Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Συλλήψεις μελών εγκληματικής συμμορίας

Διεθνής σπείρα που σύμφωνα με αστυνομικές πηγές προκειται για τους περιβόητους "Ροζ Πάνθηρες", βρίσκεται πίσω απο τις τελευταίες διαρρήξεις και μεγάλες κλοπές κοσμηματοπωλείων στην Αττική, σύμφωνα με στοιχεία που προέκυψαν, λίγο μετά την τελευταία επίθεση που σημειώθηκε χθες τα ξημερώματα, σε κοσμηματοπωλείο της Ηλιούπολης.
 Λίγο μετα την κλοπή, αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής, συνέλαβαν τρεις άνδρες και μια γυναίκα που είναι μέλη της διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης. Η αστυνομική έρευνα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ωστόσο, όπως έγινε γνωστό απο αστυνομικές πηγές, και οι τέσσερις κατάγονται απο χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας, ενώ σε βάρος του ενός από τους άνδρες εκκρεμούν διωκτικά εγγραφα απο πολλές χώρες του εξωτερικού.
Η γυναίκα και ένας απο τους άνδρες επισκέπτονταν ως πελάτες τα κοσμηματοπωλεία που έβαζαν στο στόχαστρο, προκειμένου να ελέγξουν τους χώρους και να εντοπίσουν τις αδυναμίες και στη συνέχεια τη νύχτα γκρέμιζαν με κλεμμενα αυτοκίνητα τις βιτρίνες, ή αποκολλούσαν ολόκληρη την πρόσοψη, δένοντας με ιμάντες τα ρολά, άρπαζαν τα κοσμήματα και εξαφανίζονταν με άλλα κλεμμένα οχήματα. Κατά τι ίδιες πηγές, οι συλληφθέντες φαίνεται πως σχετίζονται με άλλα πέντε άτομα που είχαν συλληφθεί στην Κω τον Ιουνιο του 2009, για μεγάλες κλοπές κοσμηματοπωλείων κυρίως σε ελληνικά νησιά.
Τοτε είχε διαπιστωθεί ότι τα πέντε παραπάνω άτομα ήταν μέλη της οργάνωσης "Ροζ Πάνθηρες", που συστάθηκε γύρω στο 1997 απο μέλη παραστρατιωτικών οργανώσεων στον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας και έχουν εμφανιστεί με μεγάλες κλοπές κοσμηματοπωλείων σε περίπου 26 χώρες.
Η οργάνωση υπολογίζεται οτι απαρτίζεται απο περίπου 300 άτομα, ενώ για λογαριασμό της έχει δημιουργηθεί ειδικό τμήμα δίωξης στην Ιντερπόλ. Μετά την ολοκλήρωση της προανάκρισης που διενεργεί το Τμήμα Εγκλημάτων Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας, αναμένεται οτι θα γίνουν αναλυτικές ανακοινώσεις απο την Ελληνική Αστυνομία.

e-typos