε ότι είμαστε καθαροί στις κουβέντες μας για τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας, δεν τον βάζουμε στην ζυγαριά και στην διαπραγμάτευση. Καθαροί για τη μείωση του ευρύτερου δημόσιου τομέα ώστε να έχουμε ένα μικρό και αποτελεσματικό όμως κυρίως κράτος με αξιοκρατία και ιεραρχία κλπ.Εμείς δεν είμαστε ένα κόμμα το οποίο ντρέπεται για αυτά που έχει πει».
Ερωτηθείσα αν είναι ανοιχτή η Δημοκρατική Συμμαχία σε «συμπαίκτες»           
«Ναι, η Δημοκρατική Συμμαχία από την ημέρα της ίδρυσής της είπε ότι ο στόχος της είναι να είναι καταλύτης, μια κεντρομόλος πολιτική δύναμη καταλύτης για τις εξελίξεις. Το ζητούμενο σήμερα είναι να ενώσουμε τις δυνάμεις σε ένα μέτωπο κοινής λογικής».

Επίσης η Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξή της στον "ΒΗΜΑFM 99,5" και στην εκπομπή του Γ. Παπαχρήστου και του Άρη Ραβανου , μεταξύ  άλλων δήλωσε:

Για την πορεία της Δημοκρατικής Συμμαχίας:
Όταν ξεκινάς μια καινούργια πολιτική προσπάθεια σε μια περίοδο απαξίωσης της πολιτικής και των πολιτικών είναι δύσκολο. Αλλά σήμερα, ένα χρόνο μετά, κάνοντας τον απολογισμό, έχουμε 180 οργανώσεις σε όλη την Ελλάδα και 17.000 μέλη, έχουμε θέσεις που νομίζω ότι έπιασαν τόπο, διότι με καθυστέρηση μεν, αλλά νομίζω ότι υλοποιούνται κάποια από αυτά που λέμε. Είμαστε στη σωστή κατεύθυνση, ως μια κεντρομόλος ανατρεπτική πολιτική δύναμη.Πάμε για ένα ποσοστό που δεν θα είναι καθόλου αμελητέο και νομίζω ότι θα δικαιωθούμε, διότι υπάρχει συνεχής αύξηση νέων ανθρώπων που έρχονται στη Δημοκρατική Συμμαχία και ανθρώπων της δουλειάς που δεν είναι παιδιά του κομματικού σωλήνα και την παλιά λογική της πολιτικής. Έτσι βλέπουμε τον εαυτό μας στη ΔΗΣΥ: ως μια γέφυρα για να μπουν στην πολιτική νέοι άνθρωποι, με νέες και ξεκάθαρες απόψεις. Που να λένε αλήθειες και να μη δημαγωγούν.

Για το λόγο που η ΔΗΣΥ δεν συμμετέχει στην κυβέρνηση Παπαδήμου:
Δεν θα ήθελα να δω ένα στέλεχος της ΔΗΣΥ να είναι το 50ο στέλεχος αυτής της κυβέρνησης. Αν η κυβέρνηση ήταν μια κυβέρνηση 15 ανθρώπων, όπως του κ. Μόντι, ναι. Επειδή όμως η ΔΗΣΥ ήταν η πρώτη πολιτική δύναμη που μίλησε ανοιχτά γι’ αυτά τα θέματα και νομίζω ότι ήμουν και η πρώτη που είπε καθαρά το όνομα του κ. Παπαδήμου ως ενός ανθρώπου τον οποίο θα μπορούσαμε να εμπιστευθούμε, θα ερχόμουν σε πολύ δύσκολη θέση εάν μου είχε ζητηθεί (να συμμετάσχω στην κυβέρνηση)... Είπαμε από την αρχή ότι υπάρχει ανάγκη να υπάρξει μια τέτοια κυβέρνηση και να ξεκαθαριστεί αυτή η πολιτική προς τους πολίτες και γι’ αυτό επιμένουμε και σήμερα, διότι δεν έχει ξεκαθαριστεί. Και γι’ αυτό θα στηρίξουμε αυτήν την κυβέρνηση, ανιδιοτελώς και είμαστε η μόνη πολιτική δύναμη που έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση χωρίς να έχει κάποιο μέλος της σ’ αυτήν.

Για το χρόνο των εκλογών και το έργο της κυβέρνησης Παπαδήμου:
Ο βίος αυτής της κυβέρνησης θα εξαντληθεί με την οριστική εφαρμογή της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου, η οποία δεν είναι πιθανόν να έχει οριστικοποιηθεί ως τις 19 Φεβρουαρίου. Πιθανόν να χρειαστεί κανένα μήνα παραπάνω, εφόσον τα πράγματα εξελιχθούν ομαλά.

Η ΝΤΟΡΑ ΣΤΟ ΠΑΛΕΡΜΟ

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, μεταβαίνει στο Παλέρμο της Ιταλίας από τις 23 μέχρι τις 25 Νοεμβρίου, για να συμμετάσχει στο Συνέδριο του Κόμματος των Ευρωπαίων Φιλελευθέρων, Δημοκρατών και Μεταρρυθμιστών (ELDR), όπου θα επικυρωθεί η ένταξη της Δημοκρατικής Συμμαχίας στο εν λόγω κόμμα. Την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου και ώρα 11:00 η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, θα μιλήσει με θέμα: «Ενίσχυση του ενιαίου νομίσματος της Ευρώπης. Ποιο το μέλλον του ευρώ;».Στο περιθώριο του Συνεδρίου, η Ντόρα Μπακογιάννη θα έχει συναντήσεις με τον επικεφαλής των Φιλελευθέρων του Ευρωκοινοβουλίου και πρώην πρωθυπουργό του Βελγίου κ. Γκι Φερχόφσταντ και τον πρόεδρο της Φιλελεύθερης Διεθνούς κ. Χανς Βαν Μπάαλεν.